Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lip 2008, 16:48 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 122
Society: Poltropia
Jakies 2 miechy temu wypelniłem formularz w grze w zwiazku z wypłata pedów z gry. Chcialem wypłacić 1000ped dla testu jak szybko dojdzie.
2 dni temu dostałem maila z informacja że przelew nie powiódł się.
Dopiero po napisaniu do suppa dostałem odpowiedz że to przez błędne podanie imienia i nazwiska ktore nie zgadzało się z informacjami podanymi na koncie w EU
Poniżej zamieszczam częśc opdowiedzi od suppa:
Kod:
The withdrawal failed since you have not added a correct name as you applied for your Entropia account. When a withdrawal fails due to incorrect information, the customer will have to pay the charges for the failed transfer. In your case the fee for the failed transfer was higher than the remaining amount and therefore no funds are left.

Co najśmieszniejsze opłaty za błedne informacje na koncie w EU kosztowały mnie 100$ (200zł) i to jak oni ujeli za nieudany transfer ;) widać w świecie transferów bankowych opłaty za proste czynności są baardzo wysokie,

Ciekawe ile by zostało jakbym wypłacał 20k ;)

To takie ostrzeżenie dla tych co chcą wypłacać kase przez MA ;)

PS. sprawa jest jeszcze w toku...

PS2. Jeszcze co mnie zastanawia to jak doszedł GC na moje imie i nazwisko, jesli transfer nie mogł dojsc ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lip 2008, 17:19 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Sięgnij pamięcią do gc, ja naprzyklad doskonale pamiętam za all dane były w 100% prawidłowe na nadrkuku na kopercie.

Jesli pamietasz i jestes na 100% pewny swego to kłóc sie ze szwedami rąbanymi.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lip 2008, 17:30 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
HP: 0
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Nie wiem czy dobrze rozumiem, konto w grze masz zarejestrowane na inne imie i nazwisko niz swoje wlasne? To modl sie zeby ci kiedys nie zablokowali konta i zeby nie byla potrzebna weryfikacja twoich danych osobowych bo w takim przypadku juz ci konta nie odblokuja. Poza tym o wszelkich wyplatach oficjalnych mozesz zapomniec. GC doszla bo do tego potrzebny byl tylko adres. W przypadku przelewow musza sie zgadzac dane osobowe.

Co do tej oplaty to faktycznie zlodziejstwo ale o ile pamietam to pojawia sie ostrzezenie ze w przypadku blednych danych uzytkownik jest obciazany kosztami.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lip 2008, 18:36 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
Może jest problem z polskimi znakami ęąćńłóżźś

Jak zakładałem konto to wpisałem z polskimi znakami.
GC do mnie dotarł, ale zamiast polskich znaków miałem na kopercie znaki zapytania.
Przy wypłacie pedów to różnie może byc...
Ja mam polskie znaki w imieniu i adresie.

a wogule to rozbój w biały dzień.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Lip 2008, 08:04 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
no to sam sobie odpowiedziałeś na problem... nie może ale na pewno! ;)
polskie znaki to jest problem, nie pisze się ich po prostu i w ogóle ;)

Czynniki które są ważne w przypadku wypłaty z gry przez MA:
> Dane posiadacza konta w grze = dane posiadacza rachunku bankowego
- adres zamieszkania
- imiÄ™ i nazwisko

...ponieważ przy wypłacie w grze podajesz tylko dane swojego banku (nr konta - iban z PL przed numerem, adres banku, SWIFT no i oczywiście nazwę banku). W żadnym wyrazie tych danych jak i danych związanych z posiadaczem konta w grze nie mogą znajdować się polskie znaki z ogonkami. Jeśli posiadacz konta w grze nie posiada rachunku bankowego i chce skorzystać z rachunku np. matki, ojca lub żony zaraz po lub przed złożeniem wniosku o wypłatę powinien stworzyć support na temat withdrawal i tam napisać, że właścicielem konta jest matka, ojciec, żona lub mąż o imieniu xxx i nazwisku yyy. Wtedy nie ma problemu ;)

Powrócę jeszcze do tematu jak MA zbiera komplet danych potrzebnych im do zrealizowania wypłaty, mianowicie... dane posiadacza konta w grze (imię, nazwisko, adres) + dane banku (w tym nr konta bankowego, swift, nazwa, adres) wpisywane podczas składania wniosku. Wszystkie dane zgodne z rzeczywistością bez POLSKICH ZNAKÓW! :) Jeśli konto bankowe jest na kogoś innego należy podać różnice w supporcie (np. imienia lub nazwiska) z zaznaczeniem pokrewieństwa posiadacza tegoż rachunku.

Dodam, że nie opłaca się wypłacać 1000 PED ponieważ minimalna prowizja wynosi 100 ped lub 1.5% od wypłacanej kwoty więc minimalną kwotą jaką opłaca się wypłacić przez MA jest 6666 PED.

trochę nie po kolei i z zamieszaniem ale chyba każdy wie o co biega.
Proste ;)
Pozdrawiam.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 88 gości

Panel
Skocz do: