Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 28 Paź 2006, 15:09 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 101
witam

czy ktoś wie co się stało z kupcami sweatu? od wczorajszego ranka nie moge sprzedac sweatu!!
Nigdzie nie ma kupujących :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Paź 2006, 15:54 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 0
Nick w grze: Eol
hehe, pojechali na powerfist event :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Paź 2006, 16:51 
Inept
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 98
Nick w grze: Dark Soul
sami teraz sweatuja bo niechce im sie wydawac kasy :D
no i prawda niektórzy polecieli* po ATH na CND ;p

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 09:59 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
no i cena spadła :( już kupują po 0.8-0.9 :?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 10:29 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
cena spadłA i jeszce spadnie ubery sie wyprzedajom zobaczcie ile skili na aukcji i ile uber setów na rynku sie pokazało.
Ciekawe co sie stanie jak ci co sprzedają skile bedom wypłacac kase z gry czyrzby MA staczało sie ku koncowi straci płynnośc finansowom ??

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 10:39 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 93
Society: było PL RANGERS i Enclave
sexy69 napisał(a):
cena spadłA i jeszce spadnie ubery sie wyprzedajom zobaczcie ile skili na aukcji i ile uber setów na rynku sie pokazało.
Ciekawe co sie stanie jak ci co sprzedają skile bedom wypłacac kase z gry czyrzby MA staczało sie ku koncowi straci płynnośc finansowom ??

sexy czy mógłbyś coś zrobić dla ludzkości i zainstalować Firefoxa 2.0 ze słownikiem ortograficznym ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 11:08 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 110
Popieram Look'a... Baaardzo prosimy, wszyscy bedą zadowoleni. Co do ceny sweatu to było naturalne następstwo tego, że zostało odblokowane dla wszystkich. Nudzące się uberki często "dla odmiany/rozrywki" same teraz zdobywają cenny surowiec.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 17:22 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
i dzięki tym którzy postanowili obniżyc cene sweatu sam rafinuje i sprzedaje ME. rynek do tej pory opierający się na skupie sweatu sam zaczął go rafinowć. Sami sobie podkopali źródło dochodu :lol: . Dzięki takiemu działaniu dotychczasowych kupujących inni mogą się wzbogacić.
Niniejszym dziękuje tym którzy skupują sweat po 0.9 :lol: :lol: :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 17:29 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 100
Society: Mlode Wilki
Może nie ubery ale dużo ludzi bawi się w sweatowanie. Widziałem gościa który miał skilla ponad 1,5k w sweat gathering.

//fajny ten firefox 2:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 18:32 
Poor
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 94
Society: Pszczooołyyyy
Nick w grze: Pulpet
Wybaczcie mi mały offtop, ale to znieśli cap na sweeta ?... o_O

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 18:36 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
tak.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 19:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Jozku napisał(a):
Nudzące się uberki często "dla odmiany/rozrywki" same teraz zdobywają cenny surowiec.

:D Ciekawostka :P
http://www.filecrunch.com/file/0dq

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 22:36 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
dobre dobre :D hie hie troxa na klate brac... i to pewnie alhpa minimum byl...

heh ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 22:42 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 100
Society: Mlode Wilki
Z tego co widziałem to chyba mature;) ale i tak nieźle;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Paź 2006, 15:22 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
czy ma ktoś jakieś prognozy co de ceny sweatu?
wzrośnie? będzie spadać?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Paź 2006, 16:49 
Poor
Dołączenie:
Październik 2006
Jezeli nie ma capa, to powinno spadać. Chyba że jakiś boom będzie, nie wiem, jakieś nadużywanie TP chipów, większe trudności w zdobywaniu sweetu czy cuś innego. IMHO w najgorszym wypadku, ale to najgorszym, cena sweatu spadnie do 0.5 peca za butelkę. Bez capa już nie jest to zalezne (w głównej części) od nowych graczy.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Paź 2006, 16:50 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nie wiem...

Kupie 4k sweatu za 0.9! Wiem cholernie tanio i az mi wstyd, ale albo tak tanio, albo wykopany nexus sprzedaje. Wiec wole kupic tanio sweat i polaczyc, i miec ME.
Jak ktos zainteresowany to pm!

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Paź 2006, 17:27 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 0
Osobiście nie wróże powrotu do starych cen. Kupują po 8 - 9, nie widziałem jeszcze po 7. Tylko ludzie z większymi ilościami sprzedają po 1.1
No a ja musiałem sprzedać mój sweat za 9 T__T no czy to nie smutne? ( koleś który sprzedawał po 1.1 miał 5k tego shitu )

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Paź 2006, 17:36 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Skupujący po 0.9 sami sobie podkopali rynek . Zamiast skupować po 1.0 i mieć przewage nad innymi w postaci wiedzy co z tym zrobić , postanowili skupować po 0.9 . Efekt tego jest taki zbierający sweat zaczynają myśleć do czego jest ten ch.....rny sweat i dlaczego cena jest taka niska??
Zaczynają sami szukać odpowiedzi na pytania co z nim zrobić. Przeszukują fora itd.
I włącza sie coś co się nazywa żaróweczką w głowie. Łączą fakty i po przeanalizowaniu dochodzą do wniosku : po jaką ch.....ere mam sprzedawać po 0.9 ? jak mogę zrobić z tego ME i mieć zysk powyżej 1.0 z pocalowaniem w ręke.
Reasumując widze powolny koniec monopolistów na rynku ME
Bo cena ME nie spada a cena sweatu leci na łeb już nawet po 0.8 skupują.
A jak patrze na aukcje to te same gęby sobie podbijają ME na aukcjach . A cena ME zacznie wg. mnie spadać dlatego że zaczną wystawiać aukcje ludzie którzy chcą szybko sprzedać niewielkie ilości rzędu pary tys byleby tylko zysk ze sweatu wyniósł ich 1.0 a nie 0.9.
Zbliża sie koniec monopolu :lol:
Widocznie mieli zysk za duży i postanowili zarobić jeszcze wiecej 8) tylko przedobrzyli :D
A nadmiar sweatu na rynku spowoduje gwałtowny wzrost podaży ME . Ci co sprzedają po cenach konkurencyjnych po kilka tys ME sprzedadzą towar bez problemu a dotychczasowi monopoliści zostaną z pełnymi magazynami bo im się nie będzie opłacało sprzedawać po 230% .
Jedynym ratunkiem dla nich było nie skupowanie sweatu zamiast kupować po 0.9. Ale rządza pieniądza ich wciągnęła :roll:
Teraz za późno rynek się uwolnił :D :D :D :D :D :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Paź 2006, 21:05 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Ja bym jednak nie liczył na mądrość noobków ;) Już widzialem takie idiotyczne biznesy <sam srpzedlaem fapa 5 za tt+10 :P> ze mysle ze i tak sweat beda sprzedawac a nie robic z niego ME.

No, ale mam jednak nadzieje ze wreszcie nubki zarobia kosztem "cfaniaków" a nie na odwrót.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Paź 2006, 21:23 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
sprzedałeś jakiemuś idiocie , dla którego gra ograniczyła się do wplacenia kasy .
A co do sweatu już widze ogólny bunt zbieraczy sweatu. nie chcą sprzedawać poniżej 1.0.
jak sie któryś wyłamie to dostaje op.... .
A poza tym sweaterom nie zależy na szzybkiej sprzedaży bo nie mają przeważnie na utrzymaniu armora i wypasionych broni. gromadzą sweat aż cena wzrośnie do 1.0

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Paź 2006, 21:55 
Poor
Dołączenie:
Październik 2006
Wzrośnie, ale jak zaczną wtedy sprzedawać to ojojoj...

Jeżeli ktoś by chciał wywołać zamieszanie, musiałby mieć b. dużo kasy, i skupować drożej niż ceny rynkowe (czyt. poprostu przejęcie rynku). To, że sweaterzy się buntują duzo nie zmieni... bedą tacy co będą chcieli sprzedać za ceny rynkowe. Ale pewnie zatrzyma to na jakiś czas spadek cen. Chwilowo podaż się zmniejszy, popyt taki sam, cena wzrośnie. Kiedy wzrośnie, podaż sie zwiększy, i chop siup, mamu 0.9 lub i mniej.

A czemu sweaterzy sami nie robią ME ? Lenistwo, może nie wiedzą co to jest... nie każdy z nas ma chęc do kombinowania, albo robi to nieciekawie. Pozatym, sweater często zbiera kase na armora, ammo, broń, rzadko odrazu na handel. A na nexusa też trzeba kasy. Ale fakt, lepiej będzie jeśli sweaterzy sami będą robić ME, lecz, i tak wszyscy tak robić nie będą. Czyli te 0.1 pec zysku za jedno ME dla niektórych zawsze będzie.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Paź 2006, 23:44 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
hehe chyba nie są tacy leniwi .
pojawiło się już ME po 230% ilości rzędu kilku tys na targowisku w PA. A jeszcze kilka dni temu trzepałem się żeby zakupić ME - znalazłem 1 gościa ( wołał 245%) , teraz kilku sprzedaje :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 08:46 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Hym... poszedlem kupic w fort troy sweat za 0.9 ;) Nubki powiedzialy ze za mala cena ;) <zgadzam się z nimi>. No to poszedlem zeby nie musieli patrzyc na przebrzydlego handlarza ;)
W PA rzucilo sie na mnie 5 osób i kupilem od kopa ;)

A ME z tego co widze chodzi po 245-250% ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 12:20 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
240 -250% na aukcjach . Na rynku w twin mogłem kupić za 230% 5k . W PA sprzedają po 230-235% niewielkie ilości .
A co do aukcji to idioci sami sobie podbijają cene. Nikt nie kupuje powyżej 240% .
Producenci ME stracili jakieś 20 -30% rynku na rzecz nowych. Nikt im nie kupi towary za 240% :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 13:25 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
lol ja wystawilem za 250% bo :P zobaczymy ale przypuszczam ze zejdzie ;)
fubuki ludzie sa leniwi i nie maja czasu patrzyc po ile na miescie schodzi, dlatego pewnie mi to zejdzie z aukcji.

Naucz sie zarabiac na ludzkiej głupocie ;) Bo tego kruszcza tu jest ogrom :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 13:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Mortifer napisał(a):
Naucz sie zarabiac na ludzkiej głupocie ;) Bo tego kruszcza tu jest ogrom :D

Hm,glupota glupota, ale kupowanie me o 5 czy 10% wiecej nie zaliczylabym do tej kategorii lol.. Jak ktos ma kwote 4 czy 5 cyfrowa na koncie,to to dla niego roznica jak pare pec :P to po co ma dla takiej kwoty szukac w miescie, jak rach-ciach i ma z aukcji ;)
I tu racja, na tym sie zarabia ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 15:06 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
co nie zmienia faktu że nie widze kupujących na aukcjach po 240% :) . A te rzekome oferty kupna to w większości podbijanie cen przez samych sprzedajacych lub osoby podstawione :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 15:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
fubuki napisał(a):
co nie zmienia faktu że nie widze kupujących na aukcjach po 240% :)

Bo malo kto bawi sie w normalne bidy, tylko uzywa opcji ''buyout''.. BO a normalna aukcja rzadzi sie zupelnie innymi prawami,pamietaj :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 15:57 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
to tłumaczy fakt że moje ME w ilości 2k znikło w w 10 min. wystawiłem minimum 230 buyout 240% :) :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 23:59 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Wiem ze nie powinienem zadawać tak prostego pytania no ale nie znalazłem na forum odpowiedzi. Co jest potrzebne do produkcji ME( maszynka z tt, sweat i coś jeszcze??) :oops:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2006, 02:54 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
coś jeszcze = Force Nexus ;)

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 226 gości

Panel
Skocz do: