Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2006, 18:25 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 94
Society: E H A
Na peauction.com dodali nowa opcje, a dokładniej to aukcje darmową wystarczy tylko założyć konto i już można kupować/sprzedawać. Nie jestem pewien kiedy to dodali ale rano była jedna strona ogłoszeń a teraz już jest 5.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2006, 18:28 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 154
Society: SKILL or DIE
Nick w grze: Devour The One
Dodali wczoraj (11/12/06) Released FREEAuction.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2006, 19:00 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Super pomysl i supcio zrobione, szkoda tylko ze cen w przypadku oresow nie da sie podawac w % :/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 14:32 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Ja myślę że MA się do tego przyczepi - w końcu to ostra strata dla nich.

Ogólnie fajne, tyle że według mnie długo to nie pociagnie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 15:01 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 161
Society: Kingsajz
Nick w grze: Lucas Damage Kovalsky
Bardzo fajna rzecz, że są armor sety. Ale w zasadzie powątpiewam z powodzenie tego, nie ma się żadnej pewności, że osoba bidująca faktycznie kupi za ustaloną cenę.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 15:07 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Marciol napisał(a):

Może im się to nie podobać, ale i tak nie mogą z tym na razie nic zrobić. :P Mogą, ew. zlikwidować PvP trade. :D

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 15:10 
KASA Z AUKCJI...NIE IDZE DO MA...TO TRAFIA DO OBIEGU...LOOTPOOL...MA żRE Z DECAY TYLKO..NOBS :x

Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 15:23 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Level napisał(a):
KASA Z AUKCJI...NIE IDZE DO MA...TO TRAFIA DO OBIEGU...LOOTPOOL...MA żRE Z DECAY TYLKO..NOBS :x

Siuur a uberzy nie korzystali z bugów....

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 15:34 
nvm marciol, papapa
powtarzam ostatni raz: decay, reszta to herezja.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 16:09 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 100
Society: Mlode Wilki
Watpie żeby MA coś z tym mialo zamiar robić, to jest lepsza wersja handlu forach.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 16:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Reszta jest milczeniem ;)

Leon.. przeciez mozna wprowadzic system reputacji, jakies kary (np. czasowy ban na uzywanie free auction?) itd, smieszny ten Twoj argument :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 16:43 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 101
Level napisał(a):

czy masz na to jakiś dowód? czy to jest odpowiedź MA ? 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 18:05 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
fubuki napisał(a):

Nie ma na to żadnych dowodów - ale jest to oficjalne stanowisko MA i nie ma też żadnych dowodów, że tak nie jest.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 18:08 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 94
Society: E H A
Jak dla mnie to trochę nie pewne, bo z aukcji więcej idzie do lootpool, a jakoś po ostatnim VU looty nie są lepsze tylko gorsze.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 18:40 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
ateush napisał(a):
fubuki napisał(a):

Nie ma na to żadnych dowodów - ale jest to oficjalne stanowisko MA i nie ma też żadnych dowodów, że tak nie jest.

rozumiem że podstawą zaufania jest oficjalne stanowisko firmy , która nie jest kontrolowana z zewnątrz :roll: . Dobra a teraz tak na serio MA napisało tak ale czy to jest cała prawda czy półprawda wie tylko MA.
To tak jak z promocją pół litra gratis niektórych napojów :roll: butelka ta sama cena niższa o 15%. Albo z pojemnikami na używane ubrania dla Caritas , niby wszystko ok a zarabia na tym firma i Caritas dostaje tylko część dochodów ( oczywiście nikt o tym nie wiedział dopóki nie skontrolowano Caritas)
Skoro MA może zrobić że na landach są podatki to nie uwierze , że nie może tego stosować na obszarach nieprywatnych. Dlatego stanowisko MA , że zarabiają tylko na decay, jest jak dla mnie częscią prawdy.
Zresztą loot ma określona wartość dla mobów i widac w niektórych godzinach jak leci połowa tego co w innych porach. I niekiedy jest to prawie idealne 50% .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 19:12 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Nick w grze: Northberg
BlaDy napisał(a):
Jak dla mnie to trochę nie pewne, bo z aukcji więcej idzie do lootpool, a jakoś po ostatnim VU looty nie są lepsze tylko gorsze.

Heh, a czego się spodziewałeś? Ja tam wierze, że ta kasa idzie do lootpola, aczkolwiek udowodnić się tego nie da, bo by wyszło pewnie z 10PED na głowę miesięcznie, a takiego wzrostu lootu nie sposób odczuć.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 19:17 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2006
Marciol napisał(a):

Ogólnie fajne, tyle że według mnie długo to nie pociagnie

MA nie może im NIC zrobić. Co najwyżej, odnaleźć osoby które prowadzą to i mają avatki w PE.

A tak wogóle nie podjarałem się. Całkiem normalne posunięcie z ich strony. Wyrobili popularność a teraz wykorzystają to. No i powodzenia im życzę i użytkownikom mniej utrudnień. Przynajmniej MA będzie miała jakiegoś bata lub rzemyczki jeśli batem nie można tego nazwać no i zmuszona zostanie nie grać w chu** :idea:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 23:22 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 93
Society: było PL RANGERS i Enclave
Elanor napisał(a):
jakies kary (np. czasowy ban na uzywanie free auction?

i jak to udowodnią skoro konto użytkownika na FreeAuction nie ma nic wspólnego z kontem w grze ? ;-) równie dobrze można się tam podać za neomavena hehe

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2006, 07:22 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Heh ... zabawne ze niektorzy tak latwo wierza ze zysk MA to tylko decey , ludzie czy wy postradaliscie zmysly ?? To tak jakby mafia powiedziala ze oni tylko sie utrzymuja z renty mamusi .Oczywiste jest ze cala ta gra to jedna wielka ruletka w ktorej gramy tylko innymi koscmi i w inne gry w zaleznosci od skili i mobkow .
Tutaj Entropia w 2d jakby ktos chcial sprobowac http://www.prizee.com/ . Tez wplacacie , obstawiacie, zdrapujecie itp, nawet za darmo na poczatku daja pograc tak samo jak i tu ;)
Pozdro.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2006, 07:44 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
HP: 100
Nick w grze: Maciejjy vel Galka
RafiS napisał(a):
Oczywiste jest ze cala ta gra to jedna wielka ruletka w ktorej gramy tylko innymi koscmi i w inne gry w zaleznosci od skili i mobkow .

Rafis mam identyczne zdanie. :piwko:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2006, 08:57 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
RafiS napisał(a):
Heh ... zabawne ze niektorzy tak latwo wierza ze zysk MA to tylko decey , ludzie czy wy postradaliscie zmysly ??

Napiszę inaczej :) Jedyna droga którą MA wyciąga PEDy z systemu to decay.
Tak twierdzÄ… i ja im wierzÄ™.
A czemu ? Bo zapominacie, że te pedy to tylko odzwierciedlenie REALNEJ gotówki
jaka zasila bez przerwy konta MA. Czy opłata za aukcję wynosi 1ped czy 100ped,
czy jest podatek czy nie - MA ciągle ma tą samą REALNĄ gotówkę na koncie.
A tymi realnym pieniędzmi napewno obracają tak, że nie potrzebują wyciągać więcej pedów z systemu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2006, 09:47 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Troszke się kolega myli z kilku powodów:

- założe się że w grze jest więcej pedów niz realnej gotówki np. skoro jest 10mln ped to w grze jest max 200tys $ kasy ( tylko przykład). Z powodu polityki MA która rzuca promocjami w postaci np sweat
- co do obracania gotówki to zależy czy mają udziałowców czy to tylko oni włożyli pieniądze w gre. Jeśli są udziałowcy z zewnątrz na pewnoe nie ma lokowania kasy na duży % gdzie indziej ( podwójne ryzyko)
- jeśli byłoby tak jak kolega mówi, że wszystko idzie do puli loot byłby znacznie lepszy i nie byłoby no loot. z każdego moba mogłoby lecieć po kilka pec co najmniej. No i skoro mają możliwośc zakładania podatku na obszary , to o czym my tu mówimy?
Napisali że idzie to do puli . ok , załóżmy że to jest prawda . Ale nikt ich nie pytał czy nie pobierają podatku od loot tak jak jest na landach prywatnych.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2006, 10:03 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
fubuki : sweat nie jest zadna promocja, oni nie daja wlasnie NIC , daja ci zwykla buteleczke ktora jest warta 0 pec ,tak samo owoce, prezenty na swieta itp - dopiero twoim zadaniem jest wyciagniecie od innego gracza kasy, takze daja nic a zyskuja kase.To tak jakbym dal ci pare piw po 2 zl ze sklepu i kazal isc sprzedac pod knajpa po 5 zl i pewnie by ci sie udalo ... Tak samo ze wszystkimi broniami , armorami wszystkim , cena ktora doplacamy do "podstawowej" wartosci TT to jest nasz wymysl, ludzie i rynek napedza ta zwariowana machine .

Ateush a co sie dzieje z ammo wystrzelonym w kosmos ktore teraz napewno kazdy zauwazyl ze idzie SPORO w niebo . MA tlumaczy to lagami co jest dal mnei absolutna glupota i smiesznym tlumaczeniem ... nawet uber hunterzy zauwazyli duzo wieksze wlasnie missy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2006, 10:28 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Co się dzieje z czym - nie wiemy i wiedzieć nie będziemy. To są tylko nasze gdybania.
Wg mnie szkoda na to czasu. Choćbyśmy coś wygdybali - niczego to nie zmieni i nic nie da.

Fubuki - zerknij na stronę MA - dowiesz się o udziałowcach, sprawozdaniach finansowych itp.
"No loot" został wprowadzony w celu zmniejszenia obciążenie systemu generującego loot.
Średnia i tak jest taka sama jak za czasów kiedy zawsze wypadało coś drobnego
a zadań do wyliczenia o połowę mniej. Dodatkowo większe HOFy tworzą większy medialny szum.

Powtórzę - dla mnie wyjaśnienia MA są wiarygodne.
Ktoś inny będzie uważał, że nas okradają (celowe miss'y, aukcja itp.) - jego sprawa.
Gdybym ja się czuł okradany - zrezygnowałbym z tej gry i po kłopocie.
Ale widzę, że MA stworzyło system idealny dla masochistów którym
sprawia frajdÄ™ bycie okradanym, oszukiwanym, denerwowanym itp.
Mogą pisać o swym cierpieniu, narzekać i przyjmować baty z rozkoszą dalej :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2006, 10:34 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
ateush zgodze się z Tobą w kwestii sprawozdań tak są ale czy są wiarygodne? patrz Enron
A jak najbardziej zgodze sie z Tobą w kwestii masochistów. Idź do kasyna i spytaj się dlaczego połowa się dobrze bawi zostawiając tam tysiace $ :?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2006, 11:17 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
ateush napisał(a):
fubuki napisał(a):

Wydaje się logiczne, żę MA ma "worek" który zapełniany jest np. poprzez dochody z aukcji (chcieli polepszyć grywalność i looty to zlikwidowali wypadającą kaskę i leci teraz więcej itemów). Jeśli dołożymy do tego kilka procent z dochodu firmy, który może być generowany z kasy (wpłaconej kasy graczy) zainwestowanej w fundusze, a taka forma daje stabilizację (możliwość planowania), zabezpieczenie (zawsze mogą wyciągnąć kaskę i zawsze więcej niż włożyli) to taki "worek" zapełniany jest stale poprzez graczy i dopływ zewnętrzny co oznacza, że może dojść do sytuacji kiedy kasa wychodząca z gry w postaci decay, ammo itd. jest mniejsza niż kasa wpływająca do "worka" i "bardzo niecierpliwa maszyna losująca" zaczyna strzelać hofami. W jaki sposób zaczyna strzelać to już inna bajka ale jeśli chodzi o mnie to ostatnio nawet na ciągłym małym plusie :D . Taki mój wniosek, że MA może nawet dokładać ze swojej "dużej górki" kaskę do "worka" bo przecież i tak to co zainwestowało na zewnątrz w realu jest naszą kaską więc nic nie ryzykuje.

pozdro

PS: zauważcie, żę są tu takie słowa jak: wydaje się, może...

Freeaukcja imo będzie raczej do sprzedaży itemów drogich z dużym plusem po wysokiej cenie bo jeśli ktoś będzie chciał sprzedać po "niskiej" cenie to da na aukcję w EU a itemy o małych wartościach wrzuci do TT albo da komuś na sell na ulicy no ale zobaczymy... :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2006, 11:31 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
nie przewiduje wielkiego szału ani b00mu, ludzie są "za leniwi" na tego typu działania... normalna aukcja w końcu się przyjmie, tak jak ruberbanging - był i było jojczenie - jest nadal a jojczenia już nie ma ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2006, 13:27 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Look napisał(a):
Elanor napisał(a):
jakies kary (np. czasowy ban na uzywanie free auction?

i jak to udowodnią skoro konto użytkownika na FreeAuction nie ma nic wspólnego z kontem w grze ? ;-) równie dobrze można się tam podać za neomavena hehe

Nie o to chodzi.. Chodzilo mi o zbanowanie akurat tego konta na freeauction, ktore moze sie nazywac nawet Dupa_Blada..
Kazdemu glupiemu zartownisiowi po kilku banach powinno sie odechciec. ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2006, 13:28 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Dokładnie Nadia
MA musi mieć zablokowane "złoto" w swoim "skarbcu" na pokrycie wszystkiego w wartości TT. Dodatkowo całą (niekoniecznie całą ale to już trzeba mieć odpowiednio wykwalifikowanego człowieka do stwierdzenia tego) resztę pedów muszą mieć w postaci realnej waluty na jakimś dobrze oprocentowanym koncie (wcześniej podałem fundusze ale to może być dowolne co daje stały utrwalony w przestrzeni czasu zysk) co z kolei generuje kolejny plus dla firmy (z tego żyją właściciele). Decay z kolei pozwala utrzymać firmę a jak brakuje kaski to zawsze można odciągnąć z tego procentu co jest wpłacany przez MA do "worka" lootów" albo sprzedać land, stację itd. Jak wartość TT wszystkich itemów wynosi 10% a pozostałe 90% to są wartości + to przy załamaniu rynku (czyli nagłym wypłacaniu i sprzedaży itemów) jest taki delay, który powoduje, że zanim wartości itemów spadną do wartości TT to część ludzi zdąży zamienić swoje itemy z dużymi wartościami + na pedy a potemm na walutę real. Co ważne nigdy (w podanym przykładzie) nie uda się jednorazowo sprzedać wszystkiego po wartości dużego + a tylko można (teoretycznie) sprzedać w jednym rzucie za połowę wartości całego + istniejącego w EU czyli z tych 90% można wyciągnąć za jednym zamachem (teoretycznie) 45%. W drugiej turze wyprzedaży tylko 50% z pozostałych 45% (teoretycznie) czyli 22.5% początkowego całego + itd itd aż nastąpi załamanie i wszystko będzie warte TT ( a tu MA ma cały czas pulę "złota" w "skarbcu", która równoważy wartość TT). W praktyce w pierwszej turze wyprzedaży mogło by udać się wyciągnąć z giełdy i zamienić na pedy jakieś 35% z 90% w kolejnej z 30% z mniej niż połowy itd itd, aż zakończyłoby się to krachem, w którym wartość wszystkich + które udało się wyciągnąć z giełdy wyniosła by ok. 60% wartości początkowej całego zgromadzonego towaru w EU. Czyli mamy 10% wartości TT i 60 % wartości +, którą MA musiałoby wypłacić ludziskom. Reszta to straty tych co wpłacali i byli wolniejsi od innych przy sprzedaży. Teraz kolejne: Jeśli watrtość wszystkiego w EU jest proporcjach TT-2% a wartość plusa 98% to taki krach skończyłby się wyciągnięciem przez graczy 2% TT i ok 50% wartości +, którą MA musiałoby wypłacić ludziskom - czyli jeszcze bardziej opłacalne dla MA. Krach na giełdzie nie oznaczałby bankructwa MA tylko zamknięcie firmy (raczej tego projektu) z niesamowitą górką pieniędzy.
Wniosek: a wniosek to już sami dopiszcie... :D

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2006, 13:30 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Nie zapominaj Nadia że jest coś takiego jak promocja np w kasynach on line albo w pokerze. Niektóre oferują albo nawet 300% od wpłaty a niektóre np 10 - 50$ za darmo.
W MA takimi promocjami są HOF albo global. Zgadza się że kasa idzie do innych graczy ale jeśli np. poker da mi 50 $ na gre gratis i muszę tym obrócić powiedzmy 70 razy żeby wypłacić to jaki ma zysk skoro kasa ląduje u innych graczy? zyskiem jest % pobierany od każdego rozdania. Podobnie wg mnie jest w EU pobierają % od ogólnej puli tak jak na prywatnych landach.
A wprowadzenie ammo jako loot świadczy że zyski spadają a nie rosną. Dla mało myślących graczy to fajnie, że dostają ammo, ale to zakrywa obraz strat jakie ponoszą w grze. Wg mnie MA konsekwetnie realizuje polityke osiągania maks zysków. Po VU 8.7 spadła wyraźnie liczba graczy polujacych i to widać . Czyli decay spadł również i loot poprzez to też poleciał. Zyski natomiast MA się nie zmniejszyły a wg mnie wzrosły. Po prostu zrobili większy podatek odciągany od puli loot. A HoF i globale pomimo tego że są mniej więcej na tym samym poziomie to tylko fałszuja rzeczywistość.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2006, 15:51 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Dokładnie Nadia
Czyli MA musi mieć tę żelazną małą górkę na koncie dla graczy, którzy wywalają do TT i na pokrycie stanu kont na kartach grzczy ale nie musi mieć odłożonej równowartości całego plusa w Entropii i mogą tą kaską obracać i to jest źródło dochody dla MA a nie jakieś tam decaye (to na utrzymanie firmy raczej). Przykładowo jeśli ktoś zlootuje item warty tt+35k ped i go sprzeda innemu graczowi za tt+35k ped to był przepływ gotówki w postaci 3.5k $ z gracza na gracza i kasa nadal jest "niewygodna" dla MA. A teraz jeśli gracz chciałby wypłacić to MA musiałoby mieć pokrycie na te 3.5k$ w "kieszeni" ale jeśli taki gracz, co bardziej prawdopodobne, zacznie kopać albo huncić itd i (co częściej się zdaża) to ma nagle 3k ped i kupę skilli i itemów wartych może i nawet 32k ped ale tylko w plusie a wartość TT wszystkiego co będzie miał będzie dużo dużo mniejsza i już MA ma kaskę, którą może obracać ale to nadal nie jest dochód MA tylko kasa, która mogą spokojnie obracać a ten plus możę tylko wzrosnąć poprzez wpłaty graczy a to z kolei jest kolejna kasa dla MA, którą chca zamienić z pedów na itemy lub skille (np: 2000 ped na skile warte tt+1900=2000ped) bo jeśli nastąpi krach to tylko na ich korzyść a jak nie to dalej będą obracać kasą graczy...

pozdro jeszcze raz
uff... komuś chce się to jeszcze czytać? :)))

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2006, 19:28 
Weak
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 112
Nick w grze: Diz
Kasa w grze to nie tylko TT to także pedy, a nie ździwiłbym się gdyby tych w grze było
nawet więcej (kilku-,kilkunastokrotnie) niż wartość TT wszystkiego. Czy MA musi mieć stale
kasę na pokrycie wszystkiego - możliwe że teraz już tak jest, wątpie że było tak zawsze.
MA cały czas bardzo broniła się przed wypłacaniem kasy z gry (a sprzedaż pedów jej nie przeszkadzała), teraz nieco to ułatwiła - ale oczywiście nie do końca (o wiele łatwiej wpłacić ;)).

Zyski MA z gry to imo:
jednym z głównych zysków jest podatek od huncenia, krafcenia i kopania - ze zmiennym
suwakiem (w zależności od bieżących potrzeb spólki) myślę że może być to nawet około
20%. (Decay+zużyte ammo+zużyte materiały-looty=zysk)
sprzedaż wirtualnych nieruchomości czy dóbr (nie posiadają wartości TT :P ),

nie chce mi się już pisać ale:
handel od niedawna (tak wcześniej niedoceniany przez MA (i to wszystko legalnie z
poparciem graczy w walce z reselingiem lol))
implanty i skille (ostatnio namieszali - nie jestem pewien czyświadomie im to wyszło)
zyski z manipulacjami real cash
zyski z reklam (raczkujÄ…ce?)
domniemane zyski z obrotów rzekomymi zabezpieczeniami finansowymi :twisted:
itd... sralala

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2006, 21:30 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Reasumujac cale wypowiedzi wszystkich uzytkownikow mozna dojsc do konkluzji :
"Nie dymaj Freda bo Fred wydyma ciebie " czyt. MA ;)
Pozdro . Nie myslmy nad tym wszystkim i nie gmatwajmy calej machiny sterujacej, bo podejrzewam ze MA tylko czyta zagraniczne fora i robi wszystko odwrotnie jak gracze sie domyslaja juz czegos ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2006, 22:48 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
Bardzo ineteresująca dyskusja to i ja się przyłączę.

Po pierwsze jeżeli MA żyje z decaya to znaczyłoby że wszyscy używający broni melee to pasożyty (nie dokładają się do puli) natomiast utrzymują MA. Szczerze mówiąc nie więrzę w to moim zdaniem MA kasuje część z decaya i część z wywalonego ammo ( i to stosunkowo niewielką 2-3 %) natomiast w całości opłatę z aukcji.

Po drugie: kiedyś pracowałem w ubezpieczeniach gdzie istnieje pojęcie "techniczny wynik ubezpieczeń" - w dużym uproszczeniu suma składek - suma odszkodowań. Wyobraźcie sobie że np. na ubezpieczeniu młodzieży szkolnej wynik jest ujemny, a wszystkie firmy biją się o to ubezpieczenie. Debile? Nie. Składkę pobiera się tak naprawdę w jeden tydzień, a odszkodowania wypłaca przez 12 miesięcey. Pieniądze się inwestuje i tu jest zysk.
Analogicznie techniczny wynik gry dla MA nie musi dawać +. wsystarczy że jest na 0, potężne pieniądze zarabiają z inwestowania.

pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2006, 09:51 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm..dyskusja rzeczywiscie interesujaca, musze wtracic swoje "trzy grosze".
Wszystko pieknie i ladnie , ale te dzialania "przykrecanie sruby" graczom, to moim skromnym zdaniem ,swiadcza o braku "kasy" w MA.Cholera wie dlaczego ?
Moze nie trafione inwestycje , a moze tzw. czynnik ludzki? tzn. brak dyscypliny finansowej i niefachowy zarzad firmy wyplaca se nagrody, premie , etc . ? Jak jest naprawde to wie tylko zarzad ,a wyjsc moze przy audycie he he

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2006, 11:41 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Nadia: czym musza wyrownac straty ?? teraz to Dub ma problem zeby wyciagnac od innych graczy ladny % on dostal to co mu sie nalezalo , wplacil tyle podobno do tej gry ze cala spolecznosc polskich graczy nie wplacila.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2006, 14:10 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
Elanor - mam prosbe usun TĄ "gębę " ( poprostu nie wiem dlaczego ale mnie facet denerwuje ) to tylko prośba .

EDO - myśle że czynnik ludzki. Ma chyba teraz sobie zdało sprawe ,że ceny niektórych przedmiotów poszły niebotycznie ( zwróć uwage ,że wypuszczono niezliczaną ilosc nowych np. ampów, może też bedzie broń - odpowidajaca jakimis parametrami np impMK2 :) ale limited) i wchodzacy nowi gracze placili za duzo na wejscie i mysle ze Ci co wplacali np. regularnie 100 $ sie szybko zniechęcali i odchodzili . a starzy gracze i reselerzy zarabili na tym duze pieniadze >

Pozwolilem sobie wyedytować.

Ostatnio edytowany przez JC Krakow, 17 Lis 2006, 00:29, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 215 gości

Panel
Skocz do: