Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lis 2008, 11:59 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
hmmm

Jak to się ma do tych "aktywnych" avatarów?

ImageImage

ja jestem w pierwszej setce minerów..

hmmm zakładam najbardziej pesymistycznie że co piąty avatar zdecydował sie zarejestrować na trakerze a skoro ja jestem średnio aktywny to średnio i bardziej aktywnych jest... hmm... 3k avatarów max?...

czyżbyśmy sami kompal się we własnym sosie... a może warto Tuwima sobie przypomnieć....

... wnet i tak zginiemy w zupie...

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lis 2008, 12:06 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Okta napisał(a):
hmmm zakładam najbardziej pesymistycznie że co piąty avatar zdecydował sie zarejestrować na trakerze a skoro ja jestem średnio aktywny to średnio i bardziej aktywnych jest... hmm... 3k avatarów max?...

ja bym zakladal, ze co 5 avatar to jest optymistyczny wariant, pesymistyczny w okolicach min. co 10 ;)

EDIT: no i w huntingu jest ponad 9k zapisanych avatarow: ImageImage

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lis 2008, 21:52 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 155
Society: *****
Nick w grze: Aster Marchant WhiteMoon
JIIIS napisał(a):
w huntingu jest ponad 9k zapisanych avatarow

oj to nie tak ... 9k RÓŻNYCH avatarów miało globale od początku istnienia entropiatracker ... a przynajmniej OCR tak to zarejestrował...

natomiast 6 tys osób zarejestrowało się w entropiatracker (z czego spora część to są nooby bez globali, albo osoby które nie mają globali solo bo polują w teamach.

Niestety powodów do optymizmu NIE MA bo liczba 9k RÓŻNYCH osób które miały globale jest na oko 2 krotnie zawyżona (przez niedokładność OCR)...

ekstremalny przykład:

[ASTAROTh KWICOL de’ Beliar
4 ASTAROTH KWICOL de’ Beliar
ASTARO11 I KWICOL de’ Beliar
ASTAROT1 I KWICOL de’ Beliar
ASTAROTH KWICOL de" Beliar
ASTAROTH KWICOL de´ Beliar
ASTAROTH KWICOL de’ Beliar
ASTAROTI I KWICOL de’ Seliar
ASTAROTJ I KWICOL de’ Beliar

http://entropiatracker.com/index.asp?sy ... A=Multiple

Kolo jest 4 razy, kalaman jest 4 razy, mutak jest 2 razy itd itp

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lis 2008, 01:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
aster napisał(a):
JIIIS napisał(a):
w huntingu jest ponad 9k zapisanych avatarow

oj to nie tak ... 9k RÓŻNYCH avatarów miało globale od początku istnienia entropiatracker ... a przynajmniej OCR tak to zarejestrował...

natomiast 6 tys osób zarejestrowało się w entropiatracker (z czego spora część to są nooby bez globali, albo osoby które nie mają globali solo bo polują w teamach.

Niestety powodów do optymizmu NIE MA bo liczba 9k RÓŻNYCH osób które miały globale jest na oko 2 krotnie zawyżona (przez niedokładność OCR)...

mialem wlasnie na mysli, ze ETracker zalapal 9k globali "roznych" avatarow, pisze "roznych", bo co do niedociagniec OCRa to masz absolutna racje :) no, a Beliar to nie mogl miec tu chyba gorszego dla OCRa nicka ;)

ja wiem, czy to pesymizm, czy optymizm, ze nie gra te 700.000 osob ;) nie wiem, pewnie serwery by nie wytrzymaly (ktos sie kiedys skarzyl na uczesnika PL Powerfista - minera co rzuceniem bombki lagowal ;), ostatnio problemy grupy osob z zalogowaniem sie z powodu obciazenia lacza above.net ;)), nie chcialbym jak w Knights Online grac wtedy jak inni spia, albo jak w Tibii czekac np. 30 min. w kolejce do serwera :D

EDIT: plusa z duzej liczby graczy bym widzial wtedy, gdyby wieksza liczba graczy znaczyla, ze MA srednio zabieralaby kazdemu mniej, tak aby miec troszke wiecej pieniazkow, bo nalezaloby sie np. na marketing, na dalsze pomysly, eventy, itd., ale nie tyle co teraz, zeby wyciskac z gracza ile wlezie, ale jakos w to nie wierze widzac ich zachowanie i podejscie do gracza teraz, "Daj psu palec, to rękę odgryzie"

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lis 2008, 16:53 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
aster napisał(a):

ekstremalny przykład:

[ASTAROTh KWICOL de’ Beliar
4 ASTAROTH KWICOL de’ Beliar
ASTARO11 I KWICOL de’ Beliar
ASTAROT1 I KWICOL de’ Beliar
ASTAROTH KWICOL de" Beliar
ASTAROTH KWICOL de´ Beliar
ASTAROTH KWICOL de’ Beliar
ASTAROTI I KWICOL de’ Seliar
ASTAROTJ I KWICOL de’ Beliar

hahahah
A wiesz jak ciężko było sobie załozyć konto na ET z takim nickiem? :)

ET ma problemy z nickami, które maja w nazwie jakis znaczek jak np apostrof w moim przypadku. Na początku nie wychwytywał wszystkich moich globali. Teraz jest już lepiej
i pokazuje nawet z 90% tych ostatnich.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Gru 2008, 09:56 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 121
Society: Niveus Lupus
Cytuj:
ET ma problemy z nickami, które maja w nazwie jakis znaczek jak np apostrof w moim przypadku. Na początku nie wychwytywał wszystkich moich globali. Teraz jest już lepiej
i pokazuje nawet z 90% tych ostatnich.

a ja nie mam apostrofow itp i wychwytuje jak chce....
z wczorajszych 7 globow ani jeden nie zaznaczony... :D
stronka do bani

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Gru 2008, 10:12 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 167
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Fred Ice Issue
wiesz ktos z odpalonym trackerem musi byc online, czy ty trackujesz czy tylko chcialbys byc trackowany?

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości

Panel
Skocz do: