Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 01:23 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
HP: 0
[center]Image........................................Image[/center]
Witam,

Z kolejnych ciekawostek, dzisiaj na aukcji pojawił się na sprzedaż land: OLA #19. Cena 350k PED niewątpliwie do niskich nie należy. Land znajduje się na południu Amethery, pod TP Rei's Defence i pod OLA #20. Do tej pory znajduje się na nim mały spawn Neconu Young. Położenie land'u pokazuje poniższa mapka.

Image

Zobaczymy, czy znajdzie się chętny kupiec, który zdynamizuje ten skrajnie położony land.

Ostatnio edytowany przez mdb 27 Sty 2009, 01:31, edytowano w sumie 6 razy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 01:24 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
Land deed, dokument własności landu, pojawił się na aukcji dzisiaj wieczorem, w okolicy godziny 20:00 czasu MA. Sprzedającym jest: manu manuel man83. Cena została ustalona na poziomie 350k PED. Poniżej lista z aukcji:

Image

Pojawia się pytania, gdzie jest i co to dokładnie jest OLA #19? Ląd to istotnie laguna - peninsula wbijająca się w południowe wody Amethery. Do landu można dotrzeć z teleportu Rei's Defence, biegnąc na południe wzdłuż granic OLA #20 i LA #9. Można się też teleportować, przy pomocy czipa. Po przekroczeniu granicy land'u pojawia się krótki komunikat witający nas w 'Neconu Lagoon' [a ang: Laguna Neconu], informujący o występowaniu niskich maturity Neconu w dużej ilości i życzący nam miłych łowów. Maturity są istotnie niskie, głównie Neconu Young, które jednak pojawiają się z żadka. Wygląd flory nie różni się od innych obszarów tej części Amethery: landów wokół Rei's, Sakura i Nate Valley. Czyli ogólnie jest tam przyjemnie i zielono, :) z dużą ilością drzew przypominających wyglądem palmy, co przedstawiam poniżej:

Image

Land sprawia wrażenie opustoszałego. Po przebiegnięciu go wzdłuż i wszesz nie uświadczy się tam raczej żywej duszy, nawet w godzinach "szczytu". Jedynie liczyć można na wytrwałe Neconu, które chętnie się zbiegają i nękają naszego avka. :) Może się to skończyć na przykład tak:

Image

Plotka głosi, iż land zmieniał w przeszłości dość często własność, przechodząc z rąk do rąk, a kolejni właściciele nie mieli zbytnio pomysłu co robić, jak utrzymać ląd i zachęcić grono graczy do jego odwiedzania. Wygląda na to, iż obecny właściciel doszedł do podobnych wniosków. Czy jego następca wykaże się większą inicjatywą i pomysłowością, czas pokaże.

Cena, z pełnym szacunkiem dla wolnego rynku w Entropii, sprawia wrażenie wysokiej. Przy założeniu miesięcznych dochodów na poziomie hipotetycznych 100PED, okres zwrotu wynosiłby 291 lat! Przy dochodach około 2,000 PED na miesiąc, okres ten ulaga już skróceniu do 15 lat. Do tego dołóżmy obecną koniunkturę w grze i kryzys ekonomiczny.

Inna kwestią jest dobór DNA i rozpropagowanie lądu, tak aby ktokolwiek chciał tam się udać z wizją własnych zysków z hantu, czy też miningu.

Ostatnio edytowany przez mdb, 27 Sty 2009, 02:16, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 02:13 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
pan newsy pisze czy jak ? :?

wiele niedociągnięć, pan skąd ?

ode mnie komentarz:

1. land generuje dochód rzędu kilkunastu-kilkuset ped dziennie
2. nikt nie da za tego landa 350k, ten land został kupiony za coś 200k jakiś czas temu, ceny z wakacji 2008 nie wrócą, chyba że niewiem...dolar znów spadnie tak drastycznie.
3. land nie jest wart nawet 200k dzisiaj, jest wiele landów niewartych i 100k
4. nie ma się czym podniecać

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 07:33 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Outsiders PL
Nick w grze: CronZero
Nie wiem co to jest za temat ale wyglada mi to jak reklama bardziej.

Edit:
Chyba zmienie zdanie: na News :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 07:44 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
ohh ahh co za LA :) marzenie :D szkoda tylko, że wszystkie tego typu inwestycje za jakiś czas mogą okazać się porażkami i źródłem strat kiedy to nowe planety powstaną. W ogóle gra idzie w złym kierunku rozwoju - to będą takie przeskoki z jednej planety na kolejną, bez końca na każdej twórca będzie wystawiał kawałki "ziem" na sprzedaż nastawiając się jedynie na zyski z ich sprzedaży bez przyszłości dla inwestora i to tyle co dadzą nowe planety, bez sensu... Pamiętam jak otwierali nowy kontynent to sami nie wiedzieli co z nim mają zrobić, dziwne zawirowania z zasadami kto może tam wejść, później okazało się, że będzie ogólnodostępny bo ktoś wpadł na pomysł sprzedaży na nim ziemi - nowy kontynent miał być w ogóle większy od starego no i jest tyle, że go nie skończyli a nawet jak skończą kiedyś to i tak łażenie po nim nie będzie miało sensu - pierwowzór gry Project Entropia był najlepszy dla graczy nie koniecznie dla twórców - w tej postaci jaką mamy dziś jedynie MA może liczyć na kokosy, gracz z grubym portfelem nawet nie zarobi dziś w tej grze na niczym... strata czasu i kasy. Nowe planety będą jak Amethera - duża i pusta, nie dająca frajdy z odkrywaniem miejsc na odludziu, których nie będzie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 07:53 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
News fajny ;) Bo cena landu reselerska.

Znaczy wykonanie fajne :) Dobrze ze ktos zaczal pisac fajne newsy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 08:22 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
Society: Poltropia
Level, ten Land jest raczej nieodwiedzany, wiec zarobek bedzie spooro nizszy...
MA dalo innym LA Ownerom dobre DNA, maja o wiele lepsze lokacje itp. wiec w tym przypadku sadze, ze LA sie znow pojawi na aukcji za jakis czas...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 10:20 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
@mdb: mi sie podobalo, nie sluchaj jak narzekaja :)

@XII: wlasnie, jak tu myslec o inwestycjach typu sklep, LA, jak nie wiadomo, czy w nowym VU nie wprowadza drugie tyle tego i cena spadnie o polowe, wiec przeliczenia mdb typu 291 lat do zwrotu sa tylko na dzien dzisiejszy ;) poza tym kto powiedzial, ze ma sie zwrocic caly markup, jakby land generowal zyski, a markup LA nie zmienial za wiele to taka inwestycja w LA mialaby sens, tak to tylko ryzyko, no, ale kto nie ryzykuje nie ma

@Level: Pan narzeka tylko, a nie widzi, ze komus sie chce? :P czemu sie czepiasz posta, fajnie zrobiony i przejrzyscie, widac, ze sie mdb'owi chce, jak takie bedzie podejscie jak Twoje to mu sie odechce :P, o wiele przyjemniej sie czytalo niz Twoj ostatni post o eco, porownuje przystepnosc podanej informacji, nie wartosc merytoryczna

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 10:47 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Task Force
Nick w grze: Tomek Strix Strix
JIII, ale post Levela o eco moim zdaniem był czytelny i się dobrze czytało, fajnie ,że komuś się chciało cos takiego naskrobać ,zeby poszerzyć wiedzę INNYCH osób, aniżeli swoją.

Reklama serwera jest fajna, moim zdaniem ciekawa, tylko cena troche nie tego, bo w porównaniu do tego co oferuje to faktycznie troche dużo - inna sprawa, że nie ma wielu Landów z Neconu, Gandalf coś próbował zrobić takiego, ale mu nie wyszlo chyba, niemniej, warto wspierać takie inicjatywy.

Pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 11:22 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
emm ja wole czytac cos takiego co pisze mdb niz ***** o eco itp. Moze wam sie podoba to cale liczenie w tej grze i inne bezsensowne dla mnie rzeczy(chociaz czasem z tego korzystam ;) ), ja gram dla funu ( moze i malo tutaj funu jest bez pieniedzy ale zawsze jakis jest z np odkrywania nowych ciekawych miejsc itd.) i wg. mnie ktos taki jak mdb byl temu forum potrzebny :) mam nadzieje ze nikt go nie zniecheci do dalszego pisania.

Keep it up mdb ;) ;) ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 11:51 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
mdb, masz bardzo fajny styl pisania :) Aż chce się czytać całość, nie przeskakując między linijkami ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 12:03 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 120
Society: The Firm
Tak trzymaj mdb, bardzo ciekawie napisane newsy - a jeżeli ktoś znajdzie jakąś nieścisłość lub wie coś więcej, to przecież nie ma problemu żeby edytować, sprostować, albo przeczytać to w czyimś komentarzu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 12:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
predus napisał(a):
mdb, masz bardzo fajny styl pisania :) Aż chce się czytać całość, nie przeskakując między linijkami ;)

Ale nad ortografia moglby jednak popracowac, szczegolnie,ze to news ;p Mnie zawsze to razi.
Anyway mile,ze ktos jeszcze pisze dluzsze posty. Az chcialoby sie odswiezyc konkurs na opowiadanie o Entropii,wtedy bylo co czytac ;) Co wy na to? ;> niektore rzeczy byly naprawde swietne,np. opowiadania Skanerina i Jason..no i moje tez mi sie podobalo. Z checia ujrzalabym nastepny taki konkurs, zwlaszcza,ze ciagle pojawiaja sie nowi gracze.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 13:21 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Level napisał(a):
pan newsy pisze czy jak ? :?

wiele niedociągnięć, pan skąd ?

:shock: wolę czytać takie newsy, niż po raz kolejny zaglądać w temat skrzywdzonego Levela, żegnającego się z forum po raz setny.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 14:31 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Task Force
Nick w grze: Tomek Strix Strix
o jezu, ludzie, zejdzcie z tego levela, coście się tak do niego przywalili? Bo chłopak pisze inaczej niż wy? odrobinę tolerancji może? hę? Level jest z tą grą od czasów, kiedy większość z nas nawet nie myślało o PE(jakos nie mogę się do EU przekonać ^^), i ma wiedzę , w związku z tym, może zamiast go obrażać, zwyczajnie przedstawcie argumenty, na zbicie jego teorii - bo jak narazie to poza marudzeniem, że trzeba czytać, nic konkretnego nie znalazłem.

Nie zmienia to faktu ,że reklama jest fajna, z jajem, okraszona fotami, miło się czyta, nie rozumiem tej zawiści względem Levela...No,ale to Polska.

Pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 15:18 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Ariakan napisał(a):
o jezu, ludzie, zejdzcie z tego levela, coście się tak do niego przywalili? Bo chłopak pisze inaczej niż wy? odrobinę tolerancji może? hę? Level jest z tą grą od czasów, kiedy większość z nas nawet nie myślało o PE(jakos nie mogę się do EU przekonać ^^), i ma wiedzę , w związku z tym, może zamiast go obrażać, zwyczajnie przedstawcie argumenty, na zbicie jego teorii - bo jak narazie to poza marudzeniem, że trzeba czytać, nic konkretnego nie znalazłem.

Ariakan, nikt Levelowi nie zarzuca tutaj braku wiedzy, bo taka wiedze malo kto ma, chodzi raczej o cos innego, o podejscie Levela do roznych spraw

pierwszy przyklad w tym poscie:

Level napisał(a):
pan newsy pisze czy jak ? wiele niedociągnięć, pan skąd ?

wow, no ladnie zareagowal na inicjatywe mdb, ladne powitanie :) drugi przyklad, gratulacje od Levela za HOFa:

Level napisał(a):
yyy lol ? za dobrze ci idzie, wpłacasz ?

drugie gratulacje:

Level napisał(a):
powiedz tylko raz że niektórzy (np ja) nie wiedzą jak grać to nie wiem co ci zrobie... gratuluje szczęścia

to przyklady tolerancji ze strony Levela, poszukaj po innych postach znajdziesz podobne, wiec czego on ma oczekiwac od innych? :P mnie to na poczatku klulo, teraz juz normalnie nudzi, wiec reakcja ludzi zarowno tu jak i gdzie indziej jest taka jak i ich odczucia, tyle, peace

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 17:58 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Proszę skończyć offtop, albo się trzymać tematu albo sobie pozakładajcie nowe wątki.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 22:16 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
to jeszcze ja , nie usuwaj moderatorze adminie bo w temacie i nie na temat .

jakby to powiedziec wiem ze meczy juz wszystkich ta gra , jedni graja dla fun inni dla satysfakcji z uzyskanych skilli ,mozliwosci w danej profesji i jedni tylko dla kasy i jezel sie nie myle akurat osoba ktora gra dla kasy , bo jak inaczej ten temat mam rozumiec , zdobywa niezly aplauz , nie przecze opis fajny, podoba mi sie tez ale powinien znajdowac sie w dziale Gielda , ogloszenia . ( nie bronie Levela , tez mi sie nie podoba jak nieraz odburknie )

co do tego jak nudne sa tematy o eco czy o mozliwosci dobrego grania broniami, kopania czy crafcenia to wiem i wiem ile trzeba spedzic czasu na zmudnych "ciulania " informacji .
Mama propozycje zeby moze zamknac tematy dotyczace poradnikow , pomocy , i mentoringu oraz podobnych i zostawic jakis blog czy cos podobnego . i otyworzyc tylko na szerokie grono polskich i zagranicznych graczy dodatkowa AUKCJE.
nie jestem jakos poruszony ze tak sie dzieje ale moze w tym kierunku juz ta gra zmierza ( nie wiem w jakim dokladnie ) .

od dzisiaj chyba juz wiem gdzie bede odsylal ludzi o porady dotczacej gry, znam dobrego nauczyciela .
nie obrazam sie , bede nadal czytal forum .
denton JC krakow

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2009, 08:01 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Tylko zaznaczę że ten temat nigdy nie był newsem jak tu się imputuje - jest w dziale "ogólne" od samego początku, newsem był temat o Furorach (bo jakżeby nie?) i temat o Mutantach.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2009, 09:07 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
Hej. Post o lądzie to nie jest żadna reklama, niczego nie chce sprzedawać :) Ot, wydawało mi się, że to może być ciekawy pomysł, aby podzilić się spostrzeżeniem z gry, coś opisać. PL mnie (słusznie) zachęcał do opisu Furorów i (znowu słusznie) zniechęcał do opisu landu wystawionego na sprzedaż. :D Sluchajcie, jeśli chcecie to czasem z chęcią coś tam mogę opisać, wrzucić jakiś temat na forum. Jeśli rzecz jasna nie życzycie sobie, to przestanę.

wasooth napisał(a):
Tylko zaznaczę że ten temat nigdy nie był newsem jak tu się imputuje - jest w dziale "ogólne" od samego początku, newsem był temat o Furorach (bo jakżeby nie?) i temat o Mutantach.

W News'ach nie mam uprawnień, żeby pisać. Oba tematy: o Furorach i landzie były napisane w sekcji Ogólne, zaś temat o Furorach został przeniesiony przez administratora.

PL zaproponował, aby otworzyć topic, gdzie opisywalibyśmy poszczególne landy Amethery. Tak, aby przybliżyc wszystkim co tam teraz jest, jakie mobki biegają, jak one wyglądają i takie tam. :D Trudno spamiętać wszystkie ileśtam landów Amethery... Coś typu "Podróze Tonego Halika" hehe, a raczej "Podróże PLa i Melissy" :D Trochę przy tym byłoby roboty, czasu i poświęconego ME. Jak chcecie, to można to po podwójnych skillach zacząć robić.

hihi widzę, że dużo w tym temacie offtopa i flejmów. :D Fajnie i swojsko! :D

* * * * * * * * *

Na koniec jeszcze słówko w temacie. Dobra, tak bardzo wszyscy chcą konkretów i cyfr, to proszę.

Level napisał(a):
1. land generuje dochód rzędu kilkunastu-kilkuset ped dziennie

Z ciekawości przedstawiam szacunkowe wyliczenia dla landu sąsiedniego: LA9, gdzie jest mobek Corsumon (czy jak tam mu jest :) ) Mobek jest tylko na 2 landach. Dzienny obrót na nim to około 2300 PED dziennie. Załóżmy, że to dzieli się fifty/fifty (50/50). Zakładam dla uproszczenia 5% podatku. No to liczę :)

bzzz bzzz kalkulator wypluł wynik 57 PED dziennego zysku dla właściciela landu. Jest to około 1,700 PED na miesiąc, 20,700 PED rocznie. Przy takim poziomie, to kupno landu zwraca się w 17 lat. No, tak tak... słusznie mówicie, że nie tylko na okres zwrotu należy patrzeć. Zresztą kto wie, co będzie w tej grze za rok, czy dwa? Może nowa planeta/planety przewrócą wszystko do góry nogami.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2009, 10:17 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
wydaje mi sie, ale tylko wydaje ;), w razie blednego wydawania sie prosze mnie poprawic ;)

1. land generuje pieniazki nie tylko z globali, wiec dane ktore masz z trackera to nie caly dorobek landu, nie wiem ile % wplywow moga stanowic globale, plus zawsze jakis miner sie napatoczy, wiec pare pedkow wiecej wpadnie do kasy

2. miejsc wystepowania neconu jest wiecej niz 2, wiec te szacunkowe dane na podstawie drugiego landu z cersumonami nie sa dobre dla landa z neconu, bo wplyw do kasy z neconu bedzie mniejszy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2009, 10:42 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
owszem, tax pobierany jest z kazdego lootu, ale jak bylo zauwazone, te dane sa szacunkowe...
na wplyw z landu trzeba jeszcze wziazc zageszczenie moba, odleglosc od TP, atrakcyjnosc moba (co z niego leci) oraz sredni loot na landzie (tam gdzie nie leci, tam ludzie nie poluja).
na te zalozenia ma rowniez wplyw pare innych czynnikow jak, pomysly ze strony MA (nowe DNA), nowe landy, eventy itd...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2009, 12:59 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
land generuje % z każdego loota, globale to załóżmy te 3% lootów, potrzebny nam średni loot z cersumonów tam i można łatwo wyliczyć zarobek. więc kilkadziesiąt-kilkaset ped jest taką bezpieczną prawdą co do zarobków z tax

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2009, 13:15 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
na tym landzie neconu jest, wiec je trzebaby na celownik brac...
co do pojawienia sie go na aukcji, juz drugi raz jest wystawiany w okresie okolo 4 miesiecy.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2009, 13:22 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
Ha! Macie rację... :oops: :shock: Nie tylko globale powinniśmy liczyć. No proszę, coś pożytecznego wynika jednak z tej dyskusji. :P

Tak, wyliczenia w sumie mocno szacunkowe. OK słyszę kilkanaście do kilkaset, ale czy to jednak nie jest ogromna różnica czy kilkanaście, czy kilkaset? Czy to może albo kłaść dany land albo czynić go bardzo zyskownym? Staram się, to jakoś uściślić ile tak na prawdę i zrozumieć.

Co do Cersumona (rany, kto takie nazwy mobków wymyśla? :) ), to wczorajszy dzienny loot, to 2.3k, dzisiaj tracker pokazuje tylko 1.4k, więc jest mocny rozrzut. Tak sobie myślę, że wzrost na 2.3k wynika z pobudzenia gry przez event mutantów i Furora. Zawsze więcej ludzie jest w grze i ogólnie koniunktura trochę rośnie. Przynajmniej tak to sobie tłumaczę. :) Albo może szczeście i komuś tam więcej globów wyskoczyło akurat...

Ile jest normalenego lootu w porównaniu do globali? Drugie tyle?... Plus mining za ile? Powiedzmy połowa wartości globali? Przy takim założeniu, to mamy szacunek wpływów dla LA9 w wysokości 90-180 ped na dzień. (czy nie ma machnięcia się w wyliczeniach? :) )

Zapewne, jak to zostało powiedziane, dokładają się inne czynniki, jak atrakcyjność, czy eventy. Nie wydaje mi się, aby wpływy OLA19 były nawet dziesiątą częścią powyższych wyliczeń, tam nikogo nie ma, pustka pustka... :D :D Tak więc czy kilkanaście ped dziennie to nie jest bliżej tego co robi ten land?

Jak będzie nam się chciało, to możnaby zrobić wyliczenia z trackera dla neconu. Mi się na razie nie chce... 8)

A swoją drogą, to nurtuje mnie czemu ten land jest niby taki zły? O rany, czyż nie ma landów, gdzie jest dalej do tp? Eh, chyba komuś się nie chce i tyle. Kupił i chce odsprzedać drogo, ot co... A land leży odłogiem i pasą się na nim jakieś tam sporadyczne neconu...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2009, 16:14 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
mdb napisał(a):
Eh, chyba komuś się nie chce i tyle. Kupił i chce odsprzedać drogo, ot co... A land leży odłogiem i pasą się na nim jakieś tam sporadyczne neconu...

i to jest prawidłowa konkluzja, bo manu to stary handlarz ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2009, 01:49 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
jakiś czas temu na aukcje został wystawiony OLA #61 przez Marcus Callender'a (postać mindarka) tak więc jest to land sprzedawany przez MindArk...coś 6 dni zostało, oczywiście bez buy-outa

ciekaw jestem za ile zostanie sprzedany.

Land jest tu:
http://www.entropedia.info/Info.aspx?ch ... Area&id=91
(jasno-niebieski, na W od Shinook)

lokacja niesamowicie dogodna, taki land w przeciwieństwie do allophyl landa(OLA #19) jest wart nawet 300k

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2009, 07:29 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
Ciekawe. Zobaczmy, za ile zostanie sprzedany... Blisko jest tp Shinook, dobry mining... co wiecej trzeba? No może jedynie recesja nie sprzyja takim zakupom.

Jakie dna sądzicie, że tam będzie?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2009, 10:25 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
sam bym kupil ten land 61 :P jakby mnie bylo stac hehe . Mam nadzieje tylko ze nie wstawia tam jakis pajakow czy cos takego , zeby nie odstraszyc mlodych minerow (np mnie ;) .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2009, 11:35 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
Ooo patrzcie, manu obniżył cenę na 310k ped :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2009, 14:12 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
mdb napisał(a):
Ciekawe. Zobaczmy, za ile zostanie sprzedany... Blisko jest tp Shinook, dobry mining... co wiecej trzeba? No może jedynie recesja nie sprzyja takim zakupom.

Jakie dna sądzicie, że tam będzie?

żadne DNA. Kiedyś landy miały DNA, ale dziś tego MA nie praktykuje co mnie bardzo dziwi, aż niemogę wytrzymać bo to co robią jest dziwne. Ostatnio do użytku trafiło kilka landów i ZERO nowych DNA (nie licze daikib, exo, merpow, moliskow). Mamy kilka landów bez respanów (Skalman wrzucił u siebie merpy lol, Andie&Da Daikiby lol) i aż się prosi o nowe DNA albo co...ale nic, to ich sprawa eh, wkrótce 20 landów bez respawnow sie doczekamy, bo sprzedaje tego OLA 61, 14stego jest koniec konkursu filmowego a pare dni pozniej wyniki i kolejny land trafia do graczy...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2009, 14:36 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
w koncu saba DNA sie sprzeda, ktoś pęknie i kupi ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2009, 15:50 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
coover napisał(a):
w koncu saba DNA sie sprzeda, ktoś pęknie i kupi ;)

kupisz ? sabakuma stalker land marzy mi sie od roku ponad :D nawet 200 ludków poparło to na EF...nawet mialem kiedys 1 dna sakabumy i sprzedalem ze 800ped chyba (pierwsze dna sprzedane w historii aukcji) a zrobienie go kosztowało mnie 3500ped około

napisalem to z przestrogą dla innych co by niektóre spekulacje się nie udają :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2009, 15:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
eeee myślałem, że ciągle masz, razem w pakiecie mogli bysmy dostać lepszą cenę ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2009, 16:28 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
coover napisał(a):
eeee myślałem, że ciągle masz, razem w pakiecie mogli bysmy dostać lepszą cenę ;)

zdarza mi się wyprzedawać się w amoku lub panice bo loot słaby to trzeba uciekać...a za pare dni odkupowanie skilli itd eh, błędne koło, to choroba, trzeba wygrać ten filmowy konkurs i pokazać jakim się jest.

pakiecie ? sellujecie land ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2009, 17:51 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Level napisał(a):
pakiecie ?
Twoje Sabakuma DNA + Coovera Sabakuma DNA = pakiet.
Nic poza tym :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2009, 09:05 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
ten LA manuela przynosi straty. to jest śmieszne.. ale to jedyny land przynoszący straty... jeśli nie zbiera nawet 100 ped taxu w ciągu tygodnia to przynosi straty a bardzo możliwe że nie zbiera muahhahaaha

Co do sabakum to bardzo upierdliwe moby... są na landzie nad oshiri gdzieś daleko, bardzo upierdliwe! Jeszcze tam nigdy levela nie spotkałem o dziwo =)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2009, 09:15 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Courtney napisał(a):
ten LA manuela przynosi straty. to jest śmieszne.. ale to jedyny land przynoszący straty... jeśli nie zbiera nawet 100 ped taxu w ciągu tygodnia to przynosi straty a bardzo możliwe że nie zbiera muahhahaaha

Co do sabakum to bardzo upierdliwe moby... są na landzie nad oshiri gdzieś daleko, bardzo upierdliwe! Jeszcze tam nigdy levela nie spotkałem o dziwo =)

bo mnie nie znasz, ja juz nie mam sił ani ochoty na bieganie po respawnie...jak poluje to tylko tam gdzie land/respawn jest niewielkich rozmiarów (w sensie strefa) i mobow sporo, najlepiej żęby nie trzeba było biegać...ewentualnie 50m tak raz na jakiś czas, bo szkoda mi czasu, albo 5-6dna (exo stalker land na N od oxford był takim miejscem np)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2009, 19:39 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
Land #61 jest obecnie licytowany po 20k. Czy to pozory, czy rzeczywiście pójdzie po tak niskiej cenie?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2009, 20:01 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
mdb napisał(a):
Land #61 jest obecnie licytowany po 20k. Czy to pozory, czy rzeczywiście pójdzie po tak niskiej cenie?

zawsze tak jest ze dopiero kilkadziesiąt/kilkanaście minut przed końcem aukcji..zaczyna się prawdziwe bidowanie, proszę się nie ekscytować :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2009, 22:35 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Level napisał(a):
mdb napisał(a):

zawsze tak jest ze dopiero kilkadziesiąt/kilkanaście minut przed końcem aukcji..zaczyna się prawdziwe bidowanie, proszę się nie ekscytować :)

o tak, Ivanov juz sie czai... :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2009, 22:49 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
JIIIS napisał(a):
Level napisał(a):
mdb napisał(a):

o tak, Ivanov juz sie czai... :D

przeważnie jest tak, ze pojawiają się z bidami rzędu 100-150k albo więcej nagle jakieś nieznane avatary...proszę się tym też nie ekscytować bo to mogą być członkowie top 50 soców, wielu z nich jedyne co robi w grze to loguje sie i poluje/kopie a do miasta idzie tylko po ammo/bomby

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2009, 13:39 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: BaBeL BaBeL kamil
Wiec skoro poluja/minuja to chyba sa znani z czatu? Bo cos tam napewno trafiaja :) A jest wiele takich avkow bogatych, w top50 a na czacie nigdy nie spotkalem zeby cos +50ped zdobyli.. Wiec raczej w miescie musza stac skoro nie zdobywaja nic ..

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2009, 14:23 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Troszke wydaje mi sie, ze nie zrozumiales przeslania. ludzie w top 50 maja inne avy do handlu...
a wracajac do wiadomosci z trackera to masz opcje, aby nie dalo sie sprawdzic Twojego konta
a dodatkowo tworzy sie teamy... czasem bywa tak, ze 1 osoba poluje, a reszta robi co innego...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2009, 14:36 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: BaBeL BaBeL kamil
No ti widac bylem w bledzie :) Chociaz sie dowiedzialem :D Ty
Za ile by land sie nie sprzedal to i tak bedzie duza kwota :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2009, 15:12 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
25k na razie jest. Może za tyle pójdzie?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2009, 15:12 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
mdb napisał(a):

poczekaj do końca, bidy rzędu 150-200k padną nawet 10min prze koncem dopiero

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2009, 16:32 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
mdb napisał(a):

Jaja sobie robisz? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2009, 20:28 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
predus napisał(a):
mdb napisał(a):

Jaja sobie robisz? :P

:)

Jak były te początkowe śmieszne bidy 100-200ped, to ktoś sobie żartował, że gdyby serwery MA padły na 5 dni, to potem po ich przywróceniu loguje się, ooo wygrałem na aukcji land za 100ped. :D

W każdym razie już jest bid 123k... więc możemy być spokojni. 8)

Level napisał(a):
mdb napisał(a):

poczekaj do końca, bidy rzędu 150-200k padną nawet 10min prze koncem dopiero

Dobra, dobra... Słone paluszki i czipsy są pod ręką, siedzę i oglądam zaraz walkę ostatnich minut bidów tego landu. :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2009, 20:53 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
zgodnie z przewidywaniami, +100k i chyba nieznany :P avatar (nie mam możliwosci sprawdzenia trackera) :) też sobie obejrzę...ale to potrwać może dłuuugo

edit: zgodnie z przewidywaniami..Qetesh...150k bid

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2009, 20:56 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
123k to był bid Sarah Witchblade Pezinni

I... jak to mówią "poszły konie po betonie": Quetesh 150k!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2009, 21:06 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
mdb napisał(a):
123k to był bid Sarah Witchblade Pezinni

I... jak to mówią "poszły konie po betonie": Quetesh 150k!

150k ped zostal sprzedany. Wygrala Qetesh.
hehe, przewidywania był poprawne. ten land ma 100kroć lepsza lokalizacje od tego z allophylami i ma lepsze zloza...wiec manuel wtopil sporo pedow w swoj :P jego land nie jest wart 100k pedow nawet (tak jak pisalem)

kryzys jest i będzie jeszcze przez dlugi czas, musicie w to uwierzyć :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2009, 21:06 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
pfff poszło... Qetesh 150k

Uważam, że tanio jak barszcz. Ale też w obecnej sytuacji gospodarczej i tak cud, że ktoś chce cokolwiek kupować. :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2009, 12:20 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Tanio. Dobry land i dobra lokalizacja :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2009, 14:29 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
nie rozumiem jednego, skoro Quetesh kupila land od Manuela na aukcji na poczatku lutego (150k) to dlaczego manuel zalozyl 24 lutego topic na EF, ze znowu sprzedaje LA: http://www.entropiaforum.com/forums/sel ... 9-a-3.html czyzby odkupil z powrotem od Quetesh? przy okazji dostal juz oferte 200k

co do przychodu z tego LA to tutaj mozna zerknac, zeby miec jakies rozeznanie: http://www.entropiaforum.com/gallery/fi ... _taxes.jpg

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2009, 15:03 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
link daje error 404 albo ja mam cos nietak, w ogole od jakiegos czasu linki do EF nie działają :(
wiesz j3s...to są uklady tak samo jak robroy co kupił tanio Twin Peaks Malla a nagle neomaven go odkupił od niego i potem pisał, że po sprzedazy all sklepów był na + 70k około

nie dane nam poznać prawdy, jedynie wkupić się w ich łaski, towarzystwo i wtedy coś powiedzą. Quetesh to Akoz, dla starszych graczy dość znana postać

EDIT: link działa metoda kopiuj wklej. eh...no zarobek na landzie taki jak wiele razy pisałem o landach jaki jest...rzędu kilkudziesięciu-150-300ped około przeciętnie, a teraz jak się policzy koszt utrzymania DNA to straty mogą być :P jak nie masz landa z unikalnym mobem typu formicacida, frescucoda, falxiangus, hogglo, furror to wiecej sie kasy nie zdobedzie raczej, chyba ze jakis konkurs tak jak te z longu/atraxami itd

w sobote dostał najwiecej pedów, co było do przewidzenia (24.01.2009, 300 coś ped)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2009, 15:09 
Weak
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Nick w grze: Seya
za 150k poszedł nowy land (61). Quetesh kupił właśnie ten land.

Manuel miał land jak się nie mylę od goodspeeda - i właśnie ten land próbuje teraz sprzedać.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2009, 15:27 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
seya napisał(a):
za 150k poszedł nowy land (61). Quetesh kupił właśnie ten land.

Manuel miał land jak się nie mylę od goodspeeda - i właśnie ten land próbuje teraz sprzedać.

zgadza sie :) ten land (61) co za 150k poszedł, to był land wystawiony przez MA (co z resztą wynika z naszych postów w tym temacie) i kupił go Quetesh
w tym samym czasie manuel miał wystawiony swój land 19 za coś 250k chyba i nie zeszedł, potem wystawił jeszcze raz za 220k i nie zeszedł, teraz nie wiem jak jest.

troche pan j3s namieszał :( a ja sie dałem nabrac na początku

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2009, 18:56 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Level napisał(a):
troche pan j3s namieszał :( a ja sie dałem nabrac na początku

ups, to przepraszam, nie chcialo mi sie tego tematu od poczatku, czytac, a pare postow wczesniej jest info w temacie o sprzedazy LA19, ze land zostal kupiony przez quetesh a chodzilo faktycznie o LA61, tak to jest jak sie miesza w temacie :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2009, 13:47 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
Society: Ex Cons
Nick w grze: shogomad shoti 1st
Panowie a czym tak naprawde rózni sie LA#XX od OLA#XX. Oryginal Land Area to jakiś inny rodzaj czy co ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2009, 14:05 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
shoti napisał(a):
Panowie a czym tak naprawde rózni sie LA#XX od OLA#XX. Oryginal Land Area to jakiś inny rodzaj czy co ?

LA to landy pod landgrab (Landgrab Area)
OLA/OA to dawniej były (i nadal są) landy na sprzedaż (Outback Land Area/Outback Area) przeznaczone dla indywidualnych inwestorów
a dyskusja dotyczy OLA 19 i OLA 61, problem zbiega się do częstego mylenia nazw LA/OA/ ale właściwie to bez znaczenia

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2009, 22:42 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
Society: Ex Cons
Nick w grze: shogomad shoti 1st
No i wszystko jasne...dzieki level

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Mar 2009, 01:01 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
Ktoś w końcu kupił ten badziewny land manuela?

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości

Panel
Skocz do: