Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2012, 18:23 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
Society: Poltropia
czy ktos uzywa tej apikacji na androidzie? warta uwagi i czy nie zamula?
link
aplikacja ta ma pelny dostep do sieci (to rozumiem), zapobiega przechodzeniu w tryb uspienia (tez rozumiem) i ma dostep do funkcji telefonicznych (tutaj nie rozumiem, po co im ta wiedza).

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2012, 20:14 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
http://www.womenwithdroids.com/2011/03/ ... -identity/

obstawiam, że potrzebują unikalny ID telefonu ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2012, 20:39 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 0
Nick w grze: Loss_AdKos
Kiedyś za taką aplikacje to bym i zapłacił ;-)
Muszą kombinować bo platforma umiera.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2012, 07:08 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
I wielka fota z aplikacjÄ… w iPhonie:
1347
A na końcu dopisek: "The Apple iOS version of Virtual Tycoon will also be released very soon, stay tuned!"...

Swoją drogą - skąd taka nazwa tej apki ??? Czyżby EU źle się kojarzyło i użytkowników tabletów itp chcą przyciągnąć czymś nowym?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2012, 09:05 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
taka nazwa bo można tu grać na dwóch profesjach (o ile reseller'a nazwiemy profesją ;)), na których można nieco mniej lub nieco więcej zarobić ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2012, 10:04 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Ogólnie wszystkiemu co przyciągnie do gry nowych użytkowników mówię "tak". Sam używać nie będę bo nie crafcę a na aukcję zaglądam bezpośrednio po powrocie z miningu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2012, 12:00 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Już miałem zainstalować gdy coś przykuło moją uwagę :D ...i ostatecznie zrezygnowałem... instalując aplikacją zgadzamy się MIĘDZY INNYMI na to by ów aplikacja miała dostęp (i możliwości przesłania, gdzieś) do informacji zawartych w telefonie typu ID urządzenia, kontakty czy nawet informacji na temat wykonywanych połączeń, czasu ich trwania czy nawet wysyłanych smsów (treści również?? :mrgreen:) - to troszkę za dużo... i na co im to?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2012, 12:45 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
XII napisał(a):
Już miałem zainstalować gdy coś przykuło moją uwagę :D ...i ostatecznie zrezygnowałem... instalując aplikacją zgadzamy się MIĘDZY INNYMI na to by ów aplikacja miała dostęp (i możliwości przesłania, gdzieś) do informacji zawartych w telefonie typu ID urządzenia, kontakty czy nawet informacji na temat wykonywanych połączeń, czasu ich trwania czy nawet wysyłanych smsów (treści również?? :mrgreen:) - to troszkę za dużo... i na co im to?

tu już bardziej wina androida, czyli Google'a, że potrzeba wykorzystania jednej / dwóch funkcji, które to uprawnienie daje (ID urządzenia i/lub wykrywania momentu nadejścia rozmowy -> odpowiednie oprogramowanie aplikacji) pociąga za sobą dostęp do wielu innych rzeczy, które faktycznie budzą podejrzenia, zresztą uprawnienie o którym mówimy jest wg tego co czytałem / słyszałem jednym z bardziej niezrozumiałych dla zwykłych użytkowników -> czytaj podejrzanym

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2012, 05:17 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Society: Kingsajz
Nick w grze: Northberg
Akurat wczoraj kupiłem sobie pod choinkę Nexusa 7, a tu taka niespodzianka. Nie miałem wątpliwości jak Mutak o bezpieczeństwo moich SMS, bo z tabletu ich się wysłać nie da :P

Sama aplikacja ciekawa, brakuje mi dostępu do chatu, szkoda też, że nie da się refinować ore, ani kupować nic w TT. Jestem ciekaw, czy da się sprzedawać przedmioty będąc w PVP - jeśli tak to ciekawą lukę zrobili w systemie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2012, 11:29 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Norciak jak z Nexusa 7 czy innego tego typu sprzętu nie da się wysyłać smsów?
...a ogólniej: nie da się wysyłać smsów przez modem 3G?
Poszukaj w sieci a zobaczysz, że się da.

Ja posiadam telefonik z andkiem i dlatego zrezygnowałem z tej apki, może zbyt pochopnie... ale na co mi ta appka - dobra dla crafterów ;) ...a co do sprzedawania itemów z PVP to z tego co tam pisze w opisie nie masz dostępu do inventory tylko do storage.- albo coś nie doczytałem ;)

...a swoją drogą to ja myślałem, że coś wykombinują na Androida podobnego co mamy na PC :D bo możliwości są i to spore.. no ale może kiedyś :D ...za bardzo naiwny jestem :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2012, 15:14 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
XII napisał(a):
...a swoją drogą to ja myślałem, że coś wykombinują na Androida podobnego co mamy na PC :D bo możliwości są i to spore.. no ale może kiedyś :D ...za bardzo naiwny jestem :mrgreen:

na pewno wykombinują i to jeszcze nie jedno, jak widać MA bardzo intensywnie pracuje nad tym, żeby było więcej możliwości (przyjemnego) wydawania kasy, oczywiście przymusu nie ma ;) np.:

- aukcja i craft przez Androida
- możliwość normalnego grania oprócz uczestnictwa w MM
- MM wersja team

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 31 gości

Panel
Skocz do: