Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2008, 15:44 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 104
Czy macie pomysł na jakieś nowe narzędzie do EU?
Coś czego wam brakuje na co dzień.
Może ktoś będzie miał jakiś ciekawy pomysł, który będzie się dało w miarę prosty sposób zaimplementować.
Myślę o narzędziu online opartym o php.
Inne (nie online) też możecie opisywać - może ktoś będzie chętny do implementacji. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2008, 15:52 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
HP: 0
1. Program na komórkę za pomocą, którego można się zalogować do EU i podejrzeć aukcję.
2. Program ułatwiający alt-tabowanie EU - raz, że długo się maksymalizuje, dwa, że czasem wywala.
3. Program do nagrywania filmików wygodniejszy niż Fraps.
4. Program automatycznie zliczajÄ…cy przychody i rozchody.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2008, 16:18 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
Society: Kingsajz
O tak... 4 pozycja jak najbardziej....
i czasami podreczny sumator TT (ale to chyba juz w 4 pomysle by bylo)
Zdarzalo mi sie czasami przy sumowaniu mineralow po prostu je wrzucic do TT

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2008, 16:26 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
Christoforos napisał(a):
1. Program na komórkę za pomocą, którego można się zalogować do EU i podejrzeć aukcję.
2. Program ułatwiający alt-tabowanie EU - raz, że długo się maksymalizuje, dwa, że czasem wywala.
3. Program do nagrywania filmików wygodniejszy niż Fraps.
4. Program automatycznie zliczajÄ…cy przychody i rozchody.

Pozdrawiam.

Ad 1. Raczej nierealne bez udziału MindArk.
Ad 2. Z tym też do MindArk. Na razie pozostaje grać w oknie.

Ad 4.
Napiszę co da się zrobić. Można napisać panel do wrzucania listy przedmiotów jak w http://www.entropiatools.com/invcalcpage.php lub mogłoby się ściągać automatycznie (po kliknięciu lub o zadanej godzinie) jednak w tym przypadku panel musiałby posiadać login i hasło do konta EU.
Dane byłyby zapisywane w bazie i można by porównywać stan z rożnych dat.
Na liście nie ma stanu PED karty więc trzeba je wyciągać.
Lista odświeża się po wylogowaniu się z EU więc nie da się podglądać na bieżąco zmian będąc zalogowanym.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2008, 16:32 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 128
Society: P.L.
Nick w grze: Max
1. A jak grac w oknie Windows? U mnie w Opcjach "Window" jest nieaktywne ;(
2. Moim zdaniem od Frapsa lepszy jest AutoScren, zapisujÄ…cy obraz na fanfary Globa lub Hoffa :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2008, 16:41 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: CzF
Max napisał(a):
1. A jak grac w oknie Windows? U mnie w Opcjach "Window" jest nieaktywne ;(

musisz miec rozdzielczosc wieksza od 1024.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2008, 17:29 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Mentat napisał(a):

Jak najbardziej realne ,wprawdzie do EU zalogowac via cell phone się nie możemy , ale podejrzeć aukcję juz tak ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2008, 17:39 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
Loss_AdKos napisał(a):
Mentat napisał(a):

Jak najbardziej realne ,wprawdzie do EU zalogowac via cell phone się nie możemy , ale podejrzeć aukcję juz tak ;-)

:shock: Chętnie poznam sposób :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2008, 17:41 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Wystarczy pewnie, otworzyć w telefonie przeglądarkę i wejść na jakąś stronkę, gdzie są dane z aukcji.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2008, 17:54 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
Christoforos napisał(a):
Wystarczy pewnie, otworzyć w telefonie przeglądarkę i wejść na jakąś stronkę, gdzie są dane z aukcji.

Pozdrawiam.

No nie domyślił bym się... :lol:
Ja pytam gdzie ta strona.
I czy ma listę wszystkich aukcji z wszystkimi bidami, bo jak rozumiem chciałeś program podglądający jak idzie Twoja aukcja.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2008, 17:56 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Cytuj:
I czy ma listę wszystkich aukcji z wszystkimi bidami, bo jak rozumiem chciałeś program podglądający jak idzie Twoja aukcja.

Dokładnie tak. A jeśli o stronę chodzi, to do Eve Online coś takiego było - tylko, że dane umieszczali sami gracze - tzn. wystawiałeś jakiś item w grze, a potem mogłeś wejść na stronkę i napisać na tamtej liście, że go wystawiłeś.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2008, 18:06 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
Z tego co Loss_AdKos napisał to zrozumiałem że już taka strona istnieje więc proszę o linka...
I raczej chodzi mi o taką gdzie będą wszystkie aukcje z EU, a nie tylko te które ktoś wpisał (bo może mu się nie chcieć) :)
To musiało by być jakoś połączone z serwerami EU.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2008, 19:00 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Troszkę się źle zrozumielismy .
Moj program pozwala mi na sprawdzanie aukcji wystawionych przezemnie , tzn czy dana aukcja sie sprzedała/czy nadal leży na aukcji oraz nowych/schodzacych aukcji .
Niestety przegladania stron poszczegolnych itemow nie mam ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2008, 19:38 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Cytuj:
Moj program pozwala mi na sprawdzanie aukcji wystawionych przezemnie , tzn czy dana aukcja sie sprzedała/czy nadal leży na aukcji oraz nowych/schodzacych aukcji

I dopiero teraz o tym mówisz? ;) Napisz o nim coś więcej, a na pewno znajdzie się, ktoś, kto da za niego kilka PED. Ot, ja na przykład :)

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2008, 20:10 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
Loss_AdKos napisał(a):
Troszkę się źle zrozumielismy .
Moj program pozwala mi na sprawdzanie aukcji wystawionych przezemnie , tzn czy dana aukcja sie sprzedała/czy nadal leży na aukcji oraz nowych/schodzacych aukcji .
Niestety przegladania stron poszczegolnych itemow nie mam ;-)

A mogę spytać skąd bierzesz dane o aukcji?
http://account.entropiauniverse.com/pe/en/rich/5084.html ?
No chyba że to jakaś opatentowana metoda i niekoniecznie chcesz się nią dzielić :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2008, 21:42 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 99
Society: Freelancer
Nick w grze: Tomi jupiajo Digital
Mentat napisał(a):
A mogę spytać skąd bierzesz dane o aukcji?
http://account.entropiauniverse.com/pe/en/rich/5084.html ?
No chyba że to jakaś opatentowana metoda i niekoniecznie chcesz się nią dzielić :)

Info o sprzedanych przedmiotach przez BO i o tych którym skończyła się aukcja (sprzedane lub nie) po zalogowaniu na stronie WWW MA. Jak przedmiot leży na aukcji to jest na liście (reserved). Jak zszedł to nie ma na liscie.

Jeżeli chodzi o MAX funkcji na komórkę to chyba potrzeba bota, który odpala Entropie jak nie ma nas w domu i przesyła nam info na komórkę.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2008, 22:11 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Christoforos napisał(a):
Cytuj:
Moj program pozwala mi na sprawdzanie aukcji wystawionych przezemnie , tzn czy dana aukcja sie sprzedała/czy nadal leży na aukcji oraz nowych/schodzacych aukcji

I dopiero teraz o tym mówisz? ;) Napisz o nim coś więcej, a na pewno znajdzie się, ktoś, kto da za niego kilka PED. Ot, ja na przykład :)

Pozdrawiam.

Kilka ped mnie raczej nie interesuje ;-)

A wracajÄ…c do tematu mam nadzieje ze kiedys zrobiÄ… licznik typu top 10 hunterow co do ilosci zabitych moobow na kazdym gatunku mooba ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2008, 11:51 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 120
Society: The Firm
Loss_AdKos napisał(a):
A wracajÄ…c do tematu mam nadzieje ze kiedys zrobiÄ… licznik typu top 10 hunterow co do ilosci zabitych moobow na kazdym gatunku mooba ;-)

I dla każdego avatara listę z dokładną ilością i rodzajem zabitych stworków, a także znalezionych złóż i wytworzonych przedmiotów :)

Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2008, 15:26 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2008
HP: 92
Nick w grze: Tigivo Tigi Eckhart
ano ... i baza rozrosnie sie do tej z EVE Online. nastepnie MA bedzie musiala wydac na nowy sprzet do serwera, i przez 3 miesiace loot nie bedzie lecial bo beda musieli kase zarabiac

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2008, 15:35 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Tigivo napisał(a):
ano ... i baza rozrosnie sie do tej z EVE Online. nastepnie MA bedzie musiala wydac na nowy sprzet do serwera, i przez 3 miesiace loot nie bedzie lecial bo beda musieli kase zarabiac

Obawiam sie ze obecna "baza" MA , niestety przewyższa kilku krotnie baze EVE ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2008, 15:48 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Mozna z telefonu sprawdzić... Wchodzisz na eu.com, zakładka MY items i tam masz cały spis...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2008, 16:05 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Nick w grze: Tomasz Soltys Mud
Ain napisał(a):
I dla każdego avatara listę z dokładną ilością i rodzajem zabitych stworków, a także znalezionych złóż i wytworzonych przedmiotów :)

Pozdrawiam

dla mnie uzyteczny bylby licznik mobow z mozliwie najwieksza iloscia danych od wybitego hp, ilosc amunicji, dmg, po maturity i ewentualne padniete globy z podgladem lootu :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2008, 16:24 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2008
HP: 92
Nick w grze: Tigivo Tigi Eckhart
OFFTOPIS:

Loss_AdKos napisał(a):
Tigivo napisał(a):

Obawiam sie ze obecna "baza" MA , niestety przewyższa kilku krotnie baze EVE ;-)

ojj mocno sie z toba nie zgodze... baza MA jest raczej malutka. zawiera tylko i wylacznie dane o graczach czyli 650k (nie wiem jakie sa dane odnosnie aktywnych graczy ale raczej sporo mniejsze bo 650k to jest ich licznik pobran klienta na stronie) ludzi i srednio 100itemow na gracza

w eve masz 250k aktywnych kont przyjmijmy ze liczymy tylko te 100k osob co gra dluzej niz rok srednia ilosc przedmiotow posiadanych przez kazdego z graczy to ok 5k (+ rozrzucone to po calej galaktyce wiec dodatkowo jest informacja o stacji w jakiej przedmiot lezy)

jesli chodzi o rynek to w MA on nie istnieje... masz tutaj aukcje czyli ilosciowo ok 100-150k (tak liczac ze co minute jest srednio 15 (czyli jedna na 4s))
w EVE na rynku jest wystawione calosciowo ok 80-90m ofert (o dlugosci do 90 dni) rowniez rozrzucone po calej galaktyce.

no i do tego dodaj jeszcze ze w EU nie masz obslugi zapytan do bazy, w eve sa. jak dla mnie baza w eve jest ok 50 razy wieksza od EU.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2008, 18:04 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
jupiajo napisał(a):
Info o sprzedanych przedmiotach przez BO i o tych którym skończyła się aukcja (sprzedane lub nie) po zalogowaniu na stronie WWW MA. Jak przedmiot leży na aukcji to jest na liście (reserved). Jak zszedł to nie ma na liscie.

Jeżeli chodzi o MAX funkcji na komórkę to chyba potrzeba bota, który odpala Entropie jak nie ma nas w domu i przesyła nam info na komórkę.

Kurcze panowie chyle czoła, nie wpadłbym na to żeby coś takiego napisać. Niby wiem dużo o programowaniu ale brak mi sprytu w rozwiązywaniu praktycznych problemów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lut 2008, 14:00 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Maszynki do robienia pedów. Da się zrobić? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lut 2008, 14:56 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Naturek napisał(a):

Tak. Ja jestem takÄ… maszynkÄ… ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lut 2008, 15:00 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Naturek napisał(a):

Mnie sie marzy rozpracowanie lotów jakiegoś respawnu. Muszą być jakieś zależności kurka.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lut 2008, 15:33 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Cytuj:
Mnie sie marzy rozpracowanie lotów jakiegoś respawnu. Muszą być jakieś zależności kurka.

Są, są - im więcej oficjalnie wpłacisz, tym większą, masz szansę na dobry loot ;)

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lut 2008, 16:02 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Wymyslcie pomysl na realizacje skanera dragona,lotów i złóż:)Ups to chyba nie na tym forum było :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lut 2008, 16:06 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Christoforos napisał(a):
Cytuj:

Są, są - im więcej oficjalnie wpłacisz, tym większą, masz szansę na dobry loot ;)

Pozdrawiam.

Gówno prawda. Każdy ma taką samą szanse na trafienie ubera... Ile razy było, że 5 dniowy newbie trafiał hofa 5k ;)

A regularny gracz który wpłaca co miesiąc ma fige z makiem

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lut 2008, 16:08 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Cytuj:
Gówno prawda. Każdy ma taką samą szanse na trafienie ubera... Ile razy było, że 5 dniowy newbie trafiał hofa 5k

Czasem ktoś musi trafić - inaczej nie byłoby motywacji dla innych nowych graczy.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lut 2008, 17:33 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Math2 napisał(a):
Christoforos napisał(a):
Cytuj:

Pozdrawiam.

Gówno prawda. Każdy ma taką samą szanse na trafienie ubera... Ile razy było, że 5 dniowy newbie trafiał hofa 5k ;)

A regularny gracz który wpłaca co miesiąc ma fige z makiem

Christoforos jest nowy , jeszcze nie poznał widać dogłebnie naszego Universum :-)

Pozdrawiam
Loss_AdKos

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2008, 10:44 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
HP: 119
Society: brak informacji O_o
Nick w grze: Ann
...a co powiecie o programie, który by miał liste wszystkich stworów w EU i po kliknięciu na jakiegoś pokazywałby ile trzeba amunicji w niego wpakować i z jakiej broni (tez trzebaby ją było wybrać z listy) no i jeszcze ile to bedzie nas kosztwać. Oczywiście żeby to miało sens to pewnie musilibyśmy też gdzies w tym programi wpisać swoje lvl w umiejetnosciach :roll: mnie by sie takie cos przydało :roll:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2008, 16:53 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
saneh, zerknij tutaj: http://www.weapontool.com/
mniej więcej o to ci chyba chodzi

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2008, 23:30 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
HP: 119
Society: brak informacji O_o
Nick w grze: Ann
..o ja :roll: ...czemu Wy tyle wiecie, a ja nie ;( dzieki.... :roll:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2008, 14:42 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Garwen napisał(a):
Naturek napisał(a):

Masz tykający zegarek i nie możesz rozkręcić obudowy. Cienko widzę twoje szanse na rozpracowanie mechanizmu ;) Zapomniałbym! Możesz jeszcze obserwować bieg sekund (tracić pedziorki ;) )

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 112 gości

Panel
Skocz do: