Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2007, 12:54 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 100
Society: Mlode Wilki
Nick w grze: The Padre GodFather
Na pewno większość z Was słyszało o człowieku o imieniu Nep, i jego socu Great Sweaters. Ciągle spamował chata tekstami typu: "Dont sell sweat under 0,7" lub "Real price of Sweat is 1,0". Ostatnio nawet zrobił rewolucję ceny sweata, że się zaczęła nowa era, że sweat teraz jest po 1.0... I tu nasuwa się pytanie o co mu naprawdę chodzi?

Od pewnych informatorów dowiedziałem się, że on wcale nie jest bogaty, pomimo że sweatuje juz ponad rok. I oficjalne info jest, że ta rewolucja cenowa ma pomóc początkowym graczom, co zaczynają przygodę i ciężko sweatują, aby zarobić pierwsze PEDy. Zgadzam się z tym, że sweatowanie to wcale nie jest łatwe zajęcie, bo wymaga czasu. I przy dzisiejszych cenach sweata jest coraz mniej opłacalne.

Jednak moim zdaniem słynny Nep gromadzi sweat od samego początku. Czasem może część sprzedał, aby mieć jakiegoś grosza, jednak resztę gromadził. To by tłumaczyło jego stan majątkowy. Pamięta on czasy kiedy sweat był po 1.0. Lecz on nie sprzedawał, tylko gromadził. Teraz jak cena spadła o 40% zaczął żałować, że nie sprzedawał na bieżąco. W dodatku widząc że cena nadal spada. I postanowił zrobić rewolucję ceny, żeby korzystniej sprzedać.

A jakie sÄ… wasze teorie na ten temat? I jak oceniacie szansÄ™ powodzenia "rewolucji"?

PS.On źle się do tego zabrał. Zmiana ceny teoretycznie jest możliwa, jednak wymaga ogromnych nakładów pieniężnych... których jemu brak :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2007, 13:24 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
HP: 97
Nick w grze: Stach Swordsinger Kajdi
Często go widzę w port atlantis swamp :). No cóż, zauważyłem że dzięki niemu gracze zaczynają drożej sprzedawać sweat. Niewiem czy im się to udaje czy też nie. Początkującym Nep daje swego rodzaju wsparcie.

W opisie o PE na naszym forum pisze :

Posse napisał(a):
Cokolwiek możesz odkryć jest tylko początkiem, a cokolwiek zrobisz może wpłynąć na zmianę losów całego świata Calypso.

Myślę że Nep jest przykładem tego, że 1 człowiek może tu cokolwiek zmienić, choćby w tak błahej sprawie jaką jest sweat...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2007, 14:25 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 0
Nick w grze: Eol
Ja już od dawna sprzedaję sweat 1ped za butelkę, inna sprawa że nikt nie kupuje.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2007, 15:12 
Poor
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 95
Nick w grze: Goones
A mi sie wydaje ze to nic nie zdziala bo musial by na biezaco rekrutowac wszytkich nowych graczy do swojego soc ... a co do tej ceny to ta tendencja utrzymuje sie chyba od poczatku tej gry nie przypominam sobie momentu kiedy sweat znaczaco podskoczyl do gory ;] ...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2007, 17:02 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
ja pamiętam czasy że swet po 1.6 sie sprzedawało tylko że setowanie sie blokowało po 200-207 lvl w swet garden ale był inny plus szło moby blokować i na kliku jechać :)

Jedyna możliwośc że swet zdrorzeje to będzie wtedy jak MA nie będzie na nowych terenach dawać TP bo minor i laser TP chip troche ME jedzą a odległości tam są spore.

Ale znajÄ…c MA napewno doda pare TP bo im zalerzy na tym by ludzie huncili i rozwalali kase i raczej nie przejmujÄ… sie swetujÄ…cymi :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2007, 20:37 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Tomasz Soltys Mud
ta rewolucja to lol. chcesz to kupuj za 1 ja kupuje za 0,6. jest rynek ktory reguluje ceny! ludzie w jakim swiecie fantazji wy zyjecie.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2007, 20:47 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Jeśli Nepowi udałoby się jakimś cudem podnieść cenę sweatu to równocześnie zaszkodziłby rynkowi, ponieważ:
1. Uwolniłby ten sweat, który przetrzymuje w storadżu. (co jak co, ale przez ten czas pewnie uzbierał masę :P)
2. Więcej graczy zaczęłoby sweatować (m.in. ja ;) ) z prostego powodu - byłoby to bardziej opłacalne.

Jednym słowem sweatu zrobiłoby się na rynku więcej więc cena naturalnym stanem rzeczy by opadła z powrotem. Istnieją także inne czynniki ekonomiczne, ale to nie na mój łeb - nie znam się ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2007, 22:11 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Powiem tak , jak tylko potrzebuje sweatu to wchodze do PA i daje oferte po 0.4 , na brak chetnych nie nazekam bo do godzinki mam tyle sweatu ile potrzebuje .
Rewolucja ? Jedna osoba nic tu nie zdziała.

Pozdrawiam Loss_AdKos :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sie 2007, 00:48 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Namowcie saneh,zeby skillowala do resurrection chipa, moze wtedy troche podskoczy :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sie 2007, 13:07 
Weak
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Nick w grze: Seya
Drogi Padre.
Wiekszosc ludzi w wiekszych lub mniejszych ilosciach potrzebuje ME. Jednak prosta sprawa - ME na aukcji dostane spokojnie za 210%, gdzie nexus chodzi srednio po okolo 140%. Nijak nie wychodzi mi sweat po 1 peca, chyba ze sprzdawcy doplacaja do interesu ;P.

PS. Pogadajcie z Dan Petrovem zeby do interesu wrocil, to moze znowu sweat podskoczy (byle nie sam w sobie tylko jego cena) :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sie 2007, 19:34 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 100
Society: PEDirectory
Nick w grze: Dobra Rada
misko napisał(a):
Ja już od dawna sprzedaję sweat 1ped za butelkę, inna sprawa że nikt nie kupuje.
To właściwie wystarcza za komentarz. Ceny dyktuje rynek - przynajmniej teoretycznie. Według teorii spiskowych MA steruje cenami. Jak jest to akurat nie ma znaczenia - w obu opcjach jedna osoba nie jest w stanie sterować rynkiem. A na pewno nie poprzez wykrzykiwanie haseł "prawdziwa cena sweatu to 1.0" ;)

Wg mnie ceny faktycznie wzrosną - ale dopiero wtedy, gdy MindArk wprowadzi nowe zabawki zasilane ME. Wówczas bogaci gracze będą skłonni płacić może nawet i 5.0 za buteleczkę. Oczywiście to tylko spekulacje, wszystko zależy od tego jak ciekawy będzie sprzęt.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sie 2007, 19:42 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 106
Society: Blood & Sand
Nick w grze: Johny Harnas Beegood
Ja tam jestem za zmniejszeniem ceny sweatu
- wtedy cena ME powinna również spaść - więc
używanie Nerve Blasta będzie bardziej opłacalne
zużycie wzrośnie - ceny wzrosną i ...
kółko sie zamyka ale w sumie nie wiadomo.
Ale sądzę że w ten sposób rynek sie ustabilizuje

Aczkolwiek sądzę (to moja prywatna opinia że)
MA dążą - być może pod naciskiem pewnych
osób ze świata Entropii, do obniżenia ceny ME
- wystarczy więc że rzucą na rynek więcej FN i
Sweatu i ceny będą spadać i jeden człowieczek
a nawat cały soc zawsze będzie na straconej
pozycji ponieważ to MA rozdaje karty a w dodatku
wie jakie mają inni gracze bo może bez problemu
zaglądać wszystkim :P

*
MA - Mindark
FN - Force Nexus
ME - Mind Essence

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sie 2007, 00:13 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Swego czasu sporo sweatowalem (teraz nie...). Odnoszę wrażenie, że teraz sweat zdecydowanie GORZEJ leci - jest to nieco zbliżone do stanu z z I połowy 2005 roku. Ci, co wtedy swetowali - pamiętają. Moim zdaniem jest to związane z duuużo większą liczbą sweaterów w okolicach N od PA i w Neas. Po prostu MA założyło sobie, że może wylecieć sumarycznie np. 3000ped dziennie... i ani grama więcej. A Graczy (Z Rumunii, Rosji, Bułgarii i Polski - głównie...) którzy chcieli by bazować na sweacie - przybywa.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sie 2007, 09:53 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 106
Society: Blood & Sand
Nick w grze: Johny Harnas Beegood
Wydaję mi się że pogorszenie sweatowania zbiegło się
w czasie z zniesieniem ograniczenia na Sweat Gathering.
MA zniosła ograniczenie w sweatowaniu a w zamian
wprowadziła kontrolę na Sweat mechanizmen analogicznym
jak loo-ty.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sie 2007, 08:06 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
a ja tam ME sprzedajÄ™ po 400%
precz z tyranią i dyktatem cenowym burżuazji!
niech żyje rewolucja!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sie 2007, 08:40 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
coover napisał(a):
precz z tyranią i dyktatem cenowym burżuazji!
niech żyje rewolucja!

precz z preczem! :)

niech żyje terry preczet!

to mówiłem ja...

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości

Panel
Skocz do: