Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2005, 21:37 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Wieści z Client Loadera (w skrócie):

Duży obcy obiekt ze znaczną szybkością zbliża się do Calypso.
Prawdopodobieństwo kolizji wynosi 89%.

Nowy event się szykuje czy też przygotowanie do VU
i jakaÅ› logiczna historyjka do zmian w miningu ?
A może to zagłada Calypso ? :twisted:

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2005, 22:03 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 20:34, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2005, 22:22 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
trzeba zbierać PED-y na mining :twisted:
a ja myślałem że szykuje się ewakułacja mieszkańców Calypso na nową planete
tylko czemu
"szanse na kolizje to 89%"
dziwne... .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2005, 22:27 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Jak już ktoś wspomniał na forum EP - ciekawy pomysł na zakończenie gry online. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2005, 22:28 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
nie będzie końca gry w tym momencie...
po co by mówili o nastepnych VU itd... .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sie 2005, 23:22 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: jestem aspoleczny:P
Co by to nie było...moge was zapewnić ze i tak stracimy pedy ;]
nie ma jak powiew optymizmu , co? :-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2005, 00:43 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
fajni gdyby to było połączone z jakimś eventem dla lo-mid-graczy, dla tych hi a raczej ube były już zabawy, np. ciuciubabka z thorio czy atraxem... czas na noobków i półnoobków...

"Leci do nas kosmiczna larwa, zniesie tryliony jaj na planecie... glizdy te będą męczyć biednych kolonistów a co mniej zaradnym wślizgną się w du..." hmmm tzn w durszlak eee w cokolwiek :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2005, 01:24 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Prayer
65 milionów lat temu coś takiego leciało w stronę Ziemii...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2005, 07:22 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion
Ciekawe. Może spadnie na Treasure Island i zmiecie z powierzchni wszelkie budynki? :lol:
Możliwe jednak, że spadnie na pvp 3. Taki mały zabieg by event był tylko dla uberów. Tam pojawią się nowe złoża, ew. nowe stwory.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2005, 07:24 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
EEE no nie strzaszcie....
ciekawe czy zapanują ciemności? heheh byłoby fajnie. Od razu nowe technologie w rodzaju noktowizorów mogłyby się pojawić.
Ciekawie gdzie uderzy? na Amatherze? a może to będzie taki duży kawał skały, że po upadku utworzy sięnowy kontynent?

Już się nie mogę doczekać....ciekawe ile osób opuści grę po tym nowym VU?

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2005, 08:01 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
myślę, że kiedy dojdzie do kolizji to zginą wszyscy koloniści na Calypso, którzy mają hp niższe niż 100, ich konta zostaną zresteowane, a itemy wyparują

btw. athletics daje hp :P

a jeśli dzielna flota imerialna rozwali ten obiekt to może się okazać, że to był statek robotów i na Calypso spadnie masa przedmiotów, które będzie można pozbierać (stress event), albo przedmioty spadną, ale zostaną szybko pożarte przez moby i trzeba będzie je zabijać w nadzieji na coś wyjątkowego (emptying wallets event)

:D to narazie tyle teorii

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2005, 08:29 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
lol coover@ atheltics -.-

Ja myśle że to żadne zloża i z miningiem nic nie ma nic związane

Wedłgu mnie będzie to kolejny event typu złap-zabij-lootnij 25k - poprostu będą to nowe stwory (moze kreltiny i aurli na eudorii?)

Tak po za tym jak nie zmienią tej ilości potworów to i tak nie będę kopał :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2005, 08:58 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Baku Fazi Fazulec
coover napisał(a):
myślę, że kiedy dojdzie do kolizji to zginą wszyscy koloniści na Calypso, którzy mają hp niższe niż 100, ich konta zostaną zresteowane, a itemy wyparują

btw. athletics daje hp :P

Coover to mój idol :lol:

Myslalem o tym samym: spadnie na Calypso, wyginą wszystkie "dinozaury", koloniści zamienią się w mutanty i wszyscy zaczną grać od zera ;)

PS. Tylko athletics może uratować wam życie (spieszcie się już nie dużo zostało) ;) :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2005, 09:03 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
hej :)

Lol ;)

to z HP mnie rozwaliło ;) ...

Co do optymizmu zmian ... Czerwone Gitary kiedyś taki fajny tekst miały ... a wszysto to ....

Pozdrwiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2005, 09:46 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
nie będę przecież pisał, że mam na sale, wiadomo, że mam, ale nie będę pisał, bo przecież to jest kryptoreklama i nie wypada, jeszcze mi ktoś posta skasuje tak jak w innym temacie :P

ale na kolegów widzę zawsze mogę liczyć ;)

co do eventu to myslę, że nie będzie nic w temacie 20k item, chyba za szybko, dopiero co skończył się jeden

Ostatnio edytowany przez coover, 30 Sie 2005, 12:32, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2005, 10:51 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Hej :)

Już wiem ... to jest duży statek kosmiczny z 500.000 azjatów na pokładzie ... po prostu inwazja azjatów ;) i dlatego jest tak duży. Nie odpowiada na sygnały więc jest UFO ;). Po prostu będziemy mieli jak w WoW hordę ;)

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2005, 11:11 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
ano tak azjacie przybędą :D zapomnialem o tych skosnookich ufo

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2005, 12:31 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Doro
A ja mam 3 teorie:

1. To "coÅ›" walnie w stacje kosmicznÄ… i jÄ… zniszczy.
2. To "coś" walnie w Calypso, w ocean, i odrąbie kawał ziemi, z której powstanie księżyc (jakby nowa planeta).
3. To "coś" NIE walnie w ogóle, przeleci spokojnie obok.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2005, 12:35 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
heheh 500.000? 1.000.000 conajmniej lol

bo za tym statkiem leca następne transporty z ryżem, pałeczkami, czapkami i książeczkami Mao (ten największy transportowiec) :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2005, 14:41 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion
Dobrze byłoby, gdyby wprowadzili możliwość użycia statków kosmicznych do podróży w stronę tego obiektu, zanim uderzy/przeleci on obok planety. Można by wprowadzić wtedy nowy dungeon system, z otoczeniem bardziej surowym i obcym, aniżeli wnętrza statku robotów. Nie wiem, jakiś rodzaj korytarzy i jaskiń wiodący poprzez meteor (czy cokolwiek to będzie.)
Pytanie tylko czy te suborbitalne wahadłowce można wykorzystać do tak dalekiej podróży, czy raczej potrzebny będzie jakiś upgrade do statku (czyt. chcesz zwiedzić nieznany objekt? Płać za unikalną część: ion drive/antimatter drive czy też subspace drive)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2005, 16:14 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Ja jednak obstawiam przygotowania do VU a dokladniej zmiany w miningu.
Pewnie przybeda nowe zloza i zmieni sie zupelnie ich rozlozenie, sposob wydobywania
(bedzie trudniej) lub cos w tym stylu.

Namiawiali ostatni Marco na EP Forum aby bardziej wiazali wydarzenia na Calypso
w jedna historie. Pomysl ten mu sie spodobal i byc moze teraz powazniejsze zmiany
w VU i eventach beda mialy jakis opis tworzacy calosc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sie 2005, 08:18 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ciekawe skąd będą brali uzasadnienia i kto im wymyśli historie dla największych bzdur jakie na pewno jeszcze wprowadzą lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sie 2005, 08:59 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Albo historia będzie zakręcona jak fabuła seriali brazylijskich, albo wszystko zwalą na "promieniowanie kosmiczne i fale astralne". :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sie 2005, 09:45 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005

Mogli by zrobić jakieś fajne powiązanie ostatnich wydarzeń ;) ... np. ostatnie agresywne zachowana były spowodowane zbliżaniem się tego obiektu ... potem uderzenie... z lekka katastroficzna wizja uciekających w panice mobów, tratujących wszystko na swej drodze ... jakieś tsunami niszczące tp i inne urządzenia... trzęsienia powodujące zmianę wyglądu kontynentów... jakaś doba po ciemku (sporo jest elementów oświetleniowych, które nie całokowicie by padły i były stopniowo odbudowywane)... przemieszczenia geologiczne spowodowałyby zmiany w miningu, mobach ... i potem by wszystko zaczęło wracać do normy :) ... ale z nowym księżycem, który spowodowały powstanie doby 3-6 godzinnej :)

Ale mam dziś pomysły ;)

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sie 2005, 11:11 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Super , super....wymyslaj dalej :)

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sie 2005, 15:48 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Niech oni mi tylko spróbują zmienić rozmieszczenie złóż, to już ja im...
Niech oni mi tylko spróbują utrudnić kopanie, to już ja im...
Niech oni spróbują cokolwiek z miningu, zmienić na gorsze, to już ja im...

Odnośnie zbliżającego się meteorytu:

1) Inwazja komunistycznych Chin z odległej o lata świetlne planety Ziemia. Olbrzymia flota międzygwiezdnych ryżowców, po 50 latach podróży, w końcu dociera do Calypso, gdzie pseudo-demokracja i kapitalizm zniszczył serca ludzi, zmuszonych żyć, w tym okrutnym systemie. Nie bójcie się, przyjaciele, żółta macierz wam pomoże.
2) Asteroida, meteor... walnie gdzieś na Amatherze, najprawdopodoniej osiedle mieszkalne. Jak wiadomo, sprzedaż mieszkań ostatnio spadła, trzeba coś z tym zrobić!
3) Uderzy w oil riga i zablokuje pompe? MA zdecydowało, że i tak już za dużo nam daje, koniec z darmowym olejem!
4) Walnie, rozpadnie siÄ™ i:
a) powstaną nowe złoża, nowe minerały, raj dla górników. Będzie kopania, ojej...
b) wyjdą z niego Kreltiny, Aurli, jeden z nich (przypuszczalnie Kreltin Old Alpha Stalkero-Guardiano-Young), będzien osił w sobie mod shadow harness, który będzie miał zerowe tt, zerowy decay, 500 punktów ochrony przed mobami + burn/penetration.
c) larwy, wszechobecne larwy, które zaatakują wybranych kolonistów i zmodyfikują ich kod DNA, w związku z czym Stamina wzrośnie o 500 punktów i nie będzie sposobu na zabicie tych wybrańców. Czujesz się na siłach? Zadzwoń, 0-700... ps. minimalne wymagania: 50.000 dolarów depozytu.
5) Doro? W ogóle nie walnie? Ano, przeleci sobie obok, potem trapiony myślami o bezsensowności swojej egzystencji, jako żółwia z siedzącymi mu na grzbiecie 4 słoniami i kawałkiem kontynentu, postanowi jednak walnąć... prosto w ocean. Któregoś pięknego dnia, dzielni koloniści odkryją malutką wyspę, na ciepłych wodach pacyfiku północnego kontynentu Amathera... o dziwo, jedna osoba w czerwonych szatach przeżyła katastrofe...
6) dunno, skończyły mi się pomysły...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sie 2005, 16:13 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
heh Pio jesteś genialny, zwłaszcza te rozwalone urządzenia na Calypso mi się podobają, bo wtedy łatwo można przejść do zmian w crafcie i umozliwić produkcję elemntów potrzebnych do odbudowy infrastruktury :D

ale bym jechał na autofire nonstop lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sie 2005, 16:26 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
On wcale nie jest genialny. Po prostu, ma bardzo wysoko rozwinięte instynkty katastroficzne, które przekładają się na cierpienie całej ludzkości :P Należało jeszcze dodać, iż ruchy tektoniczne, spowodują pęknięcia w skorupie calypso, co w efekcie, da tysiące wypiętrzających się wulkanów, oraz pęknięć poszycia planety, z których będą wydobywały się hektolitry lawy. Zniszczą wszystko... w dodatku wypiętrzą się nowe góry, które nazwiemy Devourami :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sie 2005, 18:18 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
ehhh, ja wam powiem co to będzie...
Kometa o nazwie krAdniM zbliża się do Calypso, jest normalnie na kursie kolizyjnym z tą planetą (to już wiecie)... za dokładnie 13 dni (13.09.2005) dostaniemy komunikat w kliencie (bo niebędziemy mogli tego sprawdzić osobiście, ponieważ servery będą off :D w celu wdrożenia nowego VU), że Kometa uderzyła w Calypso a dokładnie niedaleko miasta Port Atlantis... Kometa była bardzo radioaktywna w wyniku czego wszystkie moby znajdujące się w pobliżu i oczywiście które przeżyły zmutowały się (exo, combi youngi, żaby, allo, foul) i teraz są o wiele groźniejsze i aktywniejsze... (no to mamy evencik tym razem dla nas... dla noobów :D ...pomyślał pewien noobek...) ...zadają po 300 DMG z odległości 100m plując kwasem (no i tu się znowu zdziwi)... aha bym zapomniał oczywiście tego MA nam nie powie.. ale oczywiście powie o jakimś unique itemie (na którego własnie już zaczeli zbierać kasę... sądząc po lootach.. ostatnio), który przyleciał w raz z Kometą i został zjedzony przez jakiegos zmutowiałego moba... Przy okazji powiedzą nam, że od tej chwili mining będzie inny (jaki ? narazie nikt nie wie :D ale myśle, że będzie go można łatwo porównać do hunta :D), ponieważ kometa uderzając w powieszchnie planety naruszyła jej struktórę i wszystkie złoża zapadły sie głęboko pod ziemię albo wyparowały... od tej chwili powstają nowe złoża... na wiekszych głębokościach co wnika z najnowszych badań geologicznych expertów od spraw miningu :D kształtują się złoża o wielkości Gigantic !!! cdn.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2005, 11:58 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Eh ...

Byłem bardziej optymistyczny w mej wizji ;) ... jeszcze widzę światełko w tunelu i to nie jest pociąg ;)

a propos mojej ankiety: wg mnie to agonia ... ale można pomyśleć o reinkarnacji ;)

Coov ;) dzięki za docenienie ... Prayer ... nie jestem katastrofistą ;) ale wydarzenia z reala wpływają oczywiście na pomysły.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2005, 14:22 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Wydarzenia, odrobina wyjaśnienia --> połamane łożyska, pościerane kółka, poobcierane stopy i setki, rozjechanych, niewinnych nikomu niewiast, które "przypadkiem" echm, znalazły się na Twojej drodze :P

KatastrofistÄ… nie, ale siewcÄ… katastrof napewno ;]

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2005, 14:40 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Lol ;)

Aż tak źle to chyba nie jest ;)

Pozdrawiam,

PioHaw

[ Dodano: Sro 07 Wrz, 2005 ]

To kiedy w koncu "pierd..... "??????????????

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 97 gości

Panel
Skocz do: