Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Mar 2008, 05:14 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 104
Do tej pory używałem do podliczania zasobności mojej postaci w EU proste arkusze Excela.
Po jakimś czasie zapragnąłem jednak odrębnego narzędzia, które dodatkowo mógłbym Wam udostępnić.
Z początku myślałem o panelu napisanym w php dostępnym online.
Po namyśle, stwierdziłem że gracze raczej niechętnie będą wprowadzać takie dane na cudzym serwerze, dlatego zacząłem się bawić php-gtk2.
Tak powstał "EU Accountant". Program jest w fazie rozwoju, ale posiada już podstawowe funkcje.
Opis i pliki do ściągnięcia są na stronie http://www.euaccountant.mentat.net.pl/.
Zapraszam do ściągnięcia i przetestowania.

PS. Żeby z góry nie zostać okrzykniętym złodziejem itp. - program posiada funkcję ściągania listy przedmiotów ze strony EU z wykorzystaniem loginu i hasła, ale jest to funkcja opcjonalna i zachęcam do nie korzystania z niej jeśli ktoś mi nie ufa (no chyba że ktoś zna php i sprawdzi sobie że jest bezpieczna). Ja sobie ufam więc mogę korzystać :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Mar 2008, 10:05 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
HP: 0
Właśnie na coś takiego czekałem :) Świetna robota - graty.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Mar 2008, 12:18 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 122
Society: Poltropia
Taki narzędzie jest też na stronie :wink:
http://www.entropiatools.com/invcalcpage.php

(gdyby komuś nie chciało się ściągać programów)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Mar 2008, 12:37 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
Zgadza siÄ™ i dodatkowo przelicza z markupem.
Minusem jest to że nie da się tam tego zapisać (przynajmniej ja nie widzę takiej opcji).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2008, 03:14 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 103
Society: KingKongSajz:)
jakby zliczal z markupem i automatycznie zdejmowal dane codziennie np albo co zadany czsas to w ogole fantastik:)
ino nie dziala:)
przynamniej z moja lista przedmiotow

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2008, 12:53 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
Nad markupem będę myślał w kolejnych wersjach. Trochę problematyczny wydaje mi się markup kiedy dodać listę przedmiotów np. z przed miesiąca bo dane o trza mieć archiwalne dane o markupie.

Pobieranie automatycznie da się zrobić na zasadach że włączasz program wpisujesz login i hasło a on w tle o wyznaczonych godzinach pobiera listę i dodaje. Nie jestem przekonany co do praktyczności tego rozwiązania chyba że ktoś gra zawsze o tych samych godzinach. Ja raczej jak mam ochotę na hunt to robię zrzut listy przed, i następny po. Wtedy wiem czy jestem na + czy na - (czywiście w TT).

Jeśli coś nie działa to proszę o pm lub maila (podany w help/about).
Jeśli w katalogu logs pojawiają się pliki to znaczy że php cię gdzieś wykrzaczył. Proszę je załączyć.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2008, 13:28 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
Society: Kingsajz
A czy jest mozliwosc, jakby wykluczenia itemkow w storage i na auction... zeby zliczalo tylko itemki ktore masz na sobie... ?

PS. Jak to odpalic?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2008, 13:48 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
Aktualnie nie ma automatycznej możliwości wykluczenia poszczególnych itemów.
Program po prostu przechodzi linia po linii z pola tekstowego i jeśli zaczyna się ona od cyfry dzieli ją po znakach tabulatora oraz wrzuca nazwę, ilość, wartość i kontener do bazy.
Można więc usuwać ręcznie pewne linie (kolejność liczb na początku nie ma znaczenia).

Ważne jest jeszcze to że na liście przedmiotów nie ma PEDów znajdujących się na karcie. Trzeba je z niej wyłuskać.

Najprościej jest ściągnąć wersję z php-gtk2. Należy rozpakować do jakiegoś katalogu i uruchomić EU_Accountant.vbs, który uruchomi resztę. Program powinien odpalić na Windows 2000, XP, Vista. Ja testowałem an XP.

Zachęcam do zgłaszania ewentualnych błędów :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2008, 15:03 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
+ rep dla autora... zapowiada sie na fajny programik

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2008, 17:32 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Wydaje sie fajne.
Ja nie będe korzystał bo mi to niepotrzebne ale +rep.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2008, 17:34 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
poczatek bardzo bardzo bardzo obiecujacy

jak tylko da rade jakos czytac markupy usrednione miesiecznie to bedzie wypas po pachy i dla mnie do kopania bedzie jak znalazl
do idealu jeszcze automatyczne czytanie stanu pedkarty i bedzie git

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2008, 08:01 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
A jest jakaś szansa co by wprowadzić do programu dane o BP żeby sprawdzał co się da wycrafcić ze śmieci które zalegają w storage?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2008, 12:00 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Dawid19791 napisał(a):
A jest jakaś szansa co by wprowadzić do programu dane o BP żeby sprawdzał co się da wycrafcić ze śmieci które zalegają w storage?

To jest niezły pomysł taki programik do sprawdzania aktualnej opłacalności crafcenia różnych rzeczy.
Spróbuje coś takiego zrobić tylko nie wiem skąd brać markupy czy PEauction lub MYTwoPec nie będzie
sie "czepiać" że korzystam z ich stron.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2008, 14:40 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Do tego warto spróbować stronki Bob the Builder (link jest na stronie głównej) - dokładniej narzędzia Crafting Wizzard: http://www.candyman.se/pe/bobthebuilder ... php?page=2

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2008, 17:52 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
No to widze ze nie ma sensu pisać czegoś takiego po raz drugi.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2008, 20:37 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
Opublikowałem wersję 0.3b.
Zmiany:
* usunięty błąd z apostrofem w nazwach
* dodano możliwość wklejania listy ze schowka oraz ładowania listy z pliku
* dodano krótkie opisy list
* dodano możliwość edycji listy (data, opis)
* dodano możliwość usuwania przedmiotu z listy
* dodano zapytania i potwierdzenia wykonania czynności

Aby zaktualizować wystarczy nadpisać stara wersję.
Niestety nie udało mi się na razie zrobić filtrów, ale pamiętam o nich :)
Zapraszam na http://www.euaccountant.mentat.net.pl/.

Pozdrawiam,
Mentat

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Mar 2008, 10:43 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
Bardzo dobra robota, swietnie !!
Jest tylko male ale
jezeli jest mozliwosc usuwania z listy to powinna byc takze mozliwosc zaznaczenia paru pozycji, a tak trzeba kasowac pojedynczo.... Taki maly wkurzajacy blad w udogodnieniu :)

Ps. Podejrzewam ze filtrowanie itemkow wedlug pozycji jest ciezkie do zrobienia.... Jak stoi sprawa?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Mar 2008, 12:23 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
na tymczas mozesz wygodnie uzyc feedow xml z mytwopecs - nei ma tam duzej ilosci itemow ale zdecydowanie podniesie wiarygodnosc bo teraz np majac 100 ped alice mamy de facto ok 140ped po markupie
wyslalem prosbe do supportu o udostepnoenie takich danych ale dostaem standardowa odpwoeidz ze dziekuja itd...czyli nic

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Mar 2008, 19:04 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
sirapacz napisał(a):
poczatek bardzo bardzo bardzo obiecujacy
jak tylko da rade jakos czytac markupy usrednione miesiecznie to bedzie wypas po pachy i dla mnie do kopania bedzie jak znalazl
do idealu jeszcze automatyczne czytanie stanu pedkarty i bedzie git

Czytać da radę o ile mi pokażesz źródło :)
Czytanie pedkarty IMHO nierealne. Nie wiem czemu tak jest że ona nie pojawia się w spisie. Widać ktoś (siakiś uber?) to kiedyś wymyślił. Można by się ich zapytać o powody MA.

Dawid19791 napisał(a):

Wszystko jest możliwe o ile będę wiedział jak to ma wyglądać i skąd wziąć dane.

Wilq napisał(a):
Bardzo dobra robota, swietnie !!
Jest tylko male ale
jezeli jest mozliwosc usuwania z listy to powinna byc takze mozliwosc zaznaczenia paru pozycji, a tak trzeba kasowac pojedynczo.... Taki maly wkurzajacy blad w udogodnieniu :)

Ps. Podejrzewam ze filtrowanie itemkow wedlug pozycji jest ciezkie do zrobienia.... Jak stoi sprawa?

Wiedziałem że poprosisz o zaznaczanie wielu :)
Nie tyle trudne (bo wiem mniej więcej jak to zrobię) co czasochłonne. To mój pierwszy program z wykorzystaniem GTK dlatego często muszę szukać jak niektóre rzeczy zrobić.

sirapacz napisał(a):
na tymczas mozesz wygodnie uzyc feedow xml z mytwopecs - nei ma tam duzej ilosci itemow ale zdecydowanie podniesie wiarygodnosc bo teraz np majac 100 ped alice mamy de facto ok 140ped po markupie
wyslalem prosbe do supportu o udostepnoenie takich danych ale dostaem standardowa odpwoeidz ze dziekuja itd...czyli nic

Hmm... widzę że tam ogólnie dane o surowcach. Przydały by się dane o wszystkich przedmiotach. Przyszło mi już jakiś czas temu myśl żeby wstawianie było dwuetapowe, tzn. najpierw wklejanie danych ze strony MA a następnie przemielenie ich w narzędziu z http://www.entropiatools.com/invcalcpage.php.

Do MA napisałeś?

PS. Dziękuję wszystkim za słowa uznania :P

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 219 gości

Panel
Skocz do: