Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2006, 07:55 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: Red Legion
Najważniejsze jest to, że stosując obydwie teorie gracze regularnie mają globale/hofy. Jeśli to działa i wychodzimy na +, to nie ma co się kłócić o detale. Nowi forumowicze czytając temat, będą mogli potestować sobie obie teorie i wybrać tą, która da im więcej kasy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2006, 09:25 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
Ja wybieram teorię RafiS'a. Zastosowania praktyczne zrobiły na mnie wrażenie. :shock:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2006, 13:33 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Ja akurat przychylam sie do teorii Ateusha, wydaje sie bardziej logiczna.. :)

Chociaz..teorie nie sa wazne, tylko to,zeby wychodzic na plus :D Stad moja prosba ( i pewnie nie tylko moja) : niech jakis doswiadczony miner poswieci pare chwil i napisze kilka rad.. Np. ile bomb/probe wziac na runek, JAK kopac, itd.. Napiszcie,jakie metody stosujecie, czy w przypadku pustek lepiej od razu zmieniac teren, czy mzoe kontynuowac kopanie.Mam na mysli to wlasnie ''zastosowanie praktyczne'' teorii ( jakakolwiek by ona nie byla).Kilka dobrych rad bardzo sie przyda, gdyz jak wiadomo dojscie do czegos metoda prob i bledow jest trudne.. Z gory dziekuje 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2006, 17:30 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Elanor, sama stwierdzasz, ze przychylasz sie do teorii ateusha. A w takim razie ilosc bomb /probow nie ma znaczenia, tak samo jak i nie ma znaczenia teren na jakim masz zamiar kopac, jedyna rada w tym wypadku jest bieg wokol atlantis, twin peaks czy gdzie ci jest blizej. Przeciez to nie ma znaczenia gdzie kopiesz i jak kopiesz, po co te porady ??Pogadalem se a teraz pora na rady :
- bomb okolo 100
- teren dowolny
- jesli brak zloz, nie przejmowac sie tylko walic do oporu nawet i w tym samym miejscu .
- najlepsza metoda nr.1 to podalczyc sie pod jakiegos minera i za nim stawiac bomby .
- metoda nr.2 hmm no tak 100 m do przodu , wracamy 100 m i stawiamy kolejna bombe, jesli przez 20 powotrzen nie pomaga, biegniemy dalej i do upadlego, system losuje zloza takze napewno trafisz .
Cos przeoczylem... ?

To na tyle mojej zlosliwosci :P

Ostatnio edytowany przez RafiS, 03 Mar 2006, 22:46, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2006, 19:44 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 100
Nick w grze: Simone
RafiS ja sie pisze
na ten eksperyment:D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2006, 22:05 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Szukam kogoś do wspólnego potestowania stawiania min (bez biegania po swoich śladach :) ). Jestem zupełnie "zielony" w miningu (2dni), ale mam pewien dosyć ciekawy pomysł.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2006, 22:20 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 105
Society: Outisiders PL
Nick w grze: Kaizer Dogi Doggy
Siemak (to chyba raczej Offtopic bedzie)

A moze po prostu darujemy sobie i innym, teorie na temat złóż, lootów i innych rzeczy zwiazanych z pieniedzmi ( co człowiek to teoria...)

BTW - sorki ze akurat w tym temacie - ale mam dosyc gadania glupot przez ludzi którzy uważają sie za guru - wiem ze ktos zacznie na mnie jechac ale.... jakos mnie to nieinteresuje :) )

Powiem jedno: wszystkie tematy pojawiające sie na forum kręca sie wokoło pieniędzy, szans na zdobycie pieniędzy, ewentualnie "jaki to ja jestem naj... i wiem najwiecej a reszta to ch**uj du.py i mogą mi skoczyc" ( no cóż - Ci któzy mogli by najwięcej powiedziec na dany temat - najmniej sie wypowiadają, - takie życie :) ).
Skupmy sie na graniu, a nie na durnych dyskusjach ktore do niczego nie prowadzÄ… ( i zniechecajÄ… nowych graczy).

Co 3 post to narzekania ze nie ma lootów, co 5 post to info dla reszty - ze Ma nas okrada, juz nawet nie licze ile jest osób wymądrzających sie na tematy swoich teorii.
Niech kazdy z Was sobie odpowie - Czy na prawde gracie w PE po to, zeby wam leciala kasa, żeby mieć globale czy hofy? - czy poprostu gracie w Pe bo lubicie grac (bez względu na to co akurat w PE sie dzieje), bo sprawia to wam frajde, bo lubicie grać, gadac i przebywac z przyjaciółmi.
Taka prośba (choć wydaje mi sie ze zostanie nie spełniona - po co gracie jezeli macie narzekac - dajcie sobie spokuj z PE. po co zrażac nowych graczy do Pe - bo w tym momencie jakbym zaczal grac to mysle ze dalbym sobie spokuj z grą na ktora tyle nerwów trzeba zmarnowac)

Wiec prośba do Was - wiecej dobrych Newsów a mniej narzekań (jeden ma dobre dni , kto inny gorzsze), mniej pisania o pieniądzach - bo chyba najważniejsze z kim gramy w PE i czy mamy z tego frajde a nie kto ile ma na karcie.

chcecie pojechać to jedźcie
- powodzenia :)

pozdrawiam

Ciejski

ps: Jak admin chce przenies post w lepsze miejsce to prosze (nawe lepiej by było - niezabardzo wiedzialem gdzie to umieścić :) ) ta dyskusja najbardziej mi przypasowała wiec sorki ze nie w temacie :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2006, 22:52 
Mediocre
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 125
Za przeproszeniem Ciejski ,ale nie masz sie czego czepiac tego tematu ,bo jest interesujacy i sledze go na biezaco .Pozatym zwroc uwage ,jak wiele powstalo tu postow. Jak wiele roznych teori zostalo przedstawionych, napewno niektore z nich sa trafne. Nie gadaj o lootach i zlozach ,bo wiem jakie masz podejscie do PE i je toleruje.Tylko zastanawiam sie po co na owocki chodzisz ??? Żeby zarobic?? Domniemam ...ze tak .Czyli mozna potraktowac to jako zarobek -a zarobek to juz mamy do czynienia z pieniedzmi. Ja rozumiem ,ze zarobione pieniazki na owockach przetracisz na ammo. Ty robisz globale na owockach a inni robia na czyms innym i nie mozna nikogo za to ganic.
Kazdy ma swoj sposob na zarobek i nie mozna miec do pretensji do nikogo. Na Polakach niestety MA nie zarobi duzo i to jest prawda.Zacytuje cyt "Polak potrafi".

Na zakonczenie zgadzam sie z tym co napial Lunar PL

[color=red]PostWysłany: Sro 01 Mar, 2006 23:18 Temat postu:
A ja tam i tak cały czas jestem przekonany że ten system (PE) jest zbudowany po to żeby wielu traciło i kilku zyskiwało. Po co wam wiedzieć czy jest respawn czy loteria ? Najważniejsze żebyście mieli kupę szczęścia i rozumu (czego wam zresztą życzę) żeby nie wywalić ostatniej kasy na mining hunting czy cokolwiek innego... tylko odpowiednio gospodarowac kasą.

Wracajac do tematu odnosnie miningu : Przeprowadzilem takie doswiadczenie <bardzo dawno kiedys>:
Znalazlem zloze typu average Irona ..Ustawilem cleima ale zloza nie wydobylem .
Po okreslonym czasie cleim zostal zawieszony. Zapisalem coordy cleima. Udalem sie w to same miejsce zeby postawic cleima ponownie. Wyrzucajac okolo 10 bomb w kwadracie bylego cleima nie znalazlem niczego. Bylem lekko poirytowany,ale postanowilem nastepnego dnia,pojsc w to samo miejsce. Rzucilem kilka bomb ,niestety znalazlem inne mineraly a irona average brak. Tymbardziej bylem zdziwiony. Ale nie dalem za wygrana.
Nastepny dzien tez okazal sie fiaskiem <<jakis narc i belk sie trafil>>,ale co stalo sie z ironem Average? Ktorego nie wydobylem umyslnie...Po 4 dniach moich doswiadczen na wyznaczonych kordach trafilem Irona , moje zdziwienie bylo wieksze niz przypuszczalem :
Po pierwsze nastapilo przesuniecie w cordach z pierwowzoru cleima o kilka metrow .Po drugie zloze uroslo do rozmiarow Sizeable.
No i co na to powiesz Atush??
Z tego doswiadczenia wynika ze zloza sie regeneruja ,istnieja zyly, ale w tym Vu jest ich bardzo malo niestety.
Pozdrawiam wszystkich i zycze wiele szczescia w PE

Ostatnio edytowany przez Ronin 03 Mar 2006, 23:21, edytowano w sumie 3 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2006, 23:15 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 105
Society: Outisiders PL
Nick w grze: Kaizer Dogi Doggy
Ronin napisał
Cytuj:
Za przeproszeniem Ciejski ,ale nie masz sie czego czepiac tego tematu

nie czepiam sie tego tematu :) po prostu mam dosyc czytania o tym co , kto jaki nie jest i wogule ten umie to, ten tamto, temu lecim, temu nie, ja jestem najlepszy a wy sie nieznacie itp. :)

Ciejski napisał
Cytuj:
sorki ze akurat w tym temacie

Cytuj:
Jak admin chce przenies post w lepsze miejsce to prosze (nawe lepiej by było - niezabardzo wiedzialem gdzie to umieścić :) )

Co do mojego zbierania owocków - zbieram i jakoś nie narzekam ze nie mam pieniędzy jak co poniektórzy? :) łażę i szukam owoców - żadna hańba - dlaczego? - bo ta gra sprawia ze mam frajde (nawet głupie zbieranie owoców i rozmowa z chłopakami na chacie) - bo nie kasa mnie kręci w PE tylko osoby z którymi przebywam, a że są osoby ktore tego niepotafią pojąć - to sry i GL.

pozdro

ps.: prosba do admina - chyba naprawde trzeba bedzie to przenisc gdzie indziej :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2006, 23:34 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Tak przeniesc go do dzialu humor :P

Co do ronina, zgadzam sie jeden z lepszych tematow ostatnich czasow, pomimo ostrych wymian cos sie chodziaz dzieje .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2006, 12:02 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
RafiS - Świetne te złośliwości ;) , ale chyba nikt tutaj nie uważa ze złoza sa od tak po prostu generowane (jak i ot tak sa generowane looty). System az tak prosty raczej nie jest. Moim zdaniem jest dodane pare zmiennych (jak np profit\straty w ostatnich dniach, wspomniany biorytm avatara i jeszcze pewnie pare innych), a te zmienne moga powodowac cos na kształt respawnu - i dlaczego by nie połączyc tych teori? Zresztą to jest raczej nie do sprawdzenia ;/

A jak ktos uwaznie czyta to wie ze teren ma znaczenie bo na kazdym terenie wystepuja okreslone złoza (a moze sie zdarzyc ze nie ma złoż w ogole, albo jest maly procent 'trafności')
Zresztą nie widze powodu zeby kierować sie tylko 1 teoria (bo nie wiadomo ktora jest prawdziwa). Ja jezeli nie ma złoż zmienam teren, jeżeli widze minera nie ide za nim kopać, coż.. po co ryzykowac?

Ronin - skoro baaardzo dawno kiedys to raczej nie ma to wiekszego znaczenia na dzień dzisiejszy

Ciejski - mi satysfakcje sprawia profit z huntingu\minigu (a nie tam z tradingu o co nie trudno). Prawdziwe wyzwanie to osiagniece wspomnianego wczensniej profitu :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Mar 2006, 00:20 
Inept
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 106
Witam...
Chciałem dodać do dyskusji moje wnioski...
Otóż... zauważyłem ze gdy dwie osoby puszczają bomby blisko siebie czesto trafaiją w to samo miejsce... ( co przechylało by szalę na teorię zdefiniowanych pozycji złóż).
Pare razy zdarzyło mi się dobiec jako pierwszy, a czasami dostawałem notkę ze złóże jest już zajęte...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Mar 2006, 18:19 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 112
Society: Freelancer :P
ciejski wygral nagrode najsmieszniejszego posta 2006 na tym forum :) coover moze nawet sie nie starac :P

czemu zbierasz owocki? bo nie masz kasy na hunting... aha... bo my to lubimy strzelac globale/wychodzic na +, zeby moc polowac wiecej... a nie zeby wyplacic kase i miec na jaguara...

a ten topic jak i inne w ktorym dla ciebie nie ma nic ciekawego, niektorym przynosi mnostwo informacji (szczegolnie jak wyciagasz wnioski z tego co czytasz).

jak sie nie podoba to nie czytaj, chyba ze ktos cie zmusza do czytania tych bzdur z kosmosu :/ wtedy wyrazy wspolczucia!!1!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2006, 19:14 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 123
Society: Kingsajz
Nick w grze: Logic
Troche odgrzeje temat, ale może komuś to sie przyda.
Chcę tutaj pokazać inną stronę miningu, bardziej od podszewki. Czy jest ona prawdziwa, nie wiem, ale na pewno ja zrobiłbym podobnie, pisząc taki system...
Więc tak, wyobraźmy sobie ze cały świat podzielony jest napola(kwadraty)

1 2 3 4 5
1_|_|_|_|L
2_|_|_|_|_
3_|_|K|_|_
4_|_|_|_|_
5_|_|_|_|_

System wylosował pola:
- K = {3,3} gdzie sÄ… to wartosci X i Y
- L = {1,5}
Te pola mogą być opisane w ten sposób

OPIS_POLA{
wielkos_zloza, (wielkosc maksymalna)
glebokosc,
wymagany_level
typ
}

gdzie:
- wielkosc złota, to maksymalna wielkosc jaką mozna wydobyc
- glebokosc to wiadomo, dodatkowy przelicznik zeby wydac wiecej siana na sprzet
- wymagany_level to poziom skili od których mozliwe jest znalezienie danego typu złoza
- typ czyli iron, lyst itp.

Złoże K jest głębiej, ale za to jest większe. Złoze L to jakies malutkie złoże, ale na małej głębokosci.
I przychodzi miner z małymi skilami i słabym sprzętem. Puszcza bombe na pozycji 2x3.
Ponieważ ma za małe skile nie znajdzie złoża K. Ustawi tyczke na pozycji 1x5 i wydobędzie złoże które
tam siedzi i pojdzie dalej. Przyjdzie inny z lepszym sprzętem/skilami znajdzie złoże K
i wydobędzie. W tym polu jest zapisana wielkość maksymalna, ale jedna osoba wydobędzie wiecej inna mniej, zalęznie od skili, sprzętu i jakiegos tam systemu losującego. Faktyczna wielkość znalezionego złoza losowana jest w momencie puszczenia bombki, czyli teoretycznie od 0.1 do wielkosci zdefiniowanej maksymalnej. Duże znaczenie ma też odległość od tego złoża. Im bliżej tym wiecej znajdziemy, ale nigy wiecej niż maksylna wielkośc, która jest tam zapisana(nie licząc ampów, które sztucznie powiększają to złoze). Nie może to być losowane w całości bo występują obszary pewnych złóż. Nie może to być na stałe zapisane w danym miejscu, bo rózne osoby, różne wielkosci wydobędą. Niezależnie od tego ile znajdziemy, to pole zostaje wyzerowane i losowane w innym miejscu, ale w pewnym zakresie pól. W jakim czasie wylosowane jest nowe pole K (niekoniecznie tej samej wielosci złoże), to pewnie też zalezy od typu, wielkosci i jakiegos tam systemu losującego.

Nie wiem czy moja teoria jest prawdziwa. Wiele dowodów wskazuje, że tak.
Jest ona bardzo uproszczona, ale mam nadzieje, że wystarczająca do zrozumienia zasady działania :D

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości

Panel
Skocz do: