Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 11:04 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 158
Society: Vault Dwellers
Nick w grze: Mike Zydu Freeman
Witam

Nieczęsto wypowiadam się na tym forum ale dziś troche się zdenerwowałem. Otóż polowałem sobie w Neas na nagusa)) na ambu. Biłem właśnie olda gdy między mobki wskoczył niejaki Maciek Mietka Zając z soca Chłopaki z Ferajny. Old był już prawie skończony ale kolega troche niefortunnie wylądował i zaatakował mnie jeszcze jeden mob i padłem. Szybko skoczyłem w powrotem i oczywiście mój old był już dobijany przez owego gracza. Uniosłem się trochę i użyłem paru epitetów. Najwyraźniej po zabiciu swojego moba zabrał się od razu za mojego, bo pare ped taniej.
Smutno sie robi kiedy siÄ™ obserwuje takie zachowania.

I jak tu szanować polską społeczność PE...

Mietku wypierdalaj.

zydu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 11:48 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 167
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Fred Ice Issue
zydu napisał(a):
Witam

Mietku wypierdalaj.

zydu

rofl lubie Cie zydu :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 12:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
a zapytales najpierw o jakis rodzaj podzialu loota, czy od razu wyskoczyles z wyp...? :D moze go ten mob zaatakowal, a wtedy to chyba nie bedzie hunter czekal (i przyjmowal ciosy na swoj armor), az moze laskawie wrocisz i go dobijesz ;) nie podales dokladnego przebiegu zdarzen :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 12:37 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Moby same atakuja TYLKO nobów j3s

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 12:56 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
nie wiem jak długo zajął Ci powrót do ambu, ale one mają szybki regen, być może Zajac poczekał aż hp ambu wskoczy na +50%, wtedy go zabił a takie działanie jest legal i nie ma na to żadnego zapisu w EULA. Tak tylko mówię, nie stoję po stronie ani Twojej ani Zajaca...tylko po stronie MA.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 13:10 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Było nie ginąć :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 14:17 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Trzymam Twoją stronę zydu, nie ma co biadolić tylko wpisać borciucha na czarną listę a przy najblizszej okazji gnoić jak tylko się da - na każdej płaszczyźnie. Trzeba wyrywać takie chwasty zanim się rozrosną :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 14:42 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 145
Society: Eldorado
Nick w grze: MrBlonde
Jeśli ten ambu old go zaatakował to miał pełne prawo go dobić. Jeśli czekał aż mob będzie miał ponad 50% i umyślnie go zlootował to już nie fair...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 14:52 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
MrBlonde napisał(a):
Jeśli ten ambu old go zaatakował to miał pełne prawo go dobić. Jeśli czekał aż mob będzie miał ponad 50% i umyślnie go zlootował to już nie fair...

Oczywiście mówimy o drugiej sytuacji, bo gdyby ambu go zaatakował to chyba nie byłoby tematu. Chyba.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 15:37 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Ewidentnie kolega zydu napisał, że "napastnik" wlazł między niego - polującego, a ubijanego aktualnie moba - wniosek jeden, zrobił to z premedytacją - chciał przeszkodzić polującemu... ale jaki w tym miał cel - nie mam pojęcia. Wiem jedno polując w neas czasami jakiś nubek się przyczepi i bez pytania zaczyna sweatowanie - oczywiście mnie to nie przeszkadza ale jak zaczyna włazić między mnie a moba, mówiąc krótko w celownik to naprawdę jest to wkur...e - czasami szkoda, że nie ma tam pvp. Takie działania raczej dokonywane są przez osoby świadomie, wiedzą, że to przeszkadza, narażając tym samym nas hunterów na większe straty :) Dlatego też całą szerokością i ciągłością jestem za kolegą zydu!

Sivy tworzenie czarnej listy na forum z podawaniem dokładnych danych avatara czy osoby irl jest moim zdaniem nie na miejscu, ale to niech ocenią sami ad_mini ;)

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 16:00 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
może chodziło o niefortunny skok z tp chip

ale żeby odrazu bluzgi? może warto się najpierw spróbować dogadać :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 16:15 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Celem wyjaśnienia
1. niefortunny skok wiadomego osobnika spowodował moją śmierć (to się zdarza i nie mam żadnych pretensji, wszyscy znamy AI mobów)
2. kultura gry nakazuje inne zachowanie niż to, które miało miejsce po mojej śmierci. W opisanej sytuacji gracz ewidentnie zabrał się za mobka, który mnie powalił, a tak robią chamy.

zydu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 16:29 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
Society: Poltropia
zydu napisał(a):
Celem wyjaśnienia
kultura gry nakazuje inne zachowanie niż to, które miało miejsce po mojej śmierci. W opisanej sytuacji gracz ewidentnie zabrał się za mobka, który mnie powalił, a tak robią chamy.

zydu

Cytuj:
Old był już prawie skończony ale kolega troche niefortunnie wylądował i zaatakował mnie jeszcze jeden mob i padłem.

zydu

to byl prawie skonczony czy nie, bo cos tu niejasno jest...

Cytuj:
Mietku wypierdalaj

zydu

nic dodac, nic ujac - kultura lol

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 16:33 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
Hmm ale jaki miał wybór? Czekać aż wrócisz i tracić decay? Zginąć? Zaprowadzić do tureta? Oddać Ci loot?
Zabijając go wcale nie wiedział czy dostanie loot. Przecież mogleś klepać tego olda już 2 godziny?
Po prostu chcę wiedzieć co się wg Ciebie gościu powinnien zrobić?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 17:45 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
buzz napisał(a):
Hmm ale jaki miał wybór? Czekać aż wrócisz i tracić decay? Zginąć? Zaprowadzić do tureta? Oddać Ci loot?
Zabijając go wcale nie wiedział czy dostanie loot. Przecież mogleś klepać tego olda już 2 godziny?
Po prostu chcę wiedzieć co się wg Ciebie gościu powinnien zrobić?

Nie zrozumiałeś mnie. Byliśmy daleko od siebie, mój ambu miał z 5-10% HP. Gość zabił swojego mobka, poczekał chwile, podbiegł i zaczął ładować w mojego. Działał umyślnie, bo w przeciwnym wypadku lut byłby mój (gdyby zaatakowany go dobił). Kiedy wróciłem, mob już padał.

Nie chodzi mi o pedy czy EULE, tylko o samo zjawisko. Ewidentnie aktywny gracz, którego pamiętam z globali czy hofów, zachowuje się chamsko. Po co? Chyba tylko po to żeby kogoś zdenerwować...

Do PL : tak, moja kultura również pozostawia wiele do życzenia, ale zostałem sprowokowany. Posta pisałem zaraz po zajściu stąd niecenzuralne słowa.

zydu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 18:12 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
zydu napisał(a):
...... Old był już prawie skończony .....

bez skojarzeń socowych ale jeśli old był prawie skończony jak napisałeś to nawet po wskoczeniu 50%hp i tak loot byłby Twoj boś prawie skończony to rozumiem że z 90% hp mu zabrałes? wiec jak mietka zabierajac 50 mógł zgarnąc lota? poza tym trza było nie ginąc, nie polować na klate, fap chyba też czemuś służy.

btw od 1 mobka chodzi a taka histeria? lol co by było jakby z 5k padło hehehe pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 18:16 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
nom, nie było hofa to nie ma o co się wpieniać moim zdaniem

a nieraz dochodziło do sytuacji, ze mnie albo komuś inna osoba ***** moba i dostała (w moim przypadku 2800ped z argonauty gość dostał) a znajomemu ***** 5k z tantardiona czy ile. Zdarza się, spokojnie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 18:20 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Cytuj:
Nie zrozumiałeś mnie. Byliśmy daleko od siebie, mój ambu miał z 5-10% HP.

Cytuj:
Kiedy wróciłem, mob już padał.

patrzac na powyzsze fragmenty to musialbys go bic prawie od nowa, bo zdazyl sie zregenerowac do co najmniej 50% + gdyby Mietka go nie ruszal zregenerowalby sie o czas potrzebny na wykonczenie go przez Mietke

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 18:25 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
XII napisał(a):
Ewidentnie kolega zydu napisał, że "napastnik" wlazł między niego - polującego, a ubijanego aktualnie moba - wniosek jeden, zrobił to z premedytacją - chciał przeszkodzić polującemu... ale jaki w tym miał cel

ano własnie :) CEL: obronić jakiegoś "golagowatego" noobka, dobić ambu jak "noobek" będzie się tepował nazad, pozwolić zgarnąc "noobkowi" loot i.... cieszyć sięnową prezyjaźnią caaaałe życie :) hehe

pozdro

PS: czasami zabija mnie Fiuriuose (czy jak to isę tam napisze) Aurli i wtedy sieę zastanawiam ile on musi mieć nienawiści do człowieka,... avatara,... do mnie :)

PS: pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 18:35 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
Heh, widzÄ™ moba 50% + - nikogo nie ma przy nim to bije - proste

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 19:52 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
MarO napisał(a):
Heh, widzÄ™ moba 50% + - nikogo nie ma przy nim to bije - proste

Jeśli widzisz że ktoś umiera koło Ciebie.. to twoim priorytetem staję się zabić moba nieboszczyka, nawet jeśli mob ten nie atakuję Ciebie. I to wszystko tylko po to żeby oszczędzić te ~3 strzały, wiedząc że w większości przypadków hunter wróci do owego moba?
Ehh.... co pieniądz robi z ludźmi...

Cytuj:
Było nie ginąć

Ale to się zdarza każdemu hunterowi i nie da rady temu zapobiec.

No tak, każdy szanujący się hunter który chociaż trochę dba o swoją Reputację powinien wiedzieć jak się w takiej sytuacji zachować, nie obwiniam Mietka bo nie wiem czy mob sam go zaatakował. Teoretycznie za dużo hałasu o nic, aczkolwiek to chyba pierwszy temat na tym forum dot. zachowania kultury podczas huntingu. Nie wierzę też że owy temat powstał by z błachej przyczyny.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 20:03 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
mam dla Was zagadkÄ™ :D
...biegnę, widzę noobka co bije mobka i gidnie... podlatuję i strzelam by zaoszczędzić 2-3 strzały, dobijam, mobek pada ja lootuję a tu zonk :D
co to takiego ? :D hahaha

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 20:07 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
rozumiem że pan zydu to imć noobek a pan mietka to ser uber buhahhaha

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 20:10 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
Tak Courtney
a tak btw. jakie pieniÄ…dze?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 20:20 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
no to masz dość specyficzne podejście MarO, szanuję twoje zdanie.. tylko wiedz że Tobie też tak ktoś może zrobić.
Cały urok PE.
Cytuj:
a tak btw. jakie pieniÄ…dze?

Te, które oszczędzasz na zabiciu czyjegoś moba.

XII to o czym mówisz to nagroda w postaci żółtego napisu, która jest nieodłącznym elementem gry, której zapewne nie pożądasz ;P

Ostatnio edytowany przez Courtney, 01 Cze 2009, 20:24, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2009, 20:21 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Czas zakończyć temat - tak mi się wydaje

AnkietÄ…!!!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Cze 2009, 14:54 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
Albo lepiej Poradnik - Kodeks Honorowy Myśliwego

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Cze 2009, 15:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
buzz napisał(a):
Albo lepiej Poradnik - Kodeks Honorowy Myśliwego

moze Dekalog Honorowego Mysliwego ;)

I. Jest tylko jeden Mentor
II. Nie wyzywaj innego mysliwego od noobow
III. Nie poluj w swieta
IV. Pamietaj o mamie i tacie
V. Nie zabijaj innego mysliwego
VI. Nie codzoloz z innym mysliwym
VII. Nie kradnij moba ni respawnu innego mysliwego
VIII. Nie mow nieprawdziwych rzeczy o innym mysliwym
IX. Nie pozadaj zony innego mysliwego
X. Nie pozadaj HOFa innego mysliwego

mam nadzieje, ze nie urazam niczyich uczuc religijnych, jezeli tak to prosze o PW i usune ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Cze 2009, 15:21 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
XII napisał(a):
Ewidentnie kolega zydu napisał, że "napastnik" wlazł między niego - polującego, a ubijanego aktualnie moba - wniosek jeden, zrobił to z premedytacją - chciał przeszkodzić polującemu... ale jaki w tym miał cel - nie mam pojęcia. Wiem jedno polując w neas czasami jakiś nubek się przyczepi i bez pytania zaczyna sweatowanie - oczywiście mnie to nie przeszkadza ale jak zaczyna włazić między mnie a moba, mówiąc krótko w celownik to naprawdę jest to wkur...e - czasami szkoda, że nie ma tam pvp. Takie działania raczej dokonywane są przez osoby świadomie, wiedzą, że to przeszkadza, narażając tym samym nas hunterów na większe straty :) Dlatego też całą szerokością i ciągłością jestem za kolegą zydu!

Sivy tworzenie czarnej listy na forum z podawaniem dokładnych danych avatara czy osoby irl jest moim zdaniem nie na miejscu, ale to niech ocenią sami ad_mini ;)

Zdrów!

Ja nie wspominałem o tworzeniu czarnej listy na forum, tylko swojej osobistej "czarnej listy".

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Cze 2009, 16:03 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
No to co powiedzieć na temat socka 50/50... wpadają na respawn troxów koło ithaki i podbierają każdemu napotkanemu hunterowi moby jeśli widzą tylko w tym szansę zlootowania...

Legalnie :)

Takie sÄ… Rules

pozdro

PS: Swoją drogą nie trzeba oddychać helem aby śmiesznie "popiskiwać"

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Cze 2009, 23:24 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Okta napisał(a):
No to co powiedzieć na temat socka 50/50... wpadają na respawn troxów koło ithaki i podbierają każdemu napotkanemu hunterowi moby jeśli widzą tylko w tym szansę zlootowania...

Legalnie :)

Takie sÄ… Rules

pozdro

PS: Swoją drogą nie trzeba oddychać helem aby śmiesznie "popiskiwać"

no chamy wlasnie to som Okto

tez bym sie wsciekl na miejscu zyda, ale tez dobilbym ampa jakby mi jakis nieznajomy leszcz padl
tak to juz jest jedz albo bedziesz zjedzony
strasznie fajnie sie czyta np Kurta :) albo Levela :) Kurt honor ponad wszystko Lvl wykladnia prawa
rofl
Mietek nie peniaj
Zydu uj na to kladz ;)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 122 gości

Panel
Skocz do: