Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 05 Sie 2012, 10:56 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2012
A dokładniej nie tyle mentora co kogoś komu mogę zadać nurtujące mnie pytania. Poradniki czytałem żeby nie było. Ilość graczy występujących na kilometrze kwadratowym często wynosi 1 a jeszcze częściej 0 i jak dotąd moje poszukiwania jakiegokolwiek Polaka spełzły na niczym. Nie do końca ogarniam markup ale mniej więcej rozumiem o co kaman. Jednak na niektóre pytania nie znajdę odpowiedzi na forum więc ktoś musi zostać tym nieszczęśnikiem któremu potruję dupę. Szukam również jakiegoś Polskiego socka ,który jest aktywny i przyjmuje nowych graczy a przy tym służy radą na początek :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Sie 2012, 12:29 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2011
HP: 0
Nick w grze: Lukas Luczko Tada
Witaj:) Mój nick w grze Lukas Luczko Tada, będę wieczorkiem dziś jakoś, to chętnie pomogę :) I powodzenia w grze :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Sie 2012, 21:49 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2012
Ładnie to tak afczyć jak się zaproszenie do znajomych wysyła ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Sie 2012, 22:18 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
nie no racja, Lukas chce pomóc to trzeba op...c na wstępie, co za ludzie :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Sie 2012, 22:52 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2011
Wielki LOL :) Zaproszenie do fl przyjąłem, wystarczyło napisać do mnie. Byłem na th i nie mogłem zrobić reloga, tak tak trzeba relog wykonać, żeby mieć dostępną osobę w FL! Rozumiem Evora, że nie wiedział o tym, ale Ty JIIIS, co za ludzie, echh :P
Evor, chętnie wezmę Cię na discipla i pomogę, jak chcesz ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Sie 2012, 08:39 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
luczko napisał(a):
Rozumiem Evora, że nie wiedział o tym, ale Ty JIIIS, co za ludzie, echh :P

pewnie, że wiedziałem ;) natomiast chyba nie zrozumiałeś celu mojego postu, ale mniejsza o to :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Sie 2012, 10:08 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Ja zrozumiałem cel twojego postu !
Co wygrałem ? :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Sie 2012, 10:35 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2012
Największą nagrodę jaką możesz sobie wyobrazić. Czyli wielkie nic :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Sie 2012, 10:49 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2012
Hmm z jakichś dziwnych powodów zaczęła mi się gra ciąć mniejsza przeczyszczę komputer nie wiem czy mogę zadawać w tym dziale pytania ale nie wyczekam na Luczka bo mnie kusi :P

1. Czym się różni statek kosmiczny od quada
2. Czy samochodem można rozjeżdżać mutanty i zbierać z nich loota (choć podejrzewam ,że nie)
3. Da się coś zarobić jako taxi ?
4. Co oznaczają te literki przy przedmiotach typu L,C,M czy jakoś tak L chyba już ogarniam ale i tak proszę o wyczerpującą wypowiedź :)
5. O co chodzi z tymi dungami, ziołem itp. Chomik mi świadkiem chodziłem zatrzymywałem się biegłem i tak cały czas. Szedłem co 2 metry i nie znalazłem niczego a zszedłem kawałek.
6. Jeżeli są zamówienia w Markupie na taką i taką ilość tego i tego to muszę mieć taką dokładną ilość aby móc sprzedać ?
7. Czy profesje cokolwiek dają np ta od sweetowania.
8. Nie ogarniam większości skillów co mają dawać. To co jest napisane koło nich to raz ale np nie widzę różnicy w sweetowaniu na poziomie zerowym i obecnym.
9. Od czego zależy wbicie skilla ? Najprościej znowu podać sweetowanie. Raz wbije się 2x expierience do skilla a czasami przez 10 minut cisza radiowa ani jednego. Tak więc WTF ?
10. Czy istnieją inne urządzenia do sweetowania zwiększające możliwości wydobycia tego surowca ?
11. I o co chodzi do diabła z tymi eventami. Jak zdobyć ticket i cokolwiek tam wygrać. Przyznam to 100 pedów nagrody bardzo mnie kusi :)
12. Jak zostać drwalem ? :D
13. Jak coś sobie przypomnę to dopiszę albo spytam lukasa jak go dorwę w grze :mrgreen:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Sie 2012, 12:18 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
EvorGRX napisał(a):
Hmm z jakichś dziwnych powodów zaczęła mi się gra ciąć mniejsza przeczyszczę komputer nie wiem czy mogę zadawać w tym dziale pytania ale nie wyczekam na Luczka bo mnie kusi :P

1. Czym się różni statek kosmiczny od quada
2. Czy samochodem można rozjeżdżać mutanty i zbierać z nich loota (choć podejrzewam ,że nie)
3. Da się coś zarobić jako taxi ?
4. Co oznaczają te literki przy przedmiotach typu L,C,M czy jakoś tak L chyba już ogarniam ale i tak proszę o wyczerpującą wypowiedź :)
5. O co chodzi z tymi dungami, ziołem itp. Chomik mi świadkiem chodziłem zatrzymywałem się biegłem i tak cały czas. Szedłem co 2 metry i nie znalazłem niczego a zszedłem kawałek.
6. Jeżeli są zamówienia w Markupie na taką i taką ilość tego i tego to muszę mieć taką dokładną ilość aby móc sprzedać ?
7. Czy profesje cokolwiek dają np ta od sweetowania.
8. Nie ogarniam większości skillów co mają dawać. To co jest napisane koło nich to raz ale np nie widzę różnicy w sweetowaniu na poziomie zerowym i obecnym.
9. Od czego zależy wbicie skilla ? Najprościej znowu podać sweetowanie. Raz wbije się 2x expierience do skilla a czasami przez 10 minut cisza radiowa ani jednego. Tak więc WTF ?
10. Czy istnieją inne urządzenia do sweetowania zwiększające możliwości wydobycia tego surowca ?
11. I o co chodzi do diabła z tymi eventami. Jak zdobyć ticket i cokolwiek tam wygrać. Przyznam to 100 pedów nagrody bardzo mnie kusi :)
12. Jak zostać drwalem ? :D
13. Jak coś sobie przypomnę to dopiszę albo spytam lukasa jak go dorwę w grze :mrgreen:

1. statek jest droższy i większy, a quad to myśliwiec
2. nie
3. raczej niewiele ( może w lotach kosmicznych coś )
4. (L) - nie można naprawiać, jak się zepsuje do końca to idzie do kosza, (C) - można malować/ nakładać tekstury
(F)- damskie, (M) - męskie
5. Trzeba mieć fart i znaleźć :P , nie wiem czy na innych planetach oprocz Calypso są.
6. Nie, możesz mieć mniej lub akurat tyle ile w zamówieniu, markup może być mniejszy lub równy, ale nigdy większy, bo automat nie kupi.
7. Ta od sweatowania nic. Reszta pozwala ci na używanie z większą wydajnością sprzętu.
8. W sweatowaniu różnicy nie ujrzysz, to taki skill na pokaz :P
9. Znowu- od szczęścia, raz ci się podniesie, raz nie.
10. Nie
11. Zależy od eventu, większość polega na otrzymaniu najwiekszego loota z zapisanych na event polując na danym Landzie.
12. Nie da sie, drewno leci ze zwierząt :D.
13. Ok, fajnie :mrgreen: .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Sie 2012, 13:56 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2012
14. Skąd się biorą quady ? (i nie uwierzę ,że bocian przynosi !)
15. Czy można trafić na takie ,które da się naprawić ?
16. Jak zacząć przygody z miningiem tzn: Gdzie szukać surowców jeśli jest możliwość znalezienia ich w określonym miejscu za każdym razem.
17. Czy aby znaleźć coś bardziej przydatnego niż crude oil lub lysterium ingnot muszę opuścić strefy wokół miasta czy po prostu mieć lepszy ekwipunek ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Sie 2012, 17:43 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2011
JIIIS napisał(a):
luczko napisał(a):
Rozumiem Evora, że nie wiedział o tym, ale Ty JIIIS, co za ludzie, echh :P

pewnie, że wiedziałem ;) natomiast chyba nie zrozumiałeś celu mojego postu, ale mniejsza o to :)

Zgadzam się ;) Źle zrozumiałem Twoją wypowiedź :oops: Może pojdę na jakiś kurs czytania ze zrozumieniem, w ramach przeprosin ;)

Co do nowych w grze, warto cenić chęć pomocy nowym graczom przede wszystkim przez tych nowych graczy ;) Jesteśmy tylko ludźmi , a to tylko gra i też trzeba żyć, nie siedząc 24h online ;)

EvorGRX napisał(a):
14. Skąd się biorą quady ? (i nie uwierzę ,że bocian przynosi !)
15. Czy można trafić na takie ,które da się naprawić ?
16. Jak zacząć przygody z miningiem tzn: Gdzie szukać surowców jeśli jest możliwość znalezienia ich w określonym miejscu za każdym razem.
17. Czy aby znaleźć coś bardziej przydatnego niż crude oil lub lysterium ingnot muszę opuścić strefy wokół miasta czy po prostu mieć lepszy ekwipunek ?

14. Quady w wersji L są crafcone czyli produkowane przez crafterów. Bociana nie znajdziesz w grze, ale możesz je zakupić na aukcji, w sklepie, bądź od innych graczy.
15. Każdy pojazd można naprawiać mając naprawiaczkę np. RK-5 i drut welding wire.
16. Szeroki temat, minum finder, kopaczka i sondy potrzebne.
17. Tak i nie, warto przestudiować mapę surowców, oraz dobrać sprzęt na nie.

Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości

Panel
Skocz do: