Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 15:11 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Image

Druga Złota Era Calypso rozpoczyna się w dniu dzisiejszym i potrwa do świąt Bożego Narodzenia 2009.
Gracze będą mogli zdobyć przedmioty niespotykane dotychczas o unikalnych właściwościach i dostępne jedynie przez ten okres.

Niektóre z przedmiotów to:

333

Apteczki:
Zestawy będą wyróżniały się unikalną kombinacją szybkości leczenia i niskimi wymaganiami jeśli chodzi o skille. Będą także "UnLimited" czyli zdolne do ponownej naprawy. Szacowana wartość rynkowa od 15'000 do 30'000 US$

331

Zbroje:
Wersje Female i Male, "UnLimited", każdy zestaw składający się z 7 elementów, każdy może być zlootowany oddzielnie. Szacunkowe wartości od 4'000 do 10'000 US$ (dotyczy zestawu "Male" czyli męskiego - damskie są z reguły ok 30% tańsze).

332

Broń:
Niektóre z najlepszych broni na Calypso będą ponownie dostępne do zdobycia podczas Drugiej Złotej Ery. Wszystkie będa "UnLimited" więc można je naprawiać dowolna ilość razy. Szacowane wartości od 6'000 do 20'000 US$

Źródło: www.planetcalypso.com, IGN

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 15:18 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
ateush napisał(a):
Druga Złota Era Calypso rozpoczyna się w dniu dzisiejszym i potrwa do świąt Bożego Narodzenia 2009.
Gracze będą mogli zdobyć przedmioty niespotykane dotychczas o unikalnych właściwościach i dostępne jedynie przez ten okres.

Źródło: planetcalypso.com

ja powiem tak, oni sa po...ni, zamiast doprowadzic EU do jakiego-takiego dzialania, to walna nagle wiadomosc "o tak tak Calypsianie, bedzie ciezko, ale walczcie, od dzis cenne nagrody"

nie dosc, ze ludzie i tak sa juz wk... i czesc z nich czeka, az EU wroci do uzywalnosci, to nagle od dzis mamy Golden Age i sporo z nich zacznie grac, bo pokusa nowych itemow duza, i od teraz MA bedzie mialo przewalone, 2x wiecej narzekania, wiecej support casow, itp. itd.

ta firma potrafi ciagle zaskakiwac, tam chyba maja kogos psychicznego od marketingu, albo malpa im pokazuje palcem, ktora sciezke rozwoju wybrac ;)

no comment

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 15:38 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Mam wrażenie, że ktoś za szybko wypuścił informacje prasową i jak już się rozniosło - nie mieli wyjścia tylko ogłosić Drugą Złotą Erę. Inna sprawa, że potrwa ona dość długo - myślałem, że będzie to około miesiąca - a tu proszę. Czyli jest szansa, że za ok miesiąc EU będzie już całkiem grywalne ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 15:40 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
LOL tę promocję mieli dać po wprowadzeniu VU 10.2 :D to raz... a dwa to to, że miało to trwać1 pełny miesiąc :D a nie ... kilka - czyli wniosek taki - róbta co chceta - kto dostanie ten dostanie i tylko my to wiemy - my swoje zarobimy - a wy pluskajcie się w tym bagnie, które ciągle będzie poprawiane - i wreszcie na koniec... miłego tracenia pieniędzy, czasu i zdrowia...

Dołączam się do powyższych tekstów :) z serdecznymi życzeniami...
Zdrów!

PS. Po tym mini dzisiejszym mam komunikat o inwalidztwie mojej instalacji EU lol :) ...w trakcie przeinstalowywania - czyli mnie nie dopuszczajÄ… do promocji :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 15:43 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 126
Society: Darkside Renegades
Nick w grze: Symulakron
mogli by przynajmniej mini-patcha zapodać z rzekomymi kilkoma poprawkami

a tu SRU ... Golden Age...
"Drodzy Calypsianie! za wszelkie problemy odpowiedzialne są niestabilne drivery Nvidii i ciemne plamy na słońcu.
Do dzieła!. 1000 itemów czeka!"

Pozdr.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 15:53 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
XII, raz - MA/FPC z tego co pamiętam nie wspominało kiedy dokładnie wprowadzi SGA.
Dwa - Marco mówił, że złota era potrwa co najmniej miesiąc a nie dokładnie miesiąc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 16:10 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
HP: 0
Nick w grze: Ar predus Ku
Przecież to są jakieś jaja :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 16:11 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Może i tak, ale wprowadzenie złotej ery w czasie, gdy nie działa mindforce i jest tyle błędów jest poprostu żenujące. Czekałem długo na cryengine i drugą złotą erę, ale po tym jak znow pokazali gdzie mają graczy to zastanawiam się nad kompletną wyprzedażą...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 16:27 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 161
Society: Kingsajz
Nick w grze: Lucas Damage Kovalsky
Dziecko z podstawówki by lepiej PR prowadziło, niż to Całe FPC czy MA. ***** no, nowi gracze nie mają ŻADNEJ możliwości zarobienia JAKIEJKOLWIEK kasy bez wpłaty, a te zjeby Golden Age dają i ogłaszają to wszem i obec ... ROTFL.

Całe to CryEngine, i VU 10 to kompletna porażka od samego początku do końca. AMATORSZCZYZNA.

To jednak dobrze, że mi komp tego nie ciągnie. Pomyśleć, że miałem kompa specjalnie pod to składać :O

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 16:40 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 119
Society: CHlopaki z ferajny
Nick w grze: Jurand
Pewnie dla tych co kopią i tak nic nie będzie :x

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 17:03 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 121
Society: Niveus Lupus
Jurand napisał(a):

beda...hofy na wzgorzach nie do wydobycia;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 17:28 
Inept
Dołączenie:
Styczeń 2008
HP: 111
Nick w grze: KUB
Leon napisał(a):
Całe to CryEngine, i VU 10 to kompletna porażka od samego początku do końca. AMATORSZCZYZNA.

Powiedzcie, komu ten stary silnik graficzny przeszkadzał. Wszystko ładnie chodziło, grafa była niczego sobie.
Ja na złotą ere się nie załapuję. Nie mam ochoty walić moby, z których nie da się wziąć loota.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 17:58 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Jurand napisał(a):

ponoc ma byc dla kazdej profesji, nawet w crafcie i na kazdym poziomie umiejetnosci, jak bedzie zycie zweryfikuje ;)

Symu napisał(a):
"Drodzy Calypsianie! za wszelkie problemy odpowiedzialne są niestabilne drivery Nvidii i ciemne plamy na słońcu. Do dzieła!. 1000 itemów czeka!"

i tu jest problem, bo akurat na plamy na sloncu tego nie beda mogli zwalic, mamy aktualnie pewna anomalie co do tej kwestii (http://wiadomosci.onet.pl/2030665,16,item.html) ;) ale znajda inny sposob :D

KUB napisał(a):
Powiedzcie, komu ten stary silnik graficzny przeszkadzał. Wszystko ładnie chodziło, grafa była niczego sobie.

dla mnie byl wystarczajacy, gryalnosc przyciaga przede wszystkim, grafa w malym stopniu, mogliby nowy silnik wprowadzic pozniej, przetestowany w 90% a nie w 9%

Ostatnio edytowany przez JIIIS, 27 Sie 2009, 18:00, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 17:59 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2008
Society: Demony Wojny
Nick w grze: Mawgan BiałyWilk zPółnocy
Leon slusznie pdosumował: Amatorszczyzna.
Bo jak inaczej można nazwać takie ruchy kolejne tak niby zaawansowanej firmy?
Jedyny ich sukces to wprowadzenie systemu jako pierwsi, że można z gry kasę wypłacać. Ot cały sukces.

lukgr dokładnie : ),
Albo ja ustrzelę nowe itemy, tylko nigdy się o tym nie dowiem, bo mój mobek będzie leżał głęboko pod ziemią po killu :D

Oj dupci dali po całej lini.
A najbardziej mi szkoda tego do czego doprowadził MA: zniewolenia świadomości graczy!
No bo przecież pewien nie mały procent cieszy się bo "będą nowe itemki!" i nieważne czy będą czy nie, jest news trzeba się radować :D

Support nie odpowiada mi od drugiego dnia wprowadzenia CE2, po tym jak mi itemy dwa zniknęły po trade z inventory, a oni chcą więcej messagów chyba dostawać.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 18:17 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Jak widać z wypowiedzi nie wybrali najlepszego momentu na wprowadzenie tej "złotej ery". Tak jak pisał Dawid - brak (pozornej) SZANSY na zarobek w postaci sweatowania zdecydowanie odsawia na półkę nowych graczy którzy nie wpłacą gotówki. Moim zdaniem powinni byli zaczekiać jeszcze z minimum 2-3 tygodnie aż się nie pozbędą wszystkich potencjalnie wkurzających bug'ów - no i dać znać z tydzień - dwa wcześniej, że się zacznie... Chyba MA liczy bardzo na ZEW "Złotą Erę Wpłacania" - oby się nie przeliczyli....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 18:53 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2008
Society: Demony Wojny
Nick w grze: Mawgan BiałyWilk zPółnocy
No i huncenie nowych itemów bezmożliwości pobawienia się z kolegami w teamie ? huh -.-

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 20:18 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Pomimo wszelkich usterek natury technicznej, ruch z odpaleniem nowej "ery" jest jak najbardziej przemyślany. Z kasowego punktu widzenia.
Teraz nie dość że mają problemy ze stabilnością i jakością gry to mają duży problem z przemielam. Bo to się nie lotuje bo tam klaima nie ma jak cyknac... ludzie nie obracają kasą niepotrzebnie mając na uwadze że przy zwrocie <100% mogą im jeszcze zblokować się potencjalne dochody.
Teraz odpalają potencjalne fanty. Stan rzeczy o której marzyło dotąd 98% grających mające chore ambicje bycia uberami, i narzekających na uberów, że są uberami bo mieli fart grać kiedy fanty leciały... Takich ludzi jest multum. Oni mają kasę i chęć wpłacania - teraz mają też cel. To że nie działa system darmowego zbierania kasy to akurat też ok dla MA. Choć w sumie to akurat bez większej różnicy - nie widzę możliwości bycia hardkorowym hunterem, crafterem, czy minerem utrymującym się ze sweatu, fart pomoze ale ilość osób z fartem to też kropla w morzu.
Ogłoszenie złotej ery przyniesie im kupę kasy, poprzez narzekanie zapewne, ale głowę sobie dam uciąć że te narzekania będą słaby drastycznie wraz z pojawianiem się "mod fantów 2 ed."

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 20:48 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
Was, masz tutaj trochę racji. Na pewno będzie to zastrzyk gotówki dla MA, ale sęk w tym, że oni zupełnie o przyszłości nie myślą. Ten zastrzyk gotówki będzie "jednorazowy". Będzie on pochodził od aktualnych graczy, którzy mają swoje teorie, słyszeli co nieco o pierwszym golden age, i liczą na to samo.

NAtomiast liczba potencjalnych graczy, którą można by pozyskać przez umiejętne zagranie Golden Agem i CryEngine przez MA w mediach, jest ogromna. Śmiem twierdzić, że możnaby przynajmniej podwoić liczbę graczy ... A taraz ?

Ktoś ściągnie po zauważeniu jakiegoś artykułu, (tak jak na przykład ja czytając jakąś drobną wzmiankę na wp.pl, stamtąd się dowiedziałem o EU) spróbuje się zalogować, a tu freeze. Ok, jest cierpliwy, poszuka pomodzi coś, w końcu się zaloguje. Zaloguje się, chwile pobiega, BSOD. No nic, noobowi zależy bo się napalił. natomiast 30% z nich rezygnuje. Ok pobiegał pobiegał, pogadał poczatował, polatał trochę po tp. No, przydałyby się jakieś pedy. Skąd je wziąść ? A no, wpłacić żywą gotówkę, innej możliwości nie ma. WTF ?

Gość sobie myśli, *****, nie wiem nawet czy to strzelanie w te potworki jest fajne czy nie, podobno można coś tam kopać, no ale cholera wie jak to wygląda. A ja mam kasę wpłacać ? Takiego *****, pieprzę taką firmę. Dziękujemy za uwagę, idę gdzie indziej.

Natomiast sweatowaniem na opalo i kilka sztuk ammo mozna zarobić, czy na findera z tt i sondy, dzięki sweatowaniu mozna "poczuć to" co nas wszystkich tutaj trzyma, z tym ze za darmo. I dopiero wtedy można dojsc do wniosku, jeeeezu jakie to sweatowanie nudne, ja strzelać chcę ! kopać ! krafić ! A wpłacę te pierwsze 10$, a co mi tam. No i albo zostaje uzależniony, albo rezygnuje.

Konkluzja: Tego Marco całego i resztę gości od PR i reklamy powinni na zbity pysk wykopać.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 20:50 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Nie zapominaj o tym że nie dziala cały mindforce a więc i teleporty. Przeciętny gracz o mobach klasy hogglo/scipulor będzie mógł tylko pomarzyć no chyba że przepłaci markup za jakiś drogi limitowany pancerz co by krytyka przeżyć a wtedy szlag trafi ekonomię. W związku z tym większość uber itemów i tak trafi do uberów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 21:19 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Jak była pierwsza "złota era" - nie była sweatu, dunga, kamieni, mindforce itp. Nawet jak ja zaczynałam to tego nie było. I dało się grać. Gra wciągała. Poza tym nie mam żadnych crashy ani problemów od strony technicznej - Calypso wygląda pięknie i bardzo mi się podoba.

Mimo to też uważam, że to za wcześnie na ogłaszanie "drugiej złotej ery". Powinno to nastąpić po dopieszczeniu VU 10 i wprowadzeniu VU 10.2 - które to dopiero ma przywrócić dawną funkcjonalność.

Zastanawiam się więc skąd ten pośpiech ?

Myślę, że mają po prostu zobowiązania wobec "partnerów planetarnych". Stąd to testowanie VU 10 "na żywca" i próba przyciągnięcia maksimum użytkowników na Calypso - nim ruszy np. Planet Cyrene (prawdopodobnie w grudniu lub styczniu). Cyrene naprawdę ma szansę być konkurencją dla zniecierpliwionych poczynaniami MA/FPC graczy. A CKI jest firmą która mogła by kupić MA na śniadanie więc lepiej nagrabić sobie trochę u graczy (i rzucić parę mod fapów na osłodę) niż zaprzepaścić szanse na rozwój całej platformy Entropia Universe.

A może ktoś ma inny pomysł skąd te dziwne poczynania MA/FPC ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 21:24 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2008
Society: BRAK
Nick w grze: raideros raideros QolteC
sadze ze pospiech jest spowodowany wzgledami finansowymi , MA po wprowadzeniu silnika CE zapewne byl zobowiazany do spłat zobowiązań wobec cryteku a teraz zapewne spore pieniadze płaci za poprawki gry . A nie ma sakiewki bez dna .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 21:24 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
wiadomo, ze chodzi o kase :D tylko pytanie, o ktora kase ;)

moze hm, moze widza, ze sprawozdanie finansowe z tego roku bedzie jeszcze gorsze niz w roku poprzednim, a to moze nie przyciagac nowych partnerow, mam wrazenie, ze w zeszle wakacje gralo sporo wiecej osob, na dodatek w tym miesiacu to ich dochody beda bardzo marne, a nie maja juz bardzo jak balansowac lootem ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 21:28 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 100
Society: PEDirectory
Nick w grze: Dobra Rada
Moja pierwsza reakcja na informację o wdrożeniu "Złotej Ery": Hahahahahahahahahahaha!

Sam pomysł bardzo dobry, ale moment dobrany fatalnie... W chwili, gdy połowa standardowych funkcji gry nie działa (brak teleportacji, formowania teamów itp) a inne co chwila szwankują (bugi, których jest pełno) powinni w pierwszej kolejności skupić się na doprowadzeniu całości do sprawnego funkcjonowania.

Przypuszczalnie ruch taki wynika po prostu z kasy - MindArk zobaczył jak spadły dochody już w tydzień po odpaleniu nowego silnika i postanowił szybko ratować bilans.

Ja sam chętnie rzuciłbym się w wir "Złotej Ery", gdyby nie to, że do grania musiałbym kupić nowego kompa. Ale widząc błędy jakie się pokazują w Entropii i zwyczajowe podejście MA do sprawy... po prostu sobie odpuszczę.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 21:28 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2008
@up no raczej nie zbalansuja lotu ktorego nie ma :D chyba ze wreszcie go wyrownaja do poziomu z v9

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 21:53 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Szybkie wprowadzenie VU 10 najprawdopodobniej było spowodowane nowym MMO NC Softu Aione. Nie żeby to była jakaś konkurencja stricte dla Entropii ale jest to MMO na... CryEngine2 :D
Aione lada moment odpala serwery więc mogli im skraść chwalebny tytuł pierwszego MMO na tym silniku. (swoją droga kogo będzie obchodził ten silnik za 2 lata :twisted: )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 22:03 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2008
@up aion jest na ce1 nie na ce2 , jezeli nie jestes pewny nie pisz;P

ps. jak juz temat aiona to ktos zamierza grac?;]

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 23:20 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
tu nie chodzi tyle o CE2 co o latwosc migracji z CE2 na CE3, a ten z kolei ma byc wieloplatformowy. Czyzby MA planowal EU na konsole?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 23:21 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
raideros napisał(a):

wolalbym CE1 zeby tylko chodzilo bezproblemowo, zreszta far cry tragicznie przeciez nie wyglada

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 23:34 
Weak
Dołączenie:
Luty 2008
HP: 139
nie wiem o co tyle halasu... idiotami mozna by nazwac MA jakby wprowadzili zlota ere teraz ale ktora by trwala tylko przez tydzien czy tez miesiac czyli trwala by w okresie roznych bugow itd... ale ona bedzie trwala 4 miesiace wiec moim zdaniem wiekszosc czasu tej zlotej ery bedzie juz w okresie gdzie bledy beda wyeliminowane, tp chipy beda dzialac, ci co swetuja beda swetowac czyli wszytko bedzie po "normalnemu".....

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2009, 23:55 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
raideros napisał(a):

O ile dobrze widziałem to jest tam płatny abonament - 60euro/mies. - ale może nie doczytałem do końca....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sie 2009, 00:53 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
lechukorn napisał(a):
nie wiem o co tyle halasu... idiotami mozna by nazwac MA jakby wprowadzili zlota ere teraz ale ktora by trwala tylko przez tydzien czy tez miesiac czyli trwala by w okresie roznych bugow itd... ale ona bedzie trwala 4 miesiace wiec moim zdaniem wiekszosc czasu tej zlotej ery bedzie juz w okresie gdzie bledy beda wyeliminowane, tp chipy beda dzialac, ci co swetuja beda swetowac czyli wszytko bedzie po "normalnemu".....

pozdro

obys mial racje, ze wieksza czesc GA2 bedzie juz w tej grywalnej wersji EU

natomiast widzisz, MA ma dosyc powazny problem z dotrzymywaniem jakichkolwiek terminow, nowe patche 10.1, 10.2 mialy byc szybciutko po 10.0

Cytuj:
FUTURE UPDATES - New updates will quickly follow the VU10.0 release.

minelo juz 10 dni i mamy 10.0.5 ;)

moze porobimy na forum zaklady o ile przedluza GA2? :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sie 2009, 01:25 
Weak
Dołączenie:
Luty 2008
JIIIS napisał(a):

Cytuj:
FUTURE UPDATES - New updates will quickly follow the VU10.0 release.

minelo juz 10 dni i mamy 10.0.5 ;)

...ale popatrz na to od tej strony, minal prawie 1 dzien GA2 i nie wypadl zaden super item wiec ogloszenie oficjalnego rozpoczecia GA2 a faktyczne rozpoczecie GA2 to moga byc 2 rozne okresy a zatem..... beda 2 GA2 :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sie 2009, 01:45 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
lechukorn napisał(a):
...ale popatrz na to od tej strony, minal prawie 1 dzien GA2 i nie wypadl zaden super item wiec ogloszenie oficjalnego rozpoczecia GA2 a faktyczne rozpoczecie GA2 to moga byc 2 rozne okresy a zatem..... beda 2 GA2 :)

wiesz, moze te itemy beda dopiero w patchu 10.0.13, czy tam kolejnym ;) albo byly w tych mobkach, ktorych sie nie da lootnac ;) a moze MA dopiero zrobi konkurs graficzny na nowe itemy, kto ich tam wie :) ale co mnie to, ich sprawa, ich polityka

stalowych nerwow wszystkim (i sobie) zycze :D

Telekomunikacja Polska tez myslala, ze bedzie wiecznie monopolista i sie przeliczyla hyhy :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sie 2009, 08:01 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2008
aion jest na CE1 , miesieczny abonament oscylowac ma w granicach 15 Euro , przy wykupieniu wiekszej ilosci miesiecy mniej (np 12 miesiecy 12 x 9.99euro) ogolnie jest to b.dobra gra a silnik jest bardzo dobrze zoptymalizowany ( w koncu od ponad 3 lat obserwuje poczynania tego tytulu :P , i zdazylo mi sie juz pograc kilka miesiecy )
wersja europejska wychodzi 20/25 wrzesnia (20 headstart dla osob posiadajacych preorder pack/ 25 dla wszystkich)
jezeli beda potrzebne jakies info pytac na prv.
przepraszam za offtop

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sie 2009, 08:05 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Frank|FPC napisał(a):
Hi Everyone,

It's been (and still is) a very busy period for MindArk and FPC. We are aware of the issues that users are experiencing with VU 10 and are working persistently on fixing these in the coming updates.

Despite this, there are a great number of eager colonists itching to get going with VU 10. FPC have therefore decided to kick start 10.0 with the launch of the Second Golden Age ("SGA"). We want colonists to explore, and to reward activity. However, due to the issues being experienced by other loyal colonists, we have adjusted our original timescale of one month, and increased the SGA until Christmas. A huge variety of items and some very special events will be available throughout the entire SGA. It will truly be an Age to reminisce in the years ahead, and we promise to entertain and excite to our utmost capabilities.

You help us greatly by continuing to submit Support Cases, so please continue as they focus our attention and help us prioritize. We remain committed to solving issues, reintroducing content, introducing new content and moving the Planet Calypso MMO forward.

Thanks
Frank

W skrócie:
Zdajemy sobie sprawę z błędów i problemów przy VU 10 - pracujemy nad tym intensywnie.
Jest jednak spora ilość graczy niecierpliwych i chcących już korzystać ze złotej ery - więc postanowiliśmy rozpocząć teraz i przedłużyć jej okres trwania. Chcemy w ten sposób zachęcić do zwiedzania i eksplorowania nowego Calypso oraz nagradzać aktywnych. Ogromna różnorodność przedmiotów będzie do zdobycia oraz kilka specjalnych eventów przez cały okres trwania drugiej złotej ery. Obiecujemy zapewnić rozrywkę na maksimum naszych możliwości.

W międzyczasie prosimy o ciągłe zgłaszanie błędów przez support - umożliwia nam to szybkie ich naprawianie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sie 2009, 09:18 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
"...chcemy w ten sposób zachęcić do zwiedzania Calypso..."

Czyli MA widzi, że (nie ma zainteresowania, że gra nie wciąga na nowo) nie bardzo ludzie chcą biegać - grać - tracić. Dlatego mamy przyśpieszoną złotą erę 2?? :D super ;)

"...oraz kilka specjalnych eventów przez cały okres trwania... "

kolejne lool - czyli itemy do zdobycia na sam koniec trwania takiego super eventu... jak kiedyś i jak zawsze :D dla uberów z uber mobów - super... :)

"...chcemy w ten sposób ...nagradzać aktywnych."

Czyli nie dla psa kiełbasa ;) tylko aktywni dostaną :D tzn. ci co graja 20h/dobę, huncą 18h/dobę, tracą $100/h :D może dostaną :) czyli defakto loot nie jet przypadkowy ? :D bo to oni zdecydują komu w końcu dać?? ...aktywnym... super :D

"W międzyczasie prosimy o ciągłe zgłaszanie błędów przez support - umożliwia nam to szybkie ich naprawianie."

...Tak jest!! :) suuuuuuper :D

co tam jeszcze mogę napisać... powodzenia ;)

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sie 2009, 21:42 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 145
Society: Eldorado
Nick w grze: MrBlonde
Przez te parę lat chyba idzie się przyzwyczaić do "specyficznego marketingu" MA. Niespodzianek nie ma, jak zawsze dostanie ten komu sie fuksnie albo ten który ma ogromne obroty. Eventy, no cóż, rewelacji bym się nie spodziewał ;) Ci którzy poraz kolejny myśleli, że tutaj za darmo można coś dostać może w końcu zejdą na ziemię...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sie 2009, 22:13 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
nie zejda ;)
widac zreszta na glob czacie ;P
jest kilku naszych "uberow", ktorzy tak bardzo chca miec wypasiony item, ze matke selna ponizej markupu....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sie 2009, 22:58 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Martre napisał(a):
jest kilku naszych "uberow", ktorzy tak bardzo chca miec wypasiony item, ze matke selna ponizej markupu....

"ponizej markupu", hahaha, to bylo dobre :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sie 2009, 23:28 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
JIIIS napisał(a):
Martre napisał(a):

"ponizej markupu", hahaha, to bylo dobre :mrgreen:

he ? co pijesz tez chce.... ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 09:59 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Top 10 przedmiotów 'Drugiej Złotej Ery' oraz wskazówki jak je zdobyć:

Apteczki:

333
Zestawy będą wyróżniały się unikalną kombinacją szybkości leczenia i niskimi wymaganiami jeśli chodzi o skille. Będą także "UnLimited" czyli zdolne do ponownej naprawy. Szacowana wartość rynkowa od 15'000 do 30'000 US$

1. Modified Omegaton Fast Aid Pack, Second Golden Age Edition

Podpowiedź: The seventh out of seven, I and my siblings arch the sky. But only I will give you the treasure from someone with only two legs.

2. Improved Omegaton Fast Aid Pack, Second Golden Age Edition

Podpowiedź: My treasure is not that of my home. My home is a new one; my treasure is not.

Zbroje UL:

331

Wersje Female i Male poniższych zbroi będa dostępne. Każdy zestaw składa się z 7 elementów, każda może byc zlootowana oddzielnie. Podane szacunkowe wartości dotycza zestawu "Male" czyli męskiego - damskie sa z reguły ok 30% tańsze.

1. Angel Armor Set, Second Golden Age Edition - szacowana wartość: US$4000
* Angel Arm Guards, Second Golden Age Edition
Podpowiedź: I work hard like one and I may look like one, but I am not. But I am difficult.
* Angel Foot Guards, Second Golden Age Edition
* Angel Gloves, Second Golden Age Edition
* Angel Harness, Second Golden Age Edition
* Angel Helmet, Second Golden Age Edition
* Angel Shin Guards, Second Golden Age Edition
* Angel Thigh Guards, Second Golden Age Edition
2. Sentinel Armor Set, Second Golden Age Edition - szacowana wartość: US$5000
* Sentinel Arm Guards, Second Golden Age Edition
* Sentinel Foot Guards, Second Golden Age Edition
* Sentinel Gloves, Second Golden Age Edition
Podpowiedź: I am more than you; half again your legs, thrice your height, many times your eyes.
* Sentinel Harness, Second Golden Age Edition
* Sentinel Helmet, Second Golden Age Edition
* Sentinel Shin Guards, Second Golden Age Edition
* Sentinel Thigh Guards, Second Golden Age Edition
3. Supremacy Armor Set, Second Golden Age Edition - szacowana wartość: US$10000
Podpowiedź: I am like the bee, stingy. I am like the sun, painful. I am like the autumn leaf, bitter. Do not forget I warned you.
* Supremacy Arm Guards, Second Golden Age Edition
* Supremacy Foot Guards, Second Golden Age Edition
* Supremacy Gloves, Second Golden Age Edition
* Supremacy Harness, Second Golden Age Edition
* Supremacy Helmet, Second Golden Age Edition
* Supremacy Shin Guards, Second Golden Age Edition
* Supremacy Thigh Guards, Second Golden Age Edition

Bronie:

332
Niektóre z najlepszych broni będa ponownie dostępne do zdobycia podczas Drugiej Złotej Ery. Wszystkie będa "UnLimited" więc można je naprawiac dowolna ilość razy.

1. Improved A-3 Justifier Mk.II, Second Golden Age Edition
Laser Carbine, szacowana wartość: US$20000
Podpowiedź: My sister was a famous TV celeb.
2. DOA Foeripper, Second Golden Age Edition
BLP Carbine, szacowana wartość: US$15000
Podpowiedź: Once, my monarch stood first in the fourth file.
3. Modified EWE EP-40 Mercenary, Second Golden Age Edition
Laser Pistol, szacowana wartość: US$17000
Podpowiedź: Here is the key to my secret: OTTFFSS. The next letter tells who I am.
4. Improved Omegaton M2870, Second Golden Age Edition
Pistol, szacowana wartość: US$6000

Narzędzia:
Najwyższej jakości narzędzia górnicze:

1. Genesis Star Earth Excavator/Extractor, Second Golden Age Edition

Źródło: IGN

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 10:03 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
...standrd -> super uber fajne sprzety dla hunterow i jeden glupi do dupy nie potrzebny excavator / extractor dla minerow ... dyskryminacja :evil: :evil: :evil:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 10:52 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
MA do crafterow: pocalujta nas w dupe

EDIT: jakbym to sie spodziewal czegos innego, ktos z MA wspominal, ze z hunterow dra najwiecej, to najwiecej nagrod przeznaczone dla hunterow, jeszcze wiecej osob pojdzie huncic, wiecej kasy dla MA

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 11:07 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Kielon napisał(a):
...standrd -> super uber fajne sprzety dla hunterow i jeden glupi do dupy nie potrzebny excavator / extractor dla minerow ... dyskryminacja :evil: :evil: :evil:
To nie wszystkie przedmioty - jedynie top 10 ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 11:14 
Weak
Dołączenie:
Luty 2008
Jakos nie chce mi sie wierzyc zeby te itemki wylecialy z dakiby younga no ale napisali ze beda do zdobycia na kazdym poziomie wiec jestem ciekaw....

a pewnie bedzie tak:

90% do zdobcyia bedzie na despach, seg-ach, falxach, chompach, hogglo itp itd
9.9% troxy, fefy, mefoidy, ambu czyli wszsytkie przecietne moby ktorym swego czasu regen zwiekszyli
0.1%, wszytko inne czyli mole, argo i nizej itp itd

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 11:20 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Wystarczy zerknąć na podpowiedzi, rozszyfrować co autor miał na myśli i już wiadomo z czego poleci, np mod fap:
Podpowiedź: The seventh out of seven, I and my siblings arch the sky. But only I will give you the treasure from someone with only two legs.

Jakieś pomysły ? Bo nie wiem czy to się da tak przetłumaczyć aby nie pomylić zamysłu autora...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 11:37 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
bezposrednie tlumaczenie nic nie da , to jest raczej jakis idiom uzyty i dostosowany do potrzeb gry czyli dla nas polakow nie ma sensu . To tak jak dla nas ktos " lize dupe " a dla nich " ma brazowy nos " :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 12:12 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 145
Society: Eldorado
Nick w grze: MrBlonde
Moje strzały :
Cytuj:
The seventh out of seven, I and my siblings arch the sky. But only I will give you the treasure from someone with only two legs.

Daspletor.
Cytuj:
I am more than you; half again your legs, thrice your height, many times your eyes.

Caperon.
Cytuj:
I am like the bee, stingy. I am like the sun, painful. I am like the autumn leaf, bitter. Do not forget I warned you.

Scipulor albo Kingfisher.
Cytuj:
Here is the key to my secret: OTTFFSS. The next letter tells who I am.

Eomon. CiÄ…g liter to One-Two-Three-Four-Five-Six-Seven-Eight.
Cytuj:
My treasure is not that of my home. My home is a new one; my treasure is not.

CoÅ› z TI. Furor/Fresco.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 12:24 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
Ja bym strzelił tak samo, jednym słowem Ci co mają mody i impy trafią kolejne, a Ci co nie mają, ***** dostaną :lol:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 12:27 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Na screenie z imp mk2 jest błąd w statsach (są z DOA) ... Marco potwierdził.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 13:17 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
Liczyłem na jakieś unl ampy dla górników -- przeliczyłęm się ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 13:26 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Spokojnie - to jest Top10 - a itemów ma być w sumie ok 1000. Więc na pewno inne niespodzianki też będą. To po prostu brzmi najbardziej medialnie i ładnie wyglądają te cyferki przy $.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 13:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
racja ateush, nie ma co narzekac przed, ponarzekamy po Sylwestrze ;) jak juz bedzie wiadomo kto co dostal, a kto czego nie ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 14:26 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Leon napisał(a):
Ja bym strzelił tak samo, jednym słowem Ci co mają mody i impy trafią kolejne, a Ci co nie mają, ***** dostaną :lol:
Chyba nie liczyłeś, że elite stuff spadnie z mid lvl mobów? :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 15:04 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2008
panowie " to jest jak totolotek" wygrywaja tylko "farciarze" i ci co maja za duzo kasy , ja licze na farta:P chce miec cos z golden ery :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 17:12 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Pierwszy item SGA:

Fap69 SGA Edition
334

Z feffoida zlootowany.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 17:48 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Society: P.L.
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
Cytuj:
Pierwszy item SGA:

Fap69 SGA Edition
Z feffoida zlootowany.

widzę że nowe itemki mają też inne statsy...
stary fap 69 leczył 30 HP i reload miał 29/sec

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 18:49 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ehmm lipny ten fap jest... patrzÄ…c na decay :)

btw. info od MA ... powiem tak OMFG!!!! ***** nawet podają szacunkową wartość ROFL - nieźle... czyli są bardzo pewni siebie i jakie ceny lool... dużo super uber itemów... n/c ...aha pewnie decay tego mod fapa sga bedzie cos kolo 1 peda......

...i tak dostaną tylko ci którzy mają dostać... gl :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 19:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
XII napisał(a):
nawet podają szacunkową wartość ROFL - nieźle... czyli są bardzo pewni siebie i jakie ceny lool...

wlasnie do konca nie wiadomo, bo to jest informacja podana przez IGN, a nie przez MA, ale to raczej MA im podalo orientacyjne ceny, a nie gracze ;) a nawet jak MA podala to przeciez tam sie orientuja po ile podobe przedmioty chodza teraz i po ile moga chodzic te z SGA, nie? :P co jak co, ale kase MA porafi liczyc :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 19:35 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Society: P.L.
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
no i EWE EP-41 wpadł... narazie słabsze itemki dają

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 19:38 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
I dobrze, budują napięcie i nikt nie traci nadziei na mod-fapa. ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2009, 21:28 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Zari napisał(a):
no i EWE EP-41 wpadł... narazie słabsze itemki dają

HHmm czy ja wiem czy to słabe:
339
Blisko 58dmg na sek. bez ampa - całkiem przyjemnie.
Z allophyla providera poleciało.
P.S. Jednak tylko o 3 dmg lepsze od standardowego - nie wysilili siÄ™ :(

Do tego Chikara APPG-1 SGA z drony gen 1 podobno.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2009, 06:49 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
tak dron 1 dal APPG-1 , desplator dal sentinela - Joda dostal

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2009, 09:06 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: CzF
JC Krakow napisał(a):
tak dron 1 dal APPG-1 , desplator dal sentinela - Joda dostal

mala poprawka, dasp dal supremacy harnes M

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2009, 10:46 
Weak
Dołączenie:
Luty 2008
czyli bedzie tak, faktycznie kazdy bedzie mial szanse zeby trafic itemik tylko ze wiekszosc tych itemow bedzie jak ten EWE EP-41 czyli nic wielkiego a po drugiej stronie barykady beda leciec te wlasciwe itemy, Joda juz 1 zwinal, teraz kolej na Stara i innych

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2009, 11:06 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
lechukorn napisał(a):
czyli bedzie tak, faktycznie kazdy bedzie mial szanse zeby trafic itemik tylko ze wiekszosc tych itemow bedzie jak ten EWE EP-41 czyli nic wielkiego a po drugiej stronie barykady beda leciec te wlasciwe itemy, Joda juz 1 zwinal, teraz kolej na Stara i innych
He he, z graczy to i tak najlepiej Neverdie na tym golden age wyjdzie finansowo ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2009, 14:19 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
a ja wczoraj vigilante helmet dostalem

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2009, 16:53 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Giray napisał(a):
a ja wczoraj vigilante helmet dostalem

SGA edition czy tradycyjny nonL ? Tak czy siak - gratulacje :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2009, 19:32 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
dzięki, to najdroższy ( z markupem) mój item z lootu w grze jak do tej pory ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2009, 21:28 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Nick w grze: Northberg
I kolejny itemek:

Fire Forge DAR 9300 SGA

Niby z droki którą ubije każdy, ale przypadek chciał, że trafiła na gościa z ck Shadows 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sie 2009, 01:14 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Northberg napisał(a):
Niby z droki którą ubije każdy, ale przypadek chciał, że trafiła na gościa z ck Shadows 8)

a jak trafi na goscia z NBK to bedzie, ze trafilo do goscia z NBK, a ich jest chyba ze setke jak nie wiecej ;)

moze ktos poprowadzi statystyke, ktory soc zgarnie najwiecej itemow, a my wczesniej pozgadujemy, dla ktorego socu przeznaczyli ich najwiecej :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sie 2009, 08:50 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
No i wypadł Improved A-3 Justifier Mk.II SGA z Warlocka.

P.S. Chyba jednak jakaś zmyłka i nie wypadł :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sie 2009, 10:33 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
...a kto dostał tego impa, jeśli można wiedzieć? :) bo coś cicho na EF :) ...obstawiam, że ktoś znany, uber? :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sie 2009, 11:12 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Heh - najwyraźniej nikt nie dostał - nie ma w "new items" - więc ktoś na EF ploty chyba rozsiewa...

Jeszcze kilka fotek tego co ma się pojawić:
342343344345346

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2009, 13:44 
Weak
Dołączenie:
Luty 2008
Ostanio wylecialo dosyc duzo itemkow SGA z "nizszego" poziomu i ogolnie mozna powiedziec ze sa to po prostu smieci nic nie warte. Wiec tak naprawde to z tego 1000 itemow pewnie 100 bedzie mialo jakas wartosc a reszte mozna olac.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2009, 13:57 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
ja bije daikiby young :d mam nadzieje ze dostane jakiegos smiecia :D pixi hermes SGA ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2009, 14:10 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Lechu, wolałbyś żeby było tylko 10 itemów SGA, bez tych niskolevelowych?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2009, 15:34 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
Kurde no to przecież oczywiste, że nie polecą same mod fapy.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2009, 15:45 
Weak
Dołączenie:
Luty 2008
CvX! napisał(a):

Nie, ale wolalbym zeby MA sie troche postaralo w tym sensie ze buty schoguna SGA maja tylko o 1pkt zwiekszona ochrone na impact i chyba stab i durability podniesione o 100 wiec cena takich butow SGA jest praktycznie taka sama jak zwyklych. A zatem co to za ubaw trafic takie buty???? Wiec jak dla mnie to zwykle mydlenie oczow dodajac za nazwa itemu 3 literki SGA

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2009, 16:49 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
tez odnosze takie wrażenie.... śmieci nawrzucali heh

Jedyny sens w tym ma uber sprzęt bo czy MOD FAP czy MOD FAP SGA to i tak ogromna kasa. A liczy się jedynie to że wreszcie poleci nastepna sztuka...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2009, 23:14 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
lechukorn napisał(a):
CvX! napisał(a):

Nie, ale wolalbym zeby MA sie troche postaralo w tym sensie ze buty schoguna SGA maja tylko o 1pkt zwiekszona ochrone na impact i chyba stab i durability podniesione o 100 wiec cena takich butow SGA jest praktycznie taka sama jak zwyklych. A zatem co to za ubaw trafic takie buty???? Wiec jak dla mnie to zwykle mydlenie oczow dodajac za nazwa itemu 3 literki SGA
Dokładnie - nie postarali się po prostu.
Ja osobiście spodziewałem się, że poleci tylko trochę jakiś uber itemów - wiadomo, że z uber mobów. Jednak myślałem również, że te low i mid lvl rzeczy będą "nowe", czyli np. takie, jak unlimited wersje broni, czyli po prostu takie, których będzie się opłacało używać, bo będą wymaxowane na niskim/średnim levelu.
A tutaj nawrzucali jakiś gówien, których i tak nikt używać nie będzie? Śmiech na sali.
No ale z finalnymi komentarzami może lepiej się wstrzymać jeszcze :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Wrz 2009, 00:03 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
z ciekawosci to w jaki sposob wypada np. OM-105 SGA? krafcac normalne OM-105? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Wrz 2009, 00:06 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Właśnie, nie ma co narzekać, bo jeszcze będzie sporo itemków - może w także jakieś wersje unlimited mid-level przedmiotów. Wiemy, że będą te wysokopoziomowe (mod fap), są też niskiego poziomu (shogun), więc czemu nie miałoby być np. h400 SGAE, albo rikera UL3 SGAE (oczywiście non-L). :)

JIIIS, albo podczas kopania - nie wiem. Wypadł natomiast już chyba jakiś SGAE blueprint.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Wrz 2009, 08:52 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Society: EF.pl
Wypadly chyba nawet 2 bp SGA
Jeden na mashera one L Sga, a drugi chyba na Scratchera one

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Wrz 2009, 11:18 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Ciekawe czy polujÄ…c na snaple/exo/daikiby/combi z Opalo mam szansÄ™ na jakiÅ› itemik :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Wrz 2009, 11:59 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 104
Sivy napisał(a):
Ciekawe czy polujÄ…c na snaple/exo/daikiby/combi z Opalo mam szansÄ™ na jakiÅ› itemik :lol:

Pixie SGAE? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Wrz 2009, 12:39 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: CzF
Sivy napisał(a):

http://www.entropiaforum.com/forums/hal ... items.html

gosc dostal 2 sga itemy w jednym loocie z combi, wiec szanse masz :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Wrz 2009, 13:47 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
:D Åšwietna sprawa, mam szansÄ™ na imp i mod fapa w jednym loocie. ;)

No i Sollomate Kangoo wróciło! :)

edit: tamten Excavator ME/05 wypadł podczas kopania, razem ze złożem very poor Oil.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Wrz 2009, 14:20 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
s2k napisał(a):
Sivy napisał(a):

http://www.entropiaforum.com/forums/hal ... items.html

gosc dostal 2 sga itemy w jednym loocie z combi, wiec szanse masz :)

Ano ładnie przyfarcił - ja swamp campie nic nie trafilem i dlatego polazłem na snapple :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Wrz 2009, 07:34 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Heh - jaka ciekawostka:

363364

6 itemów SGA w serii...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Wrz 2009, 07:40 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
logika MA.... zawsze mnie przeraża

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Wrz 2009, 10:26 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nie 6 tylko 3 bo pozostałe 3 to limited blueprinty na te itemy. :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Wrz 2009, 10:38 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
ale w sumie 6 :P 3 przedmioty, 3 blueprinty - wszystko SGA

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Wrz 2009, 10:48 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 143
Society: RED LEGION
I niech mi ktoÅ› teraz powie ze to nie jest sterowane.
Szlak mnie trafia !!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Wrz 2009, 11:00 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Krzychop napisał(a):
Szlak mnie trafia !!
To nie jest sterowane.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Wrz 2009, 11:07 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
predus napisał(a):
Krzychop napisał(a):
Szlak mnie trafia !!
To nie jest sterowane.

po części tak a po części nie ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Wrz 2009, 11:23 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Sterowane imho nie jest (kto by się tam miał w to bawić - zwłaszcza na kolejnych planetach).
Jednak tą ich całą "dynamiczność" można o kant roztłuc skoro takie kwiatki się trafiają.
Dystrybucja lootu jest do bani i tyle.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Wrz 2009, 13:58 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
ja zhuncilem Vigilante Harness SGA F i pogonilem go na aukcji za 528 ped (-20ped taxu)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Wrz 2009, 13:59 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Giray napisał(a):
ja zhuncilem Vigilante Harness SGA F i pogonilem go na aukcji za 528 ped (-20ped taxu)

nice, gratki :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Wrz 2009, 14:07 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
2 pierwsze parametry sporo lepsze niz standardowe, 30% lepsza wytrzymalosc
aukcja byla niezla, 55 ofert, dwie laski malo sie o nia nie pobily ;D
szkoda ze nie ma czegos takiego jak aukcje na PvP :P

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 111 gości

Panel
Skocz do: