Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Paź 2007, 11:47 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Witam
Zastanawia mnie coÅ› takiego:
Image

Skąd mają dane tych aukcji i dlaczego zawsze to jest 26 bidów...

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Paź 2007, 12:12 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
HP: 0
Nick w grze: Ar predus Ku
Widać wyraźnie, że dane dotyczą tylko 2 przedmiotów. Widziałem coś takiego wcześniej nie raz.
Manipulacją bym tego nie nazwał a raczej błędem w skrypcie peauction. Wg mnie dzieje się to przez laga.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Paź 2007, 12:17 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
Society: Poltropia
peauction spisuje dane ktore pojawiaja się na gł stronie. Kiedy ktos biduje w ostatniej min czas zostaje wydluzony wpis znika ze strony clienta i wraca do niego za kilka min po czym w peauction jest wpisywany jako następna aukcja.

Ilości bidów to pewnie bug w kodzie. peaction zapamietało ilośc bidów z pierwszego pojawienia się itemu i przypisuje ten numerek kazdemu kolejnemu wpisowi zamiast też brać go ze strony clienta

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Paź 2007, 13:07 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 112
Society: Freelancer :P
co do 26 bidow to po 26 bidach juz nie liczy dalej i wypisuje zawsze 26 bidow... innymi slowy aukcja ponizej 26 bidow maja pokazana rzeczywista ilosc bidow, a aukcje zakonczone z bidami w ilosci 26+ maja napisane 26

czemu tak jest, nie wiem

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Paź 2007, 10:34 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: Poltropia
z JC węszyliśmy tu jakiś spisek, ale to raczej błąd po stronie MA, pewnie jak zwykle coś naprawili (99 bids bug), a coś innego popsuli, tyle, że nie ma to wpływu na wynik aukcji, więc nic złego się nie dzieje

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości

Panel
Skocz do: