Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 14:10 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Mam taki mały, ciekawy pomysł, ostatnio czytając EF wpadłem na to i nawet chciałem ten pomysł tam zapodać ale może najpierw spróbujmy u nas na forum...

O co chodzi ?

Tak jak tytuÅ‚ mówi ma to być coÅ› w rodzaju „moob na dziÅ›” czyli co jest wskazane by na to zapolować. Zgodnie z wszelkimi przesÅ‚ankami w na niebie i ziemi wiadomym jest fakt że jeÅ›li walimy danego mooba w danej okolicy loot siÄ™ poprawia, im wiÄ™cej osób poluje tym lepiej, na pewno każdy z Was siÄ™ z czymÅ› takim spotkaÅ‚.

Jak to zrobić ?

Proponuję by ATI na naszym forum pod banerem reklamowym dodał małą linijkę tekstu generowaną skryptem losującym z zestawu moob/miejsce zdanie : Moob na dziś to : XXXXXXXXXXX gdzie w miejsce X wstawiamy to co nam wylosuje skrypcik. Sprawa technicznie banalnie prosta i na pewno ktoś z forumowiczów taki skrypcik napisze. Pozostraje tylko opracowanie TABELI moobów i miejsc z której będzie losował nam skrypt. Myślę że powinno to wyglądać tak :

Argo | TwinPeaks | Hadeshaim | Argus
Armax | Troy | Caravan | TwinPeaks
Itp itd

Podajemy swoje ulubione moby z powiedzmy 3 miejscami występowania, jak zbierzemy już pewną ilość to zostanie już tylko połączenie tego w całość i dodanie do forum. Proste.

Po co ?

WiÄ™c, powiedzmy że ktoÅ› chce zapolować, wchodzi na forum i widzi napis : Moob na dziÅ› to : Ambulimaxy u Akoza albo Kurczaki u Poltropii, no i taki hunter sobie tam idzie w pierwszej kolejnoÅ›ci... biorÄ…c pod uwagÄ™ ilość forumowiczów odwiedzajÄ…cych forum codziennie i aktywnie polujÄ…cych może to tylko wyjść nam na korzyść, szansa trafienia czegoÅ› dużego bÄ™dzie wiÄ™ksza. PatrzÄ…c na to w ogólnie widzÄ™ tylko korzyÅ›ci. Zostaje kwestia tylko posiadanych umiejÄ™tnoÅ›ci wiÄ™c należy wybrać takie mooby i miejsca żeby byÅ‚y jak najbardziej możliwe do polowania dla jak najwiÄ™kszej liczby osób – ale to problemem nie bÄ™dzie.

Wstępna lista moobów wybrane wg moich obserwacji upodobań myśliwych, brałem pod uwagę to żeby moob był do zabicia przez większość naszych forumowych myśliwych :

Allophyl
Ambulimax
Argonaut
Armax
Atrax
Atrox
Berycled
Bristlehog
Combibo
Drone
Exarosaur
Feffoid
Fungoid
Gokibusagi
Longu
Maffoid
Mermoth
Molisk
Umbranoid

teraz podajmy nasze ulubione miejsca, po 3 powiedzmy... takie najpopularniejsze, osiÄ…galne bez problemu.

ProszÄ™ o wasze opinie i sugestie.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 14:44 
ja odpadam z tej zabawy:) powodów kilka, a co do moba...pamiętam event z fefoidami...masa luda polowała niedaleko Fort Fury i co? Skutek był taki, że większość potraciła maaassse kasy :evil: i tylko niektórzy wyszli na + :x Ciekawy pomysł.

PS: duch nudzi ci sie ?:oops:

Ostatnio edytowany przez Level 27 Wrz 2006, 16:17, edytowano w sumie 2 razy

Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 14:44 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
W dalszym ciagu nie do konca rozumiem,po co to,ale... ;)

Allo - E od Reis,S od limnadian, NE od Shinook (tak,tak,pod wiadomym landem ;P)
Ambu - Neas
Argo -hades,twin
Bery - CP, la 31
Combibo - E od PA
Drone - E od Jason
Exo - E od PA
Feffy - zychion
Goki- N od CP
Maffoid- zychion
Molisk- S od Medusa,N od troy
Umbra - S od Medusa

To takie w ktorych ja osobiscie bywam..

[ Dodano: Sro 27 Wrz, 2006 15:46 ]
Level napisał(a):

PS: duch nudzi ci siÄ™? :oops:

Tez tak mysle :D

Duchu lepiej bys zrobil znowu event jak kiedys,rok temu bodajze..takie ''podchody'' :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 15:27 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Mialobyc po 3 ;)
Wlasnie ja tez nie jestem pewien czy duza ilosc osob zwieksza loot itd ;)

Merp i bery - LA 31
Allo - limandian
Atrox - s od ithacki

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 12:25 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Society: Kingsajz
Nick w grze: Furion Fox PL
exo- land pod oxford'em

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 13:14 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
Duch dobrze kombinuje jeśli dużo osob poluje w tym samym miejscu to pula znacznie szybciej się tam napełnia a co za tym idzie duzo łatwiej coś trafić. Zarazem w miejscach gdzie prawie nikt nie poluje loty są bardzo często tragiczne i to przez dluższy okres czasu (np: z 30% zwrotu po 30k ammo ;)

Jest jednak pewne ALE i to całkiem spore: nie możecie liczyć na to że wszyscy będą profitować

Loty aktualnie są tak skonstruowane że normalnie sa bardzo niskie za to raz na jakiś czas coś pada no i oczywiście pomiedzy tym co na danym terenie zostanie wydane a tym co wraca jest jakiś wsp x który zostaje w MA

Prościej całą akcję można porownać do gry w pokera w np 20 osob ;) w ktorej jedna osoba jest krupierem pobierającym zmienna opłatę za wejście do gry ^^ Plus jest taki że im więcej osob weźmie udział tym więcej osob będzie wygrywać. Minusem jest to że nie dla każdego stawka początkowa i ilość kart w ręku będzie taka sama.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 14:23 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Society: Kingsajz
Nick w grze: Furion Fox PL
Dragon napisał(a):
Plus jest taki że im więcej osob weźmie udział tym więcej osob będzie wygrywać.

albo jedna osoba zgarnie cala pule ;P a reszta bedzie musiala latac na golasa (bo mowimy przeciez o rozbieranym pokerze, nie? :aniołek:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2006, 17:55 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
no i ta jedna osoba moze być w dodatku z poza grających w pokera ;) przyjdzie zgarnie cało pule i wyjdzie ;) hmmmm do czego by taka osobe przyrownać - może SKARBÓWKA ??? :twisted:

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości

Panel
Skocz do: