Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 13:35 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
New Version of Tier Upgrade System

Today we release a new version of the Tier upgrade system. It is made to improve the overall balance. The focus has been on the balance between limited and unlimited items.

* Removed the requirement of a secondary item when tiering an unlimted item.
* Modified the TT costs for recipes to reflect the changes and keep the balance of the items.
* A tiering attempt will always succeed when a tiering attempt is possible and when you have the ingredients.
* Implemented that, besides the major tier step, each tiering attempt can result in an additional minor tier increase. As a maximum 0.4 levels can be raised in one attempt, for example, from 0.9 to 1.3. The increase rate is related to your skill; higher skill means higher chances of additional tiering levels.
* Introduced a feature that enables you to salvage some of the ingredients. The salvage rate is related to your skill; higher skill means higher chances of salvaging more ingredients.
* Changed the value per amount of the items pile of “gemstones” to be able to use them more dynamically in recipes.
Note: If you had any piles of "gemstones" in your Inventory before this release, the total value of the piles is still the same.

Due to these updates, the amount of piles needed for non-tiering blueprints is also changed, but the total PED value is still the same.
New Mindforce Chips

* Corrosive Attack Chip: A Pyrokinetic Mindforce chip that will cause acid damage to the target.
* Corrosive Strike Chip: A Pyrokinetic Mindforce chip that will cause acid damage to targets within an area.
* Lacerating Attack Chip: A Cryogenic Mindforce chip that will cut the target.
* Lacerating Strike Chip: A Cryogenic Mindforce chip that will cut targets within an area.
* Kinetic Attack Chip: An Electrokinetic Mindforce chip that will impact the target with a powerful airstream.
* Kinetic Strike Chip: An Electrokinetic Mindforce chip that will impact targets within an area with a powerful airstream.
* Metabolic Acceleration Chip: A Pyrokinetic Mindforce chip that will speed up the target's movement for a period of time.
* Metabolic Inhibition Chip: A Cryogenic Mindforce chip that will slow down the target's movement for a period of time.

New Event Rules

* Only Mindforce
* No Mindforce
* No Mindforce Teleportation
* No Mindforce Wormholes
* No Vehicles
* Vehicle Max SI
* No Armor Protection
* No Vehicle Repair Tools

Improvements and Fixed Issues
Interconnect Services

* On the account web, added information that the connect services are configurable and that the default setting is that everything is turned off.

GUI

* Removed the confirmation message box when refueling vehicle, this is now only displayed as message in chat.
* Tier Upgrade UI updated, for example, chance of success now displays 2 decimals and help text and feedback text is improved.
* Improved behavior of when the Buy button is enabled or disabled in Trade Terminal; it is disabled when the selected item's TT value is higher than amount on PED card.
* Improved Chardef visualization when doing facial changes.
* In Auction UI, fixed browsing or searching behavior on Orders tab.
* In Event Settings UI, added descriptive tooltip for the Register button when disabled .
* In Friend List, double clicking a friend entry triggers private chat.
* In Global Event List, added support for registering to events you do not already have a ticket for.
* In the Inventory UI, embedded progress bar inside UI.
* In the Inventory and Storage, fixed issue with faulty automatic scrolling.
* In Item Info and Blueprint tooltip, added which Blueprint Book a Blueprint can be entered into. Also a dded tool tip to Blueprint icon: QR for limited ones and Remaining Attempts for unlimited ones .
* In Item Info, updated displayed parameters for rocket and grenade launchers. Now listed parameters are launch speed, gravity influence, impact radius, time fuze value and whether it has a contact fuze. The previous range value has been replaced by an estimated range. The actual behavior of all existing grenade and rocket launchers is the same.
* In Options UI, added new category HUD.
* In Options UI, corrected the function Align SatNav with Camera .
* In Private Chat UI, removed flashing of caret when window is out of focus.
* In Private Chat UI, improved input text area.
* In Private Trade UI, fixed correlation between the display of items in the icon view and their listing in the list view.
* In Society UI, fixed issue where areas were mistakenly hidden.
* In Society UI, information is now updated when switching between pages.
* In Ticket Event UI, corrected top ten list.

Miscellaneous

* Increased client stability.
* Fixed issue where blueprints were being faulty presented as Level I in Limited Blueprint books .
* Fixed issue where information was not visible in Blueprint books.
* Fixed issue where relogging was sometimes required to use blueprint books and containers after trade .
* Implemented different looks on crosshairs, depending on if a target is valid or invalid.
* Added animation for the status bar in the dashboard UI, status bar UI and target UI. Additionally, to highlight low health, the status bar will flash.
* Corrected ammo count when changing tool.
* The Standard Compressor can now be added to the auction.
* Fixed issue with Vista and Windows 7 users seeing boxes instead of text on global ad screens.
* Fixed sound when picking up an object from the ground to the Inventory.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 14:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
ateush napisał(a):
* Removed the requirement of a secondary item when tiering an unlimted item.
* A tiering attempt will always succeed when a tiering attempt is possible and when you have the ingredients.

i wszyscy co potracili itemy warte kilka-kilkanascie k PED wlasnie rwa sobie wlosy skad tylko moga :lol:

ateush napisał(a):
* Implemented that, besides the major tier step, each tiering attempt can result in an additional minor tier increase. As a maximum 0.4 levels can be raised in one attempt, for example, from 0.9 to 1.3. The increase rate is related to your skill; higher skill means higher chances of additional tiering levels.

wyskillowani upgraderzy moga miec z tego teraz dobry zarobek :)

PS. chyba trzeba sciagnac z 800 MB do tego update'u ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 14:43 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
HP: 0
Nick w grze: Ar predus Ku
Cytuj:
* Modified the TT costs for recipes to reflect the changes and keep the balance of the items.

A to ciekawe... :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 14:46 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
witam

Today we release a new version of the Tier upgrade system. It is made to improve the overall balance. The focus has been on the balance between limited and unlimited items.
Removed the requirement of a secondary item when tiering an unlimted item.
Modified the TT costs for recipes to reflect the changes and keep the balance of the items.
A tiering attempt will always succeed when a tiering attempt is possible and when you have the ingredients.
Implemented that, besides the major tier step, each tiering attempt can result in an additional minor tier increase. As a maximum 0.4 levels can be raised in one attempt, for example, from 0.9 to 1.3. The increase rate is related to your skill; higher skill means higher chances of additional tiering levels.
Introduced a feature that enables you to salvage some of the ingredients. The salvage rate is related to your skill; higher skill means higher chances of salvaging more ingredients.
Changed the value per amount of the items pile of “gemstones” to be able to use them more dynamically in recipes.
Note: If you had any piles of "gemstones" in your Inventory before this release, the total value of the piles is still the same

przepraszam czy moze mi ktos przetlumaczyc ten fragment , bo nie znam na tyle angielskiego ,zrozumialem Go ale mam kilka niejasnosci,a tlumacz online jest niedokladny , jezeli bedzie mial ktos ochote , jak nie , to nie ma problemy, z gory dziekuje.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 14:54 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
lol...usunąć wymagania drugiego itema z tieringu i nie zwrócić kasy/itmów tym co potracili...dziękuję za taki stosunek do klienta.

Wcześniej się nie dało wprowadzić takich zmian ? od tego są cholerne test serwery, aby sprawdzać takie systemy w działaniu i podejmować decyzje. Nie mam słów do MA again :(

Zmiana super, mln razy szybsze i łatwiejsze tierowanie, cieszy mnie to, nim sie obejrzymy, terminator tier10, mod merc tier10, impmk2 tier10 nie stanowią żadnego wyzwania, same for mod fap...z jednej strony cool, ale z drugiej strony współczuję tym, którzy potracili setki/tysiące dolarów.

Cytuj:
"Today we release a new version of the Tier upgrade system. It is made to improve the overall balance. The focus has been on the balance between limited and unlimited items.
Removed the requirement of a secondary item when tiering an unlimted item.
Modified the TT costs for recipes to reflect the changes and keep the balance of the items.
A tiering attempt will always succeed when a tiering attempt is possible and when you have the ingredients.
Implemented that, besides the major tier step, each tiering attempt can result in an additional minor tier increase. As a maximum 0.4 levels can be raised in one attempt, for example, from 0.9 to 1.3. The increase rate is related to your skill; higher skill means higher chances of additional tiering levels.
Introduced a feature that enables you to salvage some of the ingredients. The salvage rate is related to your skill; higher skill means higher chances of salvaging more ingredients.
Changed the value per amount of the items pile of “gemstones” to be able to use them more dynamically in recipes.
Note: If you had any piles of "gemstones" in your Inventory before this release, the total value of the piles is still the same"

Tłumaczenie tak na szybko dla JC:

Cytuj:
Dziś wydaliśmy nową wersję systemu Tier. Skupiliśmy się nad balansem między limitowanymi i nielimitowanymi przedmiotami.
Usunięto wymaganie dotyczące drugiego takiego samego przedmiotu przy próbie tierowania.
Zmodyfikowano kosz TT tierowania, aby odzwierciedlić zmiany i zachować balans.
Próba podwyższenia tier od teraz zawsze zakończy się sukcesem jeżeli tylko przedmiot jest gotowy do podwyżesznia tier + masz odpowiednią ilość materiałów.
Dodatkowo każda próba może skończyć się dodatkowym przyrostem tier, aż do x.4. np przy próbie ulepszenia przedmiotu może nam się udać podwyższyć jego tier z 0.9 na 1.3. Wysokość upgrade zależy do wartości skilli, wyższy skill daje większą szansę na dodatkowe poziomy tier.
Dodano możliwość odzyskania niektórych składników. Szansa na odzyskanie jest zależna od skilla.

Zmieniono wartość/szt klejnotów.
Notka: Jeżeli miałaś/miałeś kupkę klejnotów w ekwipunku przed wydaniem tego patcha, ilość sztuk pozostała taka sama.

moje pytanie: nie dało się tak wcześniej ? :roll:

Robercie, możesz teraz spokojnie sobie tierować mk5me aż do tier10 :) enjoy 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 15:06 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
w sumie drugi item był bez sensu ;) podczas tierowania...
477MB update

podczas gdy próba tierowania się nie uda to co się dzieje ? :>

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 15:10 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
XII, przecież jasno napisali, że od teraz, próba tierowania zawsze się udaje.

Cytuj:

napisane czarno na białym. Niepowodzenia nie jest możliwe.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 15:19 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
to po co ten % :D i pasek sukcesu w samej grze ? :P no dobra może źle coś patrze... zmienili wartość TT Pile of Garnet na 0.15 PED/szt. ilości potrzebnych składników są oszałamiające :D dla tych nawet najtańszych czyli najsłabszych itemów ciekawe czy oddają TT materiałów jak w starym systemie :) może ten wskaźnik w miejscu starego success będzie pokazywał ile % odda wartości TT materiałów :D w postaci residue :D

jednak nie ma co się cieszyć :) o ile wartość TT materiałów będzie ogromna to dojdzie masakryczny MU jeśli MA nie wsadzi do gry więcej tych potrzebnych matsów już widzę MU 1k% za Pile of Garnets :D lub 200 ped za 1k blazarów :D lub Tier x Comp. za + 500% ;)masakra... Handlarze mogą w tym czasie nieźle zarobić :D ale może MA stuknie się w głowę i da w loocie więcej tych itemów...

Ostatnio edytowany przez XII, 01 Lis 2010, 15:36, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 15:33 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
zrobiłem dla Ciebie screena abyś załapał do końca nowy system:P (między innymi odpowiedź na "a po co ten %")

1022

ten % wskazuje ilość odzyskanych materiałów :) przy zerowym skillu odzyskam +7%, nie więcej, a reszta przepada na zawsze.
Swoją drogą ten upgrade pixi znacznie tańszy teraz, hmm.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 15:38 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
nom czyli tak jak sądziłem... materiały do adj V1 na tier 1.0 TT=364,98 PED :D + MU !! które w 500% za garnet i tier I component się nie zamknie... :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 15:41 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
coś za coś. ale i tak warto wyłożyć pieniądze, jeżeli się ma skill na używanie tych itemów. Zdania w tej kwestii nie zmienię.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 16:31 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 96
JIIIS napisał(a):
PS. chyba trzeba sciagnac z 800 MB do tego update'u ;)

tylko 466.7M :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 16:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ciekawe, czy wciąż tak długo będzie schodziło z tierowaniem unl

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 16:48 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Hmmm czyżby wreszcie system tierowania zaczął wyglądać tak jak powinien od początku ?
Pamiętam moje rozczarowanie kiedy na początku napalony używałem unL broni aby je tierować i zderzałem się z rzeczywistością...
Aż się postaram trochę pokręcić po Calypso :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 16:49 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
może nawet wskaźnik questów podciągniesz ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 17:47 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 105
Society: KingSajz
Nick w grze: Lola Farfala Bobek
A przy okazji zepsuli mi kosę. Nie mogę jej sobie w nic wsadzić. :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 17:57 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
HP: 91
Society: Kingsajz
Nick w grze: Marcin Huger Żmudzin
Hmm to chyba dobrze z ich strony,ze powstrzymuja Twoje chore zapedy co nie ?;p

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 18:47 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
dzieki

to juz teraz Kazdy z Was moze zrobic samodzielnie swoj item , co prawda jest wydatek ,ale nie ma stresow ze sie Item drugi straci , dla niektorych jak ja bylo to nieosiagalne , teraz ja wykladam kase i wiem ile mnie to bedzie realnie kosztowac .
co do tierowania to nowy sytem jest lepszy ale oczywiscie teraz zyski zgarnia MA , moze i to dobrze . Auktuma ktory calkowicie sie przestawil na upgrednig nie bedzie mogl juz sam robic , bo teoretycznie robil juz wszystko , nikt Mu nie dorownal( dla mnie On mogl robic do konca gry to , mam wielki szacunek do tego avatra ) .
ale odrazu powiem co mi sie nasunelo - ze nowe moby beda silniejsze oraz to ze system spowoduje wieksze zapotrzebowanie na enhancery . zobaczymy jak narazie to jest ok . No i wiele unikatowych Itemow bedzie mozna wreszcie upgredowac bez pomocy "resllerow "( podbijali cene duplikatow potrzebnych do tierowania) np srednie bronie , wszyscy ktorzy sa aktywni w grze moga sobie zwiekszyc dmg na mk2 czy 2875 oraz Madoxach 4 co Wam bardzo polecam i wiem ze daja one wyniki dobre a sa juz osiagalne dla sredniego gracza
JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 18:54 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 96
Cytuj:
Increased client stability.

chyba decreased - 3 cashe w ciągu pół godziny

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 22:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Level napisał(a):
lol...usunąć wymagania drugiego itema z tieringu i nie zwrócić kasy/itmów tym co potracili...dziękuję za taki stosunek do klienta.

Level, klienci sami sa tutaj winni, raczej wiedzieli w co sie pakuja i jakie jest ryzyko, wiec MA po prostu sobie zarobilo na nich, ja jakos ich nie zaluje

ceny matsow do upgrade beda drogie tylko na poczatku, wlasnie wtedy jak wszyscy beda chcieli tierowac "byle jak najszybciej", pozniej pewnie spadna jak zwykle, dzis pile garnety chodzily na poczatku po 400%, a teraz juz po 130%, od teraz krafterzy zaczna je wystawiac na aukcje zamiast wyrzucac do TT jak wczesniej, dobrze, ze mialem ze 100 w zapasie, teraz nie nadazam wystawiac ;) poprosze o wiecej takich ladnych VU :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 22:11 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
JIIIS napisał(a):
Level napisał(a):

Level, klienci sami sa tutaj winni, raczej wiedzieli w co sie pakuja i jakie jest ryzyko, wiec MA po prostu sobie zarobilo na nich, ja jakos ich nie zaluje

:) mam mieszane uczucie. Z jednej strony w innym temacie najechałem na Morta o nazywanie MA złodziejami (sytuacja z DNA Proterona) a z drugiej jest mi przykro z powodu strat jakie niektórzy ponieśli, eh, jako developer raczej nie chciałbym nigdy klientów tak "Zawodzić" zamianami systemu. Jeden z moich aktualnych pracodawców ma przez to paskudny problem z moją uczciwością i grzecznym podejściem do klientów, bo podobno trzeba stosować agresywny marketing :P Po prostu, sam będąc developerem, mam świadomość straty w oczach klienta robiąc takie cyrki jak z tym tier teraz. Cóż, koniec końców, masz rację, klienci sami sobie są winni.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2010, 22:44 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 105
Society: KingSajz
Nick w grze: Lola Farfala Bobek
Ale co? Daliby jakiś gift, to byłby wrzask. A tak - zgadzasz się na ToU, wiesz co ryzykujesz.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2010, 00:29 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
ateush napisał(a):
* Added animation for the status bar in the dashboard UI, status bar UI and target UI. Additionally, to highlight low health, the status bar will flash.

poki co najgorszy z pomyslow w tym VU, na huncie, jezeli ktos sobie wyciaga HP moba, nie widac po tej zmianie prawie wogole ile zostalo koncowki HP (w celu uzycia lub tez nie odpowiedniego finishera) bo caly pasek mruga na czerwona jak glupi :/

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2010, 07:58 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
witam
tak , to denerwuje ,ale tez mysle ze sie uspokoi , lagi sa . dla mnie z paskiem jest obecnie inny problem ,znika mi czasem wogole ilosc hp jak najezdzam na moba.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2010, 09:31 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
pasek nie znika, ja mam ten sam problem ale to chyba bug :) lub cel zamierzony bo jak kliknę kursorem moba to jest ok, a pasek hp moba bez klikania umieszcza przy samej górze ekranu po lewej stronie :) nie w samym rogu. Poza tym te animacje są fajne :) wg mnie...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2010, 21:34 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Level napisał(a):
JIIIS napisał(a):

:) mam mieszane uczucie. Z jednej strony w innym temacie najechałem na Morta o nazywanie MA złodziejami (sytuacja z DNA Proterona) a z drugiej jest mi przykro z powodu strat jakie niektórzy ponieśli, eh, jako developer raczej nie chciałbym nigdy klientów tak "Zawodzić" zamianami systemu. Jeden z moich aktualnych pracodawców ma przez to paskudny problem z moją uczciwością i grzecznym podejściem do klientów, bo podobno trzeba stosować agresywny marketing :P Po prostu, sam będąc developerem, mam świadomość straty w oczach klienta robiąc takie cyrki jak z tym tier teraz. Cóż, koniec końców, masz rację, klienci sami sobie są winni.

"poszkodowani" napiszą do support, support powie, że "takie życie", a za jakiś czas avatarki "przypadkowo" dostaną jakieś hofy = customer care

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lis 2010, 05:54 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
wiadomo komuś kiedy naprawią tego buga z wkładaniem skilla ? Bo kupiłem pare a tu zonk nieda sie doćpunować

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lis 2010, 19:48 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Entropia Universe 11.4.1 Release Notes
Fixed Issues

Equipping

* Payn-Inc inserter can be equipped when a skill chip is attached.
* Fixed issues with equipping weapons having Omegaton A101, T-Rap (L) or Bull Tac20 (L) attached .
* Possible to equip skeleton outfit to mannequin.
* Possible to equip gift items such as the trident and scythe again.

Miscellaneous

* Skills can be implanted and extracted.
* Track quest marker is displayed on the Map.
* Ammo weight is displayed.
* Fixed issue with Global Events list.
* Fixed issue with garments not covering all body parts.
* When aiming at personal NPCs ( bank tellers, mannequins, shop keepers) they are no longer marked as invalid targets.

Known Issues

* Target text not always displayed above target.

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości

Panel
Skocz do: