Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2007, 10:33 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Po roku zdecydowałem się na wywalenie skilli (oczywiście nie do tt :D ). Użyłem do tego 32 esi o przeciętnej wartości 10-18 ped tt. Skorzystałem z entropiatools do wykonania obliczeń jakie esi na jakie mniejsze skille i dalej na jaki skill docelowo.
UWAGA!: entropiatools ma niezgodne dane z żeczywistością a różnice są ok 5-10% na poszczególnych obliczeniach w dół czyli jeśli w tabeli entropiatools wymagane esi do ściągnięcia skilla wynosi 7 ped tt lub 23 ped tt to odpowiednio zużyjemy ok 6.5 ped tt i 21.7 ped tt. Co za tym idzie aby sie "wypróżnić" wieloma esi a nie jednym o dużym tt należy najpierw skożystać z wywalania skilli o małym wymaganym tt (przykładowo 238 Doge wywalić na esi z tt=12 ped a resztę zostawić na koniec do tychwysokich skilli typu LWT, HG, Riffle, Anatomy itd. Jeśli zostanie nam przykładowo 1900 HG skilla to wkładamy esi o przykładowo 11 ped tt i sprawdzamy ile można przelać skilla a jeśli okaże się że 1600 to wtedy przelewamy na to esi LWT lub Anatomy a potem wkładamy esi o 13 ped tt i sprawdzamy czy cały skill HG wejdzie. W ten oto sposób z łącznej wartości 480 ped tt esi zostało mi 20.4 ped zwrotu przy czym przez chytrość raz się pomyliłem i 9.4 ped zwrotu miałem to w normalnej sytuacji zostało by mi 11.0 ped zwrotu w postaci kasy.
To tyle jeżeli chodzi o esi i "wypróżnianie".

A teraz jeśli chodzi o huncik, na który sobie poszedłem.
PORAŻKA!!! :cry:

Poszedłem w full PIXIE , T1, 2100 i P1+A101 na b. słabe moby.
Mob co chwila mnie dziabał (brak eveda na poziomie 1.5k strasznie przeszkadza) a jak dwa się zebrały przykładowo combibo Y i exoM to musiałem używać ek2350.
Fapowanie praktycznie nie istnieje. Musiałem dobierać tak moba i sytuację abym mógł wytrzymać bez podfapowywania w czasie killowania a potem po zakilowaniu zawsze na full się podfapowywałem (kłopoty miałem nawet z Corundos Old aby go na raz łyknąć).
Pozostało mi 92 HP i biegam nadal szybko.
Po 10k ammo wywalone z 2100 i P1 na zmianÄ™ mam 344 HG (od 1 HG).
To co się dało zauważyć to przede wszystkim ogromne kłopoty jak dorwało mnie stado 3-4 słabych mobów. Jednak brak Evade i FA dobija przeraźliwie, a o atroxach Y, allo Y itp. to na razie zapominam.

podsumowujÄ…c:
Jeśli ktoś zamierza pozbywać się regularnie skilla to można się pozbyć nadmiaru skilli ale te podstawowe combat, defense, medical powinno się trzymać na minimalnym poziomie (jak dla mnie to 1k evade, 2k HG, 1k FA) bo nawet spadek HP z 112 na 92 nie był tak dotkliwy jak brak Evade.

pozdro

Ostatnio edytowany przez Okta, 27 Lip 2007, 11:06, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2007, 10:44 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Ja tez sprzedalem niedawno all skila i zal.pl ;)

Fapowanie - musisz fapem z tt bo inaczej kicha, fap 50 przy zero skila leczy 4.... a nie 26 :P
Bicie moba - daikiby max do olda ;) combibo yung nawet za mocne bo duzo hp

Ogólnie to nie róbcie bledu mojego i Okty, jak sprzedajecie skile to odejdzcie na dobre, a nie wracajcie... Ja wrócilem najpierw w mining <plecy>, potem w fapowanie <brak pleców bo sie dogadalem z kumplem>, a teraz wzialem sie za hunt gunem z tt <plecy ale małe>

Ogólnie syf, kiła i mogiła. Ale kasa na koncie lezy :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2007, 10:58 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Okta napisał(a):
z V1

to to na pewno za mocne :D Czy miales na mysli platy 1C?

Co do sprzedawania skilli.. za swoj spedzony czas dostaje sie tak zalosne pieniadze,ze ja nawet jak sie bede wyprzedawac to nie sprzedam skilli ;/
No,moze tylko prosp jest ok.. Ale te skille z huntu to nc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2007, 11:06 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Elanor napisał(a):
Okta napisał(a):
z V1

to to na pewno za mocne :D Czy miales na mysli platy 1C?

Fakt pomyliłem się ... chodziło mi o Vivo T1

pozdro

PS: Już poprawiłem

PS2: Co do "wypróżniania" się ze skilli to takie miałem założenie z przed roku. Teraz sobie build postaci meele spróbuję zrobić (czasu coraz mniej)... Cóż było już ładnie bo w sumie 49k wszystkich skilli ale założenie to założenie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2007, 15:32 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 99
Society: Freelancer
Nick w grze: Tomi jupiajo Digital
Wcześniej też sprzedałem skile i bujałem się na miningu. Ale teraz wracam.

Zjadłem trochę chipów. Mniej więcej na wymaksowanie H400, trochę First Aid, do tego Athletics i Combat Reflexes bo oprócz Evadera i Dodgera daja dobrze HP.

Odmawiam polowania na exo i snable. Never, NEVER! :P

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości

Panel
Skocz do: