Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 15:29 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 1485
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
ok, nadeszły zmiany w EU które za sobą pociągną kolejne zmiany - zmiany w naszych kompach...

mam prośbę dla ludzi którzy są ze sprzętem na bieżąco : proszę o zestawienie, podanie paru kart graficznych które będą się nadawały do EU, zwłaszcza żeby obsługiwały Pixel Shader 3 itp (info o PixS3 też mile widziane)

nie chodzi tu o super wypasy a raczej karty z dolnej półki, powiedzmy max 300 - 400 zł

dzięki


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 15:33 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Posty: 680
HP: 0
Society: FoFW
DUCHU'u używanie googli naprawdę nie boli....


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 15:34 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 1485
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
wasooth napisał(a):
DUCU'u uzywanie googli naprawde nie boli....


nie mam na to czasu... a wiem że tu na forum jest paru fachowców od sprzętu i raz-dwa coś polecą

najlepiej coś z Allegro :wink:


Profil Offline
PostWysłany: 14 Paź 2007, 15:45 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)


Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 21:13, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 16:29 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 1485
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
no ok, spoko

ale czy jak kupie takie coś : radeon x1600pro

to czy wystarczy do EU ?

zaznaczam, chodzi mi o kartę 3D nie drogą, używaną... może jakieś konkretne modele ?

nie chcę inwestować w stary komp aby mi na Cry EU chodziło w przyszłośni na nim, chcę tylko zmienić grafę aby się cieszyć "nowymi armorkami" itp itd ... nowy komp to dopiero w przyszłym roku zakupie raczej...


Profil Offline
PostWysłany: 14 Paź 2007, 16:38 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)


Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 21:13, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 16:53 
Mediocre
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 74
HP: 93
Society: Wolny Człowiek
Nick w grze: Maddox Lantra
osobiście używam GF 8600GT tani jest nawet już pod DX 10 i EU śmiga jak dzikie na tym a z innymi gierkami też nie mam żadnego problemu :-)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 18:46 
Mediocre
Dołączenie:
Wrzesień 2007
Posty: 82
HP: 88
Society: DASK
Nick w grze: Franek Baczek Dzony
ja mam radeona x1600 pro 512 mb i smiga elegancko ;)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 18:49 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 150
HP: 95
Nick w grze: Michael Amar Vahail
HduchC napisał(a):
no ok, spoko

ale czy jak kupie takie coś : radeon x1600pro

to czy wystarczy do EU ?


Ta karta graficzna jest dobra. Nie mam żadnych problemów. Nie gram na maksymalnych ustawieniach gdyż mam mało ramu, ale grafika w większości gier nadrabia (np. gra która ma min. wymagania procek 2.4, grafika słabsza, 1 giga ramu działa mi na średnich ustawieniach, ja mam procesor 1.9 giga, 700 mega ramu)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 20:30 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Posty: 269
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Bierz tego 1600 i sie nawet nie oglądaj, na prawde dobry stosunek ceny do jakości. Coś lepszego kupisz jak wejdzie cry engine - teraz nie ma sensu.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 20:57 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 150
HP: 95
Nick w grze: Michael Amar Vahail
Poza tym, zakładam, że masz AGP? Na AGP nie ma kart z DX10, więc ta powinna starczyć:P Gra o której mówiłem ma dokładnie takie wymagania [na minimalne ustawienia] (Warhammer : Mark of Chaos):

Pentium 4 2.4 GHz lub odpowiednik
Grafika 256 MB NVidia GEForce 6800 GS lub 256 MB Radeon x800
Ram 512 (pomyłka:D)

Ja mam
AMD Athlon 1.9 GHz
Grafika Radeon X1600 Pro
Ram 768 MB

Gra działała mi na mniej więcej średnich ustawieniach, jedynie przy większych bitwach, o zamki trzeba było zmniejszać, bo się haczyła:P.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 21:23 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 172
HP: 0
Nick w grze: Kuchash
Za 460zł kupiłem na allegro Ati 2600XT 512MB, ma m.in. Pixel Shader 4.0, obsługuje DX10 i jest na PCI-E. Bardzo dobra karta za rozsądną cene.

Co do mojego kompa, mi EU chodzi elegancko:
4x 1GB ramu Geil Dual 800mhz
athlon 6000+ dual core
w/w karta graf
na plycie gigabytea


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 22:12 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Posty: 277
HP: 0
Society: EF.pl
Kuchash napisał(a):
Za 460zł kupiłem na allegro Ati 2600XT 512MB, ma m.in. Pixel Shader 4.0, obsługuje DX10 i jest na PCI-E. Bardzo dobra karta za rozsądną cene.

Co do mojego kompa, mi EU chodzi elegancko:
4x 1GB ramu Geil Dual 800mhz
athlon 6000+ dual core
w/w karta graf
na plycie gigabytea


hyhy na takim kompie to musi chodzic elegancko... Specyfikacja kompa zajefajna i az pozazdroscic :)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 22:57 
Poor
Dołączenie:
Marzec 2007
Posty: 21
HP: 131
Nick w grze: SkorpionPL
Ja mam radeona 1600pro 2gbramu800 dual i sempron3200(1,8ghz nie podkrencam bo jeszcze na gwarancji jest) i śmigam na max ustawieniach(czasem jakies lekkie przycięcie się zdaży ale to tylko w zatłoczonych miejscach z dużą ilością detali{MAlle i miasta te większe}


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 23:49 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Posty: 246
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
Ja polecam ci GF8600GT dobra karta i nie droga powinieneś zmieścić sie w 400zł. ma shader 4.0 i inne bajery spokojnie ci styknie na nowy silnik EU :-)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Paź 2007, 00:16 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 150
HP: 95
Nick w grze: Michael Amar Vahail
Ale skoro on pyta o Radeona X1600 pro to znaczy, że ma płytę główną AGP, nie PCI, a karty graficzne z Pixel Shaderem 4.0 są tylko na PCI:D (Tak mi się zdaje przynajmniej)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Paź 2007, 08:17 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 1485
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
1. nie chcę zmieniać CAŁEGO kompa na razie

2. mam AGP (x8) i starego R 9200

3. chcę kupić kartę nie drogą, używaną - ale taką aby na dzień dzisiejszy wyświetlała EU elegancko no i co najważniejsze z PiksSzaderem 3, nie musi być przystosowana na nowy silnik

4. jak EU przejdzie zupełnie na nowy silnik graficzny to wymienię wtedy dopiero cały komp, na razie tylko grafa wg ustaleń jak wyżej, zatem proszę o propozycje

dzięki wielkie za pomoc

mam rozumieć że ten x1600 pro będzie ok ??


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Paź 2007, 08:23 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 124
HP: 0
Nick w grze: Krzysztof
Ja natomiast mam karte ASUS X1300 Series 512mb typ pamięci
Hyper Memory-choc niewiem co to. Też niedroga.
Na max ustawieniach problem tylko w mocno zaludnionych miejscach i potrafi
wywalic z gry pozatym idzie nieźle.
Cena karty ok 300zł kupowałem w marcu tego roku.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Paź 2007, 09:33 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
Posty: 163
HP: 155
Society: *****
Nick w grze: Aster Marchant WhiteMoon
a może takie: Radeon HD 2400

* ma AGP
* ma DX10
* ma Pixel Shaders 4.0
* kosztuje 230 zł ...

demonem szybkości to zapewne nie będzie (ze względu na lekko wykastrowaną pamięć 64 bitową) ... ale skoro Duch mógł funkcjonować na 9200 ....


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Paź 2007, 15:01 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 150
HP: 95
Nick w grze: Michael Amar Vahail
ja Radeona X1600 pro polecam, lecz mój się troszkę grzeje, ale jeśli masz jakiś porządniejszy wiatraczek to nie powinno być problemu. Dałem za niego jeśli się nie mylę 350 zł i to dosyć niedawno. Nie wiem czy jest sens kupować kartę graficzną na DX10 która nie będzie demonem szybkości, bo gry pod DX10 właśnie demonów szybkości wymagają:P


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Paź 2007, 16:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2167
HP: 0
Society: Poltropia
mam wsadzonego x1600 w laptoka (więc to jest słabsze niż xt nawet) i PE spoko śmiga
256+256 HM na karcie, 2gb ram komp


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Gru 2007, 19:21 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 1485
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
ok, idą Święta, Mikołaj i inne badziewie... może coś w torbie przyniesie i dla mnie, może nową kartę graficzną...

odgrzewam temat - co polecacie na chwilę obecną ?

zakres :

100 - 300 PLN

301 - 600 PLN

601 - XXXX PLN ...


Profil Offline
PostWysłany: 15 Gru 2007, 19:31 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)


Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 20:08, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysłany: 15 Gru 2007, 19:59 
Poor
Dołączenie:
Grudzień 2006
Posty: 34
HP: 96
Society: Freelancer
Nick w grze: Hardin Hard Finnegan
od 601 - xxxx pln

osobiscie mam ASUSa GF8800gt 512 mb. Smiga na nim wsio pieknie. Karta kupowana byla w sumie pod Crysisa no ale .....

EDIT

100-300 sie nie kupuje :P chyba ze chcesz za miesiac znowu wymieniac


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Gru 2007, 22:43 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 1485
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Hard napisał(a):
100-300 sie nie kupuje :P chyba ze chcesz za miesiac znowu wymieniac


AHA, PAMIĘTAJCIE że to ma być KARTA dla osoby grającej tylko w EU !!! tylko w EU !!! bez latania za nowościami i innym szitem dla dzieciaków... EU ma śmigać jak TaLaLa a resztę gierek olać.

GRAFA DO EU, powiedzmy "dedykowana" dla EU :P


Profil Offline
PostWysłany: 15 Gru 2007, 23:08 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)


Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 20:08, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysłany: 15 Gru 2007, 23:56 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Posty: 269
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Tylko duszek nie chce wymieniać całego kompa z tego co zauważyłem.
Pod AGPx8 dla EU
Radeony:
1650 Pro wzwyż (do 1950 cośtam bodajże)
Dżiforse:
7200 (byle nie GS) do 7900 (sam jestem szczęśliwym posiadaczem)

Z tymi kartami powinno EU ładnie śmigać, wszystkie mają szaderki 3.0 więc jest ok. :)
Na allegro chodzą niedrogo używki bo się ludzie na PCIx16 przerzucają.
Całego PC wymienisz sobie przeciez jak wprowadzą crysisa ;)

Pozdrawiam.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Gru 2007, 23:57 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 423
HP: 0
Level jak znam zycie to MA szybko nie wprowadzi nowego enginu przy ich postepie prac to w przyszlym roku mozemy sie spodziewac ze skoncza przerabiac moby ze beda sie skladac z 50 kwadratow a nie jak teraz z 15 .
Duch, najtansza karta w gralu GF 6200 - 129 zl chodzi entropia z PS 3.0 bez problemu , demon szybkosci to nie jest ale tez i nei wiem jak gruby mikolaj do ciebie zawita . Jak masz ciutke wiecej to polecam Radka 1950 GT w 20 sekund robisz z niego PRO, jak masz czas mozesz do mnie wpasc przeciez i obczaic jak bedziesz chcial . Pozdrawiam


Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso