Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2011, 15:09 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
http://www.youtube.com/watch?v=ZcMxZHxKK8Q

Co wy na to?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2011, 15:17 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Fake and gay.

To nie client znajduje owoce. Owoce sa juz na serwerze, ty je znajdujesz i serwer wie ze je znalazles.
Client nie wysyla zadnego kodu o tym, ze znalazles owoce, gdyby tak bylo, to loot tez by zalezal od clienta ( owoce dzialaja praktycznie w ten sam sposob co normalny loot ) i gosciu by sobie zrobil hacka, dzieki ktoremu naspamowal by jakichs normalnych rzeczy...
Poza tym, kto by sie takim znaleziskiem dzielil ? Nikt. Jezeli zalezy wam na waszych kontach nie sciagajcie tego key loggera.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2011, 15:37 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Prawdopodobnie masz rację Pypku. Biorąc pod uwagę, że zapomniał zmienić wagę w inventory i nawet po rzekomym użyciu "hacka" cały czas wynosi ona 38.1 kg. Ale pomysł miał gość dobry :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2011, 15:50 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Sivy napisał(a):
Biorąc pod uwagę, że zapomniał zmienić wagę w inventory i nawet po rzekomym użyciu "hacka" cały czas wynosi ona 38.1 kg. Ale pomysł miał gość dobry :wink:

jestem z Ciebie dumny Watsonie :mrgreen:

Sherlock i Watson wybrali się za miasto na biwak. Jest noc, Sherlock Holmes się budzi, budzi Watsona i pyta:
-Spójrz na niebo Watsonie. Co widzisz?
- Widzę miliony gwiazd drogi Sherlocku.
-I co ci to mówi?
- Zależy jak na to spojrzeć: z astronomicznego punktu widzenia mówi mi to, że są miliony galaktyk z miliardami gwiazd; z astrologicznego punktu widzenia widzę, ze wchodzimy w znak Byka; z meteorologicznego punktu widzenia mówi mi to, że jest szansa na dobrą pogodę jutro; z futurystycznego punktu widzenia sadze, ze kiedyś ludzie będą latać do gwiazd.... A cóż Tobie to mówi drogi Sherlocku?
-No cóż... mnie to mówi jedno. Ktoś nam namiot pod...l :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2011, 16:02 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
Cytuj:
Sherlock i Watson wybrali się za miasto na biwak. Jest noc, Sherlock Holmes się budzi, budzi Watsona i pyta:
-Spójrz na niebo Watsonie. Co widzisz?
- Widzę miliony gwiazd drogi Sherlocku.
-I co ci to mówi?
- Zależy jak na to spojrzeć: z astronomicznego punktu widzenia mówi mi to, że są miliony galaktyk z miliardami gwiazd; z astrologicznego punktu widzenia widzę, ze wchodzimy w znak Byka; z meteorologicznego punktu widzenia mówi mi to, że jest szansa na dobrą pogodę jutro; z futurystycznego punktu widzenia sadze, ze kiedyś ludzie będą latać do gwiazd.... A cóż Tobie to mówi drogi Sherlocku?
-No cóż... mnie to mówi jedno. Ktoś nam namiot pod...l :mrgreen:

Dobre! :wink:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2011, 16:09 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Dobre, dobre... i niedrogie! :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2011, 16:25 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
już Wam wyjaśniam... da się to zrobić - fakt jest taki, że ciężar avatara się nie zmieni :) dlaczego? otóż koleś zmienił wartość ilości tylko u siebie w kompie - kliencie po przez dłubanie na żywca w pamięci, natomiast informacja ta w żaden sposób nie jest wysyłana do serwera... nie ta kolejność :) to klient z serwera pobiera dane ile mamy owoców np., jak i pobiera resztę parametrów jak np. ciężar avatara. Dlaczego koleś nie wcisnął accept by stworzyć aukcje? ...ok, nie miał tyle gotówki ;) - celowo :D ... ale gdyby miał na tyle gotówki to po wciśnięciu accept klient wysłałby zapytanie dotyczące ilości posiadanych fruitsów do serwera po szybkiej weryfikacji danych aukcja zostałaby utworzona o ile wartość by się zgadzała :) - w jego przypadku pojawiłby się komunikat typu internel error :) czego nam nie chciał pokazać :) to samo można robić z ammo czy ped kartą - prosta sprawa ale niestety klient nie aktualizuje danych w tę stronę :) to byłoby za proste :D

Podsumowując jest to tylko efekt wizualny obserwowany lokalnie. Osobiście odradzam zabawy w ten sposób ponieważ klient ma shieldguarda ;) który po wykryciu zmian w procesie klienta wysyła raport prosto na biurko Marco :)

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2011, 16:31 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
zagadka dla was :)
Dlaczego MA tak zrobi ? :)
1105

looknijcie na obrazek i wypiszcie swoje uwagi ;) w tym przykładzie chyba najlepiej widać o co biega,
ale dlaczego tak robią :D ??

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2011, 16:36 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
O, ale wałek. Powinno być 75,44. Po czemu tak?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2011, 16:42 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
bo rzeczywista wartość wychodzi na to, że jest 0,023997879... PED :)
no właśnie dlaczego MA tak robi? Informacja jest, że sztuka ma wartość 0,02 PED a w rzeczywistości prawie 0,025 :) prawie bo gdyby było powyżej połówki system zaokrągliłby do 3 PEC :) wyłapcie ten wątek dlaczego tak robią :D to nie jedyny przypadek :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2011, 16:52 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Nie no Muti, już to przecież wyjaśniali (dyskusja na forum była gdy wprowadzili ten idiotyczny podział ammo). Jak sprzedasz za 0,023997879 to dokładnie tyle Ci na kartę wskakuje (przynajmniej tak MA zapewniało) mimo, że pojawi się 0,02. W sumie możesz to łatwo sprawdzić, sprzedaj te 3772 kabelków po jednej sztuce i zobaczymy czy nas w wała robią ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2011, 16:56 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Jest tak jak powiedzialo MA. Testowalem to kiedys na ammo w tt :P ( chcialem wyciagnac kasiore, ale sie nie udalo, bo odejmowalo i dodawalo dokladne ilosci pecow :D )

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2011, 16:58 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ja to wiem :D bo na karcie też masz tysięczne wartości których nie widać :D ale po co robią te dziwne wartości :D których nie widać ? :> poza tym mieszanie tematu z ammo jest nie na miejscu ponieważ wartości tych i podobnych itemów są od x czasu :) w tej formie...

btw. dlaczego piszecie powiedziało, pisało MA ? powiedziało MindArk, napisało MindArk, napisała MA, powiedziała MA,
NAPISAŁ, POWIEDZIAŁ, STWIERDZIŁ :D "A" w tym skrócie nie oznacza żeńskiej formy wyrażenia!! :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2011, 17:37 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
XII napisał(a):
btw. dlaczego piszecie powiedziało, pisało MA ? powiedziało MindArk, napisało MindArk, napisała MA, powiedziała MA,
NAPISAŁ, POWIEDZIAŁ, STWIERDZIŁ :D "A" w tym skrócie nie oznacza żeńskiej formy wyrażenia!! :)

Bo ( przynajmniej ja) czytamy em-a i wtedy po prostu samo wchodzi. Pisało em-a , a majndark pisał :P.
Tak samo z PO... PO mówiło, platforma mówiła :P .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2011, 21:02 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Muti w/g obrazka wartość może być pomiędzy: 0,023996553...- 0,023999204... więc z pewnością wartość jest 0,024 i tylko niedokładności przetwarzania cyfrowego nadają tym "końcówkom" inne zaokrąglenia. Czyt. PS2.
Natomiast dlaczego wyswietla przy amount 1 watrosć 0,02 - akurat taką dokładność przyjęli jako ped centa.

pozdro

PS: Pamiętam jak napisałeś kiedyś o pewnej okoliczności na aukcji i orderze więc tylko mogę się domyślać, że właśnie o to biega :)

PS2: Z drugiej strony różnica pomiędzy 0,24 a watrościami podanymi jako wyliczenia z obrazka to: 0,0033...-0,0143...%, co daje przy zakładanym przemiale dziennym lootu (strzelam) 5mln ped, wynik 165 ped - 715 ped niedokładności która gdzieś tam znika w/g mnie na niekorzyść urzytkowników :( hmmm to zupełnie inna ścieżka, której do tej pory nie spodziewałbym się ze strony MA :(

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 44 gości

Panel
Skocz do: