Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 10 Gru 2010, 18:01 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Image
W dniu dzisiejszym oficjalnie została uruchomiona trzecia już planeta: Next Island.

461

Next Island to tropikalny raj którego wyjątkową cechą mają być podróże w czasie. Możliwa będzie np. podróż do starożytnej Grecji i polowanie na mityczne potwory.

Aktualni mieszkańcy Planet Calypso oraz Rocktropii mogą teleportować się na nową planetę z każdego teleportu za opłatą 40 PED w jedną stronę. Nie trzeba również pobierać nowej zawartości - została już dodana do gry podczas ostatniej aktualizacji. Niestety pobranie klienta gry to już w tej chwili blisko 6,5 GB danych do ściągnięcia i to nawet w przypadku kiedy nie planujemy odwiedzać innych planet.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Gru 2010, 19:55 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
"fajna planeta" :)

Fire Drake <- to taki mob -> zorganizowany dość podstępnie :) bo obrażenia zadaje niewielkie ale za to do zabicia tego moba trzeba spalić: stalker ~30PED, prowler ~26PED, Old Alpha ~23PED, Dominant ~19PED <- to są moby które osobiście zabiłem :) a looty... raz z prowlera wylecialo mi 3 PEDy :D, raz 19 PED, ze stalkera 10 PED, z dominanta 7 PED -> loot jak zwykle nie dla mnie i osobiście raczej odradzam hunta na te moby w singlu... nie ma to najmniejszego sensu, lepiej iść na mining z OA-109 :) po prostu ma się wtedy większą szansę na jakiś sensowny zwrot.

Sama planeta wygląda dobrze, ale po za wizualnymi różnicami od calypso nic nowego. Na większości terenu nie ma żadnych mobów. Mining na poziomie zerowym :D lyst, oil w szczególności, udało mi się wykopać też adomasite, garcen, lytairian, magerian, typolonic, azzurdite i erionite <- ogólny zwrot ok 55% w TT

Czy warto tam zwiedzać za 40 ped w jedną stronę? ...Nie warto! Powiem szczerze, nie widziałem jeszcze wszystkiego ale po tym co zobaczyłem nabrałem większego przekonania, że trzeba skończyć z grą. Ciekawe jakie będą wasze odczucia...

Looknijcie na screen :) czyż to nie miłe?? umówmy się, że nie będę komentował tego.

1052

Może ta Pani byłaby szczęśliwa... z tego powodu.
Dla mnie jest to żenujące po prostu - robi za REVIVAL !?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Gru 2010, 21:55 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
...znalazłem na koniec - dlatego na koniec bo to przypieczętowało mój pobyt tam - dzika :D olbrzym, dzisiejszy rekordzista o magicznej nazwie Sacred Boar... nic by nie było w tym dziwnego gdyby nie fakt, że ubicie tego dzika pochłonęło 78PED AMMO !!!!!!! :D dostałem globa 66 PED, od sąsiadów bijących te moby posypały się słowa GZ :D ZA CO K***A GZ?! :D za to, że dostałem globa z kasy którą właśnie wsadziłem? :D i to w dodatku częściowo zaje***ą... Pomyślałem, że jeśli ubicie tego moba tyle kosztuje to pewnie z każdego będzie glob :D ...myliłem się kolejny dał 10 ped TT!!!!!!!! GRATULUJE ZJE**OM Z MA I ND POMYSŁU NA DYMANIE LUDZI W SZYBSZY SPOSÓB! "Nie wątpię w to, że nie jeden player tam się wzbogaci" lub mocno popłynie - choć w to drugie bardziej NIE WĄTPIĘ :D
Czyste przegięcie pały! Wszystko to co zobaczyłem na tej wspaniałej planecie uświadomiło mnie co to za gówno ta cała gra... Osobiście jestem bardziej przekonany by skończyć przygodę z tą grą raz na zawsze tylko mam pewne obawy, że mimo wszystko będzie mnie korciło by wracać, patrzeć co nowego itd. :/ powiem szczerze mam żal do MA i do tego produktu, że zabrał mi tyle czasu, życia i zdrowia - tego nie odda mi nikt. ...można powiedzieć, że po dzisiejszym dniu na NI straciłem sens grania w tą grę, załamałem się - szczerze! :(

PS. Zabiłem ze 12 mobów, wystrzeliłem 50 bomb i 100 prób i jakimś cudem straciłem ponad 400 ped nie wliczając w to 80 ped za teleportację w obie strony... :(

Powyższe to nie są żale... nie komentujcie tego jako moje wyżalanie się, spróbujcie zrozumieć.

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Gru 2010, 23:09 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
mowilem mutas, chodz do eve ;)
nie trzeba wplacac ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Gru 2010, 08:08 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
ja wiedziałem że tak będzie

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Gru 2010, 10:51 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
XII byś screena dał tego dzika ;P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Gru 2010, 14:42 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
XII, ty to sie zastanow czy w tej grze trzyma cie nadzieja na zwrot, chociaz czesciowy, trafienie jakiegos wielkiego hofa, czy po prostu ''zabawa'', ktora ci Eu daje. Jesli zabawa, to znajdz inne zajecie (polecam chociazby Wowa ;p), jesli nadzieja na loot, to pozbadz sie 'zludzen' albo wyobraz sobie,ze nawet jesli mialbys go trafic,to ile jeszcze po drodze stracisz czasu i nerwow :>

Ten dzik to chyba bedzie najdrozszy mob w grze,co? (poza Atrox Queen)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Gru 2010, 15:49 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Dzik wygląda tak:
1053

sry ale tylko takim zdjęciem dysponuję, zaraz po tym dziku co go widać jeszcze żywego zleciałem na Calypso. Cały pic z tymi dzikami wygląda tak: bijąc jednego dzika podlatuje drugi czy nawet kolejne (respawnują się wszędzie gdzie występują - najczęściej pod nosem) w taki sposób, że każdy z nich wchodzi w celownik i zabiera strzała mimo, że my chcemy celować tylko w jednego dzika - na screenie widać uszczerbionego lekko kolejnego dzika... miałem tylko 83 PED ammo do adj V1, niestety zabrakło mi ammo by dobić pierwszego (gdyby nie kolejny który ukradł mi dmg pierwszy by padł na samym adj V1) użyłem chipa... i nie ma możliwości ustawienia się w taki sposób by trafiać tylko jednego dzika - jak widać kombinowałem z teleportem ale niestety dzik na teleport wlazł i dalej gibał się w celownik. Zwróćcie uwagę na zadawany DMG przez dzika - śmiech? - raczej celowe zagrania każdy mob na NI dotychczas dostępny z gigantycznym życiem zadaje śmieszne obrażenia po to by kompletny noob mógł wsadzić odpowiednią ilość kasy w moba - MA najwyraźniej ma nas za kretynów i idiotów. Drugi dzik zabity przeze mnie - widoczny na screenie (musiałem przeteloportować się gdzieś po ammo) - dał mi ~10 PED w loocie (w śmiechach TT) - przypomnę, że ubicie kosztowało 78PED samego AMMO z adj v1... to chyba tyle.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Gru 2010, 07:10 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 121
Society: Niveus Lupus
a to franca jedna.....
...dzik jest dziki,dzik jest zly,dzik ma bardzo ostre kly;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Gru 2010, 09:56 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Trochę lipa...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Gru 2010, 11:44 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ja się tak tylko zastanawiam dla kogo stworzona jest ta "planeta"... bo dla nowych graczy raczej nie, każdy "nowo narodzony" na tej "planecie" zwątpi jak to zobaczy, a kiedy już się kapnie o co chodzi to nawet nie ma szans by skusił się na odwiedzenie innej "planety" np. calypso.

TOTALNA PORAŻKA jak dla mnie... mimo ładnego wyglądu i w ogóle...

ale pomijając powyższe - kiedyś gdzieś czytałem, że twórcy nowych planet mogą tworzyć świat, wygląd planety czy mobów (i innych obiektów) wg swoich widzimisię natomiast statystyki i specyfikację mobów (w tym też broni dostępnych tylko na danej planecie) będzie tworzyć tylko i wyłącznie MA - tj. firma, twórca nowej planety nie ma na to wpływu - czyli? TO nie wymysł ND? tylko wymysł MA? czyli? :D takie coś może firmę - która mimo dobrych chęci stworzenia super świata - najnormalniej mówiąc zniszczyć :D właśnie takimi działaniami... no nic GZ dla pomysłowego kradziejskiego MA :twisted: i dla nas naiwnych marzycieli ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Gru 2010, 13:34 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
XII napisał(a):
ale pomijając powyższe - kiedyś gdzieś czytałem, że twórcy nowych planet mogą tworzyć świat, wygląd planety czy mobów (i innych obiektów) wg swoich widzimisię natomiast statystyki i specyfikację mobów (w tym też broni dostępnych tylko na danej planecie) będzie tworzyć tylko i wyłącznie MA - tj. firma, twórca nowej planety nie ma na to wpływu - czyli? TO nie wymysł ND? tylko wymysł MA? czyli? :

To wynika z zależności finansowych boją sie żeby im ktoś nie rozwalił systemu :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Gru 2010, 13:47 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
XII napisał(a):
kiedyś gdzieś czytałem, że twórcy nowych planet mogą tworzyć świat, wygląd planety czy mobów (i innych obiektów) wg swoich widzimisię natomiast statystyki i specyfikację mobów (w tym też broni dostępnych tylko na danej planecie) będzie tworzyć tylko i wyłącznie MA

To nie do końca tak, chodziło o to, że developerzy nowych planet faktycznie mogą tworzyć od nowa moby/broń/itemy ale warunkiem jest trzymanie się danych schematów stworzonych przez MA. Tym sposobem unikamy sytuacji, w której nowy planet partner ściąga wszystkich na swoją planetę bo moby rzucają broń ze 100 dmg/pec. To samo tyczy się mobów, są z góry określone normy w jakich każdy nowy mob musi się mieścić pod względem hp/reg/dmg w stosunku do lootu. Czy Sacred Boar był dobrym wyborem przez NI? Tylko czas pokaże. Swoja drogą własnie takiego moba brakowało, dużo hp, duży loot, duży koszt ubicią ale zarazem dostepny dla noobów (niski dmg.) którzy mogą w teamie próbować swoich sił na czymś silniejszym niż ambu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Gru 2010, 16:19 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
no tak spoko... brakowało... niektórym ten mob bokiem wyjdzie ;) NI jak i RT jest nie dla mnie, dalej pozostaje na Calypso. ...ehh kwa muszę się napić ;D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Gru 2010, 16:31 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Spoko Muti, może pewnego dnia i dla Ciebie zrobią jakiegoś fajnego moba (odpowiednio trafiajacego w Twoje skille, ekwipunek i upodobania) :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Gru 2010, 19:00 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
Sivy napisał(a):
Spoko Muti, może pewnego dnia i dla Ciebie zrobią jakiegoś fajnego moba (odpowiednio trafiajacego w Twoje skille, ekwipunek i upodobania) :wink:
takie małe, białe, słodkie, króliczki... :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Gru 2010, 20:54 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Nick w grze: Martre
Star Rider napisał(a):
Sivy napisał(a):
takie małe, białe, słodkie, króliczki... :mrgreen:

mhm, z golymi cyckami....a nie te juz sa....hmmm to moze male, biale, slodkie kroliczki ? :lol:

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 108 gości

Panel
Skocz do: