Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sty 2011, 22:51 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
(treść nie na temat usunięta)

Mam pewien pomysł w sprawie opóźniania wprowadzenia, a raczej przywrócenia hangar systemu... mianowicie osobiście cichaczem uważam, że hangar system wstrzymywany jest nie z powodów, że MA nie ma czasu lub pomysłu jak to zrobić by działało poprawnie ale dlatego by nazbierać odpowiednią kwotę która to pokryje równowartości każdego z hangarów by MA mógł za te hangary oddać kasę każdemu właścicielowi - wiem, że to niedorzeczne ale jakie inne rozwiązanie może dać możliwość usunięcia hangarów z gry w starej postaci, system ten był bardzo niewydajny, a dodatkowo dawał możliwości dobrego zarobku - biorąc pod uwagę to drugie MA jeśli tak nie zrobi jak się domyślam to na 100% zrobi tak by transport i zarobki na nim dla graczy znacząco ukrócić, skłonny będę stwierdzenia, że ukrócić do minimum - skoro wszystko tak dobrze psują na swoją korzyść. Biorąc pod uwagę nowy system vehicli - każdy spodziewał się, że vehicle tylko dla uberów :) a tu rozczarowanie - istnieje możliwość, że MA puści do obiegu statki dostępne dla każdego, które będą umożliwiały przemieszczanie się pomiędzy planetami lub stacjami kosmicznymi w taki sam sposób co przez TP, z tą różnicą, że opłaty od momentu ich wprowadzenia będą szły do kieszeni MA... Oczywiście będzie można zabrać MOŻE z jedną osobę :) która będzie chciała taniej przelecieć :) ale jeśli coś takiego zrobią to myślę, że od dzisiejszych cen za TP znacznie różnić się koszta nie będą, a jak dołożymy osobę koszta mogą rosnąć - nie koniecznie muszą być stałe. ...a dodatkowo MA wprowadzając to na 100% zrobi to tak, że każdy z tego powodu będzie się cieszył po pachy i wychwalał MA na EF czy innym forum ;) na pewno przyćmi to (+ kasa za TP do tej pory) rozpacz właścicieli hangarów. ...i z tym systemem może zacznie się nowa era dawno obiecanych gwiezdnych wojen, miningów i zwiedzania kosmosu ;) w poszukiwaniu przygód... no i prośba - zapamiętajcie to co piszę powyżej ;) by potem nie było, że nic takiego nie pisałem ;)

Na dniach opublikuje najważniejsze modyfikacje wprowadzone w życie Entropii przez MA do tej pory, które miały największe znaczenie w dobijaniu przysłowiowych gwoździ do trumny dla każdego gracza z osobna... jak sobie zbieram te informacje to aż mnie śmiech opanowuje jak pomyślę, że każda zmiana była przez MA słodzona tak, że każdy był zadowolony wychwalając przy tym poczynania MA na różnych forach, a tym czasem modyfikacje te znacząco nam zaszkodziły.

Szczegóły wkrótce :)

Ostatnio edytowany przez ateush, 05 Sty 2011, 16:28, edytowano w sumie 1 raz
treść nie na temat usunięta

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2011, 01:07 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
nudzisz mutak, fakt to od dawna wiadomy, ze MA cycka cie ... po kasie
proste, ze nie przywroca hangarow w poprzedniej wersji, poobserwowali ile to kasy przynosi i predzej splaca klientow niz dadza im zarobic/ kropka
wymyslenie shipa ktory poniesie cie do "gwiazd" po kosztach zblizonych do tp jest glupi z zalozenia - po uj ten ship, w takim razie
imo koszt bedzie nizszy o conajmniej polowe i bedzie w roznych wersjach - od jednoosobowej do do kilkunasto conajmniej
przyczym koszt eksploatacji bedzie duzo wyzszy niz do tej pory, a byc moze, itemy do tej pory tetowane, ktore tak usilnie zbierasz od lat zaczna miec swoja wartosc....
tak czy siak, spaceshipy wroca jak bedzie wiecej "planet"
hoghw

Profil Offline
PostPost został usunięty przez ateush 05 Sty 2011, 16:31.
Powód: nie na temat
PostPost został usunięty przez ateush 05 Sty 2011, 16:32.
PostPost został usunięty przez ateush 05 Sty 2011, 16:32.
PostPost został usunięty przez ateush 05 Sty 2011, 16:34.
PostPost został usunięty przez ateush 05 Sty 2011, 16:35.
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2011, 14:30 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 161
Nick w grze: Lucas Damage Kovalsky
A wracajÄ…c do tematu:

Ja osobiście TYLKO DZIĘKI TEMU, ze MA wywaliło ten pożal się Boże "hangar system" zwiedziłem w końcu CP i CND, i te nowe "planety"

Absolutnie nie chcę aby tamten chory system powrócił, ja chcę się szybko, natychmiastowo przemieszczać.
A nie marnować czas nie robiąc zupełnie nic, czekając na jakiegoś kołka, żeby sobie pół dnia miejsca w statku zapełniał.
Mam dokumentnie w dupie czy kasę za to będzie szła do MA, czy do jakiegoś kolesia.
Ja nie mam po prostu ani czasu, ani chęci na pierdoły tego typu.
Nigdy więcej czegoś choćby zbliżonego do starego systemu odlotów.

BTW:
Mutak, jestem ciekaw tej Twojej listy modyfikacji, gdyż wg mnie to wszystko zaczęło iść w dobrym kierunku pod względem samej gry i jej zawartości. Coś się po prostu dzieje. Z tym, że ta gra w tej chwili jest dla ludzi zamożnych, a z czasem będzie tylko dla bogatych, zgadzam się również. Ale to już inna historia.
Od kiedy gram na luzie, nie wykorzystując każdej wolnej chwili na ten zgubny nałóg, zupełnie inaczej odbieram grę.
Jak mam za co to gram na takim poziomie, który mi odpowiada, a jak nie mam kasy, to po prostu NIE GRAM.
I każdemu polecam to samo.

Jak by nie patrzeć, nikt nikogo nie zmusza do wpłat, nikt nikogo nie zmusza do gry. A ludzie wpłacają i grają. Więc coś w sobie ta entropia jednak ma, pomimo jej psucia przez MA.
Żeby nie było, ponarzekać i pobluzgać na MA lubię tak jak wszyscy inni :)

Ostatnio edytowany przez Leon, 05 Sty 2011, 14:32, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2011, 14:30 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Leon:
Nie mam pewności czy grałeś wcześniej ale to co zbiorę do kupy i opiszę być może bedzie powodem, ze przestaniesz tak myslec jak myslisz ;)

co do hangarow to zgodze sie z toba, tez tamten system byl lipny, zawsze wkurzalo mnie to, ze musialem czekac... itd... ale pomijajac moje wkurzenie na to, MA wyrzadzi krzywde tym ktorzy posiadali hangary, a tym samym wprowadza kolejna modyfikacje z kolei ktora udezy w interesy graczy, tj. w kolejny sposob dorabiania sie w grze - stary system hangarow to chyba ostatni z latwiejszych sposobow na kase od innych graczy, kiedys mozna bylo cos przykrecic na aukcji - dzis nie mozna bo po pierwsze MA dal "udogodnienia" w postaci historii sprzedazy aukcyjnych, kolejno dodali filtry ktore umozliwiaja nie dosc, ze wyszukanie konkretnych rzeczy to jeszcze mozna je wysortowac wg najtanszych - ja to odbieram tylko w jeden sposob (tu zaznacze, ze zmienili tez oplaty prowizyjne aukcji z 1 ped total na 0.50 podstawa + % od MU) - oficjalnie MA chodzilo o to by ludzie nie przeplacali - to moze i dobrze - ale jak wiadomo ci co sprzedaja chca jak najwiecej za dany item i logiczne jest to, ze tacy beda wystawiac drozej i tu powstaje ryzyko sprzedajacego, ze aukcja nie zejdzie i niestety w 90% przypadkach tak jest - MA zaciera raczki) (mowie o drozszych itemach - nikt takich nie wystawia od 1 peda) wiąże się to z wysokim % od nawet nie sprzedaży lol (ktore konsumuje MA) od wystawiania... i MA na ta kase wlasnie liczy... nie dosc ze zniszczyli tymi krokami uliczny handel (bo historia MU dostepna jest wszedzie) to i aukcje... oczywiscie dla tych ktorzy w ten sposob sie bawili dorabiajac kase na przemial - dzis to niemozliwe... to taki niewielki przyklad zmian... ale wypisze ich wiecej w soim czasie jak zdobede natchnienia ;)

Ostatnio edytowany przez XII, 05 Sty 2011, 17:05, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2011, 15:01 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
XII napisał(a):
martre odebralem tak jak to napisales, napisale to po chamsku i tyle i to jak zwykle pod wplywem alkoholu :/ i nadal nie czuje jakbym sie zalil w moim poscie ktorego tak pojechales,a raczej po mnie ze marudze... tam tylko napisalem, a raczej opisalem przypuszczenia moje co moze MA zrobic. Poza tym mam zamiar zebrac do kupy wszystkie zmiany ktore wprowadzil MA do gry, a ktore na swoj sposob niszcza, a moze i nawet zniszczyly po czesci niektore rzeczy majace wplyw na miodnosc gry...

mutak nigdzie nie pojechalem po tobie, wyrazilem swoja opinie na temat hangarow, jednoczesnie nie zgadzajac sie z twoja teza, ze ich nie przywroca, ba, dodatkowo wyrazilem podziw dla twojej przenikliwosci, dzieki ktorej gromadzisz "kupe" roznych niepotrzebnych atm rzeczy (w tym wypadku mialem na mysli stuff do hangarow), ktore z pewnoscia zostana wykorzystane w przyszlosci, w nowym systemie hangarow, systemie "przyjaznym" i ogolnodostepnym dla graczy, ktory zamiast ciac koszt podrozy, znacznie go powiekszy...wszak kazdy bedzie chcial miec swoj maly hangar z kilkoma spaceshipami w srodku

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2011, 15:58 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
kurcze Martre, niezle musiales popic, ze az Mutak na forum czuje :mrgreen: j/k ofc, bo juz nie wiem, kto odbiera posty na serio, a kto nie ;)

a co do hangarow, hm, ze cos sie swieci bylo juz od dawna wiadomo, przywrocenie starego systemu nie byloby ani troche skomplikowane, wsiadalo sie tylko do statku, zaczynalo trzasc, czarny ekran, i jestesmy na CND/CP, bardziej podejrzewalbym, ze MA bedzie chcialo zatrzymac sobie czesc z oplat, nikt nie wie ile tego sie nazbieralo, w splacenie wlascicieli hangarow dosc watpie, na jakiej podstawie wycenia hangary? nigdy nie usatysfakcjonuja wszystkich = krzyk tym razem oskubanych zamoznych na EF :) po trzecie to postapia wbrew oficjalnie podanej wszystkim informacji o zwrocie kasy za teleportacje do wlascicieli hangarow (bo o ile pamietam info bylo oficjalne)

PS. wracajac jeszcze do splaty hangarow, na 99% nie ma na to szans, musieliby wlascicielom hangarow dac i rownowartosc hangaru i dodatkowo odszkodowanie (ktore obiecali) za brak mozliwosci latania od vu10, ale wiadomo, ze MA moze wszystko wg regulaminu, mogliby im nawet nie oddac hangarow, stad pozostawiam ten 1% mozliwosci ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2011, 17:05 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
JA tylko proszę administratora tego forum by ten wywalił posty martre z tego tematu.
...i na razie nic dodać nic ująć.

ten post też do wywalenia - po wywaleniu tamtych oczywiście :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2011, 17:23 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
XII napisał(a):
JA tylko proszę administratora tego forum by ten wywalił posty martre z tego tematu.
...i na razie nic dodać nic ująć.

ten post też do wywalenia - po wywaleniu tamtych oczywiście :)

a niby czemu moje ? jak moje to i twoje
wnosza dokladnie tyle samo :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2011, 18:46 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
MA powoli przestaje być dla nas stroną, nie mamy już do czynienia z jedną planetą a kilkoma, a następne w kolejce,

są związani z umowami i nie mogą sobie bez przemyslenia mieszać w systemie, z jednej strony wprowadzając pojazdy kosmiczne i nowy system przemieszczania muszą je zaimplementować u wszystkich partnerów, z drugiej nie pozwolą im na sprzedaż nowych hangarów pamiętając jakie pieniądze można z nich wyciągnąć, mają o czym myśleć

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2011, 19:24 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
JIIIS napisał(a):
PS. wracajac jeszcze do splaty hangarow, na 99% nie ma na to szans, musieliby wlascicielom hangarow dac i rownowartosc hangaru i dodatkowo odszkodowanie (ktore obiecali) za brak mozliwosci latania od vu10, ale wiadomo, ze MA moze wszystko wg regulaminu, mogliby im nawet nie oddac hangarow, stad pozostawiam ten 1% mozliwosci ;)

rownowartosc hangaru moga dostac w kazdej chwili. Kazdy hangar jest wart dokladnie 0.01 PED.
Wlasciciele hangarow od jakiegos czasu codziennie dostaja pedziaki z teleportow.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2011, 20:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
michalpypek napisał(a):
rownowartosc hangaru moga dostac w kazdej chwili. Kazdy hangar jest wart dokladnie 0.01 PED.
Wlasciciele hangarow od jakiegos czasu codziennie dostaja pedziaki z teleportow.

no tak, moga dostac rownowartosc Deeda, wtedy wszyscy by krzyczeli na EF :lol: a ta druga informacja to cos nowego, zaczeli juz faktycznie wyplacac? od kiedy? za ten okres od poczatku vu10 rowniez zaplacili? skad te info? ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Sty 2011, 04:01 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Mutak specjalnie dla ciebie i wyluzuj juz ;)
http://www.youtube.com/watch?v=TtjzViev ... re=related

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Sty 2011, 09:05 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
JIIIS napisał(a):
michalpypek napisał(a):

no tak, moga dostac rownowartosc Deeda, wtedy wszyscy by krzyczeli na EF :lol: a ta druga informacja to cos nowego, zaczeli juz faktycznie wyplacac? od kiedy? za ten okres od poczatku vu10 rowniez zaplacili? skad te info? ;)

od 3 grudnia zaczeli dostawac, za okres od poczatku vu 10 dostali. informacja wzieta stÄ…d http://www.planetcalypsoforum.com/forum ... gar-owners

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Sty 2011, 13:07 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
no to lool nieźle, ciekawe dlaczego tak zaczęli rozdawać (na raty, a nie raz na koniec?) i czy ta zaprezentowana kwota 4xxx ped to od vu10 do teraz ? :) (chyba trochę mało...?)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Sty 2011, 20:28 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 161
Nick w grze: Lucas Damage Kovalsky
Mutak, gdzie ta Twoja lista ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Sty 2011, 21:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Panowie, Mutak jak zwykle wciaga nas w dyskusje, bo ma PLAN, liczy, że podsuniemy mu pomysłaj ka nabić kapuche na hangarach, proponuję, zeby Admini****** zamkneła ten temat :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2011, 00:11 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Loss_AdKos
Ależ panowie poprzedni system wcale nie wymagał czekania, bilet od razu kosztował 50 PED.
To chyba niezbyt wygórowana cena jak za przelot międzygalaktyczny ... ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2011, 09:57 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
XII napisał(a):
no to lool nieźle, ciekawe dlaczego tak zaczęli rozdawać (na raty, a nie raz na koniec?) i czy ta zaprezentowana kwota 4xxx ped to od vu10 do teraz ? :) (chyba trochę mało...?)

Muti, nie przeczytałeś do końca. Pierwsza wypłata za okres 9 miesięcy od vu10 była około 9K ped, druga wypłata za kolejne 6 miesięcy była 4.7K i od tej pory dostają wypłaty dzienne (na zamieszczonym screenie ~35 ped).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2011, 19:48 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2007
Zapytajcie EgLEEE....czy jakos tam...wwwwwwwww.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sty 2011, 21:39 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Loss_AdKos napisał(a):
Ależ panowie poprzedni system wcale nie wymagał czekania, bilet od razu kosztował 50 PED.
To chyba niezbyt wygórowana cena jak za przelot międzygalaktyczny ... ;-)

Własnie był taki bilet. Ja jednak myśle że tamten system dawał pewną kontrole nad cenami lotów.
Teraz to MA może sobie dać cene jaką chce.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 54 gości

Panel
Skocz do: