Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2009, 21:35 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
mysle, ze temat bedzie przydatny dla osob planujacych dostosowanie komputera do VU10

opiszcie Wasze wrazenia jak Wam dziala wersja VU10, jaki macie komputer i na jakich ustawieniach grafiki w grze gracie


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2009, 21:43 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 840
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
Radeon x1950pro
2,5gb ramu
AMD athlon(tm) xp 2600+
ustawienia low
chodzić chodzi ale mogę sobie tylko pochodzić i pisać nie ma mowy o huncie/miningu czy podejściu do miasta ;)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2009, 21:47 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
Posty: 193
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
Mam w ustawieniach wszystko ustawione na Low, oprócz Shading Quality.
Prosesor: Intel Pentium Dual 1,8 Ghz
Grafika: GeForce 8400 GS
Ram: 3GB
Gra sie przycina, tak wiec czekam az cos poprawią albo czeka mnie zmiana karty graficznej.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2009, 21:51 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2007
Posty: 6
HP: 110
Society: Free
Nick w grze: Pawlik Pawlik Psychomantis
Witam!
U mnie chodzi tylko na Low i wygląda to masakryczne :( Wszystkie avki białe pozbawione tekstur. Mam płytę jeszcze na s.939 i AGP wiec zastanawiam się czy lepiej kupić Radka 3850 czy 4650., ta sam cena ale radek 3850 ma 256bit szynę pamięci i DDR3 Obecnie nie mam zamiaru zmieniać płyty głównej, więc tylko grafy na AGP. Na razie zamówiłem 512Ramu.


Obecny sprzęt:
Płyta główna na nForce3 s 939
Procek Athlon 64 3200+
Ram 768 (poniżej wymagań ale startuje :) )
Grafa GeForce 6200 256Mb 64 bit ,troszkę podkręcona

Pozdr


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2009, 21:57 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
Posty: 185
HP: 0
Radeon X1950GT@PRO 256 Mb
C2D 2.13 GHz
4 GB RAM 800MHz
XP 32 bit

Generalnie duzo gorzej chodzi od Crysisa, ktory niezle smigal na medium, troche przycinal na high (1024x768)
Aby uzyskac podobna plynnosc jak w medium trzeba ustawic na low (ale w ciut wiekszej rozdzielczosci)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2009, 23:05 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Posty: 919
HP: 110
Phenom II X3 720 /Gigabyte 785/DDR3Patriot2X2/Gainward GTX275 http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... -1863.html)
Iiyama1920x1080/Zasiłka OCZ 600W/iCute/WD 1T green, SATA/AHCI/Windows 7 RC7100 + Wbuntu 9.04 JJ

Chodzi na Full Detal, nie wiem co mógłbym jeszcze włączyć :)
Poza (sporadycznie) miejscami gdzie musi doładować coś na bieżąco z netu nie uświadczyłem żadnej przycinki. Natomiast wczoraj podczas uruchamiania serwerów była kicha no i w ciągu 2h co najmniej 2xCTD. Karta grafiki ma solidne chłodzenie, ale temperatura rzędu 70 stopni to dla niej nic dziwnego (max dopuszczalne jest z tego co piszą 105).
Generalnie mogę polecić ten zestaw. Jak już się trochę nagram to podepnę monitor do grafiki ATI 4200 wbudowanej na płycie - myślę, że powinna w trybie podstawowym pociągnąć - a to było by rozwiązanie dla kupujących "na raty".


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2009, 23:20 
Inept
Dołączenie:
Styczeń 2008
Posty: 11
HP: 111
Society: Kingsajz
Nick w grze: KUB
Pentium D 2,8GHz
4GB RAMu
Radeon X1600PRO 256MB
XP 32bit

Gra się uruchamia z trudem. Można trochę pobiegać z szybkością 1 fps, dopóki gra się nie wysypie.
Avki "gubią trójkąty" :) Śmiesznie to wygląda bo postacie są dziurawe (widać to po rzucanych cieniach)
Są problemy ze zmianą parametrów grafiki. Po ustawieniu (z wielkim trudem) wszystkiego na "low" avek znika. Inne kombinacje nie przynoszą zauważalnego efektu. Obniżenie rozdzielczości też nic nie daje. Generalnie gra strasznie muli. Cokolwiek chcesz zrobić, trwa to wieki.
Jeżeli nie zoptymalizują gry pod słabsze grafy trzeba będzie coś kupić albo dać se spokój :)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sie 2009, 00:19 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2009
Posty: 10
HP: 106
Society: Kanwo
Nick w grze: mansky
jeden komp:
P4 3,4 GHz,
3 GB RAM,
GeForce 8600 GTS 512MB,
XP 32,
1620x1200
na medium dało się pograć, momentami haczyło,
po zmianie grafiki na Radeona HD4850 1GB ruszyło wszystko na maxie,
czasami przyhaczy, ale podejrzewam ze procek nie wyrabia

drugi komp
C2D 2,66 GHz,
2 GB RAM,
GeForce 8500 GT 512 MB
XP32
1024x768
na medium chodzi bez problemów, poza miastem można połazić na very high, ale bez walki,
w PA na medium haczy, po przełączeniu na high p chwili mam mnóstwo kwadracików na ekranie
i trza wyłączyć

pzdr


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sie 2009, 00:43 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
nVidia GeForce 8800 GTS 320MB
4 GB RAM
Intel Core 2 Duo E6550 2,33Ghz
Vista 64-bit
różne rozdziałki, od 1440x900 do 1920x1080.

Na ustawieniach High, po wczytaniu wszystkich shaderów i tekstur, gra działa płynnie (o ile nie jesteśmy w mieście i nie widzimy więcej niż 20 osób na ekranie - wtedy gubi się trochę klatek).


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sie 2009, 01:07 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2009
Posty: 46
HP: 0
Nick w grze: Lukasz Loktus II
ATI Radeon HD 4650 1024 MB
XP 32 bity 2 GB RAM
1024x768
procek nie z takimi grami sobie radził. A po zalogowaniu mojej postaci wogle nie było widać . Niebardzo wiem oco chodzi może to sterowniki albo coś innego prubowalem także na rożnych ustawieniach i rozdzielczości i nic .

a wiec sćiągnołem i zainstalowałem nowe sterowniki po zalogowaniu nie widać mnie ani innych ludzi reszta czyli pejzaż widać.. zaczyna to być irytujące ...


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sie 2009, 02:09 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Posty: 277
HP: 0
Society: EF.pl
Quad Q6600 krecony na 3.6
GF8800GT - jeszcze nie krecone (czekam na nowe chlodzenie)
4GB Ram - jeszcze nie krecone (w sumie to nie wiem czemu nie krecilem :D)

1900x1200 - w terenie mozna grac na vh, cienie na med - w miastach nie daje rady, jednak to na 99% wina dysku bo ATA
1600x900 - ustawione na high - nie krzaczy nigdzie, jednak dlugo laduje wszystko (znowu wina dysku)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sie 2009, 09:40 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 120
HP: 126
Society: Darkside Renegades
Nick w grze: Symulakron
nVidia GeForce 9600 GT 512MB
3 GB RAM
Intel Core 2 Duo 2,66Ghz
XP 32-bit

Tryb Windowed - 1152x864 - ustawione na Very High - w terenie średnio 30 fps, w miastach i w budynkach koło aukcjonariuszy około 14 (czasami mniej - dużo avków), ale można spokojnie działać na aukcji
Dziś przeprowadze testy na 8800 GT, może będzie lekka poprawa.
Ogólnie bardzo pozytywne wrażenia graficzne.

Pozdr.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sie 2009, 11:32 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Posty: 637
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
NVIDIA GeForce 7900 GT
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2.21 GHz
2,5 GB RAM
Windows XP 32 bit ( chyba :P )

1024x768.. ustawienia mieszane wiekszosc High/very high a niektore Medium :P generalnie nie tnie, mam jakies lagi w miastach tak jak mialem w starym EU. Generalnie bardzo fajnie :P


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sie 2009, 21:19 
Weak
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 46
HP: 0
Nick w grze: An AnZabo Zabo
NVIDIA GeForce 5200
Sempron 2200
768MB RAM
Windows XP SP3 32 bit

udało się uruchomić, ale o grze nie ma mowy (~1 klatka na 30s). Chwilowo mnie nie będzie w UV :/, zanim kupie nowy to możn MA naprawi wszystkie błędy :)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sie 2009, 22:13 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
ok jeden komp sprawdzony
4 giga ramu, nvidia 9100m g, anthlon x2 dual core ql64
win 7
ustawienia na med, dziala plynnie

btw i tak jestem zdziwony, jak na lapa ktory nie sluzy mi do gier ;P
jak juz poogladam swiat, sprawdze na stacjonarnych


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 02:42 
Newbie
Dołączenie:
Lipiec 2009
Posty: 1
Windows XP (directx 9)
Amd Athlon x2 ~2.0Ghz
Radeon hd 4670 512
2 gb ram (667khz)

Najnowsze sterowniki, optymalizacja systemu i gra jakoś działa na full detalach (1440x900), tylko wygładzenie dałem x2 - naprawdę to przycina przy teleportach i wczytywaniu gry, to to wcale nie takie straszne, a tak to gra działa mniej więcej płynnie :)
Mój pierwszy post - Witam serdecznie i pozdrawiam.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 06:28 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 249
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
A macie jakieś problemy z logowaniem się? U mnie na win xp i łączu 10Mbit wychodzi mi to średnio jeden raz na dziesięć. Jak na fakt, że gra działa już od dwóch dni to trochę lipa jest...


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 08:58 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 1
Mam taka konfiguracje:

Procek: Intel Core Quad 2,4 GHz
Grafa: Palit GF 8800GT 1GB RAmy na DDR3
RAM: 4GB
System: VIsta 64Bit

Rozdzielczosc 1600 wszystkie detale na maxa i chodzi plynnie, po jakims czasie ok godziny grania zaczyna sie od czasu do czasu lekko przycinac na ulamek sekundy ale sadze ze to problem za malego RAMU, juz zamowilem dodatkowe 4GB i powinno byc OK.

Tak wiec drodzy koledzy, bez grafy 8800GT z 1GB ramy na DDR3 na do max detali lepiej nie podchodzic, to absolutne minimum.

Nie gralem dlugo w PE i mila niespodzianka po latach z tym cryengine2 ,grafika naprawde w koncu na poziomie.

Wentylator na grafie wyje na maxa, widac ledwie daje rade w tych detalach.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 09:00 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Posty: 919
HP: 110
David, wstań BARDZO wcześnie i zobacz jak będziesz miał z logowaniem. Często to nie kwestia przepustowości łacza, a zajęcia sieci. Szczególnie jak siedzisz np. w akademiku i 2000 osób używa w tym samym czasie torrentów - mimo Twojego niewielkiego transferu ruch pakietów potrafi być spory - co ci wpynie na pingi do EU.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 10:42 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 36
HP: 0
Athlon 3.8 +
2gb RAM
GF 7300gt

niestety mona pograc tylko na low detalach i to wyciaga okolo 20 klatek/s

dlatego mam pytanko jaka grafike dokupic ,nie chce wydac za duzo bo mam w planie wymiane kompa za pare-parenascie miesiecy ale niestety to musi poczekac :(

wystarczy GF 8800 czy moze jednak mocniejsza karte trzeba zakupic ?


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 12:08 
Weak
Dołączenie:
Luty 2008
Posty: 53
HP: 139
8800 starczy w zupelnosci

pzdr


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 12:21 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Posty: 919
HP: 110
Jak dasz rade pograc na tym co masz ze 3-4 miesiace, to chyba warto poczekac na nowe grafy ze wsparciem sprzetowym DX11. Podobno rewolucyjne zmiany...


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 12:31 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Posty: 512
HP: 0
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Dawid19791 napisał(a):
A macie jakieś problemy z logowaniem się? U mnie na win xp i łączu 10Mbit wychodzi mi to średnio jeden raz na dziesięć. Jak na fakt, że gra działa już od dwóch dni to trochę lipa jest...


Connection lost? Odpal window mode, wpisujesz login i haslo klikasz enter i natychmiast klikasz jakas ikonke na pulpicie. Problemem jest podobno za duza ilosc fps podczas logowania. Fraps pokazuje 1200 fps, po kliknieciu na ikonke fps spada na chwile do 0 i normalnie cie loguje.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 13:14 
Weak
Dołączenie:
Luty 2008
Posty: 53
HP: 139
abyss napisał(a):
Jak dasz rade pograc na tym co masz ze 3-4 miesiace, to chyba warto poczekac na nowe grafy ze wsparciem sprzetowym DX11. Podobno rewolucyjne zmiany...


Tylko zobacz jakiego on ma procka, 8800 gt jakos mu poleci ale nowe grafy z DX11 na tym procku to raczej bezcelowe no jedynie ze w gre wchodzi wymiane innych czesci


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 14:14 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 5
proc: E8400, gfx: radeon 4870 512, 4gb ram (nic nie krecone) chodzi plynnie ustawieniach high (max nie sprawdzalem).
//edit rozdzielczosc 1680:1050.


Ostatnio edytowany przez sambamamba, 22 Sie 2009, 12:55, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 15:43 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Posty: 512
HP: 0
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
C2duo 2x2.66 GHz, 2x1 Gb RAM, radeon hd4850 1gb

Generalnie chodzi płynnie na ustawieniach very high, rozdzielczosc 1280x1024. Przycina przez kilka/kilkanascie sekund jak sie teleportuje do nowego miasta, szczegolnie jesli jest zatloczone. Mysle ze to wina zbyt malej ilosci ramu. Trzeba bedzie dopakowac do 4 Gb ale to jak zdobede 64 bitowy system.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 17:30 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Posty: 27
HP: 247
Society: BlackAngels HQ
Nick w grze: Adrelina Tasior`ek Unknown
Dawid19791 napisał(a):
A macie jakieś problemy z logowaniem się? U mnie na win xp i łączu 10Mbit wychodzi mi to średnio jeden raz na dziesięć. Jak na fakt, że gra działa już od dwóch dni to trochę lipa jest...

Ja wymusilem vert synca w nvidia panelu i mialem 60 fps tylko na logowaniu. No lepiej jest ale tez sa problemy. Generalnie zauwazylem ze jak wpisze konto/haslo i sie zfreezuje po ok entropia to dupa. A jak ladnie caly czas kreci kuleczkiem to bez problemu


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 17:39 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Posty: 277
HP: 0
Society: EF.pl
Ja tam zadnych problemow z logowaniem nie mam - jedynie jak mnie crashnie od czasu do czasu, to zdarzy sie, ze kolejna proba logowania zakonczy sie zerwaniem polaczenia


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 18:45 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Posty: 919
HP: 110
Czy ktoś odpalił już EU VU10 pod Ubuntu? Będę wdzięczny za wszelkie SPRAWDZONE (in plus i in minus) relacje....


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 23:15 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Posty: 74
HP: 100
Society: PEDirectory
Nick w grze: Dobra Rada
Cóż, wygląda na to, że moja przygoda z Entropią się zakończyła:

"Unsupported video card!
Radeon 9200 LE Family
Continuing to run might lead to unexpected results or crashes"


I powyższa zapowiedź sprawdziła się w 100% . Nawet nie wyświetla mi się login screen...
Powinni przynajmniej dać możliwość graczom wypłacenia całej kasy (tt z przedmiotów) prosto na konto.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 23:23 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 25
HP: 0
Society: KANWO
Laptop z C2Duo@1,5GHz, 3 gigabajty RAM, i grafika Mobility Radeon HD 2300, vista i gra bez większych przycięć działa na low z avatarami na medium i rendered textures na max. Niestety po tym jak MA zablokowało trik ze zmaną nazwy na Crisis.exe mam więcej bugów graficznych.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 23:38 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 626
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Core 2 4300 1.8 Ghz, 1 GB RAM, GF8500 GT

Mam graphcs na LOW oprócz avatar quality Medium. Chodzi tak, że da sie grać,
ale nie ma płynności.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 10:51 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 249
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Tasior`ek napisał(a):
Dawid19791 napisał(a):
A macie jakieś problemy z logowaniem się? U mnie na win xp i łączu 10Mbit wychodzi mi to średnio jeden raz na dziesięć. Jak na fakt, że gra działa już od dwóch dni to trochę lipa jest...

Ja wymusilem vert synca w nvidia panelu i mialem 60 fps tylko na logowaniu. No lepiej jest ale tez sa problemy. Generalnie zauwazylem ze jak wpisze konto/haslo i sie zfreezuje po ok entropia to dupa. A jak ladnie caly czas kreci kuleczkiem to bez problemu


Dzięki. Wymuszenie synchronizacji pionowej rozwiązało problem. Loguje się praktycznie za każdym razem.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 10:54 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Posty: 512
HP: 0
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Da sie tak zrobic na kartach ATI?

Niby moge sie zalogowac za kazdym razem naciskajac alt tab, ale lepiej by bylo jakbym nie musial sie w to bawic :)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 11:56 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Posty: 382
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Tomasz Soltys Mud
na moim chodzi tragicznie. chcialem sobie isc na polowanie, ale nie dam rady. pozostaje tylko handel :(


Profil E-mail Offline
PostPost został usunięty przez sambamamba 22 Sie 2009, 12:55.
Powód: double
Nie podano
PostWysłany: 23 Sie 2009, 12:32 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 273
HP: 0
Society: Red Legion
AMD Athlon 64 x2 Dual 3800+ 2,01 Ghz, 1GB RAM, NVidia GForce 7600 GT - da się grać na medium (fraps pokazuje 25-35 fps), czasem tylko na moment się przytnie, ale spokojnie można polować i kopać.

Jednak na na samym początku, zaraz po wprowadzeniu VU 10, była tragedia.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Sie 2009, 07:29 
Weak
Dołączenie:
Maj 2006
Posty: 69
HP: 149
AMD 64x2 4800+, 2 GB RAM, GF 9600 GT- ustawienia na high czasami przytnie w terenie- w miescie tnie częściej,
Ogólnie chula fajnie


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Sie 2009, 12:25 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Posty: 919
HP: 110
IMO te przyciecia w "gestych" miejscach NIE maja bezposredniego zwiazku waszym sprzetem -a z siecia i wspoluzywaniem lokacji przez graczy.
Niestety trudno by bylo opracowac miarodajny test (od strony uzytkownika i "w samej grze"), bo opoznienia sa w czesciach sekundy, a tego nie da sie zbyt latwo zaobserwowac i porownac golym okiem. Myslalem, zeby jedna osoba robila kroki w cyklu "przód" "lewo" "tyl" "prawo" a druga starala sie to obserwowac w jakiejsc "rwacej" lokacji - ale efekt wyszedl by pewnie dopiero przy opoznieniach rzedu sekundy.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Sie 2009, 21:56 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 9
HP: 0
Nick w grze: Luke Czadej
Mój AMD Athlon 64 X2 5200 Geforce 8500 GT 2 GB RAM.
Nie powiem,zeby płynność mnie zadowalała.Płynnie działa na medium i może jakaś jedna opcja na High.
Według mnie gra jest jeszcze źle zoptymalizowana.
Najbardziej denerwuje mnie bug jak moja postać jest na jakiś czas cała czarna,wy tez macie cos takiego??? :roll:


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Sie 2009, 22:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Czadej napisał(a):
Najbardziej denerwuje mnie bug jak moja postać jest na jakiś czas cała czarna,wy tez macie cos takiego??? :roll:


od co najmniej kilku wersji mi sie takie cudo zdarzalo, wygladam wtedy jak diabel :D


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Sie 2009, 23:14 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 155
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: KiioobbaaXVIII Kozakiew
Full wlaczylem i tez przycina optymalne ustawienia to dla mnie all na high oprocz kilki rzeczy na very high
4 Gb ram
9800 GT Nvidia

procek dual core 2


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Sie 2009, 17:59 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 9
HP: 0
Nick w grze: Luke Czadej
Mam pytanie.
Czy do 32 bitowej Visty dać 4 GB Ramu.
Aktualnie posiadam 2 GB ale do EU raczej to mało. :?:


Profil E-mail Offline
PostPost został usunięty przez Martre 25 Sie 2009, 18:29.
Powód: bzdury plote ;)
Nie podano
PostWysłany: 25 Sie 2009, 18:34 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 25
HP: 0
Society: KANWO
3 giga w zupełności wystarczy. Jak dasz 4 giga tylko 32,, no może max 3,5 będzie dostępne a podobno jakieś problemy ze stabilnością mogą być.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Sie 2009, 23:33 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2008
Posty: 28
HP: 117
Society: Freelancer
Nick w grze: mARTini
Athlon X2 4800+, 3GB RAM, GF 7600GS, Winshit XP 32bit, zegarki fabryczne.
Ustawione wszystko na high z wyjątkiem shaders (medium) i shadows(low).
Gra działa płynnie, Fraps podaje 15-30 FPS w zależności od miejsca (głównie w zatłoczonych fortach spada poniżej 20).


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sie 2009, 01:03 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2008
Posty: 28
HP: 117
Society: Freelancer
Nick w grze: mARTini
Zapomniałem: rozdzielczość: 1280x1024, sterowniki Nvidia 185.85.
Wydaje się, że tylko grafika nie wyrabia - reszta OK....


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sie 2009, 10:43 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Mój zestaw (kupiony w grudniu 2008 pod Entropie na CE2 :? ) :

płyta: Gigabyte GA-EP45-UD3R
procek: Intel Core 2 Duo E8500 3.16 GHz (bez podkręcania)
RAM: Mushkin DDR2 PC6400 2x2048MB HP 800MHz CL5.0 (podkręcony)
grafika: Sapphire Radeon HD 4850 1GB DDR3 (bez podkręcania)
zasilacz: Corsair TX650 650W
system: Vista 64 bit

Odpalam EU w rozdzielczości 1920x1200, bez AA, z "mieszanymi" ustawieniami (niektóre high, inne medium kilka low).
W sumie wizualnie bardzo mi się podoba i jest płynnie (od 30 do 50 FPS - oczywiście z miejscowymi spadkami).
Nie mam zastrzeżeń co do wydajności ani żadnych problemów technicznych jak BSOD czy zawieszenia.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Sie 2009, 16:32 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Posty: 1220
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Zestaw ma już ponad roczek ale nie płaczę z powodu wydajności:

Intel Core 2 Quad Q6600 2GB
GeForce 8800GT 1GB DDR3 256bit
RAM DDR2 2x2GB 800mhz
OS: WINXP

Przy 1280x1024 i domyślnymi opcjami ustawionymi na High działa bez większych zgrzytów, w miastach przy dużej ilości avów też nie jest źle, ilości FPSów nie podam bo nie sprawdzałem ale gra zachowuje płynność.


Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso