Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lip 2005, 11:53 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 98
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Fanthom
Znalazłem ciekawy artykuł i przedstawię wam fragmenty:

" ..W 2003 r. na portalu Yahoo powstała grupa dyskusyjna Everquest Widows (Wdowy po Everqueście), która zrzesza niemal 6 tys. osób. Są to przedewszystkim kobiety, których partnerzy popadli w gierczany nałóg, bo wirtualne życie okazało się atrakcyjniejsze od prawdziwego.."

"..W Korei zdarzył się jeden z pierwszych przypadków śmierci z wyczerpania - młody człowiek zmarł w kawiarence internetowej po 86 godzinie grania.."

"..W Chinach w marcu miało miejsce pierwsze zabójstwo. Dwaj mieszkańcy Shanghaju prowadzili postaci w grze "Legend of Mir 3". Jeden drugiemu pożyczył potężną wirtualną broń - Smoczą Szablę. Pożyczalski cichcem sprzedał gadżet w internecie za oszałamiającą w Chinach cenę 7,2 tys. juanów (ok. 3600 zł), co dobroczyńce doprowadziło do morderczego szału. Zadźgał handlarza - bynajmniej nie wirtualnym nożem.."

"..Pojawiają się już pierwsze głosy że gry sieciowe powinny być zakazane... Sami producenci zaczynąją gry projektować tak (lub updatować :) ), żeby wysiadywanie godzinami było nieopłacalne np. w WOW bohater po dłuższym odpoczynku dwukrotnie szybciej zdobywa doświadczenie.
Takich mechanizmów będzie zapewne więcej.."

Polecam cały artukuł w Gazecie Wyborczej z 27 czerwca.

PS. Odnośnie ostatniego fragmentu - tylko nie piszcie że MA ma to gdzieś, bo zalezy im tylko na kasie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lip 2005, 12:00 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Narazie MA próbuje nas, a szczególnie kobiety, bardziej przyciągnąć do PE - fryzjer i te sprawy. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lip 2005, 14:35 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Hej :)

Z tego co słyszałem, to niedawno uruchomiono odwyk dla uzależnionych od netu w Chinach (tam szacują, że około 5 mln. ludzi jest uzależnionych). Teraz tylko czekać precedensowego procesu ... ;)

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lip 2005, 14:36 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Ja znam przypadek pewnego Koreańczyka grającego w MU, podobni jego postać przepadła w wyniku jakiegoś błędu na serwerze i zdesperowany koleś popełnił samobójstwo bo producenci MU nie chcieli mu pomóc... smutne ale prawdziwe(ponoć)... staram się mieć zdrowe podejście do PE jak i w ogóle do grania, nigdy nie pozwalam by to mnie zdominowało.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lip 2005, 15:37 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
Ja na przykład mam bardzo zdrowe podejście do gier. W ogóle się z nimi nie utożsamiam...

... ale jak ktoś by mi konto w pe okradł i bym go dorwał, to.... :evil: spalił bym żywcem a potem wskrzesił a potem znów spalił i znów wskrzesił i znów spalił.... arrghhh....

uff - ok juz mi przeszło :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lip 2005, 14:48 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 137
Society: > F.R.I.E.N.D.S <
polska telewizja juz dawno sobie poradzila z uzaleznieniem od siedzenia przed ekranem... od lat nic ciekawego nie puszczaja ;)
dla mnie po ostatnich kilku vu, PE jest rownie nieciekawa... wiec moze jednak MA dba o nasze zdrowie? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lip 2005, 18:08 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 92
Society: 3lancer
Nick w grze: loading...
jakby jakiś koleś z MA to przeczytał to by pomyślał: (" No dobra to teraz usuwamy itemy z kont")

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lip 2005, 21:23 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
eee z tego artykułu to co najwyżej mogę wyciągnąć wniosek, że zółci to dziwna rasa

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lip 2005, 21:28 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 92
Society: 3lancer
Nick w grze: loading...
masz racje żołci są wnerwiający czasem. ale MA są z europy chyba :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lip 2005, 16:05 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
zdecydowanie z Europy heh

i to z tej dosyć białej części ;)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 180 gości

Panel
Skocz do: