Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sie 2011, 20:34 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
Witam. mam pytanko czy może ktoś ostatnio zlecał wypłatę w grze i ile czekał na tę wypłatę. nie wiem czy te gady z MA bankrutują czy jak ale w moim przypadku czekam od 01.06.2011 r. czyli prawie 70 dni. Mimo poganiania przez support 2 razy dotychczas tyłków nie ruszyli i dalej mam status pending. W odpowiedzi na suppa dostałem 2 takie same odpowiedzi (pewnie kopiuj wklej), jedna 15.07 a drugą dzisiaj tj. 08.08.oto one poniżej:

Hi xxxxxxxx,

Please accept our most sincere apologies for the delay with the withdrawal you initiated on 2011-06-01. Unfortunately, due to unforeseen circumstances on our side, our Accounting and Funds Transfer Department has had an intense workload and all withdrawals have been delayed.

We are working to get back to the top of the queue and wish to assure you that all withdrawals will be handled as soon as possible. However, at this time, we cannot provide you with a specific date for your withdrawal to be committed.

Again, we apologize for the delay on our part and hope that the late handling of your withdrawal will not affect your dealings with us in future.

Kind regards,
Laura | Planet Calypso Support

to jak koloniści, macie podobne problemy? pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sie 2011, 20:42 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Wszyscy mają ten problem, czas oczekiwania się straszliwie wydłużył ale ostatecznie realizują wypłaty.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sie 2011, 08:38 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Ja nie mam tego problemu. Bo nie wypłacam :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sie 2011, 08:52 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 0
Society: BRAK
Nick w grze: raideros raideros QolteC
ja swego czasu mialem sporą wyplate w momencie gdy eu bylo w przejsciu z vu9 na vu 10, nie chcesz wiedziec ile czekalem :D nie bede cie dołować:D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sie 2011, 09:56 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
Swoja ostatnia sfinalizowana wyplate zarejestrowalem 22 maja tego roku .Kasa przyszla koncem lipca, okolo 28.

Nigdy tak dlugo nie czekalem, zazwyczaj trwalo to od 2 do 4 tygodni.
Teraz czekam na kolejna wyplate juz 2 tygodnie, ile to potrwa az boje sie myslec : :roll: |

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sie 2011, 11:31 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
z tego co pamiętam zobowiązali się do wypłat w 40 dni bodaj roboczych także lecą w kulki ostro. A to tłumaczenie że mają w jakiejś g..nej komórce opóźnienia lol to ile tych wypłat, jak dane przelewu sami wypełniamy i powinni z automatu enter tylko klikać :( chyba że komórka jest jednoosobowa a kobitka właśnie zaszła buuu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sie 2011, 11:48 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
MA bankrutuje? SkÄ…d te informacje?
MA na realizację wypłaty ma 90 dni roboczych czasu wg regulaminu.
Rzadko się zdarza, że realizują wypłatę po w/w terminie ale jednak się zdarza.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sie 2011, 12:01 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
takie niewinne przypuszczenie hehe swoja drogą jeśli mają 90 dni niech jasno odpiszą w odpowiedzi a nie że mają problemy ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sie 2011, 12:18 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
...z doświadczenia wiem, że :) czas realizacji wypłaty zależy również od wielkości wypłaty :mrgreen: czym więcej się wypłaca tym dłużej się czeka... tak do 10k PED ok 2-4 tygodnie max. myślę.

...takie niewinne powiedzenie może doprowadzić do ogólnej paniki i rzeczywiście do bankructwa takiej firmy ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sie 2011, 12:23 
Green
Dołączenie:
Marzec 2008
HP: 220
Society: BlackAngels HQ
Nick w grze: Zlotko
1) http://account.entropiauniverse.com/sup ... /index.xml

2) takie "enter" nie przejdzie ;) muszą przyjrzeć sie pedom, zanim je ostatecznie spieniężą :) był całkiem niedawno przypadek że gość chciał wypłacić kase i dostał odpowiedź negatywną - niedługo potem, ban(y) ;)

jak dla mnie, grunt że wypłacają, a to że dogłębnie to sprawdzają zanim puszczą przelew, to tylko lepiej dla ich i naszego dobra

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sie 2011, 12:25 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
XII napisał(a):
...z doświadczenia wiem, że :) czas realizacji wypłaty zależy również od wielkości wypłaty :mrgreen: czym więcej się wypłaca tym dłużej się czeka... tak do 10k PED ok 2-4 tygodnie max. myślę.

...takie niewinne powiedzenie może doprowadzić do ogólnej paniki i rzeczywiście do bankructwa takiej firmy ;)

chyba widzisz co się dzieje na giełdach ;) 2 lata zysku jebło w 10 dni lol to mnie wyruchali hehe

co do wielkości wypłaty to przez te 100k chyba nie zbiednieją ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2011, 13:12 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
Chudy napisał(a):
XII napisał(a):

chyba widzisz co się dzieje na giełdach ;) 2 lata zysku jebło w 10 dni lol to mnie wyruchali hehe

co do wielkości wypłaty to przez te 100k chyba nie zbiednieją ;)

ok dali dzisiaj commited więc czekałem ok 72 dni, nice :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2012, 11:45 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2012
Przeczytałem te posty i mam pytanie do Was...

Czas wypłaty jest spory, ale jakie są inne warunki, żeby to robić? Na stronie Entropi zauważyłem w zakładce, że jest napisane coś w stylu : "Jeśli podasz złe dane i przelew do nas wróci zapłacisz 700PED za powtórne wysłanie..." Oczy zrobiłem jak denka od alpag, bo 700PED to zdaje się równowartość 70USD, minimalna wypłata to 1000PED, czyli co? Chcesz wypłacić 1kPED, pomylisz się i zabiorą ci 70% z tego? Przecież te operacje bankowe nie mogą być aż tak drogie. Nie wiem jakie są koszty przelewów międzynarodowych, ale zdziwiłem się trochę.
W każdym razie bardzo mnie to interesuje jak to u was wyglądało, ile sobie podatkują od operacji itd Generalnie jak to w praktyce wygląda i powinno wyglądać, żeby było ok. Też ciekawi mnie jakie dają przeliczniki walut, bo jak chodzi o czas wypłat to już sobie poczytałem :}

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2012, 12:28 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
a już się dorobiłeś? ;) kiepsko szukasz na forum viewtopic.php?f=4&t=6760

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2012, 23:39 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2012
Jeszcze nie, ale nie narzekam :} Pytam, bo kogo nie spotkam w Entropi mówi mi to samo : "Pomyśl co robisz zanim to zrobisz. Wyprzedzaj fakty. Nie kupuj nic, jeśli nie jesteś pewny co robisz itd itd" Wolałbym więc już teraz wiedzieć różne rzeczy :]

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości

Panel
Skocz do: