Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lis 2010, 13:19 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
Our servers are now unavailable while we implement Entropia Universe Release 11.4.5.

We estimate that the servers will be made available again at 2010-11-25 13:00 UTC.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lis 2010, 14:32 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
HP: 0
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: BaBeL BaBeL kamil
Po sciagnieciu niewielkiego patcha zaczyna mi sciagac "downloading dynamic content" i to w uj wielkie bo 4h sciagania? o co w tytm chodzi? tez tak macie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lis 2010, 15:59 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
rofl, jak znowu jest dynamic content to ja sobie poczekam z updatem, az naprawia bugi :lol: a mialem dzis odebrac nagrody za skonczone misje eventowe, nic moze do konca miesiaca uda sie wgrac update :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lis 2010, 16:00 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Entropia Universe 11.4.5 Release Notes
Improvements and Fixed Issues

* Resolved issues with Client Loader crashes when closing it at network connection failure and in the middle of repairing files.
* Progress bar when repairing corrupt files is adjusted and smoother.
* Client Loader can now handle compression changes and will re-compress without the need of downloading the files again.
* When a corrupt dynamic content file is found and repaired you will now be notified about this in the error list in the Repair GUI.
* Icons are now displayed without requiring a second log in.
* Issue with Shader cache is resolved. Color and texture are now displayed without delay when you visit a new place.
* Restored objects necessary for the mission "Belly of the Beast".

P.S. Chyba nie ma sensu robić z tego niusa :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lis 2010, 16:01 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 96
ja też ze strachem w oczach czytałem patch notes... ale poszło bez bólu - ściągnęło się w kilkanaście sekund

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lis 2010, 16:13 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
no dokładnie na początku pokazuje ( niewiadomo co chce ściagać) ale potem dociąga pliki do istniejącego dynamic contect także nie ma obaw :) u mnie trwało to niecałe 10 min

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lis 2010, 02:38 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
faktycznie 2,5h sciagania, ale jestem na łączu hotelowym, więc wystarczy się położyć spać i rano bedzie updated :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lis 2010, 21:00 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
zapomnieli o stabilnosci :?: :!: od tego VU temperatura w kompie osiaga mi poziom alarmowy :evil:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lis 2010, 21:38 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Nick w grze: Star Rider
JIIIS napisał(a):
zapomnieli o stabilnosci :?: :!: od tego VU temperatura w kompie osiaga mi poziom alarmowy :evil:

to wyczyść chłodzenie w komputerze ;P
abstrahując, bo dawno nie zaglądałem a dziś mnie podkusiło :evil: od dawna są w TT itemy "Rookie"? I czy można je wykorzystywać tylko w lokacji startowej czy na całej mapie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lis 2010, 22:08 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 121
Society: Niveus Lupus
dosyc dawno
wszedzi

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lis 2010, 22:20 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Star Rider napisał(a):
JIIIS napisał(a):

to wyczyść chłodzenie w komputerze ;P

eee, na zime? tak fajnie w nogi grzeje :D

doraznie pomoglo sciagniecie obudowy ;) jak sie bede nudzil to poczyszcze w srodu ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Lis 2010, 10:01 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
O to, to... to dobre jest. Do czasu -> viewtopic.php?p=83800#p83800

:lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Lis 2010, 19:52 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Doraźnie otwarcie obudowy niekoniecznie może pomóc, a nawet może zaszkodzić w pewnych przypadkach :) Wszystko zależy od konstrukcji, np. jeżeli masz tunel z przodu wentylator zasysający i tył wyciągany przez wentylator z zasilacza i kartę z turbiną, otwarcie boku spowoduje tylko dodatkowe zawirowania powietrza w strumieniu i zmniejszenie efektywności :) Z drugiej strony kiedy masz nowoczesne chłodzenie z dużą ilością cienkich blaszek w które dostał się kurz i np.: heatpipe, to otwarcie obudowy też niewiele pomoże, bo mimo że będzie duży dostęp do chłodnego powietrze z zewnątrz to i tak wentylator nie będzie mógł go wtłoczyć przez radiator, to też najczęstsza przyczyna wieszania się i awarii laptopów po za uszkodzeniem pamięci :) , a wystarczy odkręcić klapkę w miejscu gdzie jest wentylator i wyjąć kożuszek syfu pomiędzy nim a blaszkami radiatora :)

W sumie generalnie za Sivym, bo dopiero teraz zerknÄ…Å‚em w linka :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Gru 2010, 12:24 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
dzieki za wyczerpujacy opis ;)

nie pamietam dokladnie jak to wyglada u mnie w kompie ( w pracy jestem), ale jest chyba tak: wlot powietrza na glowny wiatrak z lewej (patrzac od przodu skrzynki), wylot pewnie z tylu ;) drugi wiatrak na karcie grafiki, od dolu, no i na procku, wszystkie sprawne, choc nieodkurzane chwile, ale ton kurzu nie ma

co sie dzieje: przy zamknietej obudowie i wlaczeniu kompa temperatura jest ok (plyty i cpu, oscyluje cos kolo 30-35, obroty wiatraka ok. 2000 rpm), po wlaczeniu EU zaczyna wzrastac, 40, 45, gdzies tu wiatrak zaczyna wchodzic na 3000 rpm, ale nic nie pomaga i temperatura rosnie coraz bardziej do 50, 55, rekord 65, tu sie juz zaniepokoilem, bo mi zaczelo porzadnie grzac w nogi ;)

i teraz zdjecie lewej czesci obudowy zalatwia problem, zaczyna sie chlodzic powoli, i schodzi temp. do ok. 40, wiec wyglada jakby cos nie tak bylo z obiegiem powietrza z zamknieta obudowa

nic w srodku nie zmienialem od zakupu kompa rok temu, zaczal sie grzac wlasnie jakos po ostatnim VU (z dynamic content 2, pewnie zbieg okolicznosci, ale jest na kogo zwalic ;))

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Gru 2010, 12:50 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
zdjęcia wstaw, będzie łatwiej :)

"nic w srodku nie zmienialem od zakupu kompa rok temu, zaczal sie grzac wlasnie jakos po ostatnim VU (z dynamic content 2, pewnie zbieg okolicznosci, ale jest na kogo zwalic ;))" raczej zbieg okoliczności, chyba że po update coś zaczęło Ci intensywnie wykorzystywać procesor, z tym że chłodzenie i tak powinno sobie radzić nawet z obciążonym na 100% procesorem, przecież... jest jeszcze kwestia użycia kiepskiej pasty pomiędzy chłodzeniem a procesorem, z czasem robi się twarda i dużo słabiej przewodzi ciepło, ale w tedy raczej nie było by takiej drastycznej zmiany po zdjęciu obudowy, czyli raczej kurz albo gdzieś zwalony obieg powietrza...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Gru 2010, 13:30 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
J3, nie rób wioski - przedmuchaj wszystkie komponenty i po problemie (w robocie się nie obrażą jak wyniesiesz jedną puszkę sprężonego powietrza :wink: ). Choć i Star Raider może mieć tu rację, te pasty używane "fabrycznie" są strasznie słabej jakości i z czasem mogą się zapiec - możesz na wszelki wypadek sprawdzić jej obecną konsystencję.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Gru 2010, 21:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
w moim starym Asusie ta pasta wyparowała, został tylko smutny ślad i praca w power saving mode

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Gru 2010, 23:46 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
nie ma zadnej wioski :D sprezone powietrze od dawna mam, tylko za daleko lezy ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Gru 2010, 10:13 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
:klapsy:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Gru 2010, 16:55 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Sivy napisał(a):
:klapsy:

tak publicznie na forum? :mrgreen: ty ty swintuszku :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Gru 2010, 17:40 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
JIIIS tyle przy maszynce stoisz a wyczyścić jej nie umiesz ? :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Gru 2010, 22:05 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Piotrek napisał(a):
JIIIS tyle przy maszynce stoisz a wyczyścić jej nie umiesz ? :D

jak stoje przy maszynie to zazwyczaj leze ;)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 44 gości

Panel
Skocz do: