Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2011, 10:47 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 126
Society: Darkside Renegades
Nick w grze: Symulakron
16 June 2011 12:30 UTC

MindArk wants to inform our users that the cooperation between SEE and MindArk has been terminated. From now on, MindArk will run the operation of Planet Calypso. Participants of the Entropia Universe will not in any way be affected.

tymczasem zarządzanie planetą Calypso wraca do MA...
MA przerywa współpracę z SEE (info PCF)

czy kosmos nadal będzie wielki?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2011, 11:09 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Symu napisał(a):
tymczasem zarządzanie planetą Calypso wraca do MA...
MA przerywa współpracę z SEE (info PCF)

a tu bardziej oficjalne info: http://www.mindark.com/partners/

ciekawe teorie sa na EF, np. ze przyczynila sie do tego marna sprzedaz Medusy, a moze mialo to cos wspolnego z banami? (btw chyba dalej wszystkich nie odbanowali ;))

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2011, 11:49 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
To będzie tak jak z np. polsatem :) co jakiś czas będzie sprzedawany swojemu właścicielowi i twórcy...

...jedni się ochapali teraz czas na kolejnych/poprzednich :) ...na nic lepszego bym nie liczył raczej :D jeśli ktoś ma nadzieję na to lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2011, 14:57 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Uhh, a to ciekawe. Człowieka nie ma parę dni a tu takie niusy :shock:
Czy to oznacza, że nie będzie również Planet Michael i innych tematycznych planowanych przez SEE, czy tylko dotyczy Planet Calypso ?
W komunikacie jest jasno napisane o zerwaniu współpracy pomiędzy MA a SEE - czyli ja to rozumiem jako koniec szans na inne planety od SEE. Myle się ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2011, 15:19 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
hmmmm, tak po głębszym... zastanowieniu :) śmiem stwierdzić iż myślę, że :D chyba pochapali się o kasę :D ...w końcu tyle ludzi na tyyyle kasy ponaciągali :D ...bo jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2011, 15:44 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 126
Society: Darkside Renegades
Nick w grze: Symulakron
na bank poszło o kase...a miało być tak pięknie :)
Michael i Planet Monsters.. uff mam nadzieje że nie reaktywują już tych pomysłów

ale z Calypso może być chudo teraz... jakieś eventy związane z fabułą - cienko to widze pod wodzą MA :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2011, 18:04 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
mysle ze firma nie zrealizowala zadania a dokladnie ze inwestozry ktorzy weszli nie przyciagneli nowych graczy w takiej ilosci aby mogly planet funkcjonawac jako samodzielne systemu (tak jak Calypso). Przyklad jest Next Island i Rock ( sa tam male ilosci graczy na stale).Arkadia sciagnela w sumie graczy tylko z Calypso
kiedys wsponialem komus ze nie widze nowych graczy w takiej ilosci aby mogli stworzyc chociaz mala spolecznosc na innych planetach .
Powiekszanie kosztow dzialania nie ma sensu z punkyu ekonomii , wiec zamyka sie oddzialy ktore sa posrednikami i tyle.

to jest moje zdanie
JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2011, 19:02 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
JC Krakow napisał(a):
mysle ze firma nie zrealizowala zadania a dokladnie ze inwestozry ktorzy weszli nie przyciagneli nowych graczy w takiej ilosci aby mogly planet funkcjonawac jako samodzielne systemu (tak jak Calypso).

Chyba nie do końca zrozumiałeś JC. SEE bylo wlascicielem właśnie Planet Calypso (prawie od roku), a tych planowanych planet to nawet nie ma co wspominac.
Stawiam na to, że SEE nie wywiązało się z całej płatności (mieli spłacać w ratach, z tego co kojarzę w którymś raporcie finansowym było, że zapłacili tylko pierwszą ratę) i umowa została anulowana.

Profil Offline
PostWysłany: 17 Cze 2011, 19:53 
Może być parę pozytywów z całej tej sytuacji choć nie musi ja trochę liczę na pewne poprawy może MA troszkę się obudzi i nie będzie zdzierać z graczy a wpadnie na pomysł pozyskania nowych kto wie trzeba trochę chęci i wiary w to co się robi... EU robi się coraz bardziej nudne i nie atrakcyjne dla nowych niestety nie wiem czy tak zawsze było ale jest tak na pewno teraz

Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2011, 20:10 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
a to przepraszam

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2011, 20:33 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2010
HP: 0
Society: EF.pl
Nick w grze: andrzej mo67
Moim (skromnym :roll: ) zdaniem to właśnie od "jakiegoś" czasu , MA realizuje politykę przyciągnięcia jak największej ilości nowych graczy.
Większość "nowinek" wprowadzana jest pod nowych graczy :evil:
MA wychodzi z założenia że : starsi gracze tak czy inaczej dadzą sobie redę :twisted:

Ps. Z około 1,5 rocznym stażem w EU jestem jeszcze młodym graczem, ale pamiętam te czasy kiedy jeszcze było warto i wiedziało się po co grać........ ech łezka się w oku kręci.... :cry:

Profil E-mail Offline
PostWysłany: 17 Cze 2011, 20:54 
Ale ja to mam właśnie te nowinki na myśli pod nowych graczy na wszystko trzeba zarobić albo wpłacić a jak ktoś nie chce to raczej nie pobawi się, rozumiem że EU jest nie dla wszystkich, rozumiem też że to specyficzna gra natomiast nie łubie jak mi się mówi że można grać za darmo a później nie specjalnie stwarza mi się warunki do tego. Nie narzekam bo nie o to tu chodzi tylko źle to wszystko idzie nie w tą stronę normalny wyzysk nie kontrolowany...

Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2011, 22:28 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
...gdyby tak siąść, przeanalizować wszystkie ważniejsze wydarzenia z historii rozwoju MA i wprowadzonych zmian do gry ułożyła by się w całość pewna rozwalona układanka z brakującymi elementami, które dalej się tworzą w chorej wyobraźni twórcy :twisted: ...nie byłoby to nic bardzo skomplikowanego ale pod wpływem czasu i ewolucji przypominałoby coś takiego (chodzi o twórce, czyli w tym przypadku MA):

1230

...czyli nic przyjaznego dla potencjalnego gracza :mrgreen:

a sama gra wygląda/łaby tak:

1231

...i z pewnością taką pozostanie do końca istnienia...

Czy ktoś myśli inaczej? :P

Profil Offline
PostWysłany: 17 Cze 2011, 22:42 
Dokładnie, uważam że trafiłeś dokładnie w sedno... lepiej tego ująć nie można było,

Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2011, 01:07 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
od razu przepraszam za offtop, ale kurfa, lukas, ile razy ostatnio wejde na forum to niewazne co by sie nie dzialo to polowa "wypowiedzi" jest twoja, wlacznie z chatem

przyklad w tym temacie, ostatnie kilka wiadomosci to 3 krotkie posty roznych osob przeplatane twoimi, nic nie wnoszacymi wiadomosciami

rozumiem ze mozesz byc zafascynowany nowa gra, ale pieprzysz bez sensu byleby pisac, tworzysz jak dzisiejsze media szum informacyjny, czytaj belkot, jak chcesz faktycznie bardzo sie wypowiadac nic nie wnoszac to piszesz tez dosc sporo w innym temacie, o jaszczurkach, a teraz o pajakach, skup sie na tamtej dyskusji, bo tam moze jako zoolog bedziesz mial cos do powiedzenia, ale nie w dyskusjach nt. gry, ktora malo znasz

PS. nie mam nic przeciwko nowym osobom na forum, sa bardzo mile widziane, ale niech maja cos sensownego do powiedzenia

peace, have nice weekend :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2011, 08:06 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
:) J3S

andrea67 - z takim stazem to juz jestes starym graczem

JC

Profil Offline
PostWysłany: 18 Cze 2011, 09:35 
Dużo czasu mam teraz wolnego to sobie pisze, może to być trochę denerwujące irytujące wszystko rozumiem, fakt czasem bez sensu nie ma problemu skupie się na tematach jaszczurkowatych zbyt duża aktywność też nie dobra jest, stary ale masz problem z nowymi ludźmi i wątpię by cokolwiek mądrego i z sensem prócz Ciebie jakikolwiek nowy forumowicz mógł napisać o tej jak że sensowniej grze

Również bardzo przepraszam za off topa

Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2011, 10:17 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
db Lukas db napisał(a):
stary ale masz problem z nowymi ludźmi i wątpię by cokolwiek mądrego i z sensem prócz Ciebie jakikolwiek nowy forumowicz mógł napisać o tej jak że sensowniej grze

mylisz sie 2x, po pierwsze na forum bylo wiele nowych osob, ktore pisalo z sensem o grze (a przede wszystkim unikalo pisania bez sensu), po drugie nie mam najmniejszego problemu z nowymi graczami, kazda konkretna osoba moze liczyc na moja pomoc, jak bedziesz mogl sie pochwalic choc kilkoma osobami, ktorym pomogles wejsc w swiat gry (czy jakas konkretna profesje w grze) to pogadamy dalej

PS. coby nie przedluzac offtopa to wiecej juz na Twoj temat nie dyskutuje ;) a post ulegnie autodestrukcji do jutra...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2011, 13:14 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Ja osobiście nie widzę problemu w tym co pisze Lukas, mimo, że go nie znam osobiście ani w grze go nie widziałem/ z nim nie gadałem... JIIIs wydaje mi się, że przesadzasz lekko... w kraju po pierwsze obowiązuje wolność słowa :P a po drugi po to są fora by na nich pisać bzdury, niekoniecznie z sensem - aha i jeśli myślisz, że Twoje wypowiedzi są z sensem... :D to wiesz co chce w tym momencie napisać :twisted:

No nic.. proponuję zejść na ziemię i przestać grymasić - a na grę nie ma mocnych bo to nie tylko jakaś tam gra... po drugiej stronie nie masz przeciwnika - system - tylko żywych, myślących ludzi którzy chcą każdego wycyckać z kasy :) zaufaj mi JIIIs Ciebie też to czeka :P ...mi w tej grze dobrze szło przez ok 5 lat :) - więc ile masz jeszcze przed sobą ? haha :mrgreen:

Dlaczego nawiązałem pod koniec mojej wypowiedzi do tematu "jak idzie w grze"? Otóż dlatego, że Ty JIIIs uważasz się za mądrego gracza, który zarabia bo wie co robi... powiem tylko tyle... mylisz się :)

Ja to wiem. ...i inni, niektórzy też.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2011, 15:09 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
odnosnie mojego ataku na Lukasa, moze przesadzilem, moze nie, Ty sie nie zgadzasz, inni sie zgadzaja, jak napisales jest wolnosc wypowiedzi, takze moglem i ja moja opinie zamiescic

teraz slowko do Ciebie XII, myslalem, ze juz sobie kiedys kilka rzeczy wyjasnilismy na priv w grze, ale mylilem sie co do Ciebie, inaczej sie zachowujesz w grze, inaczej tu na forum (przynajmniej w stosunku do mnie), pachnie dwulicowoscia, widze, ze nie dotarlo do Ciebie kilka rzeczy, o ktorych rozmawialismy (m.in. o tym jak to mi dobrze idzie, o "madrosci", o walce z systemem, itp. nie chce mi sie dokladnie sprawdzac logow, ale tak mi sie przypomina, ze te wlasnie kwestie poruszalismy, mozesz sprawdzic za mnie)

co do sensu moich wypowiedzi to sie nie wypowiem, co do sensu Twoich to przypominasz mi mastermesh z EF, ona przy kazdej okazji pisze jak to MA obiecalo to i tamto i nie dotrzymalo slowa, czy zepsulo to i tamto, Ty przy kazdej okazji musisz ponarzekac jak to gra/system/MA/whatever Cie okrada ;)

konczac, mozesz juz do mnie nie pisac, bo szkoda mi na Ciebie czasu od dzis :twisted:, mozesz zamiast tego poswiecic na opracowanie kolejnej teorii spiskowej zwiazanej z gra ;)

PS. pomysl spotkania IRL anulowany :twisted:

PS2. nie probuj tez teraz jak to nieraz robiles obrocic tego w zart, bo tak to nie dziala

pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2011, 15:31 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
JIIIS napisał(a):
odnosnie mojego ataku na Lukasa, moze przesadzilem, moze nie, Ty sie nie zgadzasz, inni sie zgadzaja, jak napisales jest wolnosc wypowiedzi, takze moglem i ja moja opinie zamiescic

teraz slowko do Ciebie XII, myslalem, ze juz sobie kiedys kilka rzeczy wyjasnilismy na priv w grze, ale mylilem sie co do Ciebie, inaczej sie zachowujesz w grze, inaczej tu na forum (przynajmniej w stosunku do mnie), pachnie dwulicowoscia, widze, ze nie dotarlo do Ciebie kilka rzeczy, o ktorych rozmawialismy (m.in. o tym jak to mi dobrze idzie, o "madrosci", o walce z systemem, itp. nie chce mi sie dokladnie sprawdzac logow, ale tak mi sie przypomina, ze te wlasnie kwestie poruszalismy, mozesz sprawdzic za mnie)

co do sensu moich wypowiedzi to sie nie wypowiem, co do sensu Twoich to przypominasz mi mastermesh z EF, ona przy kazdej okazji pisze jak to MA obiecalo to i tamto i nie dotrzymalo slowa, czy zepsulo to i tamto, Ty przy kazdej okazji musisz ponarzekac jak to gra/system/MA/whatever Cie okrada ;)

konczac, mozesz juz do mnie nie pisac, bo szkoda mi na Ciebie czasu od dzis :twisted:, mozesz zamiast tego poswiecic na opracowanie kolejnej teorii spiskowej zwiazanej z gra ;)

PS. pomysl spotkania IRL anulowany :twisted:

PS2. nie probuj tez teraz jak to nieraz robiles obrocic tego w zart, bo tak to nie dziala

pozdrawiam

HAHAHAHAHAHAHA :D złapałeś się kolejny raz :P - szkoda myślałem ,że przemilczysz wstrzymując się od komentarza tak paskudnego komentarza :(

...jaka dwulicowość :mrgreen: pogięło Cie ? :P
Ja celowo takie rzeczy wypisuje na forum by Cię trochę podwkur...ć bo jak siedzę w grze i widzę Twoje hofy/globy to mnie szlak trafia, że Tobie dają a mi nie! (poprzeglądaj logi, na pewno o tym pisałem - żadna tajemnica) :P więc by to odreagować muszę się przynajmniej na forum na Tobie wyżyć :P śfinio jedna! wstrętna w dodatku...

Poza tym za bardzo się tym przejąłeś co teraz napisałem, szczerze. Właśnie gdybyś dobrze czytał to co pisałem wtedy jak rozmawialiśmy na privie to wiedziałbyś, że ja będę Ci "zachodził czasami za skórę" może nie do końca złośliwie ;) a mądrzy jesteśmy tu wszyscy bo i tak na nic nie mamy wpływu - o tym też pisaliśmy :mrgreen: i o wielu innych kwestiach...

Na koniec napiszę, że nigdy w życiu nikomu nie powiedziałem ani nie napisałem że szkoda mi dla /na niego czasu :/ sry ale to chyba był nie żart z Twojej strony i raczej to było bardziej "bolesne" od tego co ja wyżej napisałem... thx.

Obracać w żart tego co było żartem? chyba Cie zje...ło... poczytaj moich wypowiedzi na forum.. 99% w tym co wypisuje są żarty po to tylko by czytający mogli się troszkę rozbawić / pośmiać... no ale Ty widocznie na żartach się nie znasz...

...a całe to co napisałem miało na celu tylko obronę kolegi który chciał sobie coś tam tylko napisać, a spotkała go poważna bezlitosna krytyka - mi się to wcale nie spodobało - mogłem wyrazić swoją opinie na ten temat (a punkt zaczepienia jest Ci znany) - ja w przeciwieństwie do innych nie jestem bierny słuchaczem jedynie. Więc i Tobie po uszach się należało...

PRZEPRASZAM ZA URAŻENIE TWOJEJ DUMY I TWOJEJ OSOBY I ZA TO ŻE JESTEŚ BARDZO POWAŻNYM CZŁOWIEKIEM KTÓRY NIE ZNA SIĘ NA ŻARTACH!

...mi jakoś korona nie spadła (w przeciwieństwie do Ciebie), poza tym trzeba być człowiekiem by powyższe zrozumieć.

PRZEPRASZAM i DZIĘKUJE TOBIE JIIIS...

..i jeszcze jedno... czym mam się niby cieszyć? Dlaczego nie mogę narzekać i marudzić wg Ciebie skoro wpłacam w ch.u.j kasy do tej bezlitosnej maszyny która zawsze do końca mnie goli - napisz mi dlaczego mam nie marudzić, daj choć jeden powód. Tracę to narzekam i marudzę. Nie rozumiem ludzi którzy tracą i nie marudzą - muszą być jacyś chorzy psychicznie... I śmiać mi się chce z ludzi którzy wpłacają po 10k ped na miesiąc tracą te pedy i niby wypisują, że grają dla funu i nie narzekają na to, a w realu bida piszczy i na chleb nie ma - bo są tacy.

PS. Proponuję ludziom czytającym przeprowadzić ocenę kto bardziej komu pojechał. .. i bardzo o to proszę, wręcz błagam! Bo zawsze wychodzę na tego najbardziej niedobrego...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2011, 19:07 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
dobra, przyjmę, że komentarze z Twojej strony były jednak wyłącznie uszczypliwe, choć w zamierzeniu nie miały być, aż tak bardzo jak to odebrałem (szczegolnie ten: "aha i jeśli myślisz, że Twoje wypowiedzi są z sensem... :D to wiesz co chce w tym momencie napisać :twisted:"), dość dużo współpracuje z ludźmi mailowo i "czytam" intencje z treści wiadomości, musisz być wyjątkiem, którego jeszcze nie rozpracowałem ;) choć wiesz, pisząc w ten sposób nawet jakbym ja to odebrał jako żart to niekoniecznie inni, więc też nie do końca fair :P ok, koniec marnowania czasu na forum, idę Cię pow...ć w grze, może coś dadzą ;) co zostało napisane to zostało, ale peace :)

PS. zaraz wpadnie niedobry admin i nas posprzata ;) sorry Ati/Cvx za offtopy, usunalbym sie sam, zeby tu nie bylo smieci, ale juz nie moge usunac tamtych postow

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2011, 19:26 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
no nieee... dlaczego mi nie napisałeś bym spie...ł?! :mrgreen:
No niewierze, że mi odpuściłeś noo, przecież tak przegiąłem i w ogóle aż nawet anulowałeś pomysł spotkania irl :twisted:
no śfinia i tyle...

To wszystko przez Ciebie jak nas usuną a nie nasze posty... ehhh

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2011, 20:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
XII napisał(a):
no nieee... dlaczego mi nie napisałeś bym spie...ł?! :mrgreen:
No niewierze, że mi odpuściłeś noo, przecież tak przegiąłem i w ogóle aż nawet anulowałeś pomysł spotkania irl :twisted:
no śfinia i tyle...

To wszystko przez Ciebie jak nas usuną a nie nasze posty... ehhh

spodziewałeś się dłuższego flame'u? przyznaj się ;) ja nie lubię marnować życia na bezsensowne przepychanki :P admin posprząta posty nie nas (mam nadzieje :mrgreen:)

Profil Offline
PostWysłany: 19 Cze 2011, 01:33 
:D

Ostatnio edytowany przez db Lukas db, 19 Cze 2011, 15:43, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysłany: 19 Cze 2011, 10:48 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ok. JIIIS miał racje! Pisze bzdury! na pal z nim... ;) :mrgreen:

Profil Offline
PostWysłany: 19 Cze 2011, 15:43 
Racja na pal, przesadziłem... koniec off topow z mojej strony ;)

Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2011, 09:27 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Hell yea! Czyli poronione pomysły typu Planet Michael i Planet Monsters upadły razem z SEE :D I tak ma być, znajdą się lepsi z lepszymi pomysłami na wyciągnięcie od nas kasy :wink:

P.S

Nie chce mi się czytać tych wypocin Lukasa, Mutaka i JIIISa... jest tam coś ciekawego? Czy jak zwykle same pierdoły? :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2011, 09:59 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
...same pierdoły - nie ma co czytać - a po za tym Admin miał pozamiatać ale jak zwykle śpi...

Co do SEE i ich projektów planet... Powiem Wam, że tu raczej nie chodziło o to co każdemu się sugeruje - moim zdaniem umowa była fikcyjna i rozwiązanie umowy było fikcją - MA wie, że ich plany z planetami nie bardzo się spełniają ze względu na ilość graczy - pomyślcie ile graczy jest aktywnych a ile planet/przestrzeni w grze - rzadko idzie kogoś spotkać w terenie - jest mała grupka starych wyjadaczy którzy huncą czy minują, a reszta albo tylko zwiedza albo rozmyśla co robić i nie robi nic. W tym przypadku z SEE mogło być tak - sami (w porozumieniu z MA, może) stwierdzili, że nie ma sensu bo nie ma graczy, nie ma przyrostu nowych graczy... i woleli niby rozwiązać umowę niż napisać oficjalnie - no właśnie co napisać? :) że jednak nie ma sensu tworzyć tych planet? :P zniechęcając innych planet partnerów?

MA niech robi tak jak robi dalej, niech kroją ludzi - to będą widzieć nowych graczy w grze - i starzy się powoli wykruszą. MA nie powinno ingerować w pieniądze wpłacanych przez graczy - tj. nie powinni ssać ile się da... jedynie decay i opłaty aukcyjne powinny być ich - reszta powinna wracać do gry - być do wygrania przez innych graczy, nie przez jakichś podstawionych... ale wiadomo - nie da się tak bo człowiek ma swoje słabości :) MA w tym przypadku też... więc kroją co się da i kogo się da...

To moje zdanie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2011, 10:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
pierdoły Sivy, nie czytaj ;)

a wracajac troche do tematu, bardzo chcialbym dopasc baze danych MA i zobaczyc jak zmieniala sie liczba graczy / obrot PED przez np. ostatnie 3 lata odkad gram, tak z ciekawosci ;) ciezko na jakiejs podstawie okreslic jak sie ma kondycja gry, czy nowe planety przyciagnely jakas znaczaca liczbe nowych graczy, ktorzy zostaja na dluzej, czy moze tylko zabraly czesc graczy znudzonych Calypso

bo tak prawde mowiac to poczawszy od MA, poprzez FPC, SDS, SEE, wlascicieli NI, RT, Arkadia, ... to ktos przeprowadzil jakas konkretna kamopanie reklamowa ostatnio? zaprojektowania strony i dania paru myszek/klawiatur/laptopow (jak na Arkadii, nie licze, bo to zadna kampania), wydaje mi sie, ze te firmy nie maja na to zadnego pomyslu, dodawanie samej zawartosci to za malo zeby rozruszac gre, z tego wzgledu, ze obecni gracze raczej nie przyciagaja nowych, wiadomo z jakiego wzgledu ;) no chyba, ze sie myle i poki co planety sa dopiero testowane (jak zwykle na graczach ;)) i dopiero jak zostana dopracowane to rusza kampanie, byleby nie bylo za pozno

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2011, 10:44 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Wszystko pięknie Muti, tylko że przyrost graczy raczej przy tej decyzji nie był brany pod uwagę, bo Arkadia dopiero raczkuje i na zebranie bazy graczy potrzebuje jakieś 6-12 miesięcy. Myślę, że jak dobrze się zareklamują to uzbierają wystarczająco ludzi do ciągnięcia wózka a i kilku ludzi z Calypso może się tam na stałe przenieść. Dgyby tylko uniknęli błędów popełnianych przez MA podczas tworzenia EU, np. brak jakiejkowliek kampanii reklamowej...

Druga sprawa, czy SEE to nie była część starego MA? Wątpię aby jakiekolwiek decyzje były podejmowane przez SEE samodzielnie bo w teorii to osobna firma a w praktyce prawdopodobnie była to tylko gałąź MA zarządana przez MA. Powodów rozwiązania umowy nigdy tak na prawdę nie poznamy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2011, 10:47 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Ahhh... uprzedził mnie wstręciuszek o 2 minuty. Ale dla jasności, to J3 pisze o tym co ja a nie odwrotnie! :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Cze 2011, 11:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Sivy napisał(a):
Hell yea! Czyli poronione pomysły typu Planet Michael i Planet Monsters upadły razem z SEE :D I tak ma być, znajdą się lepsi z lepszymi pomysłami na wyciągnięcie od nas kasy :wink:

nie zgodzę się zupełnie, pomimo mizernej wartości merytorycznej tych projektów dawały ogromną szansę na poważniejsze ziałania marketingowe i faktycznie przyciągnęcie nowych graczy

Sivy napisał(a):
P.S

Nie chce mi się czytać tych wypocin Lukasa, Mutaka i JIIISa... jest tam coś ciekawego? Czy jak zwykle same pierdoły? :mrgreen:

to jest do zapamiętania, Mutak działa jak antymagnes :P

Sivy napisał(a):
PS. pomysl spotkania IRL anulowany :twisted

Stawiam na kasę, od kilkunastu miesięcy mamy w Stanach pełzający kryzys finansowy, wskaźniki spadają, inwestorzy ostrożniej wydają pieniądze, SEE VW mając konkretne plany na stworzenie nowych planet mogło tworzyć team od nowa, albo kupić doświadczonych ludzi razem z funkcjonującą planetą. Firmy/fundusze, które mają pomysł na biznes często inwestuję pieniądze w pierwszym etapie i równolegle poszukują inwestorów, najprawdopodobniej nie udało się przekonać odpowiedniego kapitalu do idei i mądrzej było się wycofać.

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 96 gości

Panel
Skocz do: