Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lut 2008, 13:25 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2007
HP: 0
Witam,
w EU gram już ponad 2 msc i póki co dobrze mi idzie, mam tylko małe zastrzeżenie co do wzrostu mojego rifle skill. W tej chwili wynosi około 450. Zwykle biorę ammo za 10 ped i idę huntować berycled young, wtedy mój skill wzrasta o jakieś 15 punktów. Niestety ostatnio cztery razy pod rząd wzrósł tylko niecałe 2-3 pkt. Wiem, że taka jest kolej rzeczy, iż najpierw rośnie szybko, a w miarę rozwoju coraz wolniej, ale tylko 2 pkt ? To chyba troszkę za mało i w takim tempie do 1000 pkt. dojdę w przyszłym życiu :) Czy mój problem jest przejściowy, czy może jest to nienaturalne i powinienem to zgłosić jako bug ? A może skilluje na zbyt silnych (jak dla mnie:P ) mobach ? :) Niech wypowiedzą się weterani
dodam, że używam opalo :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lut 2008, 14:05 
Mediocre
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 169
Society: ef.pl
Nick w grze: Wh1ST
To normalne, że skille rosną coraz wolniej...mi np na 500ped ammo rośnie jakieś 3-4 rifla, a nie mam aż tak dużo. Po prostu bierz na hunty więcej ammo albo używaj lepszej broni (np m2a jeśli możesz już tego używać).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lut 2008, 14:08 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
2nder napisał(a):
Witam,
w EU gram już ponad 2 msc i póki co dobrze mi idzie, mam tylko małe zastrzeżenie co do wzrostu mojego rifle skill. W tej chwili wynosi około 450. Zwykle biorę ammo za 10 ped i idę huntować berycled young, wtedy mój skill wzrasta o jakieś 15 punktów. Niestety ostatnio cztery razy pod rząd wzrósł tylko niecałe 2-3 pkt. Wiem, że taka jest kolej rzeczy, iż najpierw rośnie szybko, a w miarę rozwoju coraz wolniej, ale tylko 2 pkt ? To chyba troszkę za mało i w takim tempie do 1000 pkt. dojdę w przyszłym życiu :) Czy mój problem jest przejściowy, czy może jest to nienaturalne i powinienem to zgłosić jako bug ? A może skilluje na zbyt silnych (jak dla mnie:P ) mobach ? :) Niech wypowiedzą się weterani
dodam, że używam opalo :P

Bierzesz za mało ammo by mozna odczuc przyrost skilla , proponuje brac 20k ammo na jeden hunting .
Przyrost skilla nie jest jakaś stałą tzn zaczynając od 0 z ammo 10 ped np skill wzrosnie Ci o 30 pkt ale gdybys znowu sprobowal od 0 okazalo by sie ze np tym razem wzroslo o 26 pkt . Mozna powiedziec ze przyrost skilla jest losowy w pewnych granicach chodz nie dokonca. Dodatkowo szybszy przyrost skilla mozesz uzyskac np dokladajac , ampa , oczko , laser , lub uzywajac broni o gorszej ekonomi czyli lepszym dmg/s.

Pozdrawiam Loss_AdKos :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lut 2008, 14:14 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2008
HP: 108
Nick w grze: Piotr bek0n Kaszubski
weteranem nie jestem (wlasciwie to moj pierwszy post tutaj), ale postaram sie odpowiedziec. Wlasciwie to czesciowo sam sobie odpowiedziales :wink:

skille w EU przyrastaja nieliniowo (wiec 0-500 nie jest warte tyle co 1500-2000), w necie pewnie mozna znalezc jakies dokladne tabelki - ja spojrzalem tu: http://www.entropiatools.com/numchips.php , mniejwiecej widac jak ta krzywa sie rozklada po poszczegolnych wartosciach

drugi powod tez wymieniles - wg. mnie bijesz za silne moby - tracac przy tym tak zwany "kill bonus". Zabijajac zauwazyles pewnie, ze podczas strzelania dostajesz info o wzroscie skilla - a po ostatnim strzale (zabijajacym) dostajesz jeszcze bonusowe skille (nie zawsze, ale na tym poziomie gry prawie zawsze). Zabijajac 1 berycleda dostajesz raz takiego bonusa, ale za ammo ktore poswiecasz na jego zabicie ubilbys ~4 daikiby, wiec kill bonusow mialbys wiecej.

No i jeszcze troche z innej beczki, chodzac na polowania z 1k ammo na berycledy ile ich zabijesz? szansa na to ze zlapiesz lepszy loot jest coprawda taka sama na kazdym mobie (czy zabijasz 1 czy 1000), ale majac takie krotkie rundy beda one bardzo niezrownowazone :) tzn 7/10 huntow bedziesz mial zwrot ~30%, 2/10 cos kolo 100% a 1/10 bedziesz mial np. 500%. No i nabiegasz sie po nowe ammo :D

ja na poczatek polecalbym rundki po 30ped i bil daikiby male albo snable/exarosaury. Na berycledy wybralbym sie dopiero juz z lepsza bronia (jakis breer pierwszy) - ale to przy skillu 1k+

pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia
bek0n

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lut 2008, 17:29 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Tomasz Soltys Mud
ja jezeli wzialbym na hunt 200ped ammo i polowal rifle moj skll wzroslby rowniez o oklo 2-3 pkt'ow z tym ze z 4500 na 4502... taka kolej rzeczy stary :/

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lut 2008, 18:18 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2008
HP: 92
Nick w grze: Tigivo Tigi Eckhart
Tak jak juz ktos wyzej napisal.. doloz ampa, ja poczulem znaczna roznice.

/edit
na 25ped ammo 24 pkt w rifle na moliskach
przy skillu 750

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lut 2008, 07:27 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
2nder napisał(a):
Witam,
w EU gram już ponad 2 msc i póki co dobrze mi idzie, mam tylko małe zastrzeżenie co do wzrostu mojego rifle skill. W tej chwili wynosi około 450. Zwykle biorę ammo za 10 ped i idę huntować berycled young, wtedy mój skill wzrasta o jakieś 15 punktów. Niestety ostatnio cztery razy pod rząd wzrósł tylko niecałe 2-3 pkt. ...

skill ma to do siebie, że czym go więcej tym wolniej rośnie, a są też przedziały na niższych poziomach w których drastycznie spada wzrost skila... i właśnie taki pkt krytyczny zaczyna sie od 450 do 500, na przykład.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lut 2008, 11:30 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2008
HP: 92
Society: Kanwo
Nick w grze: yimusse
Na beercycledy wystarcza a zupełności Breer M2a (L) spokojnie ubijemy younga, matura i olda. Czasem bez fapa uda się nawet ubić providera mając na sobie pixi bez plejtów. Jednak 500 rifla to za mało, żeby tego używać. Jak tylko będziesz miał wyskilowane proponuje.

Swoją droga ja jak już mogłem od razu przeżuciłem się na Isis CB5 (L) tyle samo ammo tyle samo damage co opallo, zużycie też podobne broń tania ale o 4 więcej strzały.

Opallo ma 44 a Isis 48 troche szybciej trwa runda.

PS. Do Breera polecam minimum 50 PED ammo. Ja biore zawsze w granicach 80-100PED i jest całkiem elegancko.

PS2. Może nie którzy nie lubią Isis ale wygląda zaczepiście i ten dźwięk przy strzale :)

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości

Panel
Skocz do: