Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 10:41 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Szakal napisał(a):
Witajcie,

poszukuje sprzedawcy PEDow, na szybkiego.

Potrzebne mi jest co najmniej 10k. (cena do uzgodnienia)

Oferta tylko wazna dzisiaj.

P.S. wiem ze juz mam jeden temat na gieldzie z kupnem PEDow, ten jest osobny.
Poprostu sa mi szybko potrzebne PEDy i to duza ilosc.

landzik :>?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 10:47 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 138
Society: FoxHunt (General)
:D, wiecej nie pisze Loss_AdKos.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 11:03 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
10k na landzik? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 11:10 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
Coover :)

napisalem ze najmniej z 10k. ( troche kasy juz na karcie mam )
Kupie tez i wiecej jak ktos ma 20k tez wezme :D

Do wszystkich :

Te nowe Landy sa dosyc tanie narazie, moze sie uda wygrac aukcje,
to bedzie nastepny Polak mial Land.

Oczywiscie Konkursy i roznie inne rzeczy wtedy beda.
Reklama na Forum tez poleci. :D

Chce sprobowac kupic jeden landzik, to by bylo zaje...... :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 11:12 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Society: P.L.
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
Zycze powodzenia. Raczej bedzie o nie zacieta walka ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 11:13 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
Tez tak mysle, Akoz dal juz na wszystkie po 15k.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 11:25 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Szakal napisał(a):
Tez tak mysle, Akoz dal juz na wszystkie po 15k.

Dopisz jeszcze jedno zero i będziesz miał minimalną cenę za jaką zejdzie którykolwiek z tych "dosyć tanich" landów :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 11:55 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
ateush :(

zabierasz mi marzenia :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 12:32 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
heh raczej oszczędza Ci zawodu i kłopotu co zrobic z 15k ped 8)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 12:32 
nie ma szans, sory ale landy zejdą z aukcjiz bidami od 80k w górę.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 13:04 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Szakal napisał(a):
ateush :(

zabierasz mi marzenia :D

Obawiam sie, że taka będzie smutna prawda. Niestety w EU zrobiła się już
tak stroma piramida, że grupka na szczycie pnie się bardzo szybko jeszcze wyżej
a reszta ma coraz mniejsze szanse na cokolwiek. Cała Entropia zostanie zmonopolizowana
przez tą garstkę (być może już jest).

SwojÄ… drogÄ… - ciekawy temat siÄ™ robi a miejsce do dyskusji nie za bardzo :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 13:30 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Ja myśle ze cena to będzie koło ~80k

btw co zrobisz z pedami jak nie kupisz landa ?(tfu tfu ;) )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 13:39 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
No naprawde niezly temat sie robi, moze adminie przeniesiesz te posty?

A co do kasy jak nic nie kupie, zawsze sie na cos przyda :D
(Bede Hardcorowo skillowal, hehe )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 13:42 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Za tyle kasy może np. kupić sklep w New Oxford :P

Shop #1 poszedł za ponad 10k ped... :?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 13:50 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
CvX!, i bede sety Pixie Sprzedawal, :D

ale bez jaj, macie racje to by musialo byc jakies niewiarygodne
szczescie aby zakupic taki land. Milo by bylo.

Tak na maxa, to moge zainvestowac 2k Euro w land, wiecej nimam :D
(To juz okolo 60k PED, jezeli bym kupil PEDY tutaj na forum)
Tylko widze ze nikt nie sprzedaje aktualnie, a aukcja za 5 dni sie konczy.
A przelew kaski trwa z 4 dni.

[ Dodano: PiÄ… 07 Lip, 2006 14:58 ]
By the way,

Dziekuje za przeniesienie tematu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 14:07 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
Szakal napisał(a):
Coover :)

napisalem ze najmniej z 10k. ( troche kasy juz na karcie mam )
Kupie tez i wiecej jak ktos ma 20k tez wezme :D

Do wszystkich :

Te nowe Landy sa dosyc tanie narazie, moze sie uda wygrac aukcje,
to bedzie nastepny Polak mial Land.

Oczywiscie Konkursy i roznie inne rzeczy wtedy beda.
Reklama na Forum tez poleci. :D

Chce sprobowac kupic jeden landzik, to by bylo zaje...... :D

Ostatnie landy, które sprzedawał MA tez były dość tanie na kilka dni przed końcem ;) W końcówce ceny pdoskoczyly do 100-200k PED albo i więcej na każdym (nie pamiętam dokładnie ile na którym). Tak więc myślę, że jakbyś miał 100k PED do wydania to możesz mieć jakąś szansę na kupienie któregoś "mniej atrakcyjnego" landa :P Ale to też nic pewnego.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 14:56 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
Mam pewna propozycje, dla tych co maja sporo kasy na karcie.

Ciezko mi bedzie teraz w pare dni zakupic 60k-70k PED.

A wiec jezeli ta pewna osoba, wziela by udzial w przetargach nowych LG w moim imienu
(maxymalnie do 70k) i wygrala przetarg to ja z mojej strony proponuje 2 wersje zaplaty.

Jak juz napewno wiecie mieszkam aktualnie w Szwabskim landzie :)
Od 21 tego miesiaca mam urlop i bede w Polsce przez 2 tygodnie.

1. Wersja -> Spodkanie sie w RL i przekazanie gotowki do reki. (+ 2k PED za robocizne)
2. Wersja -> jezeli tej osobie bedzie bardziej zalezalo na PEDach,
bede skupowal caly czas PEDy az do tej sumki (oczywiscie tez +2k PED za robocizne)

Jezeli jest ktos taki co dysponuje taka kasa i
bedzie mial ochote wejsc w ten uklad, to prosze o powiadomienie na PW.

Jestem oczywiscie otwarty na inne propozycje.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 15:08 
bez urazy ale jakbym miał nawet te 100k pedi jakims cudem za tyle land kupił-nie sprzedałbym i za 200kped-20k$-20kEuro :)
za 15k mozna spokojnie tradować, nie widze niczego innego co by ci dało profity.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 15:32 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nie ma problemu Level :D

Kazdy ma swoje zdanie.

To tez tylko propozycja i jak juz pisalem jestem otwarty na oferty.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 15:37 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: CzF
To przeciez nie ostatni raz kiedy MA sprzedaje landy, zbieraj spokojnie kase i probuj szczescia nastepnym razem

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 16:26 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: > F.R.I.E.N.D.S<
Nick w grze: Kaja
Trzeba bylo myslec jak landy bylo po 15k i nikt ich niebral :) Polak zawsze madry po szkodzie. Moim zdaniem 200k niepomoze :P ale to tylko moja opinia hehe
pozyjemy zobaczymy ale zycze Ci powodzenia Szakal :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 16:43 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
Dzieki Kaja,

jak sie uda, to robimy PARTY na moim Landzie :D
Taxy na najniszy poziom zmiejsze, hehe

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 16:44 
Poor
Dołączenie:
Luty 2006
Society: ZOMO
Nick w grze: Sean Speeder Raven
to jest doskonały przykład na to że społeczeństwo w EU (przynajmniej część) się po prostu bogaci - kiedyś 15k za land to bardzo dużo było... teraz? lol pamiętacie po ile Ti poszła? a troche później asteroida buyoutem za 1.000.000 ped zeszła... to proste - ludzie zaczynają w tym widzieć dobry interes - bank na miesięczną lokate da kilka %... w EU zrobisz w miesiąc kilkadziesiąt razy więcej więc bogaćmy się a za rok wykupimy pół amethery (o ile high-end uberzy nie zrobią tego wcześniej :P)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 16:50 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
No niestety zawsze istnieje grupka najbotaszych która wykupi wszystko co sie da :) Zreszta nie przesadzajamy ze kilkadziesiat razy wiecej niz bank.. Po pierwsze to w banku wkladasz okresloną kwotę i od niej masz procent, w przypadku landu juz nie jest tak łatwo. Twoj zysk zalezy od wielu współczynników a tym samym jest to większe ryzyko. Zreszta moze sie okazać sie ze wiecej landów pororzuca hunterów jeszcze bardziej i własciciele na tym stracą. Krótka piłka - duzo ladnów i wszyscy poluja na kazdym "po trochę" przez co zyski włascicieli sa mniejsze.
To tylko taka wizja zeby podkreslic ze nie wszystko musi byc sielankowo :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 19:08 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Swieta racja Posse... czym wiecej landow tym bardziej rozproszy to hunterow polujacuch na tych landach... ale trzeba tu zaowazyc ze niewszystkie landy maja amatorow ktorzy ida na nie polowac... wazne jest jaki mob znajduje sie na danym landzie... kupno landu wiaze sie dodatkowo z innymi kosztami takimi jak kupno DNA lub czesci mobow do zrobienia tego DNA... nowe moby kosztuja drugie tyle co land... da sie rowniez zaowazyc ze jak jest nowy land to przawie zawsze padnie na nim ATH z poczatku... dla hunterow dobre bo warto probowac zgarnac tego ATHa... dlatego tez kazdy leci huncic na nowe landy, a stare ida w odstawke... Moim zdaniem kazdy interes NOWY interes jest dobry... daje leb ze z czasem interes landowy przestanie sie oplacac... wtedy landy straca na wartosci... no i kilkoro ludzi straci duzo kasy... a tym czasem zarabiac na landach beda tylko nieliczni ktorzy napewno maja w piz.du kasy w realu polowe tego w grze dodatkowo organizuja jakies dlugoterminowe eventy z adj fapem na koncu jako nagroda glowna ktorego kupuja rowniez na koncu z zarobionej kasy z podatkow przez czas trwania eventu, tzn 1/5 czesci tej kasy...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 23:20 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
a ja Wam powiem ze jak ma wkoncu wezmie i zawinie ten caly cyrk zdnia na dzien to wtedy beda jaja... :D zwlaszcza ze w entropi gracz nic nie moze i nie ma prawie zadnych praw a ma jest bogiem i spoglada na nas z gory i tylko czycha ehehe

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2006, 23:31 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 115
Society: RED LEGION CADETS
:twisted: faktycznie, wyobraźcie sobie że jutro odpalacie pe a tu zonk, serwer o podanym adresie nie istnieje LOL, kiedyś to napewno nastąpi... Teraz nasówa się tylko pytanie kiedy?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lip 2006, 06:18 
Mediocre
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 98
Kaja napisał(a):
a ja Wam powiem ze jak ma wkoncu wezmie i zawinie ten caly cyrk zdnia na dzien to wtedy beda jaja... :D zwlaszcza ze w entropi gracz nic nie moze i nie ma prawie zadnych praw a ma jest bogiem i spoglada na nas z gory i tylko czycha ehehe

W każdej płatnej MMOG są tak restrykcyjne zasady. Po co? Żeby nikt ich po sądach nie ciągał, IMO normalnie.

Nie zwinÄ… interesu, bo krowy dojnej siÄ™ nie sprzedaje...

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 08 Lip 2006, 09:39 
ja nie wierze w brednie typu: budzisz się, już 38 dzień siedzisz na chomperach swoim avatarem-mod merc+angel, adjfap, 9k skills-do wszystkiego doszedłeś wpłacając mase forsy i spędzając mase czasu na skillowaniu-klikasz na ikonkę ClientLoadera-UNABLE TO CONNECT SERWER...-wchodzisz na stronę EU-pojawia się napis: koniec PEU-wchodzisz na EF forum-masa rozjuczonych uberów i nie tylko spamuje w topicach o wdzięcznych nazwach: straiłem 100tys $ przez 3 lata grając w tn shit, jak odzyskać forsę itd...:D
nie nie wierze w zupełności 8)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lip 2006, 11:14 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
...kiedys to nastapi bez watpienia... level... zobaczysz to uwierzysz nikt Cie przekonywac teraz nie bedzie :P zreszta kazdy ma swoja racje :P to na 100% nastapi wtedy jak ludzie masowo zaczna wyplacac kase... chiciaz w tym przypadku proces wylaczania serverow moze trwac minimum 1 miesiac... zaloze sie ze jesli zrobiliby to z dnia na dzien bylaby wielka kupa ;P duzo ludzi odwiadziloby ma w ich wlasnej siedzibie :D dlatego wiec na miejscu MA gdzybym mial wylaczys servery najpierw rzucilbym w looty najcenniejsze itemy i to w takich ilosciach zeby cena ich spadla gwaltownie w jak najkrotszym czasie do minimum, np. tt :P...wiec panowie jak zaczna wypadac uber itemy jakos b. czesto to zamiast latac na hunta zeby je zlutowac to trzeba pamietac zeby wy.pie.przac :P... ten plan ma 2 b. dobre cechy dla firmy ;) mianowicie... ludzie zamiast uciekac z gry zaczna w nia grac lootujac uber itemy i niemyslac ze gra wlasnie pada... jak juz firma zniweluje ceny uber itemow wtedy zarobi ;) bo nik z graczy np. za mod fapa niedostanie wiecej niz tt i nie zarzada wyplaty np. 20k dolarow :D... ale to tylko taka mala hipoteza mojego autorstwa ROFL...

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lip 2006, 14:12 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
fac napisał(a):
Kaja napisał(a):

W każdej płatnej MMOG są tak restrykcyjne zasady. Po co? Żeby nikt ich po sądach nie ciągał, IMO normalnie.

Nie zwinÄ… interesu, bo krowy dojnej siÄ™ nie sprzedaje...

zgadza sie ale jest to jedyna gra na dzien dzisiejszy gdzie ludzia maja nawet i po 200 k $ wplaconych :) patrz np neverdie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lip 2006, 15:00 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 115
Society: RED LEGION CADETS
XII napisał(a):
...kiedys to nastapi bez watpienia... level... zobaczysz to uwierzysz nikt Cie przekonywac teraz nie bedzie :P zreszta kazdy ma swoja racje :P to na 100% nastapi wtedy jak ludzie masowo zaczna wyplacac kase... chiciaz w tym przypadku proces wylaczania serverow moze trwac minimum 1 miesiac... zaloze sie ze jesli zrobiliby to z dnia na dzien bylaby wielka kupa ;P duzo ludzi odwiadziloby ma w ich wlasnej siedzibie :D dlatego wiec na miejscu MA gdzybym mial wylaczys servery najpierw rzucilbym w looty najcenniejsze itemy i to w takich ilosciach zeby cena ich spadla gwaltownie w jak najkrotszym czasie do minimum, np. tt :P...wiec panowie jak zaczna wypadac uber itemy jakos b. czesto to zamiast latac na hunta zeby je zlutowac to trzeba pamietac zeby wy.pie.przac :P... ten plan ma 2 b. dobre cechy dla firmy ;) mianowicie... ludzie zamiast uciekac z gry zaczna w nia grac lootujac uber itemy i niemyslac ze gra wlasnie pada... jak juz firma zniweluje ceny uber itemow wtedy zarobi ;) bo nik z graczy np. za mod fapa niedostanie wiecej niz tt i nie zarzada wyplaty np. 20k dolarow :D... ale to tylko taka mala hipoteza mojego autorstwa ROFL...

Pozdrawiam.

Ten to ma fantazje, czy też inaczej nazywając spryt. (gratki) Ale w sumie jak powiedzą że gra się kończy to i tak nie bedzie nic chciał kupić. Bo po co? UE musi się skończyć, nic nie trwa wiecznie tak jak z Małyszem prawda?
Co do landu to życzę powodzenia, aczkolwiek szanse są niskie. Miło by było poszaleć na nowym polskim landzie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lip 2006, 16:27 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
A dlaczego musi? Jak gdzieś czytałem w stworzenie gry zainwetowano 15 mln $. Nie inwestuje się takich pieniędzy w projekt który ma być zamknięty po 5-7 latach. IMO jezeli będzie wystarczająco dużo graczy to będzie istnieć PE.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lip 2006, 17:15 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
...masz racje jesli bedzie :)
narazie to oni maja monopol i doja nas graczy ile wlezie...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lip 2006, 17:20 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Mistrzu: Wiesz, historia zna takie przypadki - a co więcej nawet nie wiesz, że takiego systemu na co dzień używasz. :)

Otóż mam na myśli pieniądz papierowy. On powstał właśnie w bardzo podobny sposób - dawno temu lichwiarze pożyczali ludziom złoto/monety i inne wartości, a oni zostawiali u nich podpisane dokumenty potwierdzające pożyczkę. Potem nastąpił powoli obrót tymi papierkami, zostały ujednolicone (to duże uproszczenie, ale pokazuej mechanizm).

Podobnie z wartościami w EU - w tej chwili są one "bardzo wirtualne" bo formalnie MA może w dowolnej chwili zlikwidować interes - ale wcale bym się nie zdziwił, jakby ten system przejął z RL jeszcze inne funkcje i zaczął funkcjonować praktycznie własnym życiem, wcale nie związanym ze światem "gry". I taki cel jak sądzę przyświeca tówrcom tego systemu, z tego też powodu między innymi odżegnują się gdzie się da od klasyfikowania EU jako gry.
Świadczą o tym także takie elementy jak wymienialnośc PED'ów i karty bankomatowe oraz próby wdrożenia systemów reklam i sprzedaży on-line dzieł sztuki. Co się z tym będzie działo, to się jeszcze okaże - ja MA życzę jak najlepiej w tym businessie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lip 2006, 20:00 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 123
Society: Kingsajz
Nick w grze: Logic
Jeśli MA miałoby bankrutować to raczej sprzeda EU jakiejś firmie za grubą kasę, więc i tak wyjdą na swoje. Pewnie nawet mieli kilka ofert kupna. Wyłączenie serwerów równa sie olbrzymim stratom kasy MA.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lip 2006, 23:39 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
Posse & XII, skąd Wam przyszło do głowy że tam sie tylko hunci???

Abbys co do pieniądza przeczytaj napis znajdujący sie na każdym banknocie, tak sie działo całkiem niedawno w Argentynie że kaski z paszczy nie dało sie wybrać, wiec MA nie takei złe :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lip 2006, 11:49 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Chudy napisał(a):
Posse & XII, skąd Wam przyszło do głowy że tam sie tylko hunci???

Abbys co do pieniądza przeczytaj napis znajdujący sie na każdym banknocie, tak sie działo całkiem niedawno w Argentynie że kaski z paszczy nie dało sie wybrać, wiec MA nie takei złe :P

of coz... tam sie rowniez kopie, mininguje, drylinguje, biega, chodzi, lezy pod krzekiem, szuka szczescia iwiele wiele innych ;)

...dobra ja wiem swoje, Ty wiesz swoje, rob swoje ryzyko jest Twoje :P

..sry ale za goraco jest jesli cos nie trzyma sie kupy... ROFL

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Lip 2006, 22:08 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
Mam pytanie czy wy ktory snujecie teorie o zamknieciu EU czytaliscie raport finansowy firmy, jesli nie to przeczytajcie :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2006, 07:48 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
i właśnie dla tego póki MA tak kroi biednych graczy żaden nike, addidas czy inna polococta nie będzie się chcciała reklamować - gościu wraca z huntu -200ped a tu reklama - kup se buty chłopaka - "ta - myśli sfrustrowany - buty ciekawe za co ????" chociaż może by i kupił żeby jak najdlaej i naszybciej od monitora zaiwaniać w siną dal...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lip 2006, 14:01 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Pierwsza tura:

LA 27: 110,000 Peds Winner: Silverfox
LA 34: 111,111 Peds Winner: neomaven
LA 35: 135,000 Peds Winner: Deathifier
LA 33: 150,000 Peds Winner: Angel
LA 30: 275,000 Peds Winner: Hunterz
LA 26: 135,711 Peds Winner: neomaven

Średnia ~150k PED za land - wiele się nie pomyliłem.

Ostatnio edytowany przez ateush, 13 Lip 2006, 15:47, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lip 2006, 14:08 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
to prawie tyle co zwineli za asteroide :shock: :lol:
prawie 917kped

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lip 2006, 14:09 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
No to najlepsze LA już poszły. Reszta pewnie będzie w cenie 100-150 K ped

Zgarnęli masę kasy... ciekawe czy dalej tak będą na lootach skąpić.

DziekujÄ™ i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lip 2006, 14:26 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Society: brak
Nick w grze: Angel
ateush napisał(a):
Pierwsza tura:

Szkoda, że to nie mój avatar ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lip 2006, 14:56 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Angel napisał(a):
ateush napisał(a):
Pierwsza tura:

Szkoda, że to nie mój avatar ;)

...a moze i Twoj tylko Ty o niczym nie wiesz... gra sam za Twoimi plecami ? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lip 2006, 16:00 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
dreamer napisał(a):
to prawie tyle co zwineli za asteroide :shock: :lol:
prawie 917kped

w drugiej rundzie zwiną jeszcze więcej ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lip 2006, 16:32 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
kupa forsy... tylko pytanie co dalej ... kolejne rekordy ? bardzo prawdopodobne

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lip 2006, 16:34 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
i dla tego poluj Polku puki warto :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 06:34 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm...Panowie/Panie..Wy nie bierzecie pod uwage jednej opcji, ze te ceny sa manipulowane, na zasadzie "..sluchaj kolego, ty masz kupic po tej cenie co ci podamy...my (MA) dajemy kase na to, jestes oficjalnie wlascicielem i nie podskakuj...inaczej to ...EUALA" he he.No i "wilk jest syty i owca cala .."

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 07:26 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
EDO napisał(a):
Hm...Panowie/Panie..Wy nie bierzecie pod uwage jednej opcji, ze te ceny sa manipulowane, na zasadzie "..sluchaj kolego, ty masz kupic po tej cenie co ci podamy...my (MA) dajemy kase na to, jestes oficjalnie wlascicielem i nie podskakuj...inaczej to ...EUALA" he he.No i "wilk jest syty i owca cala .."

sorka ale to co napisales to gówno prawda :)

w zakupie landów nie ma żadnej manipulacji cenowej ze strony MA ceny sa tak wysokie poniewaz landy okazaly sie dobrym biznesem, choc oczywiscie prawda jest taka ze im jest ich wiecej tym mniejszy zysk beda przynosic.

Jeszcze jedno sam myślalem że mln ped za cnd to zdecydowanie za duzo i tam byla jakas manipulacja ale jak sie nad tym zastanowic to masz tam 20 landow i jeszcze mieszkania sklepy itd ktore takze mozna sprzedac. No i wazne ze akurat na cnd masa ludzi przebywa.

Co do samej oplacalnosci landow to te najlepiej prosperujace sa w stanie przyniesc nawet kilka set do kilku k ped zysku dziennie ;) Ale niestety sa i takie ktore przynosza tylko kilka ped ;)

więc ogolnie przed zakupem landu trzeba się dobrze zastanowić :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 08:05 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Z chęcią odkupię za rozsaną cenę takie przynoszące tylko kilka pedów landy (serio) - oferty proszę na priva.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 08:33 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm...Dragon ( wezwales do tablicy to musze odpowiedziec).Wyraznie napisalem ,ze nie bierzecie pod uwage manipulacji, a to co napisalem to jest moje zdanie. I nie mam zamiaru go zmieniac.( bo Twoje argumenty ,jakos nie przekonuja mnie)Cena rynkowa ( sledzilem boardy i wypowiedzi graczy ) to max 15-25k, ktore byli sklonni zaplacic za land. A wiec jak ceny nagle poszly w gore 400% to jest spekulacja i " maczanie lap" devsow.Teraz beda "trabic" jaki to "dobry" biznes ,coby przyciagnac nowych graczy.
Jeszcze jedno , zagwarantuj mi ,ze avatary ,ktore kupily land'y , nie sa wlasnascia MA? he he

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 09:34 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Society: brak
Nick w grze: Angel
EDO napisał(a):
Hm...Dragon ( wezwales do tablicy to musze odpowiedziec).Wyraznie napisalem ,ze nie bierzecie pod uwage manipulacji, a to co napisalem to jest moje zdanie. I nie mam zamiaru go zmieniac.( bo Twoje argumenty ,jakos nie przekonuja mnie)Cena rynkowa ( sledzilem boardy i wypowiedzi graczy ) to max 15-25k, ktore byli sklonni zaplacic za land. A wiec jak ceny nagle poszly w gore 400% to jest spekulacja i " maczanie lap" devsow.Teraz beda "trabic" jaki to "dobry" biznes ,coby przyciagnac nowych graczy.
Jeszcze jedno , zagwarantuj mi ,ze avatary ,ktore kupily land'y , nie sa wlasnascia MA? he he

15-25k ? Jeśli mówimy o pedach to ja na to lol :P 15k to chyba za sam hangar dawno temu. Tyle to ja też jestem "skłonny" zapłacić, ale to nie oznacza, że to jest ich prawdziwa cena.
Jeśli mówimy o $ to jest to ich prawdziwa cena i po tyle zostały sprzedane te landy. Jeśli założymy, że będziemy zarabiać po 500 pedów dziennie [optymistyczna wersja] to w ciągu roku dostaniemy ponad 15k dolarów. Znajdź mi investycje która zwraca się po roku, a potem już jest tylko na plus? Jakbym miał wolne 15k$ to bym się długo nie zastanawiał i bym od razu kupił taki land, bo to się szybko zwróci i to jest ich prawdziwa cena. Nikt tym nie manipuluje.
Jeśli dodatkowo założymy, że ceny wciąż będą szły w góre to jest to i tak tania cena [15k$] za dobry land. 25k zapłacił Deathfinder za największy land i domki. Teraz landy mniejsze rozmiarem, mniej ważne strategicznie i bez domków kosztują 25k.

Następna wielka budowla [typu treasure island, asteroida] będzie kosztować duuużo więcej niż milion pedów. I to wcale nie będzie "sztuczna" cena, bo ta inwestycja się szybko zwróci. Może to będzie wielka kopalnia tak jak zapowiadali w Entropian. Przypomne, że wspominali o mega mining compleks, o industrial revolution i jakieś bajki o ciężarówkach przewożących surowce....ale trudno to przewidzieć, bo jak już wiemy MA ma trudności z wywiązywaniem się z obietnic ;) Tak czy siak przypuszczam, że na święta ktoś kupi sobie DUŻY prezent :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 09:37 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
EDO napisał(a):

...no widze, ze myslisz podobnie jak ja... kazdy mi mowi ze jestem milosnikiem teorii spiskowych ;P i co jakis czas snuje nowa taka teorie... w sumie jest to mozliwe, ze oni nie tylko podbijaja cene trefnymi avatarami.. ale rowniez moga wystawiac na aukcjiach rozne uber itemy tez trefnymi avatarami... oczywiscie po cenach rynkowych... poza tym co do landow... moze byc tez tak, ze MA zaowazyla ze to dobry interes i najlepsze landy maja zaplanowane ze to oni kupia.. oczywiscie jakims lewym avatarem... a po to zeby nie dac komus zarobic... dlatego tez od pewnego czasu smierdzi mi avatar huntera'z :P nie wiem czemu.. ale koles co jakis czas ma do sprzedania full set shadow, na zyczenie angel, kilka mod fapow tez juz sprzedal... niewpominajac o imp i adj... no i b. duzo itemow uberowych wystawia na aukcjie... i ja osobiscie nie wierze ze on to wszystko dostaje w lootach... a jesli juz to celowo, zeby odrzucic podejzenia, celowo rownierz czasami publikuje screeny z takich lootow... a sam tlumaczy sie, ze wszystko ma z bety ROFL... nie no powaznie smierdzi mi on :P.. i jeszcze ostatnio to on kupil ten najlepszy land... a jesli to prawda to zaloze sie, ze takich "pracownikow" jest wiecej... heh

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 11:42 
powiem tak: nie wierze w żadne bzdury dotyczące manipulacji, końca PE też-to są złudne myśli tych którzy boją się, że stracą na zawsze wpłacona kasę-mżonki przez duże M. co do cen...ech, poobliczajcie i wyjdzie wam, że kupcom, którzy wyłozyli kasę na ostatnie landy opłacało się...zwrot gwarantowany do 2 lat...dlaczego wzrost cen 400%? 1.-większy dostęp do PE-czytaj: za granicą na serio jest multum ludzi z kasą, niektórzy widzą, że w PE mozna zarobić $ wystarczy zainwestować, to biją się o itemki na aukcji, tak jak ostatnio o landy...z kąd HunterZ ma tyle kasy...odp znajdzie każdy, kto pomyśli przez chwile...podpowiem-baaardzo mądry, inteligentny typ, gra od bety, impmk2, skille koło 10k srednia, uber stuff i te sprawy...soc w którym reszta wygląda podobnie i zawsze go wesprze...w realu też mu nie jest źle... Na serio, obecne ceny to wynik kampani reklamowej MA, przez co więcej ludzi interesuje się PE, więcej forsy jest wpłacane do systemu-więcej graczy-większe ceny....tutaj dopiero stykamy się ze świadomą manipulacją ze strony MindArka-nie wypadają przedmioty a chętnych na zakup uzbrojenia jest dużo i rośnie-przyczyna i skutek-ceny idą w góre...proste....
Nierozumiem was...pomyślcie innymi kategoriami a znajdziecie odpowiedzi...ech, chociaż nie dziwie się, bo w mocno zarażonym korupcją polskim świecie kształtuje się taki a nie inny światopogląd...walczcie z tym.
Co do hunterZ z kąd ma itemki....czasami może wylecieć shadow/angel-była nawet taka teoria kiedyś i to nawet Marco potwierdził-skill nie ma znaczenia na wielkość hofa, ale na to co w nim jest...,tak więc może mu wypadają, może sprzedaje za society, może miał na przechowaniu kupionych/znalezionyh za vu 4.2 itd parę setów i widzi, że są w cenie. Kij go wie. Dawniej było inaczej, np impmk2 leciała w każdym dużym hofie...itd...wtedy mogliście zaczynać grać^^ to może patrzylibyście inaczej na to wszystko, bo np XII..wpłacił dużo...wyskilował się, ale widzi że mu jakoś nie idzie...lootując mod ml35...rockjackera...ja byłbym szczęśliwy i raczej nie miałbym powodów do narzekań-widzisz, skill coś tam jednak daje.
Lev.[/b]

Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 13:01 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
witam,
popieram levela aczkoliwek aż nie tak ofensywnie :wink:
teoria jaki skil taki item w locie wydaje mi się bardzo sensowna (ma kiepawe skile i w ofah wyleciała mi tylko kaska) po prostu ludziom wypada to co może im się przydać/umieją wykorzystać (ciekawe czemu nikomu nie wypadają gumowe lale :wink: ).
no i pytanie do osób lotujących uber itemki - wolicie ceny za to co lotujecie tt+10k czy tt+500ped (dla tego uważam że i dla uberów i dla ma reselerzy są mega pożyteczni)
pozdro & gl
Lu

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 13:26 
sry jeżeli ofensywne, poprostu już gotuje się we mnie jak czytam te teorie o manipulacjach itd, to tak jak walka z moim bratem..."czemu znowu nie grasz w d2 na bn skoro ostatnio ci dobrze idzie", odp brata"bo sa lagi, zabije tych z blizzarda" ja:" ech, to nie ich wina praktycznie" on:"trudno" :?

Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 13:44 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Hehe ;) Landy kupujÄ… zwykle najbotasze osoby, a wiec i znane. Nie jest mozliwe zeby bylo podstawione przez MA, bo duzo ludzi zna ich z reala. Tam jest jak najbardziej prawdziwa walka jak najbardziej prawdziwych ludzi. I te 15k$ to naprawde nie jest duzo gdy mod fap kosztuje 10k$?
Co do HunterZ to juz dawno pisalem ze wiekszosc starych uberow ma pochomikowane uber sprzet w storage. Sa to sety shadowa, angela, itd itd zwykle otrzymane (odkupione?) od swoich kumpli, albo zlootwane. Przeciez byl okres gdy shadow leciał do tt (dawno temu). Ja sie tylko boje ze MA zapędzi sie w kozi róg z tymi cenami. Bo ja jezeli bylbym na ich miejscu, wiedzac ze kase czerpia tylko z decay, to oczywiste jest ze chce zeby jak najwiecej osob polowalo,craficilo.. itd itd. A oni postępują odwrotnie windując ceny na tak wysoki poziom. Ja gdybym mial angel i adj fap na pewno polowal bym wiecej i na silniejsze moby, a tak to po prostu mi sie nie chce po bedzie mnie to duzo kosztowac (przede wszystkim nerwow ;))

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 14:00 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
a ja dodam od siebie jeszcze że cały ten rynek "własności" zaczyna mnie już mocnow wqr**** ... mamy ND, Dethifera, Akoza Silvera i jeszcze ze 2 lub 3 osoby... to klikla co będzie trzymać całe PEU za mordę, wszystko kupują (landy, dna itp) zmonopolizują za jakiś czas ten sektor, podzielą się wpływami jak mafia lub kartel a reszta będzie im płacić haracz którym mogą już sobie manipulować jak się im podoba... za jakiś czas będą mieć pewnie wszystko... ludzie nie będą chcieli grać w grę gdzie garstka wybrańców - uber bogaczy - będzie posiadała wszystko i nikt nigdy im nie podskoczy ... zobaczcie zresztą na skille, są gracze z top 10 tak wyskilowani że już nikt nigdy im nie dorówna a to samo stanie się z kasą, to jak nowa klasa społeczna, już nie uber a uber$$$

to nie będzie przyciągać nowych graczy a wręcz odpychać bo co to za przyjemność grać w grę gdzie NIGDY nie będzie się miało szansy stać się KIMŚ, kimś jak uberzy czy uberzy$$$

"fuck the system" !!! :evil:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 14:15 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posse a zaakceptowałbyś to że tracisz 3-4 razy więcej kaski na huncie ?
Bo imo bez dobrej armatki (a o tym nie wspominasz :wink: ) ciężko by było zarobić :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 14:29 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Level napisał(a):
...bo np XII..wpłacił dużo...wyskilował się, ale widzi że mu jakoś nie idzie...lootując mod ml35...rockjackera...ja byłbym szczęśliwy i raczej nie miałbym powodów do narzekań-widzisz, skill coś tam jednak daje.
Lev.[/b]

ehmm to mnie troche wku...o. ...niewspominajac juz o tekscie wczesniej w ktorym to niebezposrednio jest pisane domyslam sie o mnie.... wypraszam sobie mowienia, stwierdzania czegos za mnie...
czy ja mowilem kiedys, ze jestem niezadowolony ? OMFG... niestety nie... ja tylko nazekam bedac zadowolonym graczem w PE !!! nazekanie zyjac w Polsce tak jak strach przed zagrozeniem jest czyms bezwarunkowym i normalnym ;) ...osoba bez jednego z tych czynnikow jest osoba chora.. !!
Poza tym ja nazekac lubie... i beda to robil zawsze... jesli sie komus nie podoba jego problem ;)

...jeszcze jedno... dobrze zaowazyles.. ze ja wplacalem/am (niewazne czy duzo czy malo) i dostalem to co dostalem i jeszcze nazekam, no ale staram sie i ciagle cos robie, trawie mnostwo pedow... nastomiast sa ludzie ktorzy nic nie robia, stoja po miastach, czekaja nie wiem na co (moze na to ze im ktos da kase za darmo) i jeszcze nazekaja, ze niczego nie moga sie dorobic....

...natomiast co do reszty ktora pisalem wyzej... to tylko teoria.. nic potwierdzonego ! wiec nie macie czego komentowac... ale zaznaczam... moze to byc prawdziwe... tak samo jak mozecie mowic lub myslec ze nie jest...

...a co do manipulacji ma... oni caly czas manipuluja... np. lootami... wszystko dla noobow ktoryz wplacaja nowa kase a uber ktory przestal wpalcac rok, dwa temu to zawsze ma -50% i zeby sie posral na monitor nie wyjdzie na + w aktulanym czasie...biorac pod uwage to ze ma niemoze sie pozbyc tych ludzi w sposob usuniecia, zbanowania konta wykanczaja go psychicznie lootami i maxymalnymi stratami a to tylko po to zeby odszedl... bo jest juz darmozjadem ktory sie wypalil i ktorzy ma tyle kasy w grze ze nie musi juz wplacac... wynikiem tego ludzie odchodza z gry... poza tym skill do loota nie ma nic.. ani do itemow w srodku ani do wielkosci... NIC A NIC ! moze kiedys mial ale dzis napewno nie ma nic... niestety...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 14:52 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
XII napisał(a):
...a co do manipulacji ma... oni caly czas manipuluja... np. lootami... wszystko dla noobow ktoryz wplacaja nowa kase a uber ktory przestal wpalcac rok, dwa temu to zawsze ma -50% i zeby sie posral na monitor nie wyjdzie na + w aktulanym czasie...biorac pod uwage to ze ma niemoze sie pozbyc tych ludzi w sposob usuniecia, zbanowania konta wykanczaja go psychicznie lootami i maxymalnymi stratami a to tylko po to zeby odszedl... bo jest juz darmozjadem ktory sie wypalil i ktorzy ma tyle kasy w grze ze nie musi juz wplacac... wynikiem tego ludzie odchodza z gry... poza tym skill do loota nie ma nic.. ani do itemow w srodku ani do wielkosci... NIC A NIC ! moze kiedys mial ale dzis napewno nie ma nic... niestety...

prawda Panie, prawda... kto gra ten wie...

Ostatnio edytowany przez HduchC, 14 Lip 2006, 15:17, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 15:01 
sry że cie to zdenerwowało, ja tak to widze, co do teori, każdy ma swoją, a kto wie lepiej tego się nie da tak do końca ustalić, peace :? eh, nerwowy jesteś :wink:

Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 15:25 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Level napisał(a):
sry że cie to zdenerwowało, ja tak to widze, co do teori, każdy ma swoją, a kto wie lepiej tego się nie da tak do końca ustalić, peace :? eh, nerwowy jesteś :wink:

...a Ty nerwowy bys nie byl gdybys ciezko pracowal na cos a potem wysluchiwal slow krytyki za to ze nazekasz ? ale to tylko gra... w realu masz to samo... wnioski wyciagnij sam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 15:30 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm...upal, duszno...czas na piwko ...pora wyluzowac he he

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 15:43 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
najprostszy przykład na to że MA nie manipuluje cenami landów - chociażby dlatego że kilkoro osób które płaciło te 100k + kupowało odemnie za / moim posrednictwem pedy :) czy myslicie że ludzie z MA by robili coś takiego :P i nie mowie tu o tranzakcjach zedu kilka k tylko kilkadziesiąt a niektorzy i kilkaset jesli ssumowali bysmy wszystko ;)

co do manipulacji wszystkim innym jak loty jak najbardziej jest to możliwe choć chyba ostatnie zwycięstwo coovera pokazuje ze np eventy raczej też nie były ustawiane.

Prawda jest taka że MA nie ma potrzeby ingerować bezpośrednio tak jak dawanie komuś kasy by coś kupił, wystarczy tylko np zucać czegoś mniej i ludzie sami wywinduja ceny do góry. Level wystarczajaco dobrze opisał ten sposob 8) a co do uber hofow odbiorca wcale nie jest ustawiony w końcu i tak zanim powstanie taki uber hof MA zbierze tą kwotę + coś dla siebie ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 15:45 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
hm -

nie wiem co powiedziec o tym wszystkim moze gra poszła za szybko do przodu , troche nas przerastajac .

moze doczekacie jak sie troche przeje ludzia i ceny spadna - juz bylo tak wtej grrze ( pamietam moglem kupic FF 8800 Improvd za 4000 pedow lezal na aukcji nikt nie chcial wzisc a wystawial go Candyman).

ceny spadna i to przez ludzi ktorzy przestana kupowac bo sie nie bedzie chcialo klikac - mnie sie tez nieraz nie chce i niektorzy co graja rok przegonili mnie w skillach :(.

JC

[ Dodano: PiÄ… 14 Lip, 2006 19:14 ]
a jak lecialy itemki na betcie to sobie przeczytajcie

Name: Leafren Leafren Zenith

Profession: Specialist Laser Sniper, Impressive Laser Pistoleer

DOB: ???

Favorite Weapon: Modified EWE-EP 40 Mercenary

HISTORY

I landed on Calypso in september 2002 just north of the town we today know as Jason Centre. Ever since I struggled to make a living on Calypso untill my lucky day came and I looted and Impoved a3 justifier mk.2. I became a hunter then. I joined the Soldiers of Fortune but after gold that episode of my life on Calypso ended. Pvp came and I knew my true desiny, become a member of the coat Killers. Hunting and playerkilling always stayed my main profession although I also go out on an occasional mining trip. I'm very proud of being a cK member since rougly march 2003 and hopefully for a long time to come.

Most Memerable Moments
Joining/leaving SoF and Joining cK
HoFs: 1100 ped longu prowler with imp mk2, twice a 1500 ped drone gen2, 600 ped atrox young with imp ff and male shadow arms, 900 ped allophyl alpha with adj v1, 2800 ped armax cow provider tt food, 5 shadow harnesses male in 2 days from ambulimax.
Acquiring full shadow as one of the first on Calypso.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 20:39 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 118
Nick w grze: Bulber Boo Zembula
Z ciekawości chciałem obejrzeć zakończenie aukcji i na 10 min. przed zakończeniem pięć landów było na pozimie 60K- 80k ped i jeden 120k ped ceny oczywiście rosły z minuty na minutę ,lecz gdy pierwsza aukcja miała zostać zakończona dziwnym zbiegiem okoliczności przeskoczyła na koniec z dodatkowymi pięcioma minutami . Sytuacja ta powtarzała się z pozostałymi landami przez ponad 30min . Nie wiem czy jest to często stosowana praktyka ale dzięki niej MA zarobiło około 30-40% więcej . Gdybym nie był noob'em i miał z 80k ped nieżle bym się wnerwił ,bo straciłbym szansę na zakup któregoś z nich

pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 20:56 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Boo napisał(a):
lecz gdy pierwsza aukcja miała zostać zakończona dziwnym zbiegiem okoliczności przeskoczyła na koniec z dodatkowymi pięcioma minutami . Sytuacja ta powtarzała się z pozostałymi landami przez ponad 30min

Tak działa aukcja w entropii - niezależnie jaki przedmiot jest wystawiony.
Każdy "bid" w ostatnich 5 minutach wydłuża aukcję o kolejne 5 minut.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2006, 20:59 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
JC Krakow napisał(a):
5 shadow harnesses male in 2 days from ambulimax

OMG :lol: Pewnie sie teraz cieszy ze wtedy nei wrzucila do tt :P

-->Boo
Widac ze nigdy nie bidowales czegos na aukcji :D To normalne, ze po bidzie do konca aukcji dochodzi 5 minut, zeby drugi walczacy mogl ''wtrÄ…cic swoje''.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lip 2006, 16:34 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
pamiętajmy, że Marco zapowiedział, że chce żeby gracze mieli możliwość lootowania czegoś "cool", więc jeżeli nie ograniczy się liczby jakiegoś itemu w systemie to on nigdy nie będzie cool,

a ludzie dorabiajÄ… do tego teorie spiskowe o windowaniu cen prez MA :P
sami sobie windujemy te ceny, MA siÄ™ tylko przyglÄ…da

Drago, nie znasz wszsytkich szczegółów mojej wygranej :P

i po raz kolejny, jestem kompletnym głupkiem, że przez rok dorabiałem się od zera zamiast wpłacić odrazu i być teraz uberem ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lip 2006, 20:09 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
coover napisał(a):
Drago, nie znasz wszsytkich szczegółów mojej wygranej :P

i po raz kolejny, jestem kompletnym głupkiem, że przez rok dorabiałem się od zera zamiast wpłacić odrazu i być teraz uberem ...

Ciii to miała być tajemnica ;)

a co do tego dorabiania się od zera to nie takie proste do przewidzenia jak się wydaje,zapomniałeś już że był moment gdy PE prawie upadło, przyczyna była banalnie prosta pojawił się bug który przynosił im duże straty (50-75% graczy na tym jechalo) i nie byli w stanie nad nim zapanować, sytuacja to powtorzyła się poźniej jeszcze raz ale już nie w takim stopniu. (bo nie zdązyl sięrozprzestrzenić) Teraz ładnie jest na to wszystko spojrzeć bo wiesz jak to się skończyło jednak wtedy nikt nie wiedział co będzie dalej ;)

A i jeszcze jedno co do teori spiskowych, podobnie jak było kiedyś PE upadnie wtedy gdy pojawi się "pozytywny" bug który bardzo szybko się rozprzestrzeni i przyniesie im mln straty, MA jest tego w pełni świadoma i dlatego weźcie pod uwagę jak wszelkiego rodzaju bonusy szybko znikają. (był jeden groźny kilka VU temu ale na ich szczęście szybko ktoś go zgłosił działał tak - kupujesz bp u technika za 1 pec a sprzedajesz go za 1 ped prosto przeliczyć że w 1 min idzie zarobić od 60-600 ped zalezy jak ktoś szybko klika ;) w godzine mamy 3,6k-36k. gdyby nagle zaczelo to uzywac 1k osob to w godzine MA straciło by 3,6-36mln ped, ale nie martwcie się taka sytuacja się raczej NIE WYDAŻY

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lip 2006, 20:53 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Dragon napisał(a):

a co do tego dorabiania się od zera to nie takie proste do przewidzenia jak się wydaje,zapomniałeś już że był moment gdy PE prawie upadło, przyczyna była banalnie prosta pojawił się bug który przynosił im duże straty (50-75% graczy na tym jechalo) i nie byli w stanie nad nim zapanować, sytuacja to powtorzyła się poźniej jeszcze raz ale już nie w takim stopniu. (bo nie zdązyl sięrozprzestrzenić) Teraz ładnie jest na to wszystko spojrzeć bo wiesz jak to się skończyło jednak wtedy nikt nie wiedział co będzie dalej ;)

podobna sytuacja jak teraz z investowaniem duych pieniędzy w PE, za 2 lata można być bogatym, albo nie mieć nic ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lip 2006, 23:22 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 118
Nick w grze: Bulber Boo Zembula
ateush napisał(a):
Tak działa aukcja w entropii - niezależnie jaki przedmiot jest wystawiony.
Każdy "bid" w ostatnich 5 minutach wydłuża aukcję o kolejne 5 minut.

:oops: :oops: :oops:

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości

Panel
Skocz do: