Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Cze 2011, 09:33 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Image

Kosmos nadchodzi!!

W biurze Mindark'u mówi się o zbliżającej premierze aktualizacji zawierającej "universum" czyt. przestrzeń kosmiczną. Aktualizacja ta spowoduje, że Entropia naprawdę stanie się Entropia Universe z możliwością podróży między planetami i stacjami kosmicznymi umożliwiającymi dokowanie.

Mindark ujawnia termin - 21 czerwca 2011 - jako datÄ™ premiery.

Uwaga - Kolejna promocja od Mindark!!

MindArk zaprasza do dwóch konkursów przed aktualizacyjnych! Natomiast po aktualizacji wystawi na aukcję interesujące obiekty.

Start Konkursów 8 czerwca 2011 g. 00:00 czasu Entropii
Zakończenie konkursów: 20 czerwca 2011 g. 24:00 czasu Entropii

Konkurs - statek-matka

Warunek zwycięstwa:
Zwycięzcą w tym konkursie zostanie gracz (lub team), który zdobędzie największy loot w polowaniu, miningu lub crafcie w czasie trwania konkursu. Wygrana osoba dostanie akt własności statku-matki bezpośrednio do ekwipunku.

Statek-matka jest unL!

Konkurs - średniej wielkości myśliwce

W kolejnym konkursie zwycięzcami zostanie czworo graczy, po jednym z każdej dostępnej już planety.
Dopuszcza się, że jeden gracz może wygrać na więcej niż jednej planecie.
Warunkiem zwycięstwa jest otrzymanie największego lootu w czasie trwania konkursu, z następujących mobów:

Planet Calypso - Shinkiba Young
ROCKtropia - ROCKtropian
Next Island - Brown Papoo Young, Mature old
Arkadia - Halix Young

Należy zwrócić uwagę, że stwory biorące udział w konkursie mogą zostać zabite również przez nowych niedoświadczonych graczy.

Wygrana osoba dostanie akt własności statku bezpośrednio do ekwipunku.

Aukcja

Pierwszego dnia po aktualizacji trzy statki-matka zostanÄ… wystawione na aukcjÄ™ w grze na czas 24h.

Po zakończeniu trzech pierwszych aukcji, co 24h na aukcji będzie umieszczany kolejny statek-matka dopóki MindArk uzna, że jest ich wystarczająco dużo biorąc pod uwagę obecną populację kosmosu w Entropia Universe. Nie będzie uprzedniej informacji o zaprzestaniu sprzedaży nowych statków.

Aukcje nie będą miały ustalonych żadnych limitów ani BO.

Właściciele hangarów

Dla obecnych właścicieli hangarów w zbliżającej się aktualizacji jak i kolejnych, Mindark przygotował coś specjalnego.

Kosmosu

Podróże kosmiczne połączą wszystkie planety w jeden wszechświat i będzie możliwość wyboru podróży statkiem kosmicznym, zamiast teleportacji. Mothership (statek-matka) oraz Titan of Space są to duże statki z ogromną siłą ognia i możliwościami transportu. Każdy właściciel będzie mógł skonfigurować swój statek do podstawowego użytku lub sprawić by stał się jednym z najgroźniejszych i dominujących statków w kosmosie - Rządź kosmosem za pomocą swojego statku oraz swojej załogi strzelców i inżynierów: atakuj i broń, naprawiaj statek i zarządzaj Structural Integrity dla uzyskania maksymalnej ochrony! Zaproś dużą grupę przyjaciół i innych pasażerów na pokład w rejs po kosmosie pomiędzy planetami. Pozwól by Twoi sprzymierzeńcy znaleźli odrobinę schronienia lądując mniejszymi statkami w doku statku-matki podczas rejsu.

Pierwsza wersja kosmosu będzie posiadała następujące funkcje:

Podróż kosmiczna i transport towarów pomiędzy planetemi, stacjami kosmicznymi, steroidami, itp.

Walki PVP w całej przestrzeni kosmicznej z wyjątkiem stref na zewnątrz stacji kosmicznych.

System reputacji, oceniający Twoje heroiczne i nie do końca heroiczne wyczyny w kosmosie.

Specyfikacja statku-matka (Mothership):
- Projektowanie różnych ulepszeń
- Pozycje strzelnicze: 6+1 pilot
- Teleport dla pasażerów: z planety na statek
- Pasażerowie: do 50 wliczając załogę
- Początkowy rodzaj broni: działa plazmowe
- revival

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Cze 2011, 10:06 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Będzie się działo!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Cze 2011, 14:17 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: Red Legion
Uuu, to teraz ludki zaczną biegać z ampami po FOMA i HELL i crafcić z paskiem przesuniętym na condition. Dla MA to będą "żniwa" a mothershipa otrzyma...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Cze 2011, 15:25 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Warlock napisał(a):
Uuu, to teraz ludki zaczną biegać z ampami po FOMA i HELL i crafcić z paskiem przesuniętym na condition. Dla MA to będą "żniwa" a mothershipa otrzyma...

...ten co ma otrzymać :)

Szczerze to ja nie widzę w tym momencie jak można normalnie zarobić na tych statkach matkach po co ten cyrk z tymi statkami... wyczuwam tu w tym interesie interes MA :) "po co mamy dawać BPsy na te statki my sami je będziemy robić i sprzedawać - a oni kupią na pewno za duża kasę bo chcą być szpanerami - musimy to wykorzystać".

Zastanówmy się do czego te statki będą służyć :) - będą z pewnością dużo palić (zrobią pewnie tak, że koszta będą rosły w stosunku do ilości osób na pokładzie, a opłacalność przelotu będzie wtedy gdy na pokład wejdzie 50% pasażerów".

Na pewno pvp w kosmosie będzie zwykłe, standardowe bez lootowania więc właściciele będą mieli ubaw jak jednym strzałem (np. za 5 ped) będą sleipnira rozwalać :)

Fajną sprawą będą sleipniry - tylko 1 pasażer (ciekawe czy tu będzie dało się coś zarobić na transportowaniu podróżników), można obejść się bez statków-matka bo da się startować bezpośrednio z planety i lecieć na inna...

Interesuje mnie jeszcze co z właścicielami hangarów :) - moim skromnym zdaniem każdy właściciel hangaru dostanie po 1 statku-matka + jednym myśliwcu :)

...jak sobie coś przypomnę co miałem zamiar napisać a nie napisałem to dopiszę :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Cze 2011, 08:32 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
to jak, obstawiamy po ile pójdzie pierwszy statek-mamuśka na aukcji? ;) kto go kupi? i dlaczego Star? :lol:

co do konkursu na statek-m., jeden gość sobie chyba wczoraj pluł długo w brode, że trafił 80 pare k z miningu ;) jakby tak za parę dni ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Cze 2011, 09:14 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Myślę, że mając 80K w kieszeni to długo sobie jednak nie pluł ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Cze 2011, 11:54 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion
Cytuj:
Fajną sprawą będą sleipniry - tylko 1 pasażer (ciekawe czy tu będzie dało się coś zarobić na transportowaniu podróżników), można obejść się bez statków-matka bo da się startować bezpośrednio z planety i lecieć na inna...

Oczywiście zakładając, że te pozostałe planety nie znajdą się nagle w innych układach gwiezdnych. Wówczas slepnir dociągnie tylko na FOMA i Crystal. A dopiero statek matka, dzięki napędowi FTL (na język entropii: extra decayowi) będzie w stanie dotrzeć dalej. Przy okazji MA rzuci coś o sabotażu międzyplanetarnych TP przez roboty, tak aby do odwołania zablokować możliwości teleportacji i otworzy drogę do zarobku. Star czy ND, która wygra pierwszy mothership, zarobi sobie na tym. MA w tym czasie zarobi na łosiach co będą bidować mothershipy. A potem...naprawią TP :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Cze 2011, 09:53 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
JIIIS napisał(a):
co do konkursu na statek-m., jeden gość sobie chyba wczoraj pluł długo w brode, że trafił 80 pare k z miningu ;) jakby tak za parę dni ;)

Konkurs nie zaczÄ…Å‚ siÄ™ 8 czerwca?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Cze 2011, 10:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
CvX! napisał(a):
JIIIS napisał(a):

Konkurs nie zaczÄ…Å‚ siÄ™ 8 czerwca?

aaa, zaczął sie faktycznie, przegapiłęm tą informację w newsie ;) to sobie chyba nie pluł w brodę :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Cze 2011, 11:56 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 126
Society: Darkside Renegades
Nick w grze: Symulakron
heh zadziwiające że Star jeszcze przed ogłoszeniem info o starcie kosmosu zaczął sprzedawać uber itemki (na PCF)
myślałem że daje se spokój z EU...a tu chyba dostał "cynk" od MA jednak ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Cze 2011, 21:22 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Nom musze przyznać że troche mnie to poruszyło jak żadne VU ostatnio. Może być ciekawie, choć pewnie i tak za drogo. Zobaczymy :)

XII napisał(a):

Interesuje mnie jeszcze co z właścicielami hangarów :) - moim skromnym zdaniem każdy właściciel hangaru dostanie po 1 statku-matka + jednym myśliwcu :)

Myśle że to by było zbyt kosztowne dla MA, stawiam ze dostaną tylko myśliwca.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2011, 10:34 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
a może zabawimy się w zgadywanie... "Za ile będą schodzić statki-matka z aukcji?"

Jeśli ktoś ma propozycję proszę pisać :)
...zawsze to kilka postów więcej na koncie :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2011, 11:27 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
XII napisał(a):
a może zabawimy się w zgadywanie... "Za ile będą schodzić statki-matka z aukcji?"

Jeśli ktoś ma propozycję proszę pisać :)
...zawsze to kilka postów więcej na koncie :P

podobny pomysł był kilka postów wyżej, bez odezwu ;) to ja obstawie pierwszy statek matka pojdzie za 10k

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2011, 15:19 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
a ja myślę, że pierwsze statki przerzucą 100k :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2011, 15:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Ue, ja obstawiam pierwszy 100k :P Drugi 50 k.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2011, 23:31 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
dupa, na pewno poniżej 50 k, obstawiam cos kolo 25, plus minus 5

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2011, 10:10 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Way Of Life
Nick w grze: GreenDragoPL
A ja mam takie pytanie, looty liczÄ… siÄ™ tylko np z shinkiby young? stalker nie wchodzi w gre?

To gdzie ja moge znalesc youngi ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2011, 10:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
GreenDrago napisał(a):
A ja mam takie pytanie, looty liczÄ… siÄ™ tylko np z shinkiby young? stalker nie wchodzi w gre?

To gdzie ja moge znalesc youngi ?

wg tego co pisze pare postow wyzej to wyraznie pisze o young :P

kiedys byla fajna laczka na E od Port Atlantis, na srodku tego polwyspu za rzeka, sprawdz ;)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2011, 11:59 
Albo entropedia tam też można sprawdzić...

www.entropedia.info/Info.aspx?chart=Mob&name=Shinkiba

Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2011, 14:06 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
db Lukas db napisał(a):
Albo entropedia tam też można sprawdzić...

www.entropedia.info/Info.aspx?chart=Mob&name=Shinkiba

ktora akurat w tym przypadku pokazuje tylko ta lokacje, ktora GreenDrago juz zna...

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2011, 16:45 
cóż nie można mieć wszystkiego, ale tą co mu podałeś to chyba raczej od niedawna jest choć sam tam poluje i chyba jest najlepsza...

Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2011, 08:49 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
db Lukas db napisał(a):
cóż nie można mieć wszystkiego, ale tą co mu podałeś to chyba raczej od niedawna jest choć sam tam poluje i chyba jest najlepsza...

od dobrych kilku miesiecy, robilem tam 10k daikiba :D lokacja b. dobra, szczegolnie jak sie trafi o czasie jak jest tam malo graczy, mozna wtedy szybko masakrowac maluchy ;)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2011, 10:28 
Tak, tak była jeszcze jedna lokacja z samymi praktycznie young ale to jeszcze jak Daiki były niedaleko Cape Corinth ale trzeba by było potwierdzić bo mogło się coś zmienić... JIIIS podał najlepszą lokacje

Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2011, 08:42 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
co to za offtop?

Lepiej pogadajcie o kosmosie :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2011, 09:04 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Kosmos jest wielki.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2011, 09:09 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Sivy napisał(a):
Kosmos jest wielki.

nie nie nie! kosmos jest bardziej niz wielki!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2011, 10:36 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Bardzo wielki?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2011, 12:17 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 156
Nick w grze: Lord Beliar Derat
Wąchol, syn Chucka Norrisa zna kosmos jak własna kieszeń.
P.i.S. znaczy P.S a będzie tam Prezes?!?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2011, 18:33 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Jeśli wchodzisz w sprawy polityczne... i czemu wyśmiewasz się z PISu? PO Cię zadowala? Jesteś dla nich poparciem? Myślisz, że dobrze robią? Dla mnie to zbrodniarze - ludzie jeszcze zapłaczą nad swoim lub nieswoim wyborem... cóż, PIS nic więcej nie zrobi ale przynajmniej MOŻE nie dopuści do grabieży naszego kraju... i... wyjaśni "katastrofę" smoleńską... może :) Ja osobiście nie jestem ani za jednymi ani za drugimi... ciekawi mnie tylko jakim cudem wygrali i nadal mają jakiekolwiek poparcie - oni w żywe oczy kłamią - robią wszystko by własne kieszenie kasą napchać - nie interesuje ich los polski - JUŻ starają się sprzedać nasz gaz z łupków za naszymi plecami... Ja kiedyś powiedziałem - jeszcze MY jako Polacy zapłacimy za ten gaz kilkukrotnie i będziemy zmuszani by się cieszyć, że tak tanio! ...ehhh dobra dosyć...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2011, 19:02 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
TÅ‚umaczenie pi razy drzwi :)

Ważne zmiany
16 czerwca

Wraz z wprowadzeniem przestrzeni kosmicznej, wprowadzonych zostanie kilka zmian w dynamice Entropia Universe. Po za emocjami związanymi z odkrywania przestrzeni kosmicznej ten nowy wymiar wszechświata stworzy nowe możliwości przedsiębiorczości; piloci, przygotujcie się na nową erę w podróżach/transportach między planetarnych!

Aktualizacja w przyszłym tygodniu wprowadzi również dwie ważne zmiany: wyłączenie teleportacji międzyplanetarnej i aukcję związaną z konkretną planetą.

Teleportacja międzyplanetarna

Wraz z wprowadzeniem kosmosu i statków kosmicznych, teleportacja między planetami zostanie wyłączona, a podróż w przestrzeni kosmicznej stanie się jedynym środkiem transportu międzyplanetarnego. Jednak nadal będzie można teleportować się z CND (LOL CND jeszcze istnieje? :P ktoś za bardzo się tam do tej nazwy przywiązał :D) i Crystal Palace na Planet Calypso za opłatą.

Aukcja zwiÄ…zana z planetÄ…

Aby jeszcze bardziej pobudzić podróże międzyplanetarne i samą ekonomię gry, aukcje będą powiązane z konkretną planetą. Oznacza to, że można nadal przeglądać aukcje na wszystkich planetach ze wszystkich planet, ale aby móc złożyć ofertę lub odebrać zakupiony przedmiot należy znajdować się na tej konkretnej planecie na której wystawiony został ów item.

Przedmioty, które MindArk będzie wystawiał na aukcję, np. takie jak statek-matka po premierze, będą dostępne dla wszystkich na wszystkich planetach. W Aukcjach tych można licytować (i odbierać wygrane aukcje) na wszystkich planetach.

Wskazówka! Jako kapitan statku kosmicznego pamiętaj, aby mieć oko na podaż i popyt różnych towarów na różnych planetach, będziecie mieli okazję, aby zachować równowagę handlu międzyplanetarnego.
- Arachne -

Oryginał

Important Changes
June 16th

With the introduction of space, you will see several changes and more dynamics to Entropia Universe. Besides from the thrill of exploring space this new dimension of the universe will provide new entrepreneurial opportunities; space pilots, prepare yourselves for a new age in the transportation services!

The space release next week will also include two important changes that you might want to be prepared for: disabled interplanetary teleportation and planet bound auctions.
Disabled Interplanetary Teleportation

With the introduction of space and spacecrafts, teleportation between planets will be disabled and traveling through space will be the way to go instead. However, it will still be possible to teleport from CND and Crystal Palace to Planet Calypso for a fee.
Planet Bound Auctions

To further spur the interplanetary travel and economy, the auctions will be bound to each planet. This means that you can still view auctions on all planets, but for you to place a bid on an auction or collect an item, you have to be on the specific planet.

Items that MindArk put up for auction, such as the motherships after the release, will be universal. These auctions can be bid on and the items collected from all planets having an auctioneer.

Tip! As a space ship manager, remember to keep an eye on supply and demand for various goods on different planets; you will have the opportunity to retain the interplanetary trade balance.
- Arachne -

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2011, 19:40 
Dziękuje za tłumaczenie, bo wcale nikt tego nie musi robić a robi :) mam tylko jedno pytanie bo albo zapomniałem albo nie doczytałem albo nikt o tym nie napisał czy tylko statek matka (międzyplanetarny) będzie mógł podróżować między planetami czy też vtool z dodatkowym modułem tez będzie miał taka możliwość ?

Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2011, 20:30 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Nie ma informacji, że Vtol'em będzie można podróżować między planetami, na pewno Vtol'em będzie można wlecieć w przestrzeń kosmiczną z każdej planety/stacji kosmicznej po zainstalowaniu odpowiedniego modułu w vtol'u... Nie jest wykluczone, że vtol'em będzie można bawić się w małego przewoźnika między planetarnego :) który będzie zdolny zabrać tylko jednego pasażera na pokład... ale nie można też tego potwierdzić :) ...pożyjemy zobaczymy, to już w przyszłym tygodniu... nie powiem fajnie by było gdyby taką możliwość dali :D fajnie dla posiadaczy TYLKO Vtol'i ;)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2011, 20:37 
Tak Wszystko się okaże ale żywię nadzieję że przestrzeń nie będzie typowym zjadaczem paliwa i MA pozwoli się cieszyć nawet biedniejszym graczom, tylko jak MA rozwiąże problem utraty 40 PED z tytuły opłaty za teleportację międzyplanetarna, czyżby gracze mieli płacić za wejście na orbitę, czy też teraz 40 PED będzie kosztować pozwolenie na lądowanie, bardzo jestem ciekaw jak zostanie to rozwiązane chyba że już wiadomo jest co i jak a ja znów czegoś po raz enty nie doczytałem :D

Dzięki XII za odp...

Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2011, 21:43 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Myślę, że rozsądnym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie możliwości właścicielom statków-matka na określenie opłaty za dokowanie/teleportację na statku/ek... Taki potencjalny podróżny po przełączeniu na mapę kosmosu miałby podgląd na wszystkie znajdujące się okręty w danej przestrzeni kosmicznej w jego zasięgu i po kliknięciu na jakiś statek wyświetlałyby się informację o której dany statek matka wyruszy w rejs i jakie jest jego cel (termin łącznie z godziną odlotu ustalałby kapitan statku w pierwszej kolejności) jak i koszt teleportacji lub dokowania na statek matka (koszt również ustalany przez kapitana - tym sposobem można by być konkurencyjnym - oczywiście cena ustalana byłaby jako druga po czasie odlotu). W takiej sytuacji kapitan albo zyska albo straci :) jeśli na czas nie nazbiera mu się pasażerów - bo czas który ustalił byłby niemożliwy do zmiany zaraz po zatwierdzeniu lub pojawieniu się pierwszego pasażera... Statek taki będzie miał zapewne z góry narzucony decay jak i zużycie oleju za dany przelot - więc domyślam się, że jeśli na taki statek wejdzie więcej niż 50% pasażerów wtedy będzie profit dla kapitana :) poniżej 50% będzie 0 i strata :) zauważmy, że na statek wchodzi 50-ciu pasażerów :) ...chyba będzie fajnie.

Co do przelotów międzyplanetarnych vtolami wolę się nie wypowiadać ponieważ nie mam pojęcia czy MA do tego dopuści... ale z drugiej strony jaki byłby sens możliwości udania się w przestrzeń kosmiczną vtola? Tylko po to by móc zadokować na statku matka lub po to by ponieść koszta związane z atakiem przez innych dla zabawy ? :) ... Jeśli umożliwią przelot międzyplanetarny vtolem to z pewnością będzie to droższa impreza niż przelot statkiem matka - nawet jak się zabierze pasażera do vtola to koszta rozbite na 2ch będą wyższe niż pojedynczy przelot dużym statkiem... tak myślę :)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2011, 22:02 
No tak wszystko pięknie i fajnie mogło by być ale czy zbyt duża władza oddana w ręce graczy nie niesie za sobą groźby paraliżu transportu międzyplanetarnego no chyba że tych statków będzie dużo i druga sprawa podroż się wydłuży trzeba będzie się dostosowywać, obawiałem się kosztów vtool w przestrzeni z resztą można było się spodziewać że kosmos tylko dla bogatych i możnych tego świata...

Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2011, 22:19 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
jedno jest pewne... czym więcej bajerów tym bardziej gra mnie odpycha...
Trudniej jest wyjść na 0 nie wspominając o plusie - tym sposobem gra bardzo zniechęca... nie pamiętam kiedy mój ostatni jakiś run w singlu przyniósł mi 0 bądź profit... all time lose. Koszta 1k, zwrot 800; koszta 170, zwrot 100; koszta 500, zwrot 200; itd... Dla mnie to kretynizm ze strony MA... no ale cóż - może i dla mnie lepiej :) bo zaczyna mi się chcieć rzygać na tę grę! :mrgreen: jak sobie pomyśle ile czasu zmarnowałem na nią... ile zdrowia... to nic nie jest w stanie mi tego oddać nawet MA, pomijając pieniądze, które nie są najważniejsze... aczkolwiek MA za bardzo je wymusza od graczy wykorzystując do tego celu ludzkie słabości i naiwność. sry za offtopa ale zaczynają mnie męczyć ciągłe straty i szkoda, że my gracze, tracący gracze nie mamy wpływu na to, nie mamy wpływu by coś zmienić, by mieć chwilę radości z gry... MA wszystkim steruje - ja co do tego nie mam wątpliwości. ...i z pewnością każdego to czeka - jeśli ktoś ma tracić all time - Święty Boże nie pomoże.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2011, 22:28 
Ja mam inne obserwacje ale rozumiem Cie doskonale, kosmos też będzie kopalnią pieniędzy dla MA w to nie wątpię EU jest okrutna niestety, tylko się nie zgadzam z jednym więcej bajerów jest potrzebne ale żeby za tym szlo jeszcze odpowiednie balansowanie kosztami graczy i wyższy poziom trudność w wykonywaniu np minigu czy huntu bo klikanie to takie jest trochę bezsensu... A piszę o tym wszystkim bo mam nadzieję że kosmos będzie własnie trochę hardcorowy tyle że drogi...

Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2011, 07:52 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
db Lukas db napisał(a):
No tak wszystko pięknie i fajnie mogło by być ale czy zbyt duża władza oddana w ręce graczy nie niesie za sobą groźby paraliżu transportu międzyplanetarnego no chyba że tych statków będzie dużo

dawniej na CND / CP nie bylo teleportu, statki zabieraly 5ciu czy 6ciu graczy i jakos wszyscy (oprocz niecierpliwych) sie dostawali gdzie chcieli

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2011, 09:03 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Niecierpliwi też się dostawali gdzie chcieli, najczęściej wykupując wszystkie bilety na statek by polecieć bez czekania :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Cze 2011, 11:03 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Ciekawe czy teraz po zakończeniu współpracy z SEE kosmos jest nadal aktualny. Może właśnie o administracje kosmosem się pożarli. Jeśli MA będzie zarządzał kosmosem przez który będą prowadziły szlaki handlowe
to może wpływać na handel między planetami, choćby zmieniając ładowność statku :roll:

XII napisał(a):
jedno jest pewne... czym więcej bajerów tym bardziej gra mnie odpycha...
(...)
bo zaczyna mi się chcieć rzygać na tę grę! :mrgreen: jak sobie pomyśle ile czasu zmarnowałem na nią... ile zdrowia... to nic nie jest w stanie mi tego oddać nawet MA, pomijając pieniądze, które nie są najważniejsze...

Więc nie rozumiem czemu nie dasz sobie jakiegoś "urlopu" od gry, tylko wiecznie narzekasz. Znajdz sobie jakieś
ciekawe zajęcie IRL i nie będzie Cię tak ciągnęło do gry.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Cze 2011, 12:57 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
narzekanie to nie powód do urlopu :) czego od razu urlop? ..,że aby narzekam? Bez sensu... Dlaczego każdemu na myśl przychodzi od razu by dać sobie siana... Po prostu narzekam bo gram i tracę - proste - do puki się to nie zmieni będę narzekać :P Zaznaczę, że nie liczę na ciągłe profity... ale CIĄGLE tracić też mi się nie chce.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Cze 2011, 21:36 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Wiedźmina 2 sobie kup - za 90 zł będziesz miał qpę zabawy. Albo Shoguna 2. Jest tyle fajnych gier, że szkoda czasu na tracenie i nudzenie się :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Cze 2011, 06:50 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski

Wstawili trailer...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Cze 2011, 07:33 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ale mi to... (tak szczerze na mnie to wrażenia nie zrobiło) - oglądając to, jedyne co mi na myśl przyszło to to, że MA będzie miał kolejny, nowy system do robienia kasy, ściągania haraczu - koszta na pewno będą zabójcze.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Cze 2011, 09:23 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Kurfa, zastanawiałem się kiedy w tym trailerze usłyszę "and bacon strips, and bacon strips, and bacon strips..." i licznik kalorii wyskoczy :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Cze 2011, 09:44 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Servers Are Down

Our servers are now down while we implement Entropia Universe Release 12.0, Space - The Final Frontier , and Planet Partner Content. Estimated patch size is 250 MB. We estimate that the servers will be made available again at 2011-06-21 10:00 UTC.

Teraz zgadujemy o ile godzin się spóźnią ? :D

Strzelam, że to będzie 10, ale PM :P

update: downtime wydłużony o 60 minut

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Cze 2011, 11:28 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 126
Society: Darkside Renegades
Nick w grze: Symulakron
haha handel międzyplanetarny to może być ciężki kawałek chleba

wiadomo było że kosmos będzie pvp, teraz potwierdziło się że będzie lootable pvp, można zlootować avatara (w jakimś krótkim przedziale czasowym po zniszczeniu statku delikwenta) oraz inventory jego statku :)

trzeba będzie się organizować w konwoje

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości

Panel
Skocz do: