Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2013, 11:16 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2013
Witam

Poszukuje "mentora" a dokladniej kogos kto pomoze w grze, czysto teoretycznie :) Gralem w 2005 w entropie, zapomnialem swojego hasla a ciagle nie przychodzil mi mail z EU wiec niestety odpuscilem sobie gre, po tych kilku latach chcialem zobaczyc co tam sie zmienilo i zaczac od nowa. Cud sie zdarzyl ze odzyskalem konto, przerzucilem sobie wszystko na nowe, duzo tego nie bylo ale podstawowy ekwipunek + troche ped na ammo. Nigdy nie sweatowalem ! Wole odrazu wplacic niz meczyc sie jak glupi. Podstawy powiedzmy ze pamietam, poczytalem troche nowszych poradnikow, niestety jeszcze nikogo do EU nie przekonalem ze znajomych a na poczatku dosc nudno to idzie. Poszukuje kogos do pomocy, wytlumaczenia, pokazania w ktorym kierunku zmierzac a poradze sobie juz ;)

Moge gadac przez TS/VT/Mumble/Skype obojetnie :)

Nick z grze Sir Crevo PL, GG 4334880

Czekam :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2013, 11:28 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
nic sie nie zmienilo , zasady sa te same . Powiekszyla sie baza itemow oraz obszar gry , reszta jest taka sama .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2013, 11:59 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Nie gadaj JC, zmieniło się dużo. Crevo, proponuję dołączyć do jakiegoś socu, od razu będzie ciekawiej i z poradami na mentora nie będziesz musiał czekać. Choć domyślam się, że już ktoś jako discipla Cię dodał ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2013, 13:36 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
A ja myślę... tzn wiem tylko tyle, że jak się nachyle to mam jajka w tyle.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2013, 15:10 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
XII napisał(a):
A ja myślę... tzn wiem tylko tyle, że jak się nachyle to mam jajka w tyle.

Mutak, Okta chyba przez Ciebie przemawia... ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2013, 15:47 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2013
Hej,

Pozwoliłem sobie dopisać się do postu Creva, gdyż :
1. Jest świeży, więc pewnie jeszcze kilka osób tu zajrzy
2. temat jest taki sam a nie widzÄ™ sensu spamowania.

Oryginalny nie będę zbytnio - odnalazłem Waszą grę, zainstalowałem, rozejrzałem się ;) gra zaczęła się wykrzaczać, więc przeszukałem fora i bohatersko pokonałem problem "out of memory" (swoją droga że nadal tego nie spaczowali jakoś..)

Gram już sporo lat różne gry i coś mi podpowiada, że nie ma co wyważać otwartych drzwi - Mentor Potrzebny od zaraz :D No dobra, mogę nieco poczekać. A tak serio - z różnych poradników dla nowicjuszy wywnioskowałem, że nie ma co się wygłupiać, tylko trzeba poprosić o wsparcie duchowe a czas będzie mi zaoszczędzony. I nerwy.

Tak jak u Creva - Vent czy Mumble (preferuję) acz i TS od biedy czy coś innego skłonny jestem używać.

Mam nieco czasu - co mi szkodzi poznać bliżej tą grę.

Postać nazywa się Wloczykij (bez poslskich znaków), ewentualnie proszę o kontakt na piotr.mefisto@wp.pl.

Dzięki wielkie i może ktoś mnie przygarnie.

/ Zastanawia mnie, czy poradniki z 2006go czy tam 2008go sÄ… nadal aktualne ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2013, 20:48 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Vloczykij napisał(a):

/ Zastanawia mnie, czy poradniki z 2006go czy tam 2008go sÄ… nadal aktualne ?

Wszystko co moje jest aktualne.

W sumie to tylko jeden poradnik... ale zawsze :P .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2013, 10:39 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
witam

a co w podstawach się nie zmieniło ?! . Oświeć mnie , używanie broni aby osiagnąć skill jest taki sam od 2004 ,
zmieniała się tylko ilość broni oraz rodzaj -dodano nowe które prawie sa nie używane . Koszt uzycia broni z TT od 2004 jest ten sam ( poprzednio też byl taki ) . Więc gdzie zmiana jest , dodano tylko ilość i możlwość wyboru w poszczególnych kategoriach . Powiekszono do obszar poruszania sie i zmieniono teren - to może być istotna zmiana bo trzeba było poznać od nowa rozmieszczenie mobów . Reszta jest taka sama

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2013, 15:31 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
W sumie to nic się nie pozmieniało, mining uproszczony jest niepotrzebnie...
Ale : w niektórych poradnikach jest napisane, żeby np. na początek używać siekiery czy coś, a to już nie jest opłacalne...

Chociaż opalo+a101 to chyba dalej dobry wybór... ale kogo nowego na to stać :D .. tym bardziej, że są jakieś nowe szczelajki z tt .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2013, 18:34 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2013
Prawdę mówiąc nadal nikt się nie odezwał, by mnie przygarnąć :( ....

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2013, 18:44 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
to dobrze , hartujesz siÄ™ .
Napoczatku najlepiej samemu ,nie ulegasz schematą starych graczy . Starzy gracze sa obwarowani starymi nawykami , obunkrowali sie schematami tudzież spiskowymi teoriami ( cos jak wdychanie helu ) , ja też przyznam szczerze do nich należe więc wolę posłuchać nowicjusza -coś zobaczył co ja już nie "widze". Nie przejmuj się ja byłem free prawie 5 lat i teraz też jestem ale jakby inaczej :P . Ktoś przygarnie "kropka " , a poztym masz nicka pasujacego do freelancera .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2013, 14:39 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
JC Krakow napisał(a):
[...],nie ulegasz schematÄ… starych graczy [...]

JestÄ™ schematÄ… :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2013, 07:23 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Witam,
Masz kolego już tego mentora? czy jeszcze nie? Jak nie to nie ma co gdybać, gadać zapraszam do siebie - po 15:00 będę mógł być w grze.

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2013, 12:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
gdzie Ty pracujesz, że po 15 jesteś w grze? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2013, 14:11 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
a Ty coov co tak spamujesz przed piętnastą? Gdzie pracujesz, że masz taki luz ? :D ..trza chyba do Twojego szefa zadryndać :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2013, 14:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ja na urlopie też wychodzę przed 15 z roboty :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2013, 15:58 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2013
Nick w grze: Jaarahl
Tak samo jak i kolega wyżej - temat założono stosunkowo niedawno i możliwe, że ktoś jeszcze tutaj zajrzy, więc nie zakładam kolejnego o tej samej tematyce :).

Identyczna sprawa - poszukuję mentora, który na sam początek mojej świeżej kariery w EU przedstawi sposób na zarobienie PED'ów tu i ówdzie, żeby pogodzić wydatki na amunicję i paliwo do pyrkającej czterokołowej machiny w dodatku wychodząc na plusie we własnym portfelu.

Kontakt skype: krolikk16
Kontakt mail: krolikk152505@gmail.com
Kontakt PW: <<PW>>

Najlepiej byłoby zmówić się na teamspeak'u, aczkolwiek to już zależy od ewentualnych wymagań czy też nie - mentora, który użyczy swojej pomocy zielonemu wypierdkowi takiemu jak ja :)

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości

Panel
Skocz do: