Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Wrz 2012, 21:12 
Newbie
Dołączenie:
Wrzesień 2012
Witam;

Dnia 08-09-'12 okolo godziny 21:36 po kilkunastu dniach czytania opinii i wyszukiwaniu informacji w internecie w końcu się zdecydowałem i rozpocząłem ściąganie gry na dysk twardy.
Sądzę ze jutro rano będzie gotowa do pierwszego uruchomienia.

Rozpoczynam zabawę na Calypso, jeśli jakiś mentor chciałby mnie poprowadzić, to zawsze mogę usunąć na szybko konto i tworzyć postać na innej planecie bardziej Mu dogodnej.

No i sprawa najważniejsza !
Poszukuję mentora - będę grał nocami i popołudniami. Czasem rano (zależnie od pracy w realu).
Do komunikacji z mentorem mogę używać telefonu, Skype, TS2/TS3.

Zainteresowane osoby wraz z opisem swojego stażu w grze zapraszam na PW.

!!! UWAGA - interesują mnie mentorzy z doświadczeniem, nie jakieś świeżaki-mentoraki "disciple" co by tylko dorobić się chcieli, a nic nie wytłumaczą !!!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Wrz 2012, 12:57 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
J4r0 napisał(a):
Zainteresowane osoby wraz z opisem swojego stażu w grze zapraszam na PW.

:mrgreen:

J4r0 napisał(a):
!!! UWAGA - interesują mnie mentorzy z doświadczeniem, nie jakieś świeżaki-mentoraki "disciple" co by tylko dorobić się chcieli, a nic nie wytłumaczą !!!

czyżbyś chciał płacić za mentoring? ;) stawka zależy od "stażu"? forumowicze, czas pisać CV i zbierać referencje :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Wrz 2012, 13:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
J4r0 napisał(a):
Witam;

Dnia 08-09-'12 okolo godziny 21:36 po kilkunastu dniach czytania opinii i wyszukiwaniu informacji w internecie w końcu się zdecydowałem i rozpocząłem ściąganie gry na dysk twardy.

Wow, a ja myślałam, że ja się wolno decyduję ;) W końcu ktoś kto mnie pobił - szacun! U mnie to jest zwykle max kilka dni :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Wrz 2012, 14:02 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
fakt j3, tez mnie ten fragment o dorabianiu zainteresowal ... ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Wrz 2012, 15:37 
Newbie
Dołączenie:
Wrzesień 2012
Hmm, nie wiem co Was tak dziwi w tym, że piszę o doświadczonych mentorach...
A co do zarabiania na mnie - to placic nie bede.
Jesli pytacie o takie rzeczy to wynika z tego, ze zaden z Was moim mentorem byc nie moze bo macie malo pojecia o grze - mentor zarabia na byciu mentorem... Jak - to poszukajcie tego juz sobie sami... Dla ulatwienia dodam, iz otrzymuje cos od MindArk jak uczen zlapie 400 w wybranej profesji.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Wrz 2012, 16:44 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
masz rację, nie możemy być twoimi mentorami, ja po 4 latach prawie nic nie wiem o grze, Martre po 7, czy 8 pewnie powie, że wie niewiele więcej

ooo to są nagrody za mentoring, dzięki, że mi powiedziałeś, bo żyłbym w nieświadomości ;) dodam, że te ochłapy, które dają mam daleko w d..., dawniej ich nie było i mi nie przeszkadzało to wcale w nauczaniu nowych, ale jak widzę nie rozumiesz żartów w powyższych postach :) powodzenia w grze, przyda ci sie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Wrz 2012, 18:01 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Nagrody za mentoring zazwyczaj sÄ… nic nie warte, a od niedawna z tego co pamietam discipel tez je otrzymuje.

Za moich czasów to disciple dorabiali na mentorach, a nie na odwrót :mrgreen: .

Powodzenia w grze :).

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Wrz 2012, 21:10 
Newbie
Dołączenie:
Wrzesień 2012
JIIIS napisał(a):
masz rację, nie możemy być twoimi mentorami, ja po 4 latach prawie nic nie wiem o grze, Martre po 7, czy 8 pewnie powie, że wie niewiele więcej

ooo to są nagrody za mentoring, dzięki, że mi powiedziałeś, bo żyłbym w nieświadomości ;) dodam, że te ochłapy, które dają mam daleko w d..., dawniej ich nie było i mi nie przeszkadzało to wcale w nauczaniu nowych, ale jak widzę nie rozumiesz żartów w powyższych postach :) powodzenia w grze, przyda ci sie

Hmm, no fakt - nabite macie ladnie postow, nie zwróciłem na to uwagi, więc przepraszam jeśli uraziłem.
Jak pisałem wcześniej - czytałem sporo o grze i myślałem, że te nagrody są nieco lepsze... Że mentorowi się "opłaca" nauka nowicjusza - jak widzę z powyższych wiadomości niebardzo wartościowe są to rzeczy :-/

Wiec powracam do meritum spawy - ktoś w takim układzię będzie chętny mnie podszkolić?

Wróciłem właśnie do Icarus Post, bylem w Port Arrivals i niedaleko (nie pamiętam nazwy) na północ od niego. W sumie odkrytych mam 4-5 teleportów, kilka lokacji, questów zrobionych około 40, w kolejce kolejne 10-15 - znajdzie się ktoś do wspólnej gry?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Wrz 2012, 21:33 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
nie uraziłeś, musiałbyś się bardziej postarać :) ja już niestety nie prowadzę mentoringu, brak czasu i chęci klepania w klawiaturę, czy gadania przez mikrofon, swoje już w tej kwestii myślę wykonałem ;)

ale pewnie ktoś się znajdzie pomóc, jak dobrze szukałeś to wiesz, że nie tylko to forum jest o EU, szukaj na obu

PS. uważaj czytając poradniki, wiele może być już przestarzałe i mogą zawierać niepełne/nieaktualne dane, gra zmienia się ostatnio dość dynamicznie, jak i stan konta w grze :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Wrz 2012, 09:59 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
JIIIS najnormalniej próbuje się przechwalać swoimi umiejętnościami pisząc, że nic nie wie :P reklamuje przy tym Marte :D który to nie jestem pewien czy gra aż tak długo jak pisał JIIIS :D no ale... może ja się mylę...

...a prawda jest taka, że z dłuższym stażem niż mój w grze (zaznaczmy, że bez przerw :mrgreen:) raczej będzie Ci ciężko znaleźć :P

Jeśli masz zamiar rzeczywiście grać, powiedzmy sobie szczerze - minimum do ukończenia mentoringu to zapraszam do siebie. Jeśli masz się znudzić po tygodniu czy dwóch to nie zawracaj nikomu dupska...

Pytanie z innej beczki ;) Czy Ty w ogóle masz zamiar coś do gry wpłacać czy raczej liczysz na profity z gry i za nie grać?

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Wrz 2012, 10:28 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Eghem...

Ja też chciałem coś powiedzieć :)

A co :)

Najlepszym mentorem w EU jest życzliwość wobec innych graczy i jak to JC mawia: myśl, myśl, myśl... (czy jakoś tak)

pozdro

PS: zachęcam do wstąpienia w szeregi jakiegoś polskiego socka i już będzie dużo łatwiej.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Wrz 2012, 15:55 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
no pewnie, ze tak dlugo jak pisze j3 nie gram, zwazywszy na ostatnia przerwe ;)
ale stazowo niestety dobijam do 7, nad czym ubolewam :/

btw mutak moze i gra dlugo, sporo wie (albo wiecej) ;) ale pelen jest podejrzen i spiskowych teorii ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Wrz 2012, 18:01 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
Society: Poltropia
a juz myslalem, ze ewenement roku nam sie objawil :)
kolego, najlepiej miec paru mentorow. jest tyle rzeczy w tej grze, ze jedna (nawet doswiadczona) osoba tego nie ogarnie.
ilosc nabitych postow tez o niczym nie swiadczy, np. J3S to gadula :p
no nie, tak mi poprawiles humor, ze az bede sie smial do wieczora hahaha

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Wrz 2012, 18:40 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Martre napisał(a):
btw mutak moze i gra dlugo, sporo wie (albo wiecej) ;) ale pelen jest podejrzen i spiskowych teorii ;)

A Martre ma w avatarku różowe gacie, także jakby ci coś proponował na boku, to.. bądź ostrożny :mrgreen:

Hm, ja tu jestem 7 lat (z czego w samej grze właściwie 2,lol), a XII już chyba..9? 10? EU powstała w 2003 chyba. Takich weteranów wyzywać od nubów - toż nawet w Wowie takich nie spotkasz.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Wrz 2012, 19:49 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Elanor napisał(a):
a XII już chyba..9? 10? EU powstała w 2003 chyba. Takich weteranów wyzywać od nubów - toż nawet w Wowie takich nie spotkasz.

przecież Mutaka się nie czepiał :)

@PL: nom, jak się nudzę, albo potrzebuję odskoczni od programowania to jestem gaduła na forum, +1 post nah nah :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Wrz 2012, 21:35 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
o pepaszam, moje gacie nie sa rozowe, to sa gacie gibona za zaslugi :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Wrz 2012, 17:36 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam

J4rO , hm nie wiem jak Ci odpowiedziec , mentoring dla mnie to gehena , utrapienie bo ja wiele rzeczy widze inaczej albo robie inaczej niz inni :P . Co do doswiadczenia to moja postac jest od czerwca 2003 i mialem oficjalnie jednego ucznia , ktory obecnie nie gra ( powiedzialem Mu jak naprawde jest w tej grze- ukonczyl mentoring ). Ale mialem i mam wielu takich co pomagam lub daje "wedke" , marchewki nie dostaja , dostaja ode mnie kierunek i podpowiedzi , nawet Ci co graja po kilka lat .
Skilli mam srednio - mieszcze sie gdzies w pierwszej 20-tce polskich graczy . Bardzo duzo wymieniam informacji z ludzmi , bo informacja to podstawa i tak malo wiem bo gra tak sie zmienia ze nie nadazam ,za stary juz jestem .
Co do prowadzenia mialem kilku ktorzy pojmowali szybko , wystarczalo powiedziec tak lub nie ,albo sproboj i tak gra z Toba wygra - czyli przegrana , wygra MA . Ja czytam wszystkie wypowiedzi , czytac trzeba pomiedzy wierszami jak juz wiesz co mozna i co nie mozna ( ja wiem co nie mozna , nie mozna nie "wtopic ") .
Tak jak Okta powiedzial mysl , a najlepiej to ujał mowiac mi ze zabawa jest w odkrywaniu co mozna . troche to pokretne ,ale My z Oktom mam tego samego idola .
Poradnikow nowych nie znajdziesz ,podstawy zostaly te same , zmienilo sie tylko ilosc przedmiotow w grze , ktore mozesz wykorzystac. Ja Ci podpowiem tylko tyle ze musisz przejsc etap na co sie nastawic i jakim kosztem.

denton JC krakow

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości

Panel
Skocz do: