Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sie 2006, 01:27 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 104
Wiecie może skąd oni biorą informacje o aukcjach z EU?
Chodzi mi po głowie skrypcik który by liczył wartość inventory według cen rynkowych. Taki co liczy TT już zrobiłem w excelu ale zdeka odbiega od prawdy i właściwie wszystko co shanciłem musiałbym najpierw sprzedać żeby móc porównać stan przed i po huncie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sie 2006, 06:44 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Mentat napisał(a):

Monitorują ostatnie aukcje jakie są wyświetlane w Client Loaderze.

Mentat napisał(a):
Chodzi mi po głowie skrypcik który by liczył wartość inventory według cen rynkowych.

Skrypcik który liczy wartość inventory masz TU (jest jeszcze jeden ale nie pamiętam adresu).
Trzeba do nich podchodzić ostrożnie - nieraz liczą bardzo dziwnie niektóre itemy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sie 2006, 07:34 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Inventory calc mamy jeszcze tu:
http://www.pe-player.com/
i tu:
http://www.lastped.com/inventory.php

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sie 2006, 18:29 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 104
ateush napisał(a):
Mentat napisał(a):

Monitorują ostatnie aukcje jakie są wyświetlane w Client Loaderze.

Mentat napisał(a):
Chodzi mi po głowie skrypcik który by liczył wartość inventory według cen rynkowych.

Skrypcik który liczy wartość inventory masz TU (jest jeszcze jeden ale nie pamiętam adresu).
Trzeba do nich podchodzić ostrożnie - nieraz liczą bardzo dziwnie niektóre itemy.

Wiem to tych stronkach ale właśnie czasami liczą zdeka dziwnie, dlatego myślałem o własnym rozwiązaniu. Jeśli dane są jedynie z tej listy 10 kończących się aukcji to może się zdażyć że niektóre aukcje zostaną pominięte, dodatkowo nie ma żadnej gwarancji że tam są wyświetlane wszystkie.
Żadna chyba stronka nie liczy rzeczy, które nie pojawiają się na aukcji jak np. Sweat :). A mnie to by się akurat przydało. Może mi się uda coś sklecić.
Dzięki za info.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sie 2006, 19:37 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
Cały problem polega na tym ze na rzeczy ktore nie pojawiaja sie na aukcji nie ma skad pobierac cen musial bys je automatycznie wklepywac, a skoro mialbys wklepywac ceny recznie to rownie dobrze mozesz sie bawic kalkulatorem i liczyc wszystko z takimi cenami jakie wiesz ze sa prawidlowe :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sie 2006, 10:16 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
no jeszcze jeden bardzo wazny aspekt aukcji co zaden z programow sledzacych nie podaje - outbid.

Tego nikt nie zauwaza jak ja wystawiam bo sie zorientuje za ile moge sprzedac od reki bez czekania z gornymi widelkami to sprzedaje .

nie znam sie czy bedzie taki skrypt ktory to wychwyci.

JC

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 165 gości

Panel
Skocz do: