Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 12:18 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
takie luzne przemyslenia, po pierwszym dniu na Planet Calypso (bez narzekania na loot ;))

1. chodzenie: na poczatku musialem na nowo nauczyc sie chodzic, moj ulubiony tryb widoku z trzeciej osoby nie dziala tak jak dzialal wczesniej, wciskajac strzalki lewo/prawo, robie krok lewo/prawo, zamiast sie obracac, bez sensu ;) no ale ok to maja poprawic, mam nadzieje, ze rowniez bedzie dzialac tak samo podbieganie do moba na odleglosc strzalu, podbieganie do claimow itp.

2. storage: jak juz udalo mi sie dojsc do budynku, sprawdzilem storage, bajzel wiadomo, 500 itemow do poustawiania, mam nadzieje, ze juz tego znowu nie zresetuja ;) ikonki niektorych przedmiotow lepiej by narysowalo dziecko w przedszkolu

3. aukcja: porazka, nie dosc, ze byla niewygodna wczesniej to trzeba teraz 2x wiecej sie oklikac, przyciski jak byly niewygodne tak sa jeszcze bardziej

4. craft: postanowilem pokrafcic, cyferki w oknie lootu sa tragiczne, nieczytelne, dobrze ze poprawili juz problem z odstepami miedzy pozczegolnymi klikami

5. mining: pozwiedzajmy swiat i rzucmy kilka bombek, z East Scylla w strone Athena Spaceport, odkryjemy nowy TP i popodziwiamy krajobrazy, do Atheny nie dotarlem, bo cos mnie po drodze zjadlo jak bylem afk, wyladowalem w swietnym outposcie, gdzie dookola gora na gorze i glebokie kaniony, jeszcze raz gratuluje osobie odpowiedzialnej za przestrzenne zagospodarowanie terenu, gdyby dzialal TP chip pewnie bym go juz kilkadziesiat razy uzyl (moze wlasnie po to takie uksztaltowanie terenu), przez 4h probujac sie wydobyc z tego terenu udalo mi sie rzucic moze 100 bomb, zywcem nie bylo gdzie, dodatkowo mining sprawia mi teraz 2x wiecej radosci, 1x jak trafie claima, 2x jak uda mi sie do niego dotrzec ;) wpadlem tez w jakas fajna dziure -> T -> kolejny outpost, ok dotarlem do Atheny

6. hunting: popolowalem po drodze, jak sie juz przystosowalem do 1st person view i przemapowalem kilka klawiszy, zeby wygodnie bylo manipulowac, jest do zniesienia, zdarzaly sie nielootowalne mobki, jeden poki zyl to mnie gonil, a jak zabilem to uciekal ode mnie, nie dogonilem i nie zlootowalem :D

7. interakcja z roslinnoscia: smiech na sali, lol, jedna paprotke pokazowo przygotowali, reszta jak stala nieruchomo tak stoi, brak konsekwencji MA, czesc kamieni/drzew mozne przejsc czesc nie, a, jeszcze jedna interakcje z roslinnoscia zauwazylem, utknalem w jednym drzewie jak jakis kornik :D

8. muzyka/dzwiek: lipa, co z tego, ze np. wodospad kolo Atheny piekny, ale spodziewalem sie ogluszajacego huku wody, no to sie zawiodlem, nie wspomne juz o dzwieku rzucania bomby, jakbym chlastal niewolnika, brak mnostwa dzwiekow: przychodzacy PM, aukcja, itp., gra traci strasznie na tym, ale jak wiadomo, dodac kilka dzwiekow to mnostwo roboty

teraz te pozytywne ;)

a. te miejsca nad ktorymi popracowali sa faktycznie ladne, nie zwiedzalem duzo, np. Athena sliczna, pewnie jeszcze sporo do zwiedzenia, ale tez i czesc nieladnie zrobili, np. Repair terminal jak pisuar ;) craft maszyny jak lodowki w miesnym ;) ale sa tez rzeczy, ktorych nie ruszyli, i ktore do konca nie pasuja do klimatu, np. wnetrza niektorych aukcji wygladaja jak jakies antyki

b. krajobrazy sliczne, zachody/wschody, noc, cienie, ladne, ale to jest tylko dodatek

c. mobki nie najgorsze, choc nie podoba mi sie jak podbiegnie za blisko i zaczynam widziec jego srodek, czyli nic ;)

w sumie to tyle, albo az tyle jak na 1szy dzien :)

PS. a jakie Wasze wrazenia? :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 13:09 
Mediocre
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 101
Society: armia krajowa
Nick w grze: quent71 quent71 quent71
JIIIS napisał(a):
1. chodzenie: na poczatku musialem na nowo nauczyc sie chodzic, moj ulubiony tryb widoku z trzeciej osoby nie dziala tak jak dzialal wczesniej, wciskajac strzalki lewo/prawo, robie krok lewo/prawo, zamiast sie obracac, bez sensu ;)

ja strzalek akurat nie uzywalem, obracalem sie PPM i to mi bardzo pasowalo, a teraz???...
bedac w 3 osobie mozna wcisnac "spacje", wtedy nie mamy kursora, za to avatar obraca sie dookola, niestety nie poklikamy wtedy myszka, ewentualnie jeszcze raz spacja i wtedy mamy kursor(no chyba ze ktos inaczej operuje)
a wiec zostaje bieganie w pierwszej osobie, czego nie lubie.... jak chce pobiegac w pierwszej osobie to wlaczam sobie counter strikea...

JIIIS napisał(a):
dodatkowo mining sprawia mi teraz 2x wiecej radosci, 1x jak trafie claima, 2x jak uda mi sie do niego dotrzec ;)

o tak z tym sie zgodze, trafic claima to teraz jak typowa loteria jest... jeszcze zeby cos konkretnego pod tymi claimami bylo...

JIIIS napisał(a):
8. muzyka/dzwiek: lipa, co z tego, ze np. wodospad kolo Atheny piekny, ale spodziewalem sie ogluszajacego huku wody, no to sie zawiodlem, nie wspomne juz o dzwieku rzucania bomby, jakbym chlastal niewolnika, brak mnostwa dzwiekow: przychodzacy PM, aukcja, itp., gra traci strasznie na tym, ale jak wiadomo, dodac kilka dzwiekow to mnostwo roboty

ooo tak dzwiek bomby jest kozacki :D:D moj ulubiony:)

ja to szczerze na nowe dzwieki to nie czekalem, lubie jak berycledy cos tam czasem mrucza pod nosem:) a ogolne dzwieki "przyrody" mnie nie interesuja
ale to ze nie ma tych klikow, pikow i innych piszczkow irytuje mnie bardzo...

JIIIS napisał(a):
Repair terminal jak pisuar ;) craft maszyny jak lodowki w miesnym ;)

heheheheh:D:D
jak zobaczylem repaira to to samo pomyslalem:D
a maszyny do craftu idealnie opisales:D

tak ogolnie to mi sie podoba, ale moim zdaniem przesadzili z wymaganiami
jak na razie to "najladniejsza" rzecz jaka mi sie spodobala to plywanie podczas silnego slonca, swietnie to zrobili, gra cieni i zalamania swiatla, jak dla mnie mistrzostwo, ale to jedna rzecz o ktorej moge tak powiedziec (no repair terminal tez jest mistrzowski:P)

Ostatnio edytowany przez quent71, 03 Wrz 2009, 13:09, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
PostPost został usunięty przez CvX! 03 Wrz 2009, 13:15.
Powód: za spam, cholera jasna! :P
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 13:27 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Panowie - albo słuchawki macie zyebane albo nie włączyliście pełnych dźwięków w opcjach. U mnie wszystkie kliki-pyki-stuki są, PM słychać i całą resztę też - może coś tu zmieni ustawienie sound quality na V.High albo zabawa z suwakami? Jedyny problem z dziękiem to wtedy gdy wiele osób używa broni w jednym miejscu - czasami słychać wystrzały z innych zamiast ze swojej broni :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 14:01 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Sivy napisał(a):
Panowie - albo słuchawki macie zyebane albo nie włączyliście pełnych dźwięków w opcjach. U mnie wszystkie kliki-pyki-stuki są, PM słychać i całą resztę też - może coś tu zmieni ustawienie sound quality na V.High albo zabawa z suwakami?

ustawione na V. High, suwaki max. :) slysze np. klik klikania w maszyne, dzwiek okienka lootu, globala, a nie slysze np. PM ani aukcji i pewnie tez jakichs innych ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 14:09 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
Jeśli o mnie chodzi to powoli zaczynam się przyzwyczajać do tych wszystkich niedociągnięć, a jest już o NIEBO lepiej niż na początku, nawet z częstotliwością trafiania claimów, o wielkości tychże nie mówię , bo wiadomo o co chodzi :)
Jedyne co mnie zraziło wczoraj to to, że podczas gdy chce przerwać na chwile craft, wyłączam okno maszyny i co sie dzieje? A dzieje się to ze pojawia sie komunikat "you may not move". Mało tego zaglądam do inventory a tam componentów nie ma, tak jakbym był "podpięty" do maszyny, a skłądniki w środku, nawet przycisk clear nie działał jak powinien ;). No juz miałem do suppa pisać, ale dostałem olśnienia i sie relogowałem i wszystko do normy powróciło.
Wiecie ile razy przez ten drobny błąd musiałem sie relogować (1000 klików sprężynek), gdy tylko chciałem coś na aukcji sprawdzić, albo do storage zajżeć? Nie jeden by stracił cierpliwość... Ale po kilku relogach i tyluż browarach nawet mnie to bawiło :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 14:15 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
will napisał(a):
Jedyne co mnie zraziło wczoraj to to, że podczas gdy chce przerwać na chwile craft, wyłączam okno maszyny i co sie dzieje? A dzieje się to ze pojawia sie komunikat "you may not move". Mało tego zaglądam do inventory a tam componentów nie ma, tak jakbym był "podpięty" do maszyny, a skłądniki w środku, nawet przycisk clear nie działał jak powinien ;). No juz miałem do suppa pisać, ale dostałem olśnienia i sie relogowałem i wszystko do normy powróciło.
Wiecie ile razy przez ten drobny błąd musiałem sie relogować (1000 klików sprężynek), gdy tylko chciałem coś na aukcji sprawdzić, albo do storage zajżeć? Nie jeden by stracił cierpliwość... Ale po kilku relogach i tyluż browarach nawet mnie to bawiło :)

sa dwie opcje, idz do budynku, gdzie masz kolo siebie maszyne/aukcje/storage, mozna tak stanac, ze masz dostep do wszystkiego bez ruszania sie :D:D

dwa: w maszynie clear -> exit, wtedy powinno byc ok

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 14:19 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
JIIIS napisał(a):
Sivy napisał(a):
Panowie - albo słuchawki macie zyebane albo nie włączyliście pełnych dźwięków w opcjach. U mnie wszystkie kliki-pyki-stuki są, PM słychać i całą resztę też - może coś tu zmieni ustawienie sound quality na V.High albo zabawa z suwakami?

ustawione na V. High, suwaki max. :) slysze np. klik klikania w maszyne, dzwiek okienka lootu, globala, a nie slysze np. PM ani aukcji i pewnie tez jakichs innych ;)

Ciekawe... może karta albo na prawdę głośniki szwankują? Albo pytanko do supportu :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 14:27 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Sivy napisał(a):
Ciekawe... może karta albo na prawdę głośniki szwankują? Albo pytanko do supportu :lol:

hehe, nie no juz bez jaj, zeby karta dzwiekowa czesc odtwarzala, a czesc nie :D poza tym na razie jest nas dwoch (ja i quent) ktorzy nie slysza i Ty ktory slyszysz :P ciekawe jak to jest u innych ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 14:53 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
JIIIS napisał(a):
Sivy napisał(a):

hehe, nie no juz bez jaj, zeby karta dzwiekowa czesc odtwarzala, a czesc nie :D poza tym na razie jest nas dwoch (ja i quent) ktorzy nie slysza i Ty ktory slyszysz :P ciekawe jak to jest u innych ;)

A słychać u Was dźwięk łączenia przedmiotów (np ammo)?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 15:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Sivy napisał(a):
JIIIS napisał(a):

A słychać u Was dźwięk łączenia przedmiotów (np ammo)?

slychac, slychac tez dzwiek rozdzielania ammo ;) slychac tez np. klik w przycisk maszyny, slychac tez ledwie slyszalny dzwiek wlaczania inventory (I), w sumie to nie doslyszalem tylko tego od aukcji i PM, moze sa ale tak ciche, ze musialbym niezle podglosnic na kompie, w sumie to tak sprobuje

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 20:40 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
HP: 0
jeżeli chodzi o górki to spróbuj chodzic tylem po nich ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 21:45 
Mediocre
Dołączenie:
Kwiecień 2009
ja niektore psztyki pyki tez mam, ale brak aukcji, pm, jak level wskakuje, krytyki i.... nie pamietam co jeszcze

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Wrz 2009, 09:11 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
quent71 napisał(a):
ja niektore psztyki pyki tez mam, ale brak aukcji, pm, jak level wskakuje, krytyki i.... nie pamietam co jeszcze

A żeby było śmieszniej to ostatnio nawet wyczaiłem, że za każdym razem jak zostajesz trafiony też jest dźwięk :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Wrz 2009, 10:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Sivy napisał(a):
quent71 napisał(a):

A żeby było śmieszniej to ostatnio nawet wyczaiłem, że za każdym razem jak zostajesz trafiony też jest dźwięk :lol:

dzwieku PMa nie bylo, juz dodali ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Wrz 2009, 12:39 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
powinni dodac jeszcze odglos zalamania po 100 nrf'ach , np dzwiek trzasniecia finderem o kamien czy cos ...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Wrz 2009, 12:41 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
Kielon napisał(a):
powinni dodac jeszcze odglos zalamania po 100 nrf'ach , np dzwiek trzasniecia finderem o kamien czy cos ...

:lol:
pomysl zdecydowanie mi sie podoba :mrgreen:
przydalby sie takze emoty, typu skakanie po gunie, z odpowiednimi odglosami, po huncie na 350 ped z 40 pedami lotu ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Wrz 2009, 13:55 
Mediocre
Dołączenie:
Kwiecień 2009
to by ludzie nic innego nie robili:D:D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Wrz 2009, 15:02 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Kielon napisał(a):

ja tam bralem finder w reke i pare razy wpisywalem na czacie: wtf wtf wtf :mrgreen:

co prawda bez odglosow, ale na finderze sie wyzywalem :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Wrz 2009, 19:48 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
hehe kurde... czyli wszyscy tak robią... a myślałem że może MA zwróci uwage czemu mi taka niedola :P

wtf rox ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Wrz 2009, 05:29 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
Mortifer napisał(a):
hehe kurde... czyli wszyscy tak robią... a myślałem że może MA zwróci uwage czemu mi taka niedola :P

wtf rox ;)

no nie tylko ty Morti i nie tylko my z tego forum:

http://www.entropiaforum.com/forums/gen ... iners.html

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Wrz 2009, 09:12 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
will napisał(a):
Mortifer napisał(a):

wtf rox ;)

no nie tylko ty Morti i nie tylko my z tego forum:

http://www.entropiaforum.com/forums/gen ... iners.html

Ja również zaliczam się do tego grona frustratów, a gdy jest bardzo źle to nawet pokuszę się o wpisanie "..." w czacie - nie ma nic gorszego niż trzy kropki będące odzwierciedleniem całkowitego załamania i zwątpienia :lol:

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości

Panel
Skocz do: