Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2007, 11:49 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Witam

Jako, że pozbyłem się ostatnio skilli nadeszła pora aby zacząć odwiedzać miejsca z mobami dla very low skilled czyli dla newbie.

Początkowo zareagowałem tak jak typowy newbie co dopiero przeczytał kilka tematów z forum i poprzechadzał się po Port Atlantis czyli założyłem PIXE naprawioną na full i do boju.

Jednakże rozważania, które prowadziłem w innym temacie ( http://www.entropiauniverse.pl/viewtopi ... c&start=15 ) skłoniły mnie do poszukania ekonomicznego i ogólnie dostępnego zestawu na najpopularniejsze moby impactowe czyli dla exo, combi, daiki, bery.

Otóż moi drodzy okazuje się, że Pixe (chociaż wydawałoby się, że dla początkujących jest ok) jest dużo mniej ekonomiczna niż Settler+platy 2A.
widać to na przykładzie tabel:
EXO:
Image

COMBIBO:
Image

DAIKI:
Image

BERY:
Image

Jako, że tabelki swoje a rzeczywistość (nawet ta wirtualna) swoje to sprawdziłem wyniki na w/w zestawach na spawnach daiki, bery i exo/combi.

Rundy były po 100 ped kosztów broni.

Koszty napraw Settlera+2A wachały się w granicach 60-70% wartości napraw Pixe, przykładowo decay Settlera+2A=2,84 ped a Pixe=4,39 ped.
Jako, że do fapowania używałem Vivo T5 (L ) różnica decay fapa wynosiła w granicach 0,25 ped na korzyść Pixe, przykładowo decay Vivo T5 (L) przy Pixe wynosił 1,51 ped a przy Settlerze+2A wynosił 1,77 ped.
To co dało się zauważyć, że Pixe traciło szybciej właściwiści ochronne mimo, że ma większe durability (1200 dla Pixe) niż zarówno Settler (600) jak i platy 2A (600) a następowało to mniej więcej w połowie rundki co w następstwie powodowało, że musiałem częściej używać w końcowej fazie rundki fapa mając założone Pixe stąd taka niewielka różnica w decayu fapa.
Ciężko było dopiero wtedy kiedy otaczało mnie > niż 4 moby.

pozdro

PS. Zawsze mnie zastanawiało dlaczego MA umieściło w TT taki armour... hihi... teraz już... :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2007, 12:39 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 0
Nick w grze: Eol
Koniec świata, Settler najbardziej ekonomiczny

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2007, 12:49 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
ooo a to ciekawe, +rep za prace

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2007, 13:28 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Ciekawe ale jak się strzela z opalo z a101 to na moby typu daikiba i exo do olda pancerz ani fap w ogóle nie jest potrzebny... a na większe maturity to bez skilli lepiej się nie porywać. Nie widzę też sensu żeby bez skilli iść w miejsce gdzie może mnie zaatakować jednocześnie więcej niż 2 moby. Co do bery to lepiej zacząć na nie polować jak już się będzie miało wyskilowanego m2a wtedy mature padnie zanim dobiegnie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2007, 14:11 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Juz sie tego domyslalam wczesniej ;) Ale ciekawe badanie anyway.

Zazwyczaj slaby armor + dobre platy wyjdzie lepiej niz mocny armor albo nawet sredni armor+srednie platy. Z tego co wiem, platy maja lepsze eco od zbroi.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2007, 14:23 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
mm a ja myśle że to nie prawda.

To jak z nemkiem i ghostem? powiecie że ghost jest mniej ekonomiczny. DUPA ! Poprostu więcej chroni więc ma większy decay, tak samo jest z pixie i setlerem. LUDZIE Przypomnijcie sobie update w którym WSZYSTKIE armory stały się równe, decay taki sam. Wszystko zależy od tego jaki i ile prot ma armor.

+rep może być za odkrycie lepszego armora niz pixie na moby które wymieniles.

A jak temat był tylko o tym to przepraszam za pierwszy akapit :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2007, 14:36 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
a ty moze bys zmienil juz podpis co? :P

A co do nemek/ghost, musze kiedys testnac na hogglo czy czyms.. Bo na razie po 30k ammo dalam 40 ped za zbroje,ale to rozne moby byly :D

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2007, 14:47 
ale wy to jesteście albo ślepi albo tylko na decay patrzycie...
Pixi wygrywa...a dlaczego? dostajesz 2 razy mniej dmg za 1.8 razy większy decay

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości

Panel
Skocz do: