Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2009, 11:58 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
PLANET CALYPSO VERSION UPDATE 10.2
2009-10-29

Informacje nt. ponownego zasiedlania Calypso

425
Nowy przełomowy wynalazek naszych naukowców: bezpieczne, praktyczne narzędzie do zdobywania esencji życia zwanej potocznie "vibrant sweat". Poprzez emisję wiązki energii narzędzie potrafi wydobyć i przekształcić esencję w płyn. Następnie "vibrant sweat" można refinować z Force Nexus i produkować Mind Essence.

Aby używać VSE Mk1 należy podejść do celu na odległość 30 metrów, wycelować, nacisnąć spust i utrzymywać wycelowany do czasu popbrania próbki.
Warto zwrócić uwagę, że VSE działa tylko na zwierzętach - nie na mutantach, robotach czy innych kolonistach.

Nowe i przywrócone funkcjonalności w grze

• Zespołowe polowania powróciły. Można ponownie polować z przyjaciółmi i wspólnie dzielić łupy oraz zabawę.
• Sweatowanie powróciło! Tym razem wystarczy wycelować i kliknąć - żadnego koncentrowania się - wystarczy chwycić nowe narzędzie VSE Mk1 i zacząć sweatować. Narzędzie to jest prezentem dla wszystkich graczy, nowych i starych. VSE Mk1 jest darmowe dla wszystkich i nie zużywa się.
• Nawigacja za pomocą myszki powróciła. Wystarczy dwa razy kliknąć na docelowym miejscu i już. Można też używać przytrzymanych obu przycisków myszy do poruszania się w przód. Poprzedni system sterowania również pozostał. Można go włączyć w opcjach: Controls-Enable Aim Mode.
• Powróciła automatyczna nawigacja. W tym podążanie za innym avatarem, bieg do moba i strzał kiedy będziemy w zasięgu, bieg do moba i lootowanie kiedy będziemy w zasięgu.
• Klawisze myszy można mapować. Akcje mogą być przydzielane dodatkowym klawiszom myszy 3-8 używając interfejsu mapowania klawiszy. Mapa klawiszy myszy znajduje się poniżej interfejsu mapy klawiatury. Klawisze nr 1 i 2 myszy są zablokowane i ustawione na stałe.
• Powrócił stream audio na żywo w Club Neverdie.

Naprawiono

Problemy z interfejsem

• zoptymalizowano interfejs
• poprawiono ikony niektórych przedmiotów
• poprawiono ikony niektórych czynności z action book
• naprawiono błędy interfejsu Action Book i Blueprint Book
• akcje Target Body, Target Face, Target Eyes oraz Target Mouth zostały usunięte
• pasek przewijania nie powinien być więcej widoczny podczas zminimalizowania pełnego okna wiadomości prywatnych
• prywatne rozmowy, zaproszenia do Team'u, Society oraz dodawania do znajomych nie wymaga bezpośredniego kontaktu ani bliskiej odległości
• okno chatu i pola wpisywania tekstu zezwalają na wklejanie/kopiowanie tekstu
• zaznaczony tekst powinien byc lepiej widoczny
• można wybrać status bar gracza nawet wtedy kiedy nie jest on widoczny (z FL)
• poprawiono przenoszenie status bar
• poprawiono wiadomości w interfejsie zarządzania landami
• mapowanie klawiszy jest aktywowane w momencie zwolnienia klawisza a nie jego przyciśnięcia
• poprawiono błąd z paskiem przewijania lokacji w interfejsie mapy
• widoczne wszystkie strony w zakładce aukcji "Won" jeśli jest ich więcej niż jedna
• podwójne kliknięcie na wybranym przedmiocie w aukcji już działa

Problemy z systemem reklam

• naprawiono błąd z podglądem reklamy kiedy poprzedni podgląd się jeszcze nie zakończył
• naprawiono błąd uniemożliwiający stworzenie więcej jak 5 sekwencji

Błędy terenu i lokacji

• uziemiono latające budynki w Minopolis
• naprawiono niektóre błędy terenu

Problemy z apartamentami

• przywrócono słynne tapty Billgrena w Billton Towers

Problemy z przedmiotami

• dodatkowy odgłos wystrzału nie jest już odtwarzany podczas zmiany z apteczki na broń
• inventory będzie się aktualizowało podczas ekwipowania avatara
• naprawiono wykres cen dołączonych attachmentów który wcześniej pokazywał wykres przedmiotu do którego był dołączony
• naprawiono błąd z apteczkami które przestawały się animować po szybkim używaniu

Błędy różne

• poprawiona stabilność
• odległość automatycznego lootowania zmniejszono do pierwotnej odległości i zastosowano automatyczną nawigację

Źródło: www.planetcalypso.com

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2009, 13:40 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Ad. Sweating back
2-3 VU w górę i maszynka do sweatowania zacznie mieć decay :) ...bo po co ta zmiana?
Poza tym myślę, że powinny być inne lepsze maszynki z decayem, którymi dałoby się więcej sweatu wyciągać za jednym razem.. np. 500szt ;)

...\

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2009, 13:43 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
XII napisał(a):
Ad. Sweating back
2-3 VU w górę i maszynka do sweatowania zacznie mieć decay :)
Nie sÄ…dze - nie zacznie.
XII napisał(a):
...bo po co ta zmiana?
Może właśnie po to:
XII napisał(a):
Poza tym myślę, że powinny być inne lepsze maszynki z decayem, którymi dałoby się więcej sweatu wyciągać za jednym razem.. np. 500szt ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2009, 13:44 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
dokladnie muti, konczy sie po malu era darmowego shitu zbieranego tu i owdzie....
lol, sami sobie w stope strzelaja....
czekam na grabki do dunga i koszyki na owoce... :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2009, 13:48 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Za przeproszenie pierniczycie głupoty i defetyzm siejecie.
Sweat na pewno pozostanie darmowy. Nie po to został wprowadzony i nie po to się tym chwalą przy każdej okazji, że jedną z metod zdobywania darmowych środków w grze jest sweatowanie.
Czego by nie zrobili, jakiej aktualizacji nie wprowadzili - to Wam źle i wróżycie najgorsze :P

Nowicjusze marudzili, że zaczynają z pustymi rękoma, bez żadnego sprzętu - to proszę mają aparata do wiązania krawata i mogą sobie sweata pociągnąc - zamiast gołymi rękoma.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2009, 13:54 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Ati... tak właśnie myślę, że tak będzie :) może podstawowy sprzęt nie będzie miał decaya ale inne lepsze będą go miały i z tego co widzę i myślę, nie będą wyciągały więcej sweatu tylko czas wyciągania będzie krótszy przy tych samych ilościach. Dodatkowo by zmusić ludzi do używania lepszych maszynek porobią zapewne ograniczenia skilowe, np. 0-100 w sweat gathering - maszynka podstawowa, 100-1k maszynka mk2 bez możliwości użycia podstawowej przy decay 1 pec powiedzmy, potem 1k-2k mk3 bez możliwości użycia podstawowej, decay 2 pece szybsza o 1 sec od podstawowej... itd. wiadomo, że skila nie będzie można wyciągać :D ...biznes :) na "darmowym" interesie :D ..oczywiście to co opisałęm wyżej wprowadzą z czasem.. nie od razu :D najpierw muszą pojawić się nowe inne maszynki :D które z pewnością będą kosztowały krocie :D ...MA śmiało może określić wartości wszystkich itemów jakie w grze są i jakie serwują więc i to wycenią :D i dadzą do wiadomości :D pewnie zdążą być jeszcze SGA :D

aaahaahahaha ;)

marta :D zaraz napiszÄ™ im tÄ™ propozycjÄ™ do suppa ;D

Zdrów!\

PS PS PS

ateush napisał(a):
Za przeproszenie pierniczycie głupoty i defetyzm siejecie.
Sweat na pewno pozostanie darmowy. Nie po to został wprowadzony i nie po to się tym chwalą przy każdej okazji, że jedną z metod zdobywania darmowych środków w grze jest sweatowanie.
Czego by nie zrobili, jakiej aktualizacji nie wprowadzili - to Wam źle i wróżycie najgorsze :P

Nowicjusze marudzili, że zaczynają z pustymi rękoma, bez żadnego sprzętu - to proszę mają aparata do wiązania krawata i mogą sobie sweata pociągnąc - zamiast gołymi rękoma.

proszę Cię !!!! zrób kopie tego Twojego posta :D wiem na 100%, że będę zmuszony Ci go kiedyś pokazać :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2009, 14:38 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Naprawde... XII az tak bardzo MA nie bedzie wysysalo kasy... nie bedzie nikogo zmuszalo do lepszych maszynek.. o ile kiedykolwiek powstana i ktokolwiek bedzie ich uzywal....

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2009, 16:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
michalpypek napisał(a):
Naprawde... XII az tak bardzo MA nie bedzie wysysalo kasy... nie bedzie nikogo zmuszalo do lepszych maszynek.. o ile kiedykolwiek powstana i ktokolwiek bedzie ich uzywal....

... bo maja na to prostsze i (prawie) niezauwazalne sposoby, wiec po co sie maja, az tak narazac ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2009, 16:31 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
taaaaa, a biorąc pod uwagę fakt dołożenia decayu ubrań (który był również od razu po VU10 - nie zostało to odłożone na 10.2 ;D czy 10.1) to na pewno tego nie zrobią lol dla nich każdy pec się liczy jak dla żyda więc będzie tak jak napisałem kropka. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2009, 20:46 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Dobrze, dobrze XII - napisz jeszcze, że chcesz ATH skoro twe słowo pisane ma taką moc sprawczą ;)

A wracając do tematu - wg mnie jedno z lepszych VU i zaczynam wierzyć, że będzie coraz lepiej.
Jakich starych systemów jeszcze nie przywrócili ? Bo się powoli gubię...
Mam nadzieję, że niedługo zacznie się prawdziwa nowa zawartość i będzie coraz ciekawiej.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2009, 21:00 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 121
Society: Niveus Lupus
hehe...MA na bank zrobi cos ze sweatowanie ( takie jak bylo wczesniej ) nie bedzie za free
zgodze sie z wypowiedzia XII
czy ktos juz probowal ssac tym oto mega uberskim sprzetem..? ;)
testowalem wypada tak samo rzadko z tym ze max mialem 4 szt sweatu...( 1-4 szt to chyba max na tym sprzecie;)..)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2009, 21:23 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: CDR
Nick w grze: Shaolin Amathera Nightwish
Jak dla mnie bardzo fajny VU. Teamy, sweating, copy/past czata, mozliwosc bindowania wiecej przyciskow na myszce.
Mysle ze wprowadza wieksze maszynki do sweatu, pewnie tez i beda mialy decay, ale darmowy sweat imho pozostanie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2009, 22:19 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Ja tam myśle ze Mutak ma racje. Będą lepsze maszynki dla uberów ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2009, 23:11 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
XII napisał(a):
Ati... tak właśnie myślę, że tak będzie :) może podstawowy sprzęt nie będzie miał decaya ale inne lepsze będą go miały i z tego co widzę i myślę, nie będą wyciągały więcej sweatu tylko czas wyciągania będzie krótszy przy tych samych ilościach. Dodatkowo by zmusić ludzi do używania lepszych maszynek porobią zapewne ograniczenia skilowe, np. 0-100 w sweat gathering - maszynka podstawowa, 100-1k maszynka mk2 bez możliwości użycia podstawowej przy decay 1 pec powiedzmy, potem 1k-2k mk3 bez możliwości użycia podstawowej, decay 2 pece szybsza o 1 sec od podstawowej... itd. wiadomo, że skila nie będzie można wyciągać :D ...biznes :) na "darmowym" interesie :D ..oczywiście to co opisałęm wyżej wprowadzą z czasem.. nie od razu :D najpierw muszą pojawić się nowe inne maszynki :D które z pewnością będą kosztowały krocie :D ...MA śmiało może określić wartości wszystkich itemów jakie w grze są i jakie serwują więc i to wycenią :D i dadzą do wiadomości :D pewnie zdążą być jeszcze SGA :D

Kolega najwyrazniej zapomnial o ampach do VSE ;P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Paź 2009, 00:56 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 156
Nick w grze: Lord Beliar Derat
:myślę: Niektórzy tutaj powinni pracować w jakimś poczytnym brukowcu, Fakty czy cuś tam ;p
Mienie cieszy sie ze wyprzywrucili PPM (nie piłem ^^)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Paź 2009, 07:51 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ateush napisał(a):
Dobrze, dobrze XII - napisz jeszcze, że chcesz ATH skoro twe słowo pisane ma taką moc sprawczą ;)

....

Tak Ati, zapomniałem CHCĘ ATH!!! - w końcu po wtopie ~270k PED (od stycznia 2007 roku) coś mi się należy, nie uważasz?

Zdrów! :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Paź 2009, 08:08 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Ależ to jest bardzo prawdopodobne, że będą lepsze maszynki.
Chociaż nie wiem jak by to wpłynęło na jego ceny.

Ale na pewno pozostanie też darmowy sposób na wyciąganie sweatu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Paź 2009, 10:05 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
XII napisał(a):
ateush napisał(a):

....

Tak Ati, zapomniałem CHCĘ ATH!!! - w końcu po wtopie ~270k PED (od stycznia 2007 roku) coś mi się należy, nie uważasz?

Zdrów! :)

Jak idziesz do kasyna i przegrasz całą kasę to też wzywasz kierownika i stwierdzasz, że coś Ci się należy?

:lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Paź 2009, 10:11 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
ateush napisał(a):

A wracając do tematu - wg mnie jedno z lepszych VU i zaczynam wierzyć, że będzie coraz lepiej.
Jakich starych systemów jeszcze nie przywrócili ? Bo się powoli gubię...
Mam nadzieję, że niedługo zacznie się prawdziwa nowa zawartość i będzie coraz ciekawiej.

sys1. Robot Beacon - jest już? Bo jakoś na global czacie nie widziałem...
sys2. Statki na CND i CP

Co do sweatu to dobry pomysł z tymi maszynkami - powrót do starych małych ilości sweatu, koniecznoś "czynnego" zbierania - autoclick odpada, może rynek trochę ożyje dzięki temu. I sama maszynka jest fajna, o wiele bardziej zgrana z fabułą niż "magiczne" wysysanie potu za pomocą siły woli ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Paź 2009, 10:24 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Sivy napisał(a):

Jak idziesz do kasyna i przegrasz całą kasę to też wzywasz kierownika i stwierdzasz, że coś Ci się należy?

lol nie chodzę do kasyna, z uzależnieniem od hazardu też nie mam problemów :) całe szczęście...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Paź 2009, 13:48 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
XII napisał(a):
Sivy napisał(a):

lol nie chodzę do kasyna, z uzależnieniem od hazardu też nie mam problemów :) całe szczęście...

That's my point muti :wink:

Nie łam się, dobrze będzie - ostatnio nawet widziałem jak globalik z ambu Ci się sypnął :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Paź 2009, 14:06 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Wracając do tematu sweatu i maszynek... to sądzę, że tu nie będzie chodziło o to by zabrać darmowy sposób na zarabianie nawet skromnych pieniędzy ale by utrudnić sprzedaż darmo zebranego sweatu :) bo jak wyjdzie maszynka co będzie ściągała po 200-300 sweatu, która będzie miała 1-2, a nawet więcej pec decay i będzie działać szybciej i sprawniej to na 100% kupię taką maszynkę na własne potrzeby... a to na pewno utrudni sprzedaż sweatu jak i sam sweat będzie tani jak barszcz...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Paź 2009, 01:27 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
mentoring ateush dalej nie dziala ;)
i walka mindforcem, nie wiem jak tam z heal chipami, ale chyba tez nie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Paź 2009, 19:14 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2009
Dla mnie bomba wkoncu moge zaczac grac za darmo'p a tak nawiasem ile teraz mniej wiecej sweet stoi?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Paź 2009, 19:20 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Heh - faktycznie jeszcze sporo brakuje.
Dla mnie najciekawsze i jakże proste zmiany to autoclick. Czemu trzeba było tyle na to czekac nie zrozumiem.
A co do następnych VU:

Marco napisał(a):
FPC is adjusting Land Areas, Malls, Shops and Apartments to a more streamlined experience as well as making some areas more in-line with how it was pre-VU10.0. A big chunk of these adjustments will be released in VU10.3 while some will come later. Furniture and decoration tweaks is planned for VU 10.4.

Please note that while we aim for an experience similar to the one pre-VU10.0, some areas is altered changed and some conditions are changed, meaning not everything will be exactly like it was before.

Both VU10.3 and 10.4 is expected to come before Christmas.

W skrócie: poprawiają nieruchomości (landy, markety, sklepy i apartamenty), niektóre obszary próbują przywrócić do stanu/wyglądu sprzed VU 10. Spora ilość tego typu zmian w VU 10.3. Poprawki mebli i dekoracji będa w VU 10.4. Oba VU planowane przed świętami.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Paź 2009, 19:23 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
... a w ktorej wersji poprawia tp wiszace 100 metrow nad ziemia ?? vu 11 ??

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lis 2009, 10:50 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Cytuj:
Furniture and decoration tweaks is planned for VU 10.4.

Rozumiem, że mowa tu o przywróceniu i dodaniu użyteczności tych itemów (siadanie na krześle etc.) - na to też czekamy ;)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 101 gości

Panel
Skocz do: