Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 07:23 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 93
Society: było PL RANGERS i Enclave
Znany wielu AlphaGeek zaproponował aby w sobotę, 30 września od 8:00 do 23:59 nie krafcić, nie polować, nie kopać, nie wpłacać.
Tylko przywdziać pomarańczowe wdzianka i iść w pole sweatować.

Wszystko po to, aby zmotywować MA do naprawy tego pier... buga z bieganiem oraz innych radosnych baboli.
W momencie kiedy MA zauważy tego dnia wyraźny spadek dochodu bo nie będzie decaya NICZEGO jest szansa, że zaczną coś robić w przyspieszonym tempie.

Osobiście przyłączam się do protestu i Was też zapraszam.

Szczegóły i odzew społeczności tutaj:
http://www.entropiaforum.com/forums/showthread.php?t=39152

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 07:42 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 99
Society: DASK-recruits
Jak znam życie - znajdą się jakieś "łamistrajki", które wykorzystają tą akcje do zwiększonego polowania i zdobycia globala/HOFa :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 07:50 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Wszystko cacy... tylko nie w sobotę, bo wtedy mogę grać i nie będę się przyłączał do protestu który i tak pewnie dunga da.

Nie może to być we wtorek czy środę? :P Dlaczego zawsze ktoś ubzdura sobie wekend :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 08:00 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Oh co za głupota ... może niech ubery w ramach protestu wrzucą uber stuff z BO na +1 ;/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 08:16 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
HM... Loss_AdKos. To nie glupota taki pomysl, to rozpaczliwa proba wplyniecia na devsow,coby zajeli sie utrzymaniem gry na minimalnym poziomie grywalnosci. Ale to jest zle pomyslane. Moim skromnym zdaniem zmusiloby devsow do dzialania tylko jedno...albo i dwa. 1st nie logowanie sie przynajmniej 90% graczy przez minmum miesiac , second, nie zasilanie konta MA wplatami przez minmum miesiac he he

btw, gosc jest odwazny jak do czegos takiego nawoluje w sumie nie "na swoim podworku" nie majac praw do niczego co jest w tej gierce he he

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 08:50 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Hmm wcale nie głupi pomysł wekend tak nic nie robie z zasady w PE tylko aukcje wystawiam i pozbywam sie stafu.

Ale powiem tak jak pod tematem nawołującym do protestu bedzie duzo postów za, to nawet do niego (chyba) nie dojdzie bo przecierz MA tez tam zagląda i jak zobaczom co sie święci w czwartek najpuzniej w piątek bedzie mini naprawcze :P

(angol bee to niewiem co tam skrobiom :( a tak na marginesie nie wiecie czemu translator stron internetowych nie łapie niektórych stron no i tamtego forum tez nie łapie :( )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 08:50 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
ehh ale macie pomysly

Ludzie MA doskonale wie że bieganie jest dużym problemem i robi wszystko co sie da by to naprawić nie musicie wypisywać do nich xxx suportow ani robić żadnych strajkow. Poprostu niektore rzeczy są na tyle skomplikowane że nie da się tego zrobić w 5 min zreszta serwery wlasnie sa off by wsadzic kolejny mini wiec pewnie już wszystko bedzie ok.

zresztÄ… pewnie kazdy z was zauwazyl ze loty sie poprawily znacznie jak myslicie dlaczego w ramach rekompensaty

ps. qwa chyba mnie poj.... staje po stronie MA ale wstyd :oops: :omur: :klapsy:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 08:56 
Weak
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 123
Society: chłopaki z ferajny
Nick w grze: borq
komu sie poprawiły temu sie poprawiły u mnie jak zwykle bryndza. A bieganie jest do bani. Serwer off - może coś w końcu zrobią :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 09:00 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
a ja tam zawsze będę stał po stronie MA,,,, taki lizus jestem :)

ludzie, plisss przestańcie panikować, chłopaki nad tym pracują i poprawią cały ten syf, dajcie troszkę czasu

[ Dodano: Wto 26 Wrz, 2006 10:02 ]
Entropia Universe Version Update 8.6.3 Applied
26 Sep 2006

The Entropia Universe has been updated with VU 8.6.3. Enhancements include:

Work has continued in 8.6.3 to reduce lag and rubber-banding issues.
The range of the gun turrets on the Asteroid, Crystal Palace and on Land Areas have been reduced to pre VU 8.6 ranges.
A problem in the event system has been resolved.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 09:10 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
LoL akurat to naprawili co było przydatne na CND oni naprawiajom dla siebie nie dla nas

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 09:19 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 154
Society: SKILL or DIE
Nick w grze: Devour The One
ludziska wszystko fajnie ale sobota staje sie powoli naszym narodowym dniem polowan z power fist-em wiec zobaczymy jak to bedzie :twisted:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 09:49 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Tu się zgadzam bo w sobotę już zarezerwowałem sobie czas na power fista... z drugiej jednak strony killowanie z pwer fista AOA to prawie ("prawie") jak zbieranie sweatu wię żadna różnica... a dla protestu to mogę niewpłacać kasy przez miesiąc tylko sweatować codziennie po 0.5h to na to samo wyjdzie. Swoją drogą IMHO po każdym UV czy nawet mini powinny się looty polepszyć przez jakiś czas, żeby ludzie nie narzekali na UV ( trochę lepszych lootów i już na forum, że to nowe UV jest dobre i że MA coś zrobiło w kierunku graczy itd itd i że z niecierpliwością czekamy na następne) a że potem bryndza to już na bagaż szczęścia zrzucamy... :)
pozdrowienia dla wszysatkich bokserów..
i jeszcze jedno w temacie Polak+.... zamieszczę za chwilę taki pomysł i wyraźcie swoją opinie na ten temat :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 11:31 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 126
Society: Darkside Renegades
Nick w grze: Symulakron
niech wszyscy strajkują a my na power fist party łatwo zgarniemy kilka ATH :P zresztą dawno już wcięło mi orange ciuchy (bug) więc nie wchodze w to :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 11:40 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Symu napisał(a):
niech wszyscy strajkują a my na power fist party łatwo zgarniemy kilka ATH :P zresztą dawno już wcięło mi orange ciuchy (bug) więc nie wchodze w to :)

to je odzyskaj :

-zdejmi WSZYSTKO co masz na sobie aż do gaci... potem koniecznie zapakuj to do STORAGE, nie mając już ubrań w inventory ani na sobie zrób RELOGA - pojawisz sie w pomarańczach

GL

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 11:58 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Duch: dzięki za tip z ciuchami...sprawdze to :) a tymczasem VU 8.6.3 i :

-Work has continued in 8.6.3 to reduce lag and rubber-banding issues.

Sprawdzał już to ktoś ? (ja w robocie nie za bardzo mogę) - coś drgnęło do przodu z lagami ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 12:31 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
OK moze poprawili to bieganie raczej nieznacznie teraz juz tak nie zacina jak biegniesz zato hamujemy z poslizgiem :)

a w trakcie plywania po zatrzymaniu sie avatar unosi sie w gore lub w dol zato jest cos czego dawno nie bylo MOZNA WYCHYLIC GLOWE Z WODY podczas plywania ^^

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 12:40 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
strach pomyśleć co można wychylić płynąc na plecach :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 13:13 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Mamo, mamo - rekin!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 13:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ja się przyłanczam do protestu!

i tak w sobotÄ™ pijÄ™ :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 14:00 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Heh omg ale mi problem dla MA -..- w piątek nie dadzą zadnego wielkiego hofa moze nawet juz w czwartek nie dadzą w sobote sypną się 3 (po jednym dla kazdej dziedziny) i juz polowa zachłannych graczy oleje strajk i pojdzie robic to co zawsze - hah

Btw bieganie crafterom (czystym crafterom ktorzy tylko craftujÄ… ;p) nie przeszkadza ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 14:22 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Marciol napisał(a):
Btw bieganie crafterom (czystym crafterom ktorzy tylko craftujÄ… ;p) nie przeszkadza ;p

hehhe reselerom też :)

Strajk to głupota. Ze strajków nigdy nie było nic dobrego.
Można zrobić włoski strajk, np. polując tylko z opalo :)

Strajkujący wszystkich landów!!!! łączcie się!!!

Dziękuję i pozdrawiam

[ Dodano: Wto 26 Wrz, 2006 15:23 ]
Lu_NiX napisał(a):
strach pomyśleć co można wychylić płynąc na plecach :wink:

piwny brzuszek?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 15:56 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Cytuj:
hehhe reselerom też

Jasioq czyżby jakis podtekst? :P :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 17:16 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
HP: 100
Nick w grze: Maciejjy vel Galka
Dzisiaj chciałem zahuncić, ale się nie dało :o

Przyłączam się do strajku!

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 21:57 
da sie da sie polować...naprawione to bieganie...no może czasami p[ostać na sekunde wrzuca do oceanu ale to nie problem bo mam to bardzo rzadko :P

Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 22:10 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
A nie wiem czy wiecie jak nam nasza nowa fizyka działa.. Jezeli taki merp (najlepiej duży) walnie Cie w pełnej prędkości to odsuwasz sie na pare metrów :) Jeżeli ktoś chce sprawdzić to wiadomo gdzie takie merpy mozna spotkac :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 22:10 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Look napisał(a):
nie krafcić, nie polować, nie kopać, nie wpłacać.
Tylko przywdziać pomarańczowe wdzianka i iść w pole sweatować.

Gorzej jak MA stwierdzi, że to nie jest planowane, tylko po prostu każdy zaczął sweatować, a co za tym idzie przestał tracić PEDki :twisted:
I następny update - upupienie sweata :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 00:56 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Level napisał(a):
da sie da sie polować...naprawione to bieganie...no może czasami p[ostać na sekunde wrzuca do oceanu ale to nie problem bo mam to bardzo rzadko :P

Nic nie naprawili jak kursorem pokarzesz gdzie ma lecieć leci normalnnie a jak naciśniesz klawisz gdzie masz run to sie masakra zaczyna, jak sie zatrzymujesz z tego karkołomnago biegu poslizg jak na lodzie( całe szpile juz zjechałem teraz mam trampki :P ) no i wspomniany ocean :evil:

Patałachy i tyle

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 07:28 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
i tak będziecie grali :P

z tym merpem to ciekawe Posse, widać, że wiesz gdzie się dzieją ciekawe rzeczy ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 07:35 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Marciol napisał(a):
Cytuj:
hehhe reselerom też

Jasioq czyżby jakis podtekst? :P :)

Nie...a co? :oops:

jak stojÄ™ na aukcjach lag mi nie przeszkadza.

A z tą wodą to trochę mnie to wkurza. Za każdym razem jak zmieniam broń/fapa lub jak mob jest wyżej/niżej ode mnie to robi się bul bul, potem widze kawalek nieba, dostaję po gębie parę strzałów i znów wracam do akcji jak w matrixie z małym lagiem....potem działa ok... jak biegnę i chcę się zatrzymać, to avek hamuje kilka metrów. Mało tego, coś mi się wydaje, że moby atakują z większych odległośći.
takie moje spostrzeżenia.

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 08:02 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
OOOOO właśnie zapomniałem tego dodać mob jest 40 metrów od avka a juz szczały avek dostaje

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 09:52 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
bo one są tuż obok was tylko klient tego nie widzi :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 11:08 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
vu 8.6
sposób by cierpliwość mą zjeść
:evil:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 20:21 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
To siÄ™ "protestanty" szykujcie na bana w EU ;)

Marco|MindArk napisał(a):
This is not the way to help the situation at all. Badmouthing in Entropia universe or creating protests will only hurt yourself, MindArk and Entropia Universe. Trying to sabotage Entropia like this is something that could render a lockdown of your account. MindArk is very much aware of the situation with rubberbanding and movement issues and every available resource in the development team is committed to find solutions to the situation. The issues right now is damaging both for MindArk and for the participants, with frustration and emotion running high. We want Entropia to be as pleasant as possible. Right now we are not 100% but we will continue to add mini-VU's as long as it takes until the issues are resolved. We take it extremely seriously. But bringing bad feeling in Entropia and shouting how bad things are repeatedly isn't the way to express the frustration - use the support system and let your voice be heard that way, as it is the proper way. Please don't make the situation worse. Thank you.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 20:33 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Hehe. 8)

Też uważam, że strajk jest bezsensu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 20:51 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Kuchash
Ja pamiętam wielki strajk graczy w Port Atlantis jakieś 2 lata temu. Ludzie zaczeli prostować gdy MA wprowadził jakże znany i lubiany przez wszystkich komunikat : no loot :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 21:00 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Society: brak
Nick w grze: Angel
Tak mi przyszło do głowy. Patrzę na te problemy z fizyką i przypuszczam, że oni również się ich spodziewali. Wiadomo, duży projekt, duża zmiana, trudno, żeby wszystko grało w 100% To musiało się wiązać ze wzrostem emocji i licznymi postami. Druga sprawa to taka, że nie pamiętam, żeby MA kiedykolwiek pytało się mnie co sądzę o nowych pomysłach, więc czemu teraz się o to pytają? [mam na myśli zmiany w aukcji]. Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale oba wątki pojawiły się w tym samym czasie. Jak dla mnie temat/dyskusja na temat aukcji miał trochę odwrócić uwagę od głównego problemu. To nie oznacza, że jest to naganne zachowanie [jak dziś w polityce :P], ale wydaje mi się, że zmian na aukcji jeszcze długo nie zobaczymy, a to był tylko temat zmyłka...żeby nas czymś zająć. Oczywiście wszystko to jest jak zwykle "MOŻE", ale takie mam odczucie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 21:03 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm...."..protestanty szykujcie sie..." kija a nie ban.zadna gierka nie moze istniec bez graczy he he. MA zawiodl instykt samozachowawczy i nic wiecej. Moim skromnym zdaniem po tym tekscie z 50% tych co maja jakis majatek ,beda nic nie pisac a po cichu i stale wycofywac sie z gry..a ponad polowa populacji wplacajacej dla MA ,trzy razy sie zastanowi zanim cosik przeleje.
Reasumujac , apel dal skutek, ten tekst to oznaka paniki ze strony devsow, no bo jak mozna nazwac straszenie ban'em? albo dawanie ban'a? he he

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 21:31 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
edit

-ciach- autokorekta
jak człowiek zmęczony to i brednie pisze...

Ostatnio edytowany przez wasooth, 28 Wrz 2006, 01:04, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 22:26 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Lockdown nie jest banem. Ciekawa teoria. Zaraz ci lockniemy konto na forum to zobaczymy. :P

:wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 08:15 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
Cytuj:
This is not the way to help the situation at all. Badmouthing in Entropia universe or creating protests will only hurt yourself, MindArk and Entropia Universe. Trying to sabotage Entropia like this is something that could render a lockdown of your account. MindArk is very much aware of the situation with rubberbanding and movement issues and every available resource in the development team is committed to find solutions to the situation. The issues right now is damaging both for MindArk and for the participants, with frustration and emotion running high. We want Entropia to be as pleasant as possible. Right now we are not 100% but we will continue to add mini-VU's as long as it takes until the issues are resolved. We take it extremely seriously. But bringing bad feeling in Entropia and shouting how bad things are repeatedly isn't the way to express the frustration - use the support system and let your voice be heard that way, as it is the proper way. Please don't make the situation worse. Thank you.

przetłumaczy ktoś? ;]

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 11:10 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
tylko czekać jak w czasie protestu pojawią się w Błękitno-Białych armorach MA PeaceKeepers i wystrzelają troche luda ... taki mały pokaz kto tu rządzi ;P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 13:38 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
MarO napisał(a):
Cytuj:

przetłumaczy ktoś? ;]

''To nie jest sopsob by rozwiazac problem.Oczernianie Eu czy tworzenie protestow tylko zaszkodzi wam,MA i EU.Proba sabotowania Entropii w ten sposob jest czyms,co moze spowodowac zablokowanie konta. (lol,no comments..) MA jest dobrze poinformowany o sytuacji z ''zaczepianiem gumek od majtek o niewidzialne gwozdzie'' ( :D ) i problemach z chodzeniem,i uzywa wszystkich dostepnych srodkow,by znalezc rozwiazanie.Te kwestie sa denerwujace zarowno dla MA,jak i graczy,ciagle rosna emocje i frustracja.Chcemy,by Entropia byla tak przyjemna,jak to tylko mozliwe.Teraz nie jest,lecz bedziemy sukcesywnie dodawali mini-VU tak dlugo,az problem zostanie rozwiazany.Bierzemy to smiertelnie powaznie.Ale rozpowszechnianie zlej atmosfery i wielokrotne powtarzanie,jak bardzo jest zle,nie jest dobra droga na wyrazenie frustracji - uzyjcie supportu i wyrazcie swoje zdanie w ten sposob.Prosze,nie pogarszajcie sytuacji.Dziekuje.''

Mniej wiecej ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 14:01 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Elanor napisał(a):
Mniej wiecej ;)

W orginale częściej były spacje po kropkach. :P

:wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 14:10 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
MarO napisał(a):
Cytuj:

przetłumaczy ktoś? ;]

streszczenie :
morda w kubeł bo z.***** limy cie z bejzbola leszczu :krowa:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 14:22 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Marco chyba miał zły dzień i chlapnął nieprzemyślany tekst.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 14:28 
text jak najbardziej przemyślany...bo taki protest to moim zdaniem głupota...już lepiej nie grajcie wogóle w EU w tym dniu i tyle.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 14:38 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
To tak jak wypowiedz premiera i prezydenta wczoraj ;) Chociaz i tak marco jest 2 razy lepszych comunity rep ;) Przynajmniej potrafi sie przyznac do błędu ale.. moim zdaniem taki tekst powoduje jeszcze większą niechęc do MA i chęc sprzeciwu (i tu jest podobna do wypowiedzi kaczorków ;))

Moim zdaniem - chca sobie ludzie protestować, niech sobie prostestują.. jakby MA w ogole nie zaaregowala na ten strajk to pewnie wziełoby udział 50 osób i drugi taki by sie nie powtórzył

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 15:09 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
...potem Marco w tym temacie powiedziaÅ‚ coÅ› takiego, że nie chodziÅ‚o konkretnie o protest bo „do protestów każdy ma prawo”( :P ) ale o próby sabotowania EU... heh

i taka maÅ‚a spekulacja – co jeÅ›li by duża cześć graczy zaczęła wyprowadzać swoje pieniÄ…dze z EU - czy też by dostali locka za próbÄ™ sabotowania pÅ‚ynnoÅ›ci finansowej mindarcu?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 15:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
panikujecie, dużo gorsze problemy przeżyliśmy i ciągle tu siedzimy, już tyle osób miało masowo miało odchodzić, wyszła w sumie garstka, a na wyprzedaży tylko resellers zarobili...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 15:53 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Elanor napisał(a):
Cytuj:
MindArk is very much aware of the situation with rubberbanding

''zaczepianiem gumek od majtek o niewidzialne gwozdzie'' ( :D )

Praktycznie chodzi o to samo, ale jakby ktoś się pogubił to tu jest tłumaczenie o co chodzi w tej "gumce" ;D : http://www.urbandictionary.com/define.p ... berbanding
:p

A jeśli ktoś jest zbyt leniwy lub/i nieufny żeby kliknąć ( ;) ):

Cytuj:
rubberbanding

This occurs in online gaming when latency is relatively high. Players (or yourself) will appear to move in one direction, and then suddenly be teleported back several feet where they once were a few seconds ago.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 16:42 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
To chyba Abyss tak okreslil,a mi sie spodobalo :P

Co do odpowiedzi Marco. Tutaj jest bardzo dobrze rozlozona na ''czynniki pierwsze'',i ja sie z tym zdaniem calkowicie zgadzam. (tlumaczyc mi sie juz nie chce ;p)

http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... %27s+reply

Chyba tam maja naprawde niezly stres w MA...Marco na pewno pozaluje tej wypowiedzi o rzekomym ''lockowaniu'',przeciez to czysta,bezpodstawna grozba,ktora moze niektorych wkurzyc ;)

[ Dodano: Czw 28 Wrz, 2006 17:53 ]
O,i jeszcze jedna rzecz.Wnioskujac z listu http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... hp?t=39535 pomyslodawca tego calego protestu,AlphaGeek,zostal zbanowany.Co sadzicie o tym?

Bo ja uwazam ze MA, chociaz ''moze wszystko'',pozwala sobie na naprawde za duzo.Az mnie zatkalo.Lol.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 17:43 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
W sumie mam chwilę wolnego czasu, więc mogę przetłumaczyć ;)

TÅ‚umaczenie posta: http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... %27s+reply
W tłumaczeniu wykorzystano tłumaczenie posta Marco bla bla ;)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cytuj:
This is not the way to help the situation at all. Badmouthing in Entropia universe or creating protests will only hurt yourself, MindArk and Entropia Universe. Trying to sabotage Entropia like this is something that could render a lockdown of your account. MindArk is very much aware of the situation with rubberbanding and movement issues and every available resource in the development team is committed to find solutions to the situation. The issues right now is damaging both for MindArk and for the participants, with frustration and emotion running high. We want Entropia to be as pleasant as possible. Right now we are not 100% but we will continue to add mini-VU's as long as it takes until the issues are resolved. We take it extremely seriously. But bringing bad feeling in Entropia and shouting how bad things are repeatedly isn't the way to express the frustration - use the support system and let your voice be heard that way, as it is the proper way. Please don't make the situation worse. Thank you
.

Przyjrzyjmy się dokładnie, temu co on napisał

Cytuj:
To nie jest sposob by rozwiazac problem

Problem polega na tym, co dla obu stron jest "problemem"".Dla mnie, gracza, problemem jest to, że obecna liczba błędów w grze sprawia, że huncenie i mining przestały być rzeczami które sprawiają mi przyjemność. Rozwiązać ten problem może oczywiście tylko MA. My to wiemy, i chcemy zwrócić ich uwagę na ten "problem".

Cytuj:
Oczernianie Eu czy tworzenie protestow tylko zaszkodzi wam,MA i EU.

Uniwersalnym celem protestu jest to, aby władza została zmuszona do wysłuchania. To, że prostest jest skierowany w stronę MA jest rzeczą oczywistą, ponieważ to właśnie oni mogą dokonać zmian. My nie możemy. Nie możemy pogrzebać w programie żeby wyeliminować bugi i lagi. MA może, i dlatego właśnie społeczność EU zaczyna protestować kiedy czuje, że sytuacja tego wymaga.
Nie wydaje mi się, że jest to oczernianie. Wyrażamy tylko swoje emocje i głośno mówimy o problemach z EU. Na tym polega wolność słowa. Nikt za to jeszcze nie powiedział czegoś, co mogło by być uznane za twierdzenie, że EU to okropna gra, albo że MA to tylko banda chciwych drani.

Cytuj:
Proba sabotowania Entropii w ten sposob jest czyms,co moze spowodowac zablokowanie konta.

Słucham?!? Czy ja dobrze to zrozumiałem? Muszę to zdanie rozłożyć, żeby się upewnić że jednak dobrze:
"Proba sabotowania Entropii w ten sposob"... Zwrot "w ten sposób" może się odnosić do kilku rzeczy: sweatowania, nie polowania, nie miningowania. Te rzeczy mają ze sobą coś wspólnego: "Nie generują kasy."
"... co moze spowodowac zablokowanie konta.." O to chodzi. Zablokowanie kont bo nie chcemy robić tego co wam się podoba? Co to za totalitarny styl rozwiązywania problemu? Czy jeśli nie zaloguje się przez 3 tygodnie, to zablokujecie mi konto bo nie dalem wam pieniędzy? Jesteśmy wolnymi ludźmi. Jeśli chcemy polować, to polujemy. Jeśli kopać - kopiemy. Jeśli chcemy crafcić - crafcimyt. Jak chcemy sobie pogadać - gadamy. A jak chcemy sobie posweatować to do cholery sweatujemy!
Jako gracze mamy prawo protestować! Jest to sposób, abyście nas wysłuchali, kiedy mamy wrażenie, że innymi drogami do was nie trafia.

Cytuj:
MA jest dobrze poinformowany o sytuacji z ''zaczepianiem gumek od majtek o niewidzialne gwozdzie'' ( :D ) i problemach z chodzeniem,i uzywa wszystkich dostepnych srodkow,by znalezc rozwiazanie.

To dobrze. Jednym z celów protestu, jest zwrócenie na siebie uwagi. Zwróciliśmy.

Cytuj:
Te kwestie sa denerwujace zarowno dla MA,jak i graczy,ciagle rosna emocje i frustracja.Chcemy,by Entropia byla tak przyjemna,jak to tylko mozliwe

Dlatego właśnie powinno się myśleć, zanim sie coś powiem. Kiedy emocje biorą góre, często mówi się to, o czym nie myśli sie poważnie. Mam nadzieję, że to co mówiłeś o zablokowaniu kont było właśnie czymś wynikłym z emocji i nieprzemyślanym. Ten post w sumie też wynika z emocji - tych któe wyniknęły przy czytaniu twojego posta.
I oczywiście wszyscy chcemy, żeby Entropia była przyjemnym miejscem.

Cytuj:
Teraz nie jest,lecz bedziemy sukcesywnie dodawali mini-VU tak dlugo,az problem zostanie rozwiazany.Bierzemy to smiertelnie powaznie.

Wygląda na to, że masz rację. Pełno mini zostało wydanych. Dobrze wiedzieć, że pracujecie nad tym, żeby poprawić sytuację.

Cytuj:
Ale rozpowszechnianie zlej atmosfery i wielokrotne powtarzanie,jak bardzo jest zle,nie jest dobra droga na wyrazenie frustracji - uzyjcie supportu i wyrazcie swoje zdanie w ten sposob

Moim zdaniem jest to dobra droga. Kiedy używaÅ‚em supportu, zazwyczaj otrzymywaÅ‚em odpowiedź: “Wiemy o problemie, i pracujemy nad tym.” Jest wiele dró prowadzÄ…cych do tego, żebyÅ›cie nas usÅ‚yszeli. Niektóre preferujecie, inne nie, a jeszcze inne mogÄ… wam sie wydać zupeÅ‚nie niewÅ‚aÅ›ciewie. Ale nie zmienia to faktu, że chcemy, abyÅ›cie bnas usÅ‚yszeli. I nie tylko usÅ‚yszeli, ale także potraktowali poważnie. W tym proteÅ›cie nie chodzi o to, żeby zaszkodić MA alby przyprawić jej gÄ™be (:p). Po prostu część spoÅ‚Ä™cznosci chce przez to powiedzieć:
Zróbcie coś z bugami!

Cytuj:
Prosze,nie pogarszajcie sytuacji.Dziekuje.

Pogorszeniem sytuacji było by jedynie to, gdyby nagle tysiące userów zaczęło by wypłacać swoje PEDy - a na to się chyba nie zanosi. Proszę tylko, żebyście próbowali zrozumieć, czemu ma sie odbyć ten sweat-protest. Po tym, spróbujcie zrozumieć, co chcemy wam przekazać. Protest moze być odwołany, ale to zależy tylko od was.

Dziękuję również,
Bregi Ardorj-Njarr
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ufff, koniec ;p

Ostatnio edytowany przez Skanerin, 28 Wrz 2006, 19:52, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 18:54 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Elanor napisał(a):

[ Dodano: Czw 28 Wrz, 2006 17:53 ]
O,i jeszcze jedna rzecz.Wnioskujac z listu http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... hp?t=39535 pomyslodawca tego calego protestu,AlphaGeek,zostal zbanowany.Co sadzicie o tym?

Bo ja uwazam ze MA, chociaz ''moze wszystko'',pozwala sobie na naprawde za duzo.Az mnie zatkalo.Lol.

oj oj oj, to się narodibło :/ To mamy coś na skale VU, gra ewoluuje - straciliśmy pewne prawa [okazało się, że możemy ich mieć mniej :P], władza pokazała, że ma władze. Kiedyś pisali, że chcą wprowadzić planety, zarządców i ich wybory...taka mała polityka. Dziś się zaczeło :P Ktoś chciał powiedzieć co myśli, zorganizował manifestacje...pach i siedzi w celi :P Choć demokratyczne sygnały też są - "co myślicie o aukcji" [niech wam się wydaje, że coś możecie :P] oraz "niedługo będą działać budki do głosowania". Mimo, że trochę mnie to przeraża to nawet mi się to podoba. Mamy króla despote, który mówi co możemy i może nas UKARAĆ MWAHAHAHA Żadna gra tego nie ma. Entropia jest coraz bardziej orginalna :D Super :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 20:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Skanerin +rep:) MarO masz teraz wszystko na tacy :P

-->Angel
Racja.. Bawia sie w ''wujka Jozia'' chyba :P Ale zapomnieli,ze tutaj kazdy moze sobie pojsc w kazdej chwili.
Cos niecos jeszcze poczytalam na EF, i ponoc AlphaGek zostal zbanowany za (uwaga) uzywanie systemu reklam do naglosnienia strajku. Hehe,kpiny.To po co wprowadzali ten system,skoro karza za ''nieodpowiednie'' jego uzywanie? :D Brak szacunku do klienta.

Cytuj:
"co myślicie o aukcji" [niech wam się wydaje, że coś możecie :P

Buehehehehe :lol:

PS Chyba nastepne VU ''calkowicie zmieniajace oblicze EU'' niepredko zobaczymy. 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 20:41 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
dzięki za tłumaczenie :) kochani jesteście ;P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 21:05 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Apropo tego co sie dzieje. Dziś widziałem fajny status na gg - "Przetrzymywane bąki trafiają prosto do mózgu. Tak rodzą się posrane pomysły." Mniej więcej coś w tym stylu ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 21:35 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Uch ale tam ludzie piszą az sie czytać niechce tyle tego ;)

Mnie to w sumie już zwisa i powiewa.. Zawiodlem sie na MA :/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Wrz 2006, 06:52 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
A ja tam MA lubie, zrobili naprawdę świetną gierke :) I co z tego, że co chwila no loot, albo jakies bugi :P

Serio, ich lubie :D I nie zamierzam narzekać, bo to strata czasu, wole pedki czepać :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Wrz 2006, 07:35 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Mortifer napisał(a):
A ja tam MA lubie, zrobili naprawdę świetną gierke :) I co z tego, że co chwila no loot, albo jakies bugi :P

Serio, ich lubie :D I nie zamierzam narzekać, bo to strata czasu, wole pedki czepać :D

i lowju man, wyjołeś mi to z ust :P popieram... :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Wrz 2006, 12:37 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 93
Society: było PL RANGERS i Enclave
Już odblokowali konto AlphaGeek'owi:
http://www.entropiaforum.com/forums/showthread.php?t=39583

MA powołuje się na punkty z paragrafu 16 z EULA.
Przeczytałem wszystkie i żaden nie podpada pod pokojowy protest...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Wrz 2006, 14:01 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
bo żle Look czytasz to znaczy czytasz to co jest napisane a nie to co oni napisali :twisted:
ja Wam przetłumaczyłem co MA napisało i to nie był żart.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Wrz 2006, 00:28 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 104
Ja tylko chciałbym nieśmiało dodać że plan sweatowania i nieubijania stworków jest nierealny, bo po chwili sweat by sie skończył, a brak ubijania oznacza brak nowych dostaw.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Wrz 2006, 01:24 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
E tam, można topić, kierować na działka, zabijać w pułapce...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Wrz 2006, 07:20 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Jestem totalnie wkur... na MindArk
1. Poznikały mi przedmioty z inventory za kilkaset ped
2. Wszelkei próby relogów nic nie dają
3. Strona supportu również nie działa
Jesłi to się dziś nie zmieni to chyba dam sobie spokój sprzedam skile mająteczek i wypłace te żałosne 30k ped jakie zebrałem. Kumpel opowiada mi o WOW jełsi ktoś ma jakieś inne pomysły dajcie znać.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Wrz 2006, 09:43 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Lu_NiX napisał(a):
Jestem totalnie wkur... na MindArk
1. Poznikały mi przedmioty z inventory za kilkaset ped
2. Wszelkei próby relogów nic nie dają
3. Strona supportu również nie działa
Jesłi to się dziś nie zmieni to chyba dam sobie spokój sprzedam skile mająteczek i wypłace te żałosne 30k ped jakie zebrałem. Kumpel opowiada mi o WOW jełsi ktoś ma jakieś inne pomysły dajcie znać.

1. spokojnie, jak to itemy STAKOWANE : ores,amo itp to sie znajdÄ…... masz zbugowane konto, bez paniki, naprawiÄ… to

2. no stary, daruj sobie "wow",a ... nie rozbrajaj mnie tą gierczyną... to jak byś zamieniał auto... z merca na opla.... oda dobre ale jedno i tak o wiele lepsze

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Wrz 2006, 10:20 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Duch problemy miałem i wczesniej - np a106 (tt+2k ped w tej chwili) przepadł mi na pare godzin.
ale teraz to po prostu standard itemy mi znikają i się pojawiają - dziś miałbyć protest w sumie nia bardzo chciałęm brac w nim udział ale powiedz mi co mam zrobic skoro MindArk zabrał mi z konta wszystkie surowce, wykrafcone przedmioty i całe ammo jakie miałem zapakowane w avatara ? wartośc TT zaginioych przedmiotów to ponad 1k ped. A do supportu nie moge się dobić ...
co do WOW to porównanie wysłużony opel - ekskluzywny mercedes jest okej. I włąsnie chyba się przesiąde z wysłużonego opla (wypłacając 30k ped, które zebrałem przez ATM) na fajniutkiego mercedesika - miodowa grafa, brak powtarzajacych się problemów z silnikiem, ciekawa fabuła.
No teraz to juz punkt honoru - albo mi naprawiÄ… bugi dziÅ› albo znikam :lol:
(uspakajam swoich discipli że im będę dalej pomagał :))

Mam do sprzedania skile 69k : 61 full implantów i 28 częściowcyh, wartość wg pe-auction
14,5k ped - sprzedam w bulku za taką cenę, albo na aukcji za 15,5-16k ped. Jacyś chętni ?

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 30 Wrz 2006, 10:57 
lol taka nagła zmiana nastroju/upodobań to jest niebezpieczne...
Itemy ci wrócą...postać masz zbugowaną ale to naprawią.
A support na stronce działa bez zastrzeżeń.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Wrz 2006, 11:21 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Nick w grze: Simanth
Lu_NiX napisał:

"No teraz to juz punkt honoru - albo mi naprawiÄ… bugi dziÅ› albo znikam :lol:

...chciałoby się powiedzieć " LOL " ... przypomina mi to akcję sprzed miesięcy - burzliwe odejście Aster i rownie szybki powrót do PE... (z szacunkiem do Aster - bez obrazy..)

Od siebie jednak dodam: chcesz odejsć - odejdź i nie rób wokół tego akcji niemalże "wyborczej"... a tak to tylko bicie piany z tego wynika....

Pozdr.[/i]

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Wrz 2006, 11:26 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
zbyt szybka kariera czasami przerasta, ja proponuję zrobić sobie poprostu przerwę, to bardzo pomaga i pozwala spojrzeć na sprawy z dystansu

(oczywiście rozumię frustrację, bo MA daje w tym momencie ładny loot w rekompensacie za ostatnie problemy i można się wk... nie mając możliwości wykożystania tej okazji ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Wrz 2006, 17:17 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
heh zostało 5,50 minut 8)
Sim - ja raczej jak coś mi się nie podoba to to zmieniam - Ty jako lider PL Rangers z któego odszedłem powineneś o tym pamiętać. I takie zmiany raczej wychodza mi na dobre 8) .
Ja nie lubie jak ktoś traktuje mnie jak palanta a obecna przygoda (po braku odpowiedzi na propozycję kupna landu za 250k ped jaką złożyłem Marco Bernhamowi) jest kolejną któa utwierdza mnie w przekonaniu że relacje z mindArkiem nie są zbudowane na zdrowej podstawie po prostu doszedłem do przekoannai że umieszczenie w tej grze większej kaski jest zbyt ryzykowne (vide zbanowany HunterZ czy AlphaGeek).
Co do możłiwośći polowania to lol zupełnie się nie zrozumieliśmy - mam w grze około 14k ped w itemach wieć zniknięcie 1k ped to drobiazg. W dodatku jest kilk aosób któe bez problemu pożyczyłyby mi pare K ped gdybym o to poprosił.

Miałem pewne zamysły co do landgrabu ale mysłe sobie że to i tak sie nie uda bo MA albo zrobi coś pod góre albo pomoże "jedynym słusznym" graczom.

A przerwa od PE trwa już od jakiegoś czasu - coś tam krafciłem ale to nie było już to samo co 4-6g. huntu dziennie. No i włąsnie łapie jakiś tam dystans do gry, to w końcu tylko gra 8)
Przez ostatnie pare miechów zarobiłem 10k ped. Może to właściwy moment żeby nabyć ATM, sprzedać skile i wypłacić te 28k ped ?

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 30 Wrz 2006, 17:25 
przeczytaj jeszcze raz post coovera, za szybko wystartowałeś 8)
Ja to widze tak: za dużo oczekiwałeś od EU/MA i się zawiodłeś...dodatkowo ci się gra znudziła i nie masz zapału dalej w tym siedzieć. Jeżeli chcesz nawiązywac jakąś współprace z twórcami to weź się za WOW/EVE/itd bo tam nie ignorują graczy.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Wrz 2006, 17:29 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Level bardzo lubie i Ciebie i coovera ale nie musze czytac po kilka razy jednego postu :).
I mam do Was pytanie czyWy niegdy nie dochodzicie do wniosku że brnięcie w coś jest bez sensu bo to coś nie spełnia oczekiwań ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Wrz 2006, 17:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Ludzie.Wczujcie sie w sytuacje..
Kiedy stracicie na huncie duzo kasy,czy nie macie ochoty konczyc gry? A teraz: gdy stracicie kase,bo po prostu wam ZNIKLA - czy nie mielibyscie ochoty natychmiast rzucic tego w cholere i zajac sie czyms pozytecznym..?
Bo ja tak i w pelni Lu rozumiem :) Oj,alez bylabym wkurzona..bo to jest jednoczesnie moment uswiadomienia sobie,ze rownie dobrze reszta rzeczy moze ot tak ''zniknac'',a support milczy lub g.. go to obchodzi.

Lu,jak tylko bedziesz mial mozliwosc,to sprawdz sobie liste itemow na eu.com...i daj troche czasu MA :lol:

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 30 Wrz 2006, 18:10 
nie lu ja nie mam takiego wrażenia bo wiem, że MA ma mnie w ....Poprostu wiem co to pe i że nie warto od MA/EU oczekiwać czegośtam.
Ja w to gram jeszcze bo chodzi mi o kase i tyle...a jak będe jej miał dużo to dopiero zaczne fun...np: hunt z adv1 albo co innego.
Gra jest poto, żeby cię bawić, sprawiać radość. A jak już tego nie robi, to szkoda.
Siedzie w tym 3 lata ponad i nie mam dość
W końcu poznałeś uroki tej gry:): Ona nie spełnia oczekiwań 8)
Chyba wiem o co ci chodzi...przegrałeś już swoje...masz tam skille i coś..ale tak na serio nadal jesteś tym, kim byłeś bez tego?:) Wiesz, że nie dogonisz nigdy takich, co latają w shadow/impmk2 itp:)
Jak oczekujesz bycia ubah po jakimÅ› czasie...to polecam eve/wow :?

Ostatnio edytowany przez Level, 30 Wrz 2006, 18:37, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Wrz 2006, 18:15 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Nick w grze: Simanth
Elanor napisał(a):
Ludzie.Wczujcie sie w sytuacje..
Kiedy stracicie na huncie duzo kasy,czy nie macie ochoty konczyc gry?

No tutaj właśnie pojawiają się TE różnice między ludźmi, którzy w takiej sytuacji zniechęcą się.... (z powodów o jakich mówi wyżej Level) a ludźmi, do których zaliczę swoją skromną osobę, która w okresie od stycznia do czerwca 2006 straciła około 10k ped właśnie na huncie, który nic a nic nie przynosił dochodu.. ba.. nawet na zero nie wychodził.

Niestety pozostawiając szacunek kolegom i koleżankom, którzy podpowiadali jak działać, czym strzelać, co zabijać, jakie techniki huntu stosować.... niestety nie dawało to zamierzonego rezultatu.... była ewidentna strata na sporą kwotę.

Czy żałuję? NIE!! Bo teraz dopiero odczuwam zasadę "jakiejś średniej statystyki" w biorytmie czy jak tam to nazwać każdego avatara. Obecne półrocze jest dla mnie - może nie rewelacyjne - ale dochodowe i tylko wyłącznie z huntu. I wcale nie minimalizuję środków. Bywa , że ide na pole z detkiem i wtedy też hunt mam na plus.

Słuchajmy opinii graczy, którzy najdłużej siedzą w PE, maja największe doświadczenie w tym jak ten system funkcjonuje. A tutaj mamy historię dobrze skwitowaną przez kolegów w powyższych postach... Szybki start, niezła kariera... dochodowy rozwój zdarzeń....
... a potem klapa, bo się urwało... i gniewamy się na MA....
I wtedy Kolego wytrwaj, wtedy graj nadal gdy nie idzie.. gdy "kaska" nie napływa... gdy osiemdziesiąty z rzedu moob pisze Ci "no loot'.... Wtedy właśnie bądź nadal uczestnikiem Entropii....
Eh.... Czy jest to widoczna różnica w podejściu różnych ludzi do PE?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Wrz 2006, 19:55 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Sim, doczytaj moje posty - ja dalej profituje na huncie

Image

Image

Image

hehe Coover to u Ciebie ale PIT mi wypełniła Pani z Urzedu skarbowego
Image

Image

mam swoje podejście do tego jak działa lootpool i ono mi się sprawdza (na crafcie zreszta też licząc przysrost skili ), mi po prostu coś znikło z konta, mojemu kumplowi zablokowlai konta na którym mial >20k ped, HunterZ i AlphaGeek zbanowany. To jest kwestia wyboru czy chce aby ktoś trzymał mnie pod 1 przyciskiem czy nie. I jak się zaatanawiam to po prostu nie chce. W sumie pomyślcie czy trzymalibyście kasę w banku który by wam losowo zmieniał stan konta ?
Co do uber staffu to moge się Wam pokazać w Supremacy z jakimś DOA w ręku tylko po co ?
Ktoś padnie z tego powodu na kolana ? To będę dalej Ja tylko pixele w innym kolorze :roll:
Im wyższy sprzęt tym wyższe stawki obstawiasz w grze i tym szybciej Ci wzrasta wartość skili i tyle.

zostały 3 godziny 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Wrz 2006, 20:11 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Kuchash
Lu taka mała uwaga ... MA na Weekend na posty w supporcie nie odpowiadajaą co jest zresztą wyraźnie zaznaczone przed ich wpisywaniem :) wiec 3 godziny a nawet 23 nic nie da, zaczekaj do poniedziałku :) (chociaż czasami zdarzają sie wyjątki).
Pozdrawiam :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Wrz 2006, 20:13 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
Ty sie Lu nie wyglupiaj :) , albo sie wyglupiaj - ja ta gre rzucalem w pierony 2-3 razy - przerwy mialem ,ale wracalem nie mam innego pomyslu na inna gre :) . pewnie sa cudowne inne ale ja gram w Nia , nie raz dyletancka nieraz .... ale brne .

Ci co mnie znaja to wiedza ile nie ktorym sprzedalem pomyslow czy pomoglem slownie . Palce od klikania mnie bola i nie mysle o uber hofach nigdy -Go nie mialem , a znikanie i pojawianie sie przedmiotow to normalne w tej grze :) .

Level jest przykladem rzucania tej gry regularnie chyba 10 razy jak nie wiecej , ale dostaje ode mnie reprymende i gra dalej .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Paź 2006, 15:14 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Lu, masz tam swoje powody, ale ja podejrzewam jedynie "zmęczenie materiału". Mocna się w PE zaangażowałeś, masz sporo pomysłów, wkręcasz ludzi w PE, poświęcasz temu sporo czasu (zwłaszcza jak na ojca trojga heh), ale podświadomie jesteś zmęczony i wystarczy Ci pretekst żeby zrobić coś czego możesz żałować (wyprzedaż to to co resellers kachają najbardziej ;)

przerwa dobrze Ci zrobi ;)

jak już Kuchash napisał support nie działa w weekendy, do tego też powinieneś się już przyzwyczaić heh

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Paź 2006, 08:01 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Lu, mój przyjacieLU.
Nie ma co się denerwować. Wiem, że miałeś ambicje zarobić milion ped i wiem , że ten zapał próbowałem w Tobie ostudzić. Może jesteś trochę rozczarowany grą, ale to nie powód aby od razu rezygnować. Napij się piwa z kolegami, pójdz z dziećmi na spacer, przytul żonę, weź urlop i pojedź do lasu albo w góry. Odpocznij, pozbieraj się... bądź kurka twardym kolonistą, a nie mięsem armatnim dla MA. Dostosuj się do nowych realiów i baw się znów z nami.
Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Paź 2006, 08:35 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
hejoł,
Dzięki Wszystkim za dobre słowa 8) .
Itemy się znalazły i było w tym troche mojej winy bo miałem ponad 200BP w ekwipunku. Efekty zapienienia są takie :
1. W ekwipunku w PE można miec max 220 itemów - każdy nowy/dodatkowy item będzie znikał po relogu (teraz mogę się smiać ale wyobraźcie sobie moją minę :verymad: :crazy: na landzie akoza kiedy po kilku tpnięciach zrobiłem reloga i kolejna porcja amma za 300 ped mi znikła :lol: )
2. Paniczna wyprzedaż :P : puściłem 0,35 ENG na aukcje z BO 999ped (2.854 ped za fulla wobec 2.582 ped wg. peauction) - nie wiem kto to kupił ale kupił :shock: (jeśłi to ktoś z przyjaciół to np odkupie za tyle samo 8) )
3. Odpocząłem od kraftu i pohunciłem z disciplami (całkiem fajne efekty).
4. Zbeształem MindArk ;) że Korsy mają stanieć i widze że powaznie wzieli się do roboty - widzieliście ile K ped w korsach (imp i mod korsy) leży na aukcji ? na oko 6k ped wartości TT co daje 120 sztuk przeciętnych 50pedowych korsów :shock:. Ceny Korsów MUSZĄ spaść pod takim ciężarem, a innych gnatów bedą sie w długim terminie co najmniej stabilizować.

do zobaczenie przy TT
Lu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Paź 2006, 08:46 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Lu LoLu jeden widzisz tyle dni na kliku zamieniłeś na kase a chciałeś krafterem zostać (naszych krafterów przegonić :P ) teraz bedziesz znowu bił engi od nowa , no i myśle ze juz nas nie bedziesz straszył odejściem :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Paź 2006, 14:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Ehm,no tak jak pisalam
Cytuj:
Lu,jak tylko bedziesz mial mozliwosc,to sprawdz sobie liste itemow na eu.com

:lol:

W przyrodzie nic nie ginie 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Paź 2006, 19:44 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Elanor napisał(a):
W przyrodzie nic nie ginie 8)

... ,tylko czasem w PE siÄ™ to zdarza. :wink:

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 203 gości

Panel
Skocz do: