Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Wrz 2005, 22:33 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 98
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Fanthom
Jako, że często uzywam Tailoring i Energy refiner, rozgryzłem w jaki sposób MA chce pozbawić zysków użytkowników Tailoring refiner.

Przed VU było : [nie "UV" (promienie?) tylko "VU" :) - mod]

za max 150 przerobionych jednostek płaciliśmy 1 PEC, czyli koszt operacji zalezny był od ilości kliknięć.

Po VU jest :evil: :

za 150 jednostek zapłacimy 63 PEC !!!! ponieważ, decay jest 0,0042 PEC od 1 jednostki !!!

z tego wynika że nie opłaca się handlować na przykład Generic Leather ponieważ:

1000 Generic Leather to 3000 jednostek, więc zapłacimy 3000 * 0,0042 = 12,6 PED czyli tyle jaki jest zysk po sprzedaniu go za 150% na aukcji a przy obecnych cenach to nawet przekracza zysk.

Przekalkulujcie zanim cokolwiek kupicie lub sprzedacie !!!!

Jesli chodzi o Energy refiner to decay wynosi 1,55 za kazde 50 jednostek, w porównaniu jak było przed UV, więc nie jest źle, biorąc pod uwagę wygodę zrobienia np. 2000 ME

to tyle :?

PS. Napisalem juz suporta, ciekawe co odpiszą. Mam nadzieje, że to naprawią, bo jeśli nie, materiały z niskim TT nie ma sensu przerabiać. A wszyscy ci co kupuja teraz po 130% stracą kaske.

O to analiza cen w przykładowych ilościach którymi obracam w handlu:

http://img34.imageshack.us/my.php?image=analiza7tg.jpg

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2005, 01:49 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Sterling & Moss
Nick w grze: Lunar_PL
Nigdy sie nie oplacalo przerabiac w handlu tailoring stuffem :P chyba ze dostales towar za 110 % i miałes stałego klienta który brał po 500 ped tt materialow dziennie... :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2005, 08:59 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 98
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Fanthom
Chcę tylko pokazać jaka jest różnica z przed VU [Version Update - mod], a nie czy się opłaca czy nie.
Moim zdaniem handel Tailoringiem jest dobry jak każdy inny handel np. dla początkującego tradera, tylko trzeba uzbierać większą ilość materiału, nie ma za to tak dużej konkurencji.

Dla kogoś kto obraca duzymi ilościami napewno zmiejszy to zyski, a przy okazji chcę zwrócić uwagę, że znowu MA nałożylo podatek ukrywając to nie wiem dlaczego.
Nawet usunęli z info wartość decay ( powinno być 0,42 Ped / 100 units), i mają nadzieję że jak najdłużej nie będziemy tego świadomi.
Mówi się trudno, ceny będa wyższe, bo jak to wynika z analizy kupując animal hide za 130%, tak naprawdę kosztuje on 172% ale kto na tym straci to juz inna sprawa.
Po drugie jak kupowałem hide i leather, była sprawa prosta, liczylem jedną cene, teraz nie którym trzeba bedzie się duzo tłumaczyć co my od nich chcemy, że ządamy różnych cen , itd itd

A jak jest z Ore refiner. Może ktos sprawdzić ?

MA odpisało mi na suporta w tej sprawie :D

Cytuj:
2005-09-26 MindArk Support:
Hi,

We are working on technical support and therefore we cannot give you any direct feedback on this. We can only forward them to the members of the design team for further evaluation. Anyway, thanks for sharing your interesting thoughts with us about the new VU.

Regards

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2005, 10:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
no widzisz jakim jesteś dla nich wartościowym graczem ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2005, 13:05 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Ja jeszcze bym napisał o naprawianiu jakiego kolwiek stuffu... heh

Zróbcie sobie experyment...

Po huncie wsadzcie wszsytkie itemy które macie do naprawy w RT zapiszcie sobie ile kosztuje naprawa.. naprawcie i reloga... po relogu ta sama operacja... RT i repair all... zobaczycie ze RT bedzie chcial ponownie naprawic wasze itemy ktore uprzednio naprawialiscie :D

dla potwierdzenia... po huncie wejdz do RT nasicnij repair all spisz wartosc ile kosztuje naprawa, nienaprawiaj, zrob reloga, po relogu znowy RT -> repair all i teraz napraw... po nastepnym relogu czyli trzecim wejdz do RT -> repair all no i okaze sie ze nie musisz juz naprawiac...

Wiec wniosek taki.. jesli naprawiasz stuff zaraz po wykonanej jakiejs czynnosci ktora przyczynila sie uszkodzenia itemu zaplacisz niemal 2x tyle :D tak wiec uwazajcie... system okrada :P raczej to bug, watpie zeby MA w taki sposob chcilo sobie dorobic... heh

A jak kazdy wie, kazdy gracz zaraz po huncie czy innej operacji naprawia wszystkie itemy... :\ dlatego przed naprawa nalezy wykonac reloga...

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Mar 2006, 16:43 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
miałem nie raz podobną jazdę z naprawą - po naptrawie itemy byłe dalej uszkodzone, ale tez nie ubywało mi kasy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Mar 2006, 18:39 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Lu_NiX napisał(a):
miałem nie raz podobną jazdę z naprawą - po naptrawie itemy byłe dalej uszkodzone, ale tez nie ubywało mi kasy

ehm czy Ty widzisz date tego tematu? to juz dawno jest naprawione, więc nie wiem po co ten post...

sry za ot ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2006, 10:54 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
a wiesz jaki mętlik robią takie tematy w głowach nowych graczy ? 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2006, 14:40 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Więc aby mętliku nie robić - zamykam.
Chyba nawet jest zapis w regulaminie o nie odgrzebywaniu staroci...
:zamkniety:

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 88 gości

Panel
Skocz do: