Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Cze 2006, 09:22 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Society: P.L.
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
Witam,

Dzis byl dla mnie historyczny moment dla mnie.
Pierwszy raz w historii mojej gry w PE/EU mialem na karcie 10kped :)

Z tej okazji postanowilem spisac moja historie. :P

Moja przygoda zaczela prawie 3 lata temu w pazdzierniku, na chwile przed zmiana systemu craftu komponentow. Nie bylo wtedy zadnych sweatow dungow czy owockow i discipli.

Po kilku dniach postanowilem wplacic 50$ po kilku kolejnych dniach stracilem ok 350ped z tego i opamietalem sie :P ze zaraz strace reszte a nie planowalem dalszych wplat wiec pomyslalem i zaczalem handlowac, to byly najciezsze chwile w PE moje. Z poziomy ok 150ped do ok 500ped zajelo mi ok miesiaca. Wtedy tez odkrylem ze na ironie moge duzo zarobic (nawe 30% TT udawalo mi sie zdobyc).
Przy tym poziomie stwierdzilem rowniez ze zaczne crafcic komponenty, bo jak za dlugi czas beda potrzebne to bede mial juz doswiadczenie w ich robieniu i cos moze zarobie. Do tej pory nie doczekalem sie na sensowne ich uzycie :P

Handlujac staralem sie crafcic i toche polowac i miningowac tak aby nie tracic wiecej niz polowe tego co zarobie na handlu. Generalnie nie mialem zadnych globali z huntu jedynie jakies 2 z miningu +80ped mechi i 120ped blausa.

Wtedy tez poznalem Buzza zaczynal tez dopiero przygode z PE ale skille crafterski mial ok 1k wiecej odemnie, probowalem nawet troche go gonic ale caly czas mial taka roznice :P

W tych okolicach trafila mi sie pierwsza dobra rzecz, zrobilem 8 klikniec na alekz scope i w 3 probie wypadl mi BP na elkarr scope 5lvl (statystycznie wtedy taki drop byl 1/15k klikniec) dzieki znajomosci z Buzzem zrobilem ich kilka chodzily wtedy po +100 ale sie w krotkim czasie zepsuly do +20 wiec przestalem, BP sprzedalem za 600-700ped (nia pamietam dokladnie).

Jak mialem juz troche kaski (ponad 1kped na karcie przez caly czas) zaczalem skillowac pistola na m2201 po odblokowaniu MMS i troche jeszcze jakos znudzilo mi sie.
Mialem juz tez ok 1k BPC i ok 2k ENGI.

Przerwa ok roku.

Wrocilem na trohe przed wprowadzeniem opalo. Jak je wprowadzili dziekowalem sobie ze daaaawno kupilem A105 za jakies grosze :) Zaczalem chodzic na argo robilem dokladne notatki co do kosztu huntu i loota. W sumie zarobilem do dnia dzisiejszego ponad 2kped na nich :) zajwyzszy loot 275ped.
Troche tez miningowalem i tu dostalem mojego pierwszego HoFa 1008ped lysta :)
Craftowalem rowniez componenty i robie dalej mam prawie 3k ENGI i 2k BPC zaczalem crafcic tez (w koncy zarobkowo lol) przedmioty 2lvl calkiem dobrze mi idzie :P
W Crafcie mam tez najwieksze osiagniecie: Kupilem BP na enmatamp 103(L) 83 proby za ponad 1kped szlo mi do dupy i obawialem sie straty ale.... wypadl hof prawie 700ped wraz z BP na enmatamp 104 (L) 43 proby, craft 103 zakonczylem na ok +800ped craft 104 na ok +2000ped

Ostatnio wyciagnalem i sprzedalem 2 chipy manufacture mechaniecal components bo stwierdzilem ze 3,5k to duzo za duzo jak na dziesiejsza gre :P Zwrocilo mi to wiekszosc kosztow craftu liczone od powrotu do PE teraz (wieszkosc robilem przed zmiana przez MA craftu componentow na duzo gorsze dlatego taki zwrot mialem )

Moje plany... handel z prawdziwego zdarzenia i inwestowanie w craft (ampy do miningu glownie), po drodze planuje odblokowac sobie serendipity bo jeszcze nie mam :P

PS cCiekawe czy ktos dotarl do konca :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Cze 2006, 10:28 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Dotarlam z zainteresowaniem do konca :)
Gratki! Jest sie czym pochwalic. Chociaz powiem,ze jest calkiem wiele osob,ktore zarabiaja podobne kwoty :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Cze 2006, 11:36 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
ja tez wszystko przeczytalem i pamietam ze byles pierwszym crafterem ktory probowal zarabiac na czym sie dalo :)) . wez sobie pistola i zrob skilla szybko na serenpidity bedzie najszybciej (MPH+103 )

z powazaniem JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Cze 2006, 12:16 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
Heh Dreamer - lubie i cenie takich ludzi jak Ty.
Życze dalszych sukcesów. Btw. jak Ci się udaje crafcić takie ilości bez zabronionego autocklicka - oto jest pytanie :P .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Cze 2006, 13:30 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Moje WIELKIE GRATULACJE !!! oby tak dalej !!! co do przyszłości - skilluj !!! P.L. jest w T50 a to obluguje :) powodzenia przy handlowaniu - w naszym socku są od tego specjaliści : Zari i Kaja - pomogą jak co ...

GL !!! MY FRIEND !!!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Cze 2006, 14:02 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm..z zainteresowaniem ,przeczytalem, jestem pelny podziwu.Moja rada....pierdzielnij PE, rozgladnij sie za jakims "tematem" w realu, wez np; kredyt/dofinansowanie na male firmy np z 10 k euro...przy Twoim uporze i zaradnosci, powinienes za trzy lata osiagnac 20x 10k=200 k euro.
To tyle

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Cze 2006, 14:37 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Tekst ciekawy, a podpisuję się pod poprzednikiem co do działań w RL. (ale z EU nie odchodź :P to w końcu rozrywka)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Cze 2006, 16:22 
Weak
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 92
Nick w grze: Tom Gauko Gawer
Fajna historia, aż mi się zamarzył crafting :wink:.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Cze 2006, 19:44 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Society: Kingsajz
Nick w grze: Furion Fox PL
heh, mi tez :P
Ale co do otwarcia tej firmy to bardzo dobry pomysl 8)
z tych 200 k euro to bedzie jakies.... hmmm. .zalozmy ze euro to 4 zeta :roll:
to bedzie 800 :shock: tysiecy zlotych odjac koszty splacenia kredytu i odsetki
800'000- 42'000 (2 tysiace odsetek (5 % kredytu)- zdzierstwo :P ) = 758'000 zlotych... :shock:
Ale zeby nie bylo tak pieknie to odejmij sobie jeszcze koszty pracownikow i utrzymania firmy przez te 2 lata (?)
No i oczywiscie pare baniek powinienes odpalic dla EDO ktory ten pomysl "urodzil" :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Cze 2006, 20:56 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm.."...pare baniek dla Edo.."z zasady rad nie udzielam za darmo he he. Ale zrobilem wyjatek, z wynagrodzenia rezygnuje he he

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Cze 2006, 07:10 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Pamietaj jeszcze o naszym szanownym fiskusie i fantastycznej instytucji umozliwiajacej godne zycie na starosc - ZUS (pewna kobieta kiedys to tlumaczyla zlosliwie jako Zajadle Ukryte Skur... sny, ale oczywiscie jestesmy dalecy od tak brzydkiej interpretacji nazwy). Czyli licz na jakies 38% z tego, co zarobisz.... :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Cze 2006, 13:31 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Society: P.L.
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
Witam,

Ostatnio nie crafce tak duzych ilosci, glownie przez MA bo zwalila craft na maxa kilka VU temu co spowodowalo wzrost kosztow skillowania o jakies 100%

W tej chwili robie po kilkadziesiat klikow dziennie na crafcie by robic przedmioty na sprzedaz. Ale planuje doskillowac do 3k engi i 2k bpc. Ciezko bedzie :P

Dzieki za gratki wszystkim, a jesli chodzi o dzialanie w realu to mam kilka rzeczy w planie, bo jakis czas temu zaczale prace zawodowa i juz mnie wkurza ze robie dla kogos a nie na wlasny rachunek :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Cze 2006, 23:43 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Gratuluje :) Mnie niestety zabrakło konsekwencji w handlu i teraz ledwo wiąże koniec z końcem. Wciąż nie moge zabrać "kapitału poczatkowego" żeby się zacząć rozwijać ale jakoś to będzie ;-)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 96 gości

Panel
Skocz do: