Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 09:50 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Pojawiły się pogłoski o zbanowaniu przez MA (nie wiadomo czy czasowym czy na stałe)
sporej liczby graczy - w tym wielu "uber'ów" za używanie bota/skryptu do automatycznego polowania.

Od niedawna pojawiały się w sieci (google ads) reklamy pewnej osoby która sprzedawała
taki program za pedy. Miał on robić istne cuda - sam wybierać cele, leczyć itp.

Podobno wśród zbanowanych jest min HunterZ. Oczywiście nie wiem na ile to plotki
a na ile prawda - odsyłam do ciekawego tematu na entropiaforum .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 09:58 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
oO

Proszę państwa, precedens! Autokliki było w miarę ok według MA, ale tego już nie przepuścili, heh. Ciekawe, ciekawe...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 10:04 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
...to mi sie podoba :D BRAVO MA !! :) jestem ZA... wogole ja bym na Waszym miejscu zbanowal wszystkich uberow ;) ktorzy dorobili sie majatkow na becie i na bugach (mowie tu o naprawde duzych pieniadzach)...

btw.
HunterZ byc moze dostal bana ale zapewne nie na dlugo :D
..no i co do tego bota.. ja chyba bym niepowiezyl pedow jakiemus automatowki :P poza tym co to mi za przyjemnosc ROFL... gloopota moim zdaniem, heh...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 10:32 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nadia napisał(a):
takie śmieszniątko wyskoczyło mi jakieś 2 tygodnie temu na dwóch kontach :)

pff :P

Btw. kilka osób na EF słusznie zauważyło, ze jeśli MA na stałe zablokuje kilka kont uberów, to mamy szansę na ponowne zlootowanie np. Mod Fapa (mop :D ), imp mk.II itp. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 11:43 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Nick w grze: Posse
Fajnie by było.. ale czy to sie naprawde stanie? Nie wiem czy MA jest zachwycona tymi itemami w grze ;) (wprowadzenie statusu ancient - boze to trwalo wieki chyba - bylo raczej wymuszone przez uberow)

Ale to ciekawe ciekawe.. ktos ma linka do tej strony? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 11:47 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posse napisał(a):
Ale to ciekawe ciekawe.. ktos ma linka do tej strony? :P

Posse, nie na forum z tym...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 13:46 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Cytuj:
Temp ban, stern warning - unlock after a week.. is my guess

Åšwietne zdanie Akoza.

Heh jeżeli tak nie będzie to Ci uberzy sypną kasą do MA (coś a la mandat) i będą grać dalej
a Ci których nie stać na ten mandat na pewno zostaną zbanowani.

Ale heh to głupie być uberem i czitować -..-, heh to tak jakby Luq zaczął używać aimbota i wall haxa (mowa o CSie)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 14:02 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Marciol napisał(a):
Ale heh to głupie być uberem i czitować -..-

No właśnie wtedy interes zaczyna się opłacać.
Dobre skille + dobry sprzęt + wiele godzin polowań = kasa.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 14:41 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
heh pisałem tam ininglisz
napisze in polisz
w EU ZAWSZE w długiej perspetywie wartość TT itemów pozyskiwanych z huntu/miningu/craftu będzie niższa niż wartość TT zużytych komponentów/decayu. Na tym MA zarabia i skile oraz sprzęt mają tu tylko tyle że będziesz tracił nie 15% a 5% wykładanej kasy oraz że będziesz szybciej tą kasę przepuszczał.
Ale na BOCie na 100% można zarobić !!
Po prostu wartość RYNKOWA skili pozyskiwanych w trakcie huntu/miningu/craftu przekracza stratę ponoszoną przez graczy (ja na huncie jestem pare Kped w plery ale jak policze 90% ceny peauction skili i odejmę ESI potrzebne do wyciągnięcia skili to jestem pare Kped in plus. A to czy strzelasz z opalo 3h dziennie (dla mnie prawie jak switowanie) czy walisz 18h z głupiego korsa (zamiast stać na aukcji) robi jendą małą różnicę - Twój zysk na zdobytych skilach jest po porstu 18razy większy ! Czyli nie 1k ped rocznie a 18 k ped rocznie. Lepiej już chyba tego nie wytłumaczę - nie zarabia się na loocie tylko na wypracowanym skilu.
Dla tego botowcom mówię do widzenia.
Jeśłi jakiś wielbiciel aukcjonera uważą inaczej niech pomysli o bocie który w 0,001sec kupowałby każdy przedmiot (w tym skile) które pojawiły by się na aukcji pod warunkim że ich BO nie przekraczałoby zadanej ceny. Przez 24h na dobę 366dni w roku. Dacie radę z nim wygrać ? Tylko bot i 10k ped na początek.
Ehh mam nadzieję że mądrzy ludzie docenią ten post.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 14:42 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Niby tak, ale przecież tego bota nie używali cały czas no i po coś wtedy grali. Grali po to by teraz móc grać bez żadnych przeszkód.

No a podłączają bota i niby grają :/ (chodzi o post CvX'a)

Ostatnio edytowany przez Marciol, 23 Sie 2006, 21:37, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 15:19 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
swoja droga , jesli ten bot naprawde dziala to napisal go bardzo zdolny czlowiek :)

kiedys dawalo sie na skillach dobrze zarobic skillujac na d1, a potem implanciki na aukce i tak wkolko.
riffle po 1500 chodzilo, ale nabijalo sie tez dluuuuuugo.

w sumie to co sie dziwic ludziom, chca zarobic a ta gra jest tak frustrujaca, ze tylko bot moze to zniesc ;]

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 15:26 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
heh IMO powinni wprowdzić prostą rzecz : po każdym kliku typu krafcenie / lotowanie / puszczanie bombki musisz coś tam gdzieś tam odchaczyć (np ile wynosi iloraz ilości nóg snable male i połowy liczby tentacles u allophyla stalkera) :lol:
albo bardziej podchwytliwe : jaka jest sumaryczna wartość TT 1278 sztuk platiniun ingots, 3 soft hide i iloczynu wartości do której działa kors 400 oraz liczby dome'ów na CND ?
bo błędnej odpowiedzy wyskakiwąłby hof dajmy na to 3,3k ped i informajca unfortunatelly according to wrong request You may not get this money !! try beter next time...

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 16:13 
to by craftera/huntera/minera szlag trafił...mnie też z tym odhaczaniem, heh.
Niech banują...zapłaca będą grać dalej, kto ma kase ten ma władze.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 16:49 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Już widze Lu_NiXa jak po karzdym locie odpowiada na pytanie a z tyłu trox Plowler w dupe gryzie :taniec:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 20:08 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
craft bez auto klika nie istnieje. kto bedzie klikal 1000000000000 razy zeby sie wyskillowac? kupione skille tez ktos musi "wyklikac". tutaj jest pewien paradox (zakladajac ze te zbanowanie to prawda) poniewaz z technicznego punktu widzenia bot robi dokladnie to samo co auto klik w crafcie - dziala przeciez wg zasad gry. w crafcie sie klika caly czas w button a w huncie sie lazi/strzela/leczy wiec tutaj i tutaj operacje wykonywane normalnie w grze robi za nas program. paradox polega na tym, ze auto klik w crafcie MA nie przeszkadza (do czasu ? :lol: ) ale dlaczego? dlatego, ze czlowiek musial by klikac 100000000000000 razy zanudzil by sie na smierc? mozliwe... ale mysle, ze dlatego iz system craftu jest inaczej skontruowany niz system huntu. poprostu w huncie majac dobre skille i bron z eco przynajmniej mk5 ME (tymbardziej majac imp mk2 :p) mozna caly czas regularnie profitowac nawet w tt (w dlugim przedziale czasowym) a w crafcie nie. zarabia sie na % limited itemow albo residue, tak wiec system craftu ma 'wliczonego' auto klika. pomijam tutaj oczywiscie sytuacje globali/hofow zakladajac ze sa one dzielem przypadku. zarabianie na skillach MA nic nie obchodzi poniewaz nie narusza to w zaden sposob ich portfela a jedynie kase, ktora operuja gracze.

jest to poniekad moje przypuszczenie, ale nie calkiem bez poparcia doswiadczeniem. wystarczy wziasc pod uwage eco wprowadzanych przez MA limited itemow, ktore to moze 'zmaxowac' przecietny/sredni gracz. eco imp mk2 jest ok 15% lepsze. wystarczy sobie wyobrazic kogos kto ma 10k srednia skilli i taka zabawke :lol: :lol: :lol: pomijajac fakt, ze realne eco dla gracza na limited itemach jest jeszcze nizsze, poniewaz musi doplacic odpowiedni % crafterowi/sprzedawcy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 20:30 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
Predus dobre, bravo . skad Ty tyle wiesz :)

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 20:31 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
JC Krakow napisał(a):
Predus dobre, bravo . skad Ty tyle wiesz :)

analizuje sytuacje :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 20:34 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
to prosze onastepnego buga :)

tylko zeby mnienie zbanowali

analiza super

z powazaniem JC denton Krakow

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 21:41 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
predus napisał(a):
system craftu jest inaczej skontruowany niz system huntu. poprostu w huncie majac dobre skille i bron z eco przynajmniej mk5 ME (tymbardziej majac imp mk2 :p) mozna caly czas regularnie profitowac nawet w tt (w dlugim przedziale czasowym) a w crafcie nie.

(...)

pomijam tutaj oczywiscie sytuacje globali/hofow zakladajac ze sa one dzielem przypadku.

No i to jest błąd. Czy dziełem przypadku są globale, gdy kupie się na CND z bardzo mocnym ampem?

IMO, globale/hofy są elementem systemu zwrotu kasy. Tak samo w każdej z profesji. W crafcie, żeby mieć zwrot potrzeba poprostu więcej czasu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 21:47 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
CvX! napisał(a):
predus napisał(a):
system craftu jest inaczej skontruowany niz system huntu. poprostu w huncie majac dobre skille i bron z eco przynajmniej mk5 ME (tymbardziej majac imp mk2 :p) mozna caly czas regularnie profitowac nawet w tt (w dlugim przedziale czasowym) a w crafcie nie.

(...)

pomijam tutaj oczywiscie sytuacje globali/hofow zakladajac ze sa one dzielem przypadku.

No i to jest błąd. Czy dziełem przypadku są globale, gdy kupie się na CND z bardzo mocnym ampem?

IMO, globale/hofy są elementem systemu zwrotu kasy. Tak samo w każdej z profesji. W crafcie, żeby mieć zwrot potrzeba poprostu więcej czasu.

teraz to sie przyczepiles... chodzi o 'nadprogramowe' globale, takie jakie sie trafia normalnie bez ampow. kopanie z ampem jest poprostu miningiem na wieksza skale, za wieksza kase, ale bazuje na tym samym systemie.
w ogole to ja nic o kopaniu nie pisalem... :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 23:36 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
Cytuj:
(tymbardziej majac imp mk2 :p) mozna caly czas regularnie profitowac nawet w tt

fajna legenda :D

kurcze duzo wam sie wydaje, ze majac takie eko te bronie sa maszynka do robienia pieniedzy... hehe na tych broniach sie najzwyczajniej w swiecie traci w tt, tak samo jak kazdej innej, ale tak jak napisal jeden z poprzednikow onie zarabiaja na skillach; takie bronie mocniej nic inne podnasza umiejetnosci gdyz na nich jest duzy "przemial" amo.

majac skille wystarczajace do opslugi takich broni (10k?12k?) napelnienie pelnego implantu to pare niezauwazalnych leveli - i to jest wlasnie zysk tak jak napisal juz lunix, 3dni hunta i ma komplet skilli(do tego tych najdrozzszych CS,Com etc.) na sprzedarz.

te pukawki sa fajne i dobre - ale nie zapewniaja zysku w tt (nawet na dluzsza mete), gdyby tak bylo to zapeniam was ze kosztowaly by duzo wiecej, nikt ze starej gwardi nie skoncyzl by tej gry do konca zycia, po 4latach MA by zbankrutowalo.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sie 2006, 08:16 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
co do osławionego eco powiem tyle :
przy huncie większą rolę odgrywa to czy trafisz we właściwym czasie na właściwegbo moba i zapolujesz na właściwych respawnach .ECO jest drugożędne. Natomiast im większy dmg/sec tym szybciej lecą nam skile (dodatkowo mamy większą sznasę na globale, ESI i HOFy).
Moja teoria spiskowa jest taka że MA ustawia wartość TT lotu na poziomie 80-90% wartości TT potrzebnej do jego uzyskania. Dodatkowe pare procent plus lub minus to skile i eco broni. Dla tego unikam opalo podobnie jak odpuściłem sobie sweatowanie po 2 dniach.
Dla tego raz jeszcze za BOTy MindArk ma prawo i powinien banować - bo kto używa hunterbota ten zjeżdza cenę skili na dół a na tym tracimy :
Pan
Pani
Społeczeństwo ...

co do AC w craftcie :
1. trzeba wiedzieć co robić (wyzwanie intelektualne)
2. trzeba zorganizować surowce (wyzwanie logistyczne)
3. trzeba umiejętnie zorganizować zbyt (wyzwanie handlowe)
natomiast sam AKT TWORZENIA ( :wink: ) przyprawia mnie o rozpacz :evil:
i tu bym postulował do MA :
1. Można zażądać wykonania serii 10,20,50,100,200,500,1000 egzemplarzy danego przedmiotu (chyba nikt nie będzie miał z tego powodu uwag ?)
2. W trakcie krafcenia można prowadzić wszelką działalność poza craftem w obrębie pomieszczenia gdzie znajduje się maszyna (np aukcja, swobodne gadanie na czacie)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sie 2006, 19:02 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 110
Nadia napisał(a):

http://img247.imageshack.us/my.php?image=lockedpj5.jpg

takie śmieszniątko wyskoczyło mi jakieś 2 tygodnie temu na dwóch kontach :)

Pozdrawiam

To tak wracając do tematu... A powód banu jest w samym twierdzeniu autora. (Coś taiego jak EULA?)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sie 2006, 08:28 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
bez litości dla ***** z skrypt-hunt-botami !!! BAN BAN BAN !!! a cały majątek do lootpola !!! :evil: nawet jak płacili dużo szmalcu $

jedna sprawa jest zasadnicza : EULA jest jasna i stanowi co stanowi - każdy wie i się zawsze zgadza na to przy odpalaniu gry, jeśli gracze ją łamią a MA jej nie egzekwuje to mamy kaszane nad kaszanami, MA musi tych dupków ukarać bo tylko się ośmieszy i odsłoni swe słabe oblicze - myślę że dla przykłądu i na przestrogę kogoś na 100% zbanują permanętnie

a jak w życiu bywa, są równi i równiejsi - zobaczymy jak to się dalej potoczy, jeśli chodzi o oficjalne stanowisko MA w chwili obecnej to milczą, nawet Marko pytany gdy był online nie udzielał informacji

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sie 2006, 08:39 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 161
Society: Kingsajz
Nick w grze: Lucas Damage Kovalsky
No cóż, długo nie gram, lecz myślałem, że w grze o prawdziwą kasę co jak co, ale oszustwa będą solidnie tępione. Widać, przeliczyłem się srogo. Ale jeśli MindArk wyda ciche przyzwolenie na używanie takich cudów, w końcu ktoś napisze coś takiego, że przestanie się to MindArkowi opłacać... Jak pomyślę sobie że każdy sam wszystko robi, a taki palant jeden z drugim wpłaci sobie trochę grosza i wyśle na polowanie bota, a sam idzie do pracy ... To niedobrze mi się robi.

Banować bez litości.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sie 2006, 08:51 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
np ja przestrzegam - przed każdym logowaniem dokładnie czytam czy się coś nie zmieniło a nawet jeśli nie ma zamian to tak ze 2-3 godzin analizuję zapisy żeby miec pewność zę żadnego nie złamię :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sie 2006, 09:21 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 106
Society: Blood & Sand
Nick w grze: Johny Harnas Beegood
buhaha :lol: - ja bym proponował czytać 3 razy
przed każdym uruchomieniem
bo a nuż coś ukryli między wierszami :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2006, 14:27 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 110
Nadia napisał(a):
Jozku hehe a kto tu powiedział o banie?? - mam chwilowo zablokowane konto - nawet oni dokladnie, z tego co mi wiadomo, nie maja pojecia za co to zrobili.
boty?? u mnie?? blehehehehehe wolne zarty - nie jestem typem czlowieka, ktory czerpie satysfakcje z biegania w kalesonach za mobami. nie inwestuje wogole w skille - nie sÄ… mi one potrzebne.

eula eulÄ… - ja mi pokazesz gracza, ktory bezkrytycznie ja przestrzega to bedziesz juz wielki.

Z banem to moja pomyłka. O boty w żadnym razie nie oskarżam i również nie rozumiem ludzi którzy przenoszą hamstwo z rzeczywistości do świata wirtualnego, przecież po to jest gra żeby trochę uciec od tego. Co do łamania EULA to masz tez rację - raczej takiego hmm ze świecą (świecącym en-balde'm ?) szukać. Po prostu zwróciłem uwagę na roszczenia połączone z przyznaniem się do łamania pewnych zasad... I coś jeszcze - nie tylko konta graczy używających boty były w ostatnim czasie blokowane, w naszym soc różwnież przytrafiło się to jednej osobie, przyczyna nieznana. Ot nagonka...

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 228 gości

Panel
Skocz do: