Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 23:07 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 2
Witam wszystkich.

Mój pierwszy post na forum i od razu zacznę od tematu, o którym dżentelmeni nie rozmawiają od pieniędzy.

Planuję wpłatę jakieś małej sumki du gry np. 60zł (moja postać to noob więc pewnie całość przewale biegając za Daikabami ;) Dlatego pytam co polecacie najbardziej, jaką metodę wpłacanie, tzn gdzie dostaniemy najwięcej PEDów z moje marne 60zł ;) Ukash? Karta kredytowa? coś innego?
Wdziałem że na forum jest gdzieś temat o Ukash ale coś dużo niezadowolonych klientów w nim było, teraz jest lepiej?

Temat już może był poruszany, ale nowa wersja gry weszła to może się przyda odświeżyć tematykę dla nowych.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 23:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
60 PLN pozwoli Ci spokojnie stawiac pierwsze kroki w Entropii, postrzelasz, moze i troche pokopiesz (polecam enmatter, raczej nie ore, polowe taniej), ale wez pod uwage, ze teraz zwrot z huntu i miningu moze byc mniejszy, bo i moby po zabiciu nie chca sie lootowac i czasami nie dojdziesz do claima zeby go wykopac :mrgreen:

nie wiem jak z karta kredytowa, ale UKash nie byl taki zly, minusem UKasha byla tylko toporna procedura wplaty, poza tym od UKasha dostawales tez gratis jakis tam drobny prezent - pistolecik, zawsze to cos ;)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 23:56 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
z ukashem problemy byly jak sie pojawil, teraz nie ma zadnych


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 02:18 
Green
Dołączenie:
Marzec 2008
Posty: 161
HP: 220
Society: BlackAngels HQ
Nick w grze: Zlotko
;) problem zawsze moze sie trafic :D ja ostatnio mialem disconnect przy przewalutowaniu kuponu, co w rezultacie uniewaznilo mi kupon zlotowkowy, a nie dalo nowego kuponu w euro :) na szczescie po 3 postach do supportu przydzielili mi nowy kupon.

do rzeczy:

kupujesz kupon w PLN:
http://ukash.dotpay.pl/

dostaniesz kod, ktory musisz przewalutowac na akceptowana przez entropie walute:
(tu musisz juz zalozyc konto w systemie)
http://www.ukash.com/pl/pl/mytoolkit/convert.aspx

dostaniesz kupon z "nierowna" wartoscia , np. 11.57 euro
musisz go wtedy podzielic na "rowna" liczbe + koncowke:
http://www.ukash.com/pl/pl/mytoolkit/split.aspx

kupon z rowna kwota mozesz wpisac w grze, wtedy dostaniesz pedziki, kupon z koncowka (np 0.57) sobie zachowaj, przydac sie moze przy kolejnej wplacie, wtedy mozna scalic kupony:
http://www.ukash.com/pl/pl/mytoolkit/combine.aspx

potem naturalnie wyrownac do calosci i wplacic znowu :)

PS. zaznaczaj opcje "Receive email receipt" zeby ci przypadkiem jakis kod nie zaginal w akcji - bedziesz mial archiwum na mailu
PPS. mam nadzieje ze linkow nie pomylilem i przebrniesz przez ta procedure :)

powodzenia! :D

PPPS. w starej wersji po depozycie odnosilem wrazenie poprawy lootu, w nowej hmmm... :roll:


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 10:24 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 2
O taki poradnik mi chodziło wielkie dzięki. Najbardziej opłaca się konwertować na EURO ?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 11:21 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 23
Ciekawa sprawa ale co sie zyskuje wplacajac ta metoda czy to tylko alternatywna forma platnosci ?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 12:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
matkol napisał(a):
Ciekawa sprawa ale co sie zyskuje wplacajac ta metoda czy to tylko alternatywna forma platnosci ?


alternatywna, MA swoje 5% i tak sciagnie :P
roznica moze byc co najwyzej w przelicznikach miedzy walutami w roznych metodach
no i UKash dawal jako maly prezencik pistolecik free


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 12:46 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 49
HP: 0
Society: BRAK
Nick w grze: raideros raideros QolteC
pytanie czy ukash daje nadal ten pistolecik , bo jak tak to ja chyba tez zaczne ta metoda przelewac - ze wzgledu na fakt iz karta sciaga 10% ?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 12:53 
Green
Dołączenie:
Marzec 2008
Posty: 161
HP: 220
Society: BlackAngels HQ
Nick w grze: Zlotko
daja tylko za pierwszym razem przy depozycie powyzej 80 ped (czy 60, juz nie pamietam). Pozniej bonbusow nie ma
pozatym, kiedys jak system EU akceptowal kupony zlotowkowe, to taniej to wychodzilo. Tak czy siak, ostatnio jak wplacalem to wyszedl mnie dolar po 3,10 zl , gdzie sredni kurs byl kolo 2,85 , wiec "prowizje" w jakis sposob i tak zaplacisz :)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Paź 2009, 00:05 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 1880
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
witam.

Problem mam. Jak próbuje przewalutować kupion z PLN na EURO na Ukashu to wyskakuje że status: filed. All wypełniam poprawnie, czyli kod kuponu, kwota na jaką jest kupon w PLN, wybieram walute zmiany na Euro i dupa.

jakies rady?


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Paź 2009, 15:10 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 1842
HP: 222
mimo to, że mi dogryzasz i w ogóle...

Problem pojawił się od pewnego czasu, po pewnych zmianach w systemie ukash, dotpay.pl
u nas w Polsce możemy zakupić kupon ukash tylko w walucie PLN niestety by wpłacić nim w grę musisz sam przewalutowań Twojego ukasha na EUR, korzystając z narzędzi na ukash.com (musisz być zarejestrowany) -> tool kit, masz tam opcje przewalutowania ukasha... ale niestety wiąże się to z tym, że po przewalutowaniu na ukashu w PLN zostaną Ci grosze (jedynym rozwiązaniem byłoby kupienie ukasha w PLN o takiej wartości by po przewalutowaniu na EUR idealnie starczyło na powiedzmy 10.0 EUR - równą sumkę w EUR bez centów <- tylko taką przyjmie entropia!!). Ja mam sposoba w którym to można idealnie wykorzystać PLN do zakupu okrągłej sumki EUR. Polega on na tym, że kupujemy ukasha o np. wartości 15 zł, następnie należny go przewalutowań do EUR - da to określoną ilość EUR na nowym ukashu + ten poprzedni ukash zostanie z groszami w PLN, teraz obliczamy sobie za ile PLN kosztowało nas przewalutowanie w EUR odejmujemy od tego tą uprzednio pozostałą ilość groszy i kupujemy kolejnego ukasha ;) w PLN łączymy go z tymi groszami które wcześniej nam zostały a następnie znowu te PLN przewalcować należy w EUR. W końcowej fazie mamy 2 ukashe o rożnych wartościach w EUR <- łączymy je i mamy jeden taki jaki żeśmy chcieli :D Proste prawda? :D

Skąd te zmiany?
Zmiany tak jak wszędzie :D jak w EU, np... na niekorzyść klienta! bo każde przewalutowanie to prowizja dla usługodawcy :D


... miłej zabawy z ukashami ;) - w sumie fajna zabawa, pamiętajcie tylko, że ukash w EUR którym będziecie wpłacać do gry musi być o równej wartości bez centów! :)

...pokombinować nic nie boli... w grze zawsze się kombinuje, dużo można w ten sposób wyłapać, wyciągnąć wniosków. Ty masz z takim czymś prostym problem, a sam krytykujesz mnie, że ciągle marudzę... Ja nie będę krytykował Ciebie, że nie umiesz sobie poradzić z byle problemem. Ja nie po to piszę różne rzeczy na forum by ktoś tam mnie potem o to bluzgał, te informację mają ukierunkować przyszłych i obecnych graczy... wystarczy chcieć ;)

Zdrów!


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Paź 2009, 16:30 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 1880
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Hym... pare postów wyżej jest to opisane. I umiem czytać o dziwo ;) Nie wiem czemu masz mnie za idiotę Mutaku ;) no ale przynajmniej chciałeś pomóc. Dzięki.

Robiliśmy tak jak piszesz Mutak. Problem polegał na czym innym. Mianowicie kumpel ma syf na emailu i oczywiście dał kod z kuponu który kiedyś już wykorzystał :D tak więc przewalutowanie nie działało, bo kupon nie ważny :)

No ale kupił nowy kupon i poszlo jak z płatka.

pozdrawiam


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2009, 14:37 
Mediocre
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Posty: 78
HP: 101
Society: armia krajowa
Nick w grze: quent71 quent71 quent71
a ja tam wole paysafecard :)
kupuje, wplacam, gram :)
i tyle, bez kombinowania

pewnie w ten sposob dolar kosztuje mnei wiecej...ale mam to w d.... :P


Profil E-mail Offline
PostPost został usunięty przez 3damian3 21 Paź 2009, 12:14.
Nie podano
PostWysłany: 26 Paź 2009, 16:26 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 52
Kupiłem kupon przez Ukash i dostałem kod w złotówkach, niestety nie potrafiłem zmienić waluty na euro, bądź dolary, więc napisałem do supportu co jest nie tak. Dostałem taką odpowiedź:


Szanowny Panie,

dziękujemy za skontaktowanie się z UKASH-Support Team.

Z przykrością informujemy iż niestety nie ma już możliwości przewalutowywania
voucherów na inną walutę. Opcja ta została zamknięta.

W związku z tym może tylko korzystać Pan z numeru, który Pan posiada.

Przy dalszych zapytaniach jesteśmy do Państwa dyspozycji.

Przy dodatkowych pytaniach prosimy odpisać bezpośrednio na ten email. To
umożliwi nam szybszą odpowiedź.

Dziękujemy za korzystanie z Ukash.

Z poważaniem

B.Hester
UKASH-Support Team


Kiedy napisałem, że do gry potrzebuje euro lub dolarów i czy są w stanie przewalutować mi ten kod, w odpowiedzi dostałem tą samą wiadomość.
Dlatego proszę was o pomoc, co teraz powinienem zrobić ?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Paź 2009, 16:48 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 1842
HP: 222
Witam,
Nie słuchaj jakiegoś teoretyka, który to ma klapki na oczach a wzrok skierowany prostopadle na kartkę faq...
Wejdź na stronę ukash.com, zarejestruj tam swoje własne konto i używając zakładki TOOL KIT wykonaj przewalutowanie ukasha na walutę jaką chcesz... :) Jak będziesz miał z tym problemy to pisz do mnie PMa tu na forum.

Pozdrawiam.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Paź 2009, 18:32 
Weak
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Posty: 66
HP: 126
Society: *****
Nick w grze: Kondzio22 Bonzol84 Ken
Ja mam to samo i jestem zarejestrowany na ukash !!!
I suport odpisał mi to samo
Przy każdej próbie conwertowania wyskakuje mi-
Error Manager
Ukash Error Handler


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Paź 2009, 15:13 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 52
UKASH-Support Team
do mnie, gdy napisałem ponownie, czy są w stanie mi zamienić walutę, bo kod w złotówkach jest dla mnie bezużyteczny


Szanowny Panie,

dziękujemy za skontaktowanie się z UKASH-Support Team.

Chcielibyśmy Pana poinformować iż przekazaliśmy Pana zapytanie do naszego
działu zajmującego sie tym tematem .

Jak tylko otrzymamy odpowiedź skontaktujemy się z Panem ponownie.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Paź 2009, 15:27 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 1842
HP: 222
wygląda na to, że których z pośredników, a może sam dotpay wycofał się z przewalutowania naszej waluty na inną.

ukash przy wpłacaniu do EU i tak był niewygodnym rozwiązaniem ponieważ EU przyjmuje tylko okrągłe wartości w EUR np. 10.00 EUR. Przeważnie po przewalutowaniu PLN na EUR mieliśmy ukasha w EUR z centami (np. 10.56 EUR) - dało się to obejść dzieląc ukasha na 2 ukashe ;) (okrągłego 10.00 i centowego 0.56 ;)). ukash, a raczej dotpay jako jedyny przewalutowywał na inne waluty po bezpośrednim kursie, tj. bez podwójnego przewalutowania pobierając tylko jakiś tam % prowizji - myślę, że przerwa w przewalutowaniu jest związana z tym, że za dużo tracili na tym ;) założę się, że jak się dogadają obie spółki będzie możliwość przewalutowania ale w systemie podwójnego przewalutowania :) a to będzie oznaczało stanowczą nieopłacalność z naszego punktu widzenia.

co mogę tu napisać to to, że ukash dla nas polaków stał się bezużyteczny jeśli chcemy wpłacać do gry :)
...spoko i tak był drogi ;)

Zdrów!


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Paź 2009, 15:35 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Posty: 636
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
paysafe lepsze :P a jak ci kod w zlotowkach niepotrzebny to chetnie przejme :P


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Paź 2009, 17:32 
Weak
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Posty: 66
HP: 126
Society: *****
Nick w grze: Kondzio22 Bonzol84 Ken
Jednak suport przewalułował kuponik na euro troche to trwało ale da sie :mrgreen:


Profil E-mail Offline
PostPost został usunięty przez 3damian3 10 Lis 2009, 16:05.
Nie podano
PostWysłany: 24 Lut 2010, 09:51 
Weak
Dołączenie:
Styczeń 2007
Posty: 53
HP: 119
Society: EntropiaForum
Nick w grze: KUTY STILOO
Witam.
Złożyłem konto w Ukash kupiłem kupon i przewalutowałem go na Euro tylko że nie zapisałem numeru kuponu a na emaila mi nie przyszło bo nie wiedziałem gdzie zaznaczyć tą opcje.
Jak teraz moge ten kupon odnaleść??
Pozdrawiam


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lut 2010, 11:40 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 1842
HP: 222
hmmm jak? ile nr kuponu ma cyfr? powiedzmy, że X :) no to masz jedyne X! (x silnia) kombinacji do wpisania i wypróbowania, pamiętaj tylko aby wpisywać dobrą wartość kuponu by wykluczyć ten błąd ;) GL


aaaaa mail nie przyszedł bo nie chciało ci się wpisywać prawdziwego ? :D
ja nie mogę, chyba bym się nie przyznał do tego tak publicznie :D


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lut 2010, 11:47 
Weak
Dołączenie:
Styczeń 2007
Posty: 53
HP: 119
Society: EntropiaForum
Nick w grze: KUTY STILOO
wpisałem poprawnego emaila bo jak kupiłem to dostałem informacje o zakupie kuponu składajacego sie z 19 cyfry.
Przwalutowałem go na Euro i nie zapisałem numeru który sie tam wyświetlił bo myslałem ze gdzieś jakaś historia bedzie.
I nie wiem co teraz.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lut 2010, 11:51 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
Posty: 185
HP: 0
napisz do supportu i okresl to jako błąd - skoro powinno przyjsc na maila a nie przyszlo to cos jest nie tak


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lut 2010, 12:05 
Weak
Dołączenie:
Styczeń 2007
Posty: 53
HP: 119
Society: EntropiaForum
Nick w grze: KUTY STILOO
a wiesz może ile im zajmuje odpowiedz?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lut 2010, 12:14 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
Posty: 193
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
kilka dni napewno bedziesz musiał czekać


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lut 2010, 12:17 
Weak
Dołączenie:
Styczeń 2007
Posty: 53
HP: 119
Society: EntropiaForum
Nick w grze: KUTY STILOO
dzieki

a czgoś takiego:
"PS. zaznaczaj opcje "Receive email receipt" zeby ci przypadkiem jakis kod nie zaginal w akcji - bedziesz mial archiwum na mailu"

to nie znalazłem przy tym jak zmieniałem waluty


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lut 2010, 12:36 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
Posty: 193
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
Wszystko tam jest.
Moja rada: kombinując z kuponami Ukash trzeba być po prostu ostrożnym i się nie spieszyć, bo "kto drogi skraca,
ten do domu póżniej wraca". :mrgreen:


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lut 2010, 12:43 
Weak
Dołączenie:
Styczeń 2007
Posty: 53
HP: 119
Society: EntropiaForum
Nick w grze: KUTY STILOO
a mógłbyś wrzucić screena?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lut 2010, 13:26 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
Posty: 185
HP: 0
na przyszlosc przy depo sugeruje korzystac ze strony www Eu - jest tam wiecej mozliwosci wplaty.Tak a propos to niedawno poinformowali o zwiekszeniu liczby walut ktorymi mozna robic depo w EU via ukash. Nie wie ktos jakie doszly? bo kiedys mozna bylo wplacac PLN


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lut 2010, 13:50 
Weak
Dołączenie:
Styczeń 2007
Posty: 53
HP: 119
Society: EntropiaForum
Nick w grze: KUTY STILOO
grałem już kiedyś i powiem że wpłacałem przez paybycash.
Probowałem też teraz tak ale tam i tak trzeba miec jakąś karte teraz :(
dlatego spróbowałem ukash


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lut 2010, 14:42 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
@Giray, wcześniej trzeba było wybrać EUR i wpisać kwotę w złotówkach. Może po prostu dodali opcję PLN i inne?


Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso