Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 13:45 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Image

Chciałbym zaprezentować Wam mój ostatni projekt: JIIIS AutoScreen and Personal Tracker. Jest to aplikacja, która ma dwa główne zadania:

- AutoScreen - robienie autoscreenów globali dla avatara / teamu
- Personal Tracker - prezentowanie różnych informacji z logów EU (chat.log i private_chat.log) w ciekawy sposób

Program jest bezpieczny, nie wymaga instalacji, nie używa połączenia internetowego.

Poniżej kilka screenów z aplikacji.

Panel "Tracker" - dodawanie znajomych do listy i logowanie ich osiągnięć:

660

Panel "Skill gains" - logowanie skill gainów:

661

Panel "Hunting" - różne statystyki z solo huntu:

662

Panel "Configuration" - dużo opcji pozwalających dostosować program do własnych upodobań:

663

Więcej screenów z działania aplikacji jak i szczegółowy opis można obejrzeć w manualu online (http://jiiis.ovh.org/jaspt/manual10).

Na stronie projektu (http://jiiis.ovh.org/jaspt) jest dostępna najnowsza wersja do ściągnięcia.

Na koniec chciałbym podziękować CvXowi za testy i uwagi, bez Ciebie ten program nie wyglądałby i nie działałby tak ładnie :D.

Strona projektu: http://jiiis.ovh.org/jaspt
Download: http://tnij.org/jaspt13
Manual: http://jiiis.ovh.org/jaspt/manual10

Ostatnio edytowany przez JIIIS, 24 Cze 2010, 12:57, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 13:49 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Program został dość solidnie przetestowany, co nie oznacza, że nie znajdują się w nim jakieś błędy. Jeżeli komuś udałoby się dostrzec, że aplikacja nie działa dobrze w jakimś przypadku to poproszę o informację tu na forum (z w miarę dokładnym opisem sytuacji).

Pomysły na rozwój aplikacji jak i konstruktywna krytyka mile widziane :)

PS. mam prośbę, żeby rozważania nt. programu prowadzić tutaj na forum, nie via PM w grze, dzięki :)

Ostatnio edytowany przez JIIIS, 06 Mar 2010, 14:21, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 13:58 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
wygląda jak przerobiony EU Tracker :) nice, ze wygospodarowałeś trochę czasu na to, może się przyjmie :)
ahh, nie ma jak frameworki i gotowe biblioteki :twisted:

gl

ps. wrzuć to na EF, dostaniesz mase +rep i ogromną popularność :)

pytanie...jak rozwiązałeś bazę danych, gdzie to się wszystko zapisuje ?

Ostatnio edytowany przez Level 06 Mar 2010, 14:00, edytowano w sumie 2 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 13:59 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Przetestuje przy najbliższej okazji :-)
Zapowiada siÄ™ ciekawie .. :-)
BTW nie wiedziałem że w opcjach EU można włączyć generowanie takich logów , muszę zobaczyć co one dostarczają :-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 14:13 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
@Level: EUTracker nie loguje ci np. huntow :P to taka jedna rzecz co go rozni ;) wszystko zapisuje sie w katalogu aplikacji w plikach csv, zebys mogl np. sobie latwo z nich wyciagnac statystyki huntu ;) plan z EF tez byl :)

@Loss: w tych logach masz to co widzisz na czacie, nic wiecej, nic mniej (no troszke mniej, niektorych drobiazgow programisci MA zapomnieli zapisac do logow ;), np. imiona osob piszacych na soc chacie)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 14:30 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
to mzoe nie EU tracker mialem na mysli, lecz EU hunter:

EU Hunter: http://www.entropiaforum.com/forums/hun ... -tool.html

ok, csv, może być :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 15:02 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Level napisał(a):
to mzoe nie EU tracker mialem na mysli, lecz EU hunter

a tak, w sumie o tamtym programie dowiedzialem sie dopiero niedawno, jak ktos tu chyba dal linka na forum, ale nie poswiecilem mu wiecej uwagi niz szybkie spojrzenie na screeny :) (i wydawalo mi sie wtedy, ze on nie bazuje na logach EU, tylko recznie sie tam wpisuje podsumowania huntow, itp., nvm ;)) nie bede robil konkurencji EUhunterowi, jezeli spelnia swoja role :) w zamierzeniu mojego programu bylo glownie robienie autoscreenow, bo duzo osob pytalo mnie czym robie swoje screeny, a wtedy moja wersja nie nadawala sie do udostepniania, reszta opcji powstala jako dodatek :) ale Land Area trackery mam pierwszy :D (dostepne beda w vu1.1), teraz dopiero widze ile ND trzepie kaski nawet patrzac na same globale/hofy z CND (ale to nie temat o tym ;))

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 15:07 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
spox :) nic nie stoi na przeszkodzie, pokazania się na EF z tym. znajdą się userzy, szczególnie, że Twój jest bardziej bezpieczny i zaufany, no i ma fajniejszy interface, moze mnie opcji niz eu hunter, ale wybrałbym Twój. przecież dodasz opcje jakieś, a jak nie, to w teamie się napisze w wolnym czasie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 15:52 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
nom, w wolnej chwili dodam nastepne opcje, stad potrzebuje opinie od Was co by sie przydalo, a juz ja sie zastanowie, czy wykonalne

poki co jest jeden problem z aplikacja, glupi blad :( i prawdopodobnie na windowsach, gdzie uzywa sie kropki jako separatora czesci ulamkowej program wyrzuca blad, damn it, nie cierpie takich bledow, malo ma to wspolnego z programowaniem, a trzeba sie orobic, zeby dzialalo na kazdym Win, ale to dobra nauczka na przyszlosc, fix bedzie do poniedzialku :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 17:16 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
Fajny programik, tylko brakuje mi tutaj miningu.
np. ilosc trafionych zloz, gdzie kazde trafienie jest pokazywane na chacie w formie komunikatu, takze out of ordinary :)

Obliczanie hit rate po wpisaniu ilosci bomb zabieranych na runde

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 19:38 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
will napisał(a):
Fajny programik, tylko brakuje mi tutaj miningu.
np. ilosc trafionych zloz, gdzie kazde trafienie jest pokazywane na chacie w formie komunikatu, takze out of ordinary :)

Obliczanie hit rate po wpisaniu ilosci bomb zabieranych na runde

hm, na pewno sie pojawia info o znalezionym depozycie na chacie? wiem, ze bylo to kiedys, ale nie tak dawno jak kopalem nie mialem tej informacji na czacie, wiec nie dawalem do programu, przyjrze sie temu

btw. wiedzialem, ze taki debil sie trafi, ale nie myslalem, ze tak szybko:
http://www.entropiaforum.com/forums/gen ... ost2338017
wtedy zaluje, ze cos daje od siebie, ale mam nadzieje, ze to jeden troll na 100 ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 19:43 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
olej trola, w eu każdy każdego podejrzewa o spy:D olać. jest bezpieczny, najwyżej dodaj więcej dowód na to, że program jest safe.

szkoda, że nie ma w entropii wsparcia dla LUA, eh...moglibyśmy pisać add-ony jak do wowa/wara/aion itd, wrzucać na curse.com :) a tak to...eh, jest jak jest.

do miningu to chyba tylko OCR, albo ręczne wprowadzanie danych, tylko program będzie musiał działać na entropii, tak jak PEAss albo ten od Akoz, żeby było wygodniej i bez alt-tabów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 19:44 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
ano jest takie info:

"You have claimed a recource"

Chodzi mi o ilosc tychze wlasnie hasełek, aby moc obliczyć hit rate na powiedzmy rundce na 100 bomb

Wiem mozna sobie obliczyc samemu, liczyc trafione/nietrafiony bomby, ale po co...

A czy autoscreen dziala to nie sprawdzilem, bo kurcze cos globka nie moge namierzyć :)

ale co sie odwlecze....

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 21:18 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Society: Kingsajz
Nick w grze: Northberg
Świetny programik, walnij sobie reklamy na stronkę, z chęcią klikne, żeby się odwdzięczyć :)

Co do miningu, to zacząłem swego czasu własny projekt do kompleksowej obsługi, ale zabrakło mi skilla do napisania klienta właśnie :) W moich marzeniach widzę to tak:

* Klikamy w programie nowy run i wybieramy sprzęt (domyślnie wybrany z ostatniego runu, podajemy markup ampów/findera), minimalizujemy okienko, ikonka programu zmienia się na bombę/sondę w kolorze zielonym :D
* W grze zaczynamy kopać, po wciśnięciu "P" program oblicza ile metrów znajdujemy się od poprzedniego wciśnięcia i jeżeli jest to mniej niż 2x zasięg findera to zmienia kolor ikonki programu na czerwony i nie zapamiętuje pozycji (następne wciśnięcie "P" i obliczanie odległości odbywać się będzie od poprzedniego wciśnięcia, może nie jasno, ale liczę, że łapiecie)
* Program wykrywa w logu czata moment znalezienia złoża i wywala wtedy malutkie okienko z atrybutem zawsze na wierzchu, tak by przykryło okno EU. W okienku znajduje się tylko rozwijana lista ore/enm, koordynaty zapamiętane z ostatniego wciśnięcia "P" i przycisk OK. Jeżeli aktywujemy okno EU przed wciśnięciem OK, i wciśniemy w grze "P" koordynaty w okienku się zaktualizują. Program zapamiętuje wszystkie złoża wraz z koordami.
* Po zakończeniu runu, przechodzimy do okienka programu, wciskamy zakończ run, pojawia się lista oresów które znaleźliśmy, przy każdym 2 pola z miejscem na wpisanie TT i MU. Powinna być też możliwość dodania pozycji, na wypadek gdybyśmy przeoczyli jakieś złoże podczas runu. Podajemy liczbę bomb, decay wyciągarki i wciskamy oblicz bilans. Wyświetla się bilans, hit rate itd, a cały run (sprzęt, wszystkie złoża, markup iyd) ląduje w pliku xml.

Pliki xml, każdy mógłby wgrać sobie na stronkę gdzie byłyby zapamiętywane. Można by sobie z nich wygenerować ładny BBCODE do wrzucenia na forum, przejrzeć historię, obejrzeć zwroty za dany okres, wykresy itd. Ze wszystkich wgranych plików generowane byłyby zaawansowane mapy ore dla całego calyspo. Całą stronkę ze wszystkimi bajerami (pomysłów mam sporo), mógłbym bez problemu zrobić, problem tylko w tym, że nie mam czym generować tych plików xml :/ Jakbyś był zainteresowany, to możemy się jakoś zgrać i stworzyć naprawdę fajny projekt dla minerów ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 21:26 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Northberg napisał(a):
Świetny programik, walnij sobie reklamy na stronkę, z chęcią klikne, żeby się odwdzięczyć :)

wystarczy mi tylko "Åšwietny programik" :) nie potrzeba klikac w reklamy ;) nawet sie nie znam na zarabianiu na reklamach google'a czy innych systemow ;) pewnie pypek, moglby mnie nauczyc jak zarabiac na reklamach i jak nie stracic konta do reklam :D

co do Twojego projektu, jest to pomysl, nie chcialbym w tym temacie rozwijac rozmowy, zeby nie zasmiecac, czy moglbym poprosic ateush/CvX o wydzielenie opisu Northberga do nowego tematu? dzieki :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 21:33 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
hmm, fajny pomysł North.

można zrobić z tego EU_Mate, po dodaniu hunta i crafta :)
z opcją: wyślij na gł serwer, porównaj z innymi itd. Powstaje nam statystyczno-trackerska społeczność.

hmm, żeby to mi się chciało rzucić granie na amen i pisać kod...grrrr....kij jest...brak marchewki (samicy?:P)

panowie, proponuje piwo i brief:P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 21:56 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
hehe, problem w tym Level, ze zawsze jest wiecej pomyslow niz czasu ;)

Level napisał(a):
do miningu to chyba tylko OCR, albo ręczne wprowadzanie danych, tylko program będzie musiał działać na entropii, tak jak PEAss albo ten od Akoz, żeby było wygodniej i bez alt-tabów.

wracajac do programu Akoza, osobiscie nie uzywam, nawet nie odpalilem najnowszej wersji, chcialbym ostrzec, ze nie do konca dziala ona bez ingerencji w EU, chodzi o ten element, ktory Akoz wyswietla w oknie EU (te dwie dllki nie sa dolaczane do programu bez przyczyny ;)), program ingeruje w kod wykonywalny EU nadpisujac pewne procedury, zeby dalo sie wyswietlac jego nakladki, a nie wiem na ile to jest zgodne z EULA, poki co MA sie nie czepia, ale jakby zechcieli to maja dobry powod, nie jestem ekspertem w tej dziedzinie i w sumie nie wiem, czy MA mogloby wykrywac taka ingerencje, ale lepiej dmuchac na zimne ;)

w moim przypadku nakladki beda standardowymi oknami windowsa wyswietlanymi nad EU, z tej przyczyny beda one dzialaly tylko i wylacznie jak EU bedzie odpalone w oknie, w full screenie beda nieuzywalne (beda migac), tak samo jak to obecnie ma miejsce w v1.0 odnosnie wyswietlania popupow

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 23:06 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
pomysl norciaka ni jest juz taki mldy i przypominam mialbyc, po pierwsze skonczony jakis czas temu, po drugie ktos mial pomagac...niech no sie zastanowie....czy to nie mutas aby ? ;P
nrociak za duzo zajec ir, rzuc to i zajmi sie projektem bo kilka pomyslow pobocznych bylo niezlych i poniekad zapewniajacych w perspektywie tzw byt* ;)

*tzw byt = odpowienia dzienna dawka alko, kobiet i nikotyny :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2010, 12:14 
Green
Dołączenie:
Marzec 2008
HP: 220
Society: BlackAngels HQ
Nick w grze: Zlotko
zapowiada sie ciekawie :)

PS. chyba nietrudno byloby dodac opcje wychwytywania psucia enhancerow do statystyk huntu ;) chcac nie chcac, trzeba je doliczac do kosztow huntu/kopania

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2010, 12:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Turek napisał(a):
zapowiada sie ciekawie :)

PS. chyba nietrudno byloby dodac opcje wychwytywania psucia enhancerow do statystyk huntu ;) chcac nie chcac, trzeba je doliczac do kosztow huntu/kopania

bardzo latwo :) poprosze tylko o informacje jak wyglada taki komunikat w chat.log

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2010, 12:25 
Green
Dołączenie:
Marzec 2008
HP: 220
Society: BlackAngels HQ
Nick w grze: Zlotko
Your enhancer Weapon Damage Enhancer IV on your Breer P5a (L) broke. You have 4 enhancers remaining on the item.

analogicznie dla innych enh/itemow

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2010, 13:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
thx :) dodane do listy TODO :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2010, 13:41 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
lul turek, widzę, nawet na p5a 4x dmg enahnter (+40% dmg) się przyjęło. opłaca się ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2010, 15:25 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Dopiero odpaliłem i dziś zacznę testować.

Od razu pierwsza sugestia:

- sortowanie w kolumnach w zakładce "Tracker" (po kliknięciu w nazwę kolumny, malejąco/rosnąco)

:)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2010, 15:54 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
ateush napisał(a):
Dopiero odpaliłem i dziś zacznę testować. Od razu pierwsza sugestia:
- sortowanie w kolumnach w zakładce "Tracker" (po kliknięciu w nazwę kolumny, malejąco/rosnąco)
:)

sort permanentny, czyli nowe globy wciskaja sie juz posortowane, czy sort jednorazowy a nowe dodaja sie juz na koniec? ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2010, 16:22 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Nowe posortowane. Przecież po kliknięciu w kolumnie "time" - posegregują się ponownie chronologicznie :P

Kolejne sugestie:

- zliczanie własnego czasu online w EU (pełne statystyki: ostatnia sesja, wszystkie dotychczas itp)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2010, 17:06 
Weak
Dołączenie:
Lipiec 2008
HP: 105
Society: JS. GROM PL
Nick w grze: Agallion Largoth Goersen
Po pierwsze, genialny i naprawdę POTRZEBNY program i wielkie dziękczynienia... :mrgreen:

tylko jedno pytanie mam (nie krzyczeć plz) - gdzie się screeny zapisują?

EDIT: już się doczytałem... ale podziękowania nadal aktualne!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2010, 17:24 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
ateush napisał(a):
Nowe posortowane. Przecież po kliknięciu w kolumnie "time" - posegregują się ponownie chronologicznie :P Kolejne sugestie:
- zliczanie własnego czasu online w EU (pełne statystyki: ostatnia sesja, wszystkie dotychczas itp)

o to to jest b. dobry pomysl, ze tez na to nie wpadlem :D

Largoth napisał(a):
Po pierwsze, genialny i naprawdę POTRZEBNY program i wielkie dziękczynienia... :mrgreen:
tylko jedno pytanie mam (nie krzyczeć plz) - gdzie się screeny zapisują?
EDIT: już się doczytałem... ale podziękowania nadal aktualne!

a dziekuje :) dla innych tez odpowiem: screeny zapisuja sie tam, gdzie jest to ustawione w programie do screenow, czyli np. we FRAPSie :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2010, 01:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Projekt dwoch rzeczy, o ktore prosiliscie:

670

czas obecnej sesji i czas wszystkich sesji jest odswiezany co sekunde

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2010, 08:58 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Pssst, jeszcze poprosimy "Average session time". :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2010, 10:32 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
JIIIS napisał(a):
Projekt dwoch rzeczy, o ktore prosiliscie:

O! :) Super z mozliwoscia wpisania ilosci bomb/sond!
Mam nadzieje już niedługo w moich dziennikach z wykopków zacząc umieszczeć hit ratio :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2010, 12:08 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
ateush: z hit ratio to pomysla will'a :)
CvX: Average Session bedzie ;) ale wykresow tygodniowych i miesiecznych na razie nie planuje :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2010, 18:06 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
No fajnie sie zapowiada :D

A czy dało by sie rozdzielic tracking kazdej profesji z osobna?
Chodzi mi tu o sume globali osbno z craftu miningu i huntu

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2010, 19:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
will napisał(a):
No fajnie sie zapowiada :D

A czy dało by sie rozdzielic tracking kazdej profesji z osobna?
Chodzi mi tu o sume globali osbno z craftu miningu i huntu

w najblizszym czasie nie planuje (w dalszym moze ;), duzo roboty, zagmatwanie interfejsu, mala uzytecznosc, nie kalkuluje sie "biznesowo" :P), sa kolorki, az tyle osob trackujesz, ze ciezko sie polapac? :D

w blizszej przyszlosci w planach do trackera jest dodanie trackowania po mobie/oresie/bp

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Mar 2010, 10:57 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
JIIIS, chciałem rzucić swój pomysł na dodatkową funkcjonalność dla Twojej aplikacji, a mianowicie: mapa globali.

Innymi słowy:

- dodanie do programu map Eudorii, Amethery, CP i CND (dodatkowa zakładka "Maps")
- przy włączonej opcji "show position" dodawanie na mapie znacznika w miejscu zdobycia globala
- po najechaniu na znacznik informacje o czasie (jeśli "show time" było włączone), mobie/złożu i ilości ped, ewentualnie info czy glob padł solo czy w teamie.

Nie wiem jak to się sprawdzi w innych profesjach ale dla minerów to będzie cudo, tworzenie własnych map z najbardziej urodzajnymi terenami - czego chcieć więcej?

Jak się na to zapatrujesz, czy jest to wykonalne i czy Twoim zdaniem trafia w potrzeby potencjalnych użytkowników (moim - jak najbardziej!)?

No i pochwal się ile pobrań programu już zarejestrowałeś ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Mar 2010, 11:07 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
mhm, dokladnie tak mial dzialac progs norciaka, sugeruje ewentualnie polaczyc sily j3, z tego co sie orientuje, north juz cos tam napisal, i chyba nawet zaczal testowac....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Mar 2010, 11:09 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Jeszcze chwila i się zrobi "ultimate EU tool" :) I bardzo dobrze - popieram pomysły i trzymam kciuki za rozwój programu!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Mar 2010, 13:01 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
to o czym Sivy mowisz pasowaloby na osobna aplikacje, jest to jak najbardziej potrzebne, z tymze w najblizszym czasie nie znajde czasu na to :) poki co w wolnej chwili mam zaplanowanych kilka dodatkow do obecnego programu ;)

Martre: domyslam sie, ze ja i Northberg piszemy w innych srodowiskach swoje programy ;) ja w C++ Builder

dzieki ateush :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Mar 2010, 14:07 
Weak
Dołączenie:
Lipiec 2008
HP: 105
Society: JS. GROM PL
Nick w grze: Agallion Largoth Goersen
To i ja dorzucę swój pomysł. Mianowicie w sekcji "Before autoscreen..." przydała by się jeszcze literka M. Podczas kopania większość ma otwartą mapkę, a nie każdy z minerów chciałby się dzielić informacją gdzie kopie. Gdyby przed artoscreenem mapka została wyłączona możnaby w pewnym stopniu zachować miejsca kopania dla siebie a globem się chwalić... 8)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Mar 2010, 14:17 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Largoth napisał(a):
To i ja dorzucę swój pomysł. Mianowicie w sekcji "Before autoscreen..." przydała by się jeszcze literka M. Podczas kopania większość ma otwartą mapkę, a nie każdy z minerów chciałby się dzielić informacją gdzie kopie. Gdyby przed artoscreenem mapka została wyłączona możnaby w pewnym stopniu zachować miejsca kopania dla siebie a globem się chwalić... 8)

thx, jest to do dodania, niestety nie wiem, czy:

wykrycie globala -> wyslanie klawisza M -> odebranie przez EU klawisza M i schowanie mapy -> autoscreen

zadziala dokladnie w takiej kolejnosci, zeby na globie nie bylo mapki, na to juz nie bardzo bede mogl cos poradzic, ale zobaczym :)

ta funkcja moze miec oczywiscie odwrotne zastosowania, jakby ktos chcial screen wlasnie z mapka ;) dobry pomysl

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Mar 2010, 15:48 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
Largoth napisał(a):
Gdyby przed artoscreenem mapka została wyłączona możnaby w pewnym stopniu zachować miejsca kopania dla siebie

E tam i tak wiekszosc gornikow by wiedzialo po screenie i info na nim zawartym nawet bez mapki gdzie to bylo trafione:), ale pomysl fajny, wiekszosc eventow na EF wymaga otwartej mapy na screenie z globalem, zwiekszylo by to zdecydowanie komfort gry :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Mar 2010, 16:37 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
witam

dziekuje za program Piotr ( plus Cvx tester i pewnie pomagacz :P) , udalo sie zaistalowac ,dzieki pomocy dobrej duszy nawet udalo mi sie go uruchomic .
Co do pomyslu coby jeszcze dodac w tym programie to ja chcialybym zeby juz NIC nie dodawano .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Mar 2010, 00:18 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
JC Krakow napisał(a):
dziekuje za program Piotr ( plus Cvx tester i pewnie pomagacz :P) , udalo sie zaistalowac ,dzieki pomocy dobrej duszy nawet udalo mi sie go uruchomic . Co do pomyslu coby jeszcze dodac w tym programie to ja chcialybym zeby juz NIC nie dodawano .

:) jezeli bede cos dodawal to tak, zeby nie gmatwac za bardzo obslugi programu, wiem, ze co za duzo to nie zdrowo ;) ma byc user-friendly ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Mar 2010, 10:27 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
JIIIS napisał(a):
JC Krakow napisał(a):
dziekuje za program Piotr ( plus Cvx tester i pewnie pomagacz :P) , udalo sie zaistalowac ,dzieki pomocy dobrej duszy nawet udalo mi sie go uruchomic . Co do pomyslu coby jeszcze dodac w tym programie to ja chcialybym zeby juz NIC nie dodawano .

:) jezeli bede cos dodawal to tak, zeby nie gmatwac za bardzo obslugi programu, wiem, ze co za duzo to nie zdrowo ;) ma byc user-friendly ;)

J3, a może udostępnisz kilka wersji? Tak jak JC chce, żeby program miał to co ma i nic wiecej - to byłaby wersja Basic. Dodasz na przestrzeni czasu trochę ficzerów i robisz z tego wesję Advanced, z tym że wersja Basic tylko z obecnymi funkcjonalnościami będzie ciagle dostępna do pobrania, itd... Każdy będzie mógł sobie wybrać, czego potrzebuje a czego nie i która wersja będzie dla niego najlepsza (ja poproszę wersję SuperTracker z mapą, znacznikami globali i sortowaniem po złożu i czasie). Ostatecznie stworzysz wersję Ultimate, która będzie robiła kawę i wyprowadzała psa ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Mar 2010, 11:17 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
dobry pomysl, zeby starsze wersje byly do popbrania, ale nie sadze, zeby wiele osob z tego korzystalo, wiekszosc osob lubi nowe wersje w przypadku (prawie) kazdego programu, a tylko nieliczni pozostaja przy starszych wersjach, na pewno nie mam zamiaru pracowac nad kilkoma wersjami na raz, bo np. komus sie uwidzi, ze hm. ten jeden feature z vu1.1 moglby byc w 1.0, itp.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Mar 2010, 11:28 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
JIIIS napisał(a):
dobry pomysl, zeby starsze wersje byly do popbrania, ale nie sadze, zeby wiele osob z tego korzystalo, wiekszosc osob lubi nowe wersje w przypadku (prawie) kazdego programu, a tylko nieliczni pozostaja przy starszych wersjach, na pewno nie mam zamiaru pracowac nad kilkoma wersjami na raz, bo np. komus sie uwidzi, ze hm. ten jeden feature z vu1.1 moglby byc w 1.0, itp.

O nie, nie, nie... nic takiego nie miałem na myśli. Choć pewnie ludzie będą Cię o to męczyć. Z drugiej strony niekoniecznie bo w najmocniejeszej wesji (ze wszystkimi ficzerami) będą pewnie mogli sobie wyłączyć opcje, których nie potrzebują. I tu pytanie, czy w takim razie jest sens dzielić to na różne wersje skoro zeby osiągnąć 1.0 wystaczy wyłączyć kilka/kilkanaście opcji z 3.5 ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Mar 2010, 11:46 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
generalnie dodatkowe opcje sa powylaczane na poczatku w Configuration, uzytkownika wlacza je na wlasne zyczenie ;) mam nadzieje, ze swiadomie, w sumie jest manual, ale kto go czyta :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Mar 2010, 12:04 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
O! A jakbyś tak dodał opcję "start with FRAPS"? Tak, żeby nie trzeba było odpalać dwóch programików osobno? Proste, szybkie i przydatne.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Mar 2010, 13:44 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Sivy napisał(a):
O! A jakbyś tak dodał opcję "start with FRAPS"? Tak, żeby nie trzeba było odpalać dwóch programików osobno? Proste, szybkie i przydatne.

wstaw FRAPSa do autorun windowsa, jest we FRAPSie taka opcja ;) FRAPS zre tylko 8MB pamieci, przy 2-3GB, czy ile tam masz to nie za duzo :P

PS. prace nad wersja 1.1 wznowie za tydzien i po paru dniach bedzie gotowa do sciagniecia, poki co wypadla mi inna rzecz do zrobienia i znikam na tydzien ;) nie bede mial czasu nawet odpisywac w EU na PM, do uslyszenia za tydzien :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Mar 2010, 14:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Image

Screeny z nowej wersji mozna zobaczyc tutaj: http://jiiis.ovh.org/jaspt -> What's new in version 1.1
Aplikacje mozna pobrac tutaj: http://tnij.org/jaspt11

Wersja 1.1 zawiera nastepujace zmiany:

Strona Hunting:

- dodano trackowanie team hunt (liczone sa tylko przedmioty stackables, jezeli jakis przedmiot nie jest liczony znaczy, ze nie ma go w pliku TTvalues.csv, prosze wtedy dac znac)
- dodano nakladke na gre zawierajaca solo hunt
- dodano nakladke na gre zawierajaca team hunt
- zmieniono statystyki heal, statystyki zawieraja teraz dwa przypadki: leczenia siebie i leczenia kogos, w przypadku leczenia siebie jest tez uwgledniane jak ktos Cie podleczy (niestety nie mozna rozroznic tych dwoch przypadkow)

Strona Land Areas:

- dodano trackowanie kills/finds na landach
- dodano ranking landow w hunting i mining
- dodano statystyke ile bylo globali z danego moba / ore na danym landzie

Strona Others:

- Sessions:

* dodano trackowanie czasu logowania / wylogowania do / z gry
* dodano liczenie czasu trwania poszczegolnych sesji
* dodano liczenie czasu trwania wszystkich sesji
* dodano liczenie sredniego czasu trwania sesji

- Deposits:

* dodano trackowanie liczby znalezionych zloz
* dodano trackowanie liczby wydobytych zloz
* dodano trackowanie liczby znalezionych rare zloz
* dodano liczenie hit ratio (po podaniu liczby zuzytych bomb i sond)

Strona Options:

- dodano opcje to wyboru klawisza autoscreena (F1-F12, Print Screen)
- dodano opcje nacisniecia klawisza M przed zrobieniem autoscreena, zeby zawieral mape, mapa znika po 5 sekundach, opcja moze rowniez byc wykorzystana do ukrywania mapy z autoscreena, jezeli np. kopiesz z wlaczona mapa i nie chcesz jej zamieszczac na autoscreenie
- dodano opcje nacisniecia klawisza Scroll Lock przy globalu, zeby wlaczac diode Scroll Lock informujaca o globalu
- dodano przycisk "Test global", po 5 sekundach od nacisniecia symuluje on globala, wiec mozna sprawdzic, czy program do screenshotow (np. FRAPS) jest dobrze skonfigurowany, mozna tez przetestowac rozne opcje dla globala (np. naciskanie klawiszy P/M/U/C), funkcja testujaca globale nie uzywa sciezki dostepu do pliku chat.log ani nazwy Twojego avatara, wiec upewnij sie, ze sa one skonfigurowane poprawnie, aby wykrywac prawdziwe globale

Interfejs uzytkownika:

- dodano loader przy starcie aplikacji, zeby bylo widac jak dlugo laduja sie dane, jezeli w programie trackowanych jest duzo danych
- drobna kosmetyka aplikacji

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Mar 2010, 14:16 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
no nie rozumiem... nowa wersja i nie poprawiono stabilnosci ? :mrgreen:
musisz brac przyklad z najlepszych j3 :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Mar 2010, 14:20 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Martre napisał(a):
no nie rozumiem... nowa wersja i nie poprawiono stabilnosci ? :mrgreen:
musisz brac przyklad z najlepszych j3 :lol:

:mrgreen: za to poprawilem UI :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Mar 2010, 16:38 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Wreszcie mam motywacje aby kontynuować wykopki i uzupełniać dzienniczek ciekawszymi statystykami :)
Jakbyś tak jeszcze wymyślił jakieś narzędzie do zdobywania wolnego czasu to już w ogóle luksus ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Mar 2010, 19:29 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
ateush napisał(a):
Wreszcie mam motywacje aby kontynuować wykopki i uzupełniać dzienniczek ciekawszymi statystykami :)
Jakbyś tak jeszcze wymyślił jakieś narzędzie do zdobywania wolnego czasu to już w ogóle luksus ;)

takie narzedzie to i mi by sie przydalo, taki podwajacz czasu :D

prosilbym o info nt. dzialania liczenia team lootu, tej opcji za dlugo nie testowalem :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 13:05 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
wersja 1.2 jest dostepna, szczegoly na http://jiiis.ovh.org/jaspt/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 17:07 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Polecam, poprawiono kilka istotnych bugów! :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 17:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
CvX! napisał(a):
Polecam, poprawiono kilka istotnych bugów! :D

skad wiesz :D juz przetestowales, czy farbki dobrze liczy? ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 17:23 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Zgłaszając błąd oraz po dyskusji nt. przyczyny problemu ufam, że udało Ci się to poprawić. ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 17:25 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
a stabilnosc? ja sie pytam co ze stabilnoscia ... :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 20:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Martre napisał(a):
a stabilnosc? ja sie pytam co ze stabilnoscia ... :mrgreen:

stabilnosc klienta bedzie poprawiana dopiero od vu10 :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 22:57 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Testy wykazały, że dopóki nie potrząsasz dyskiem twardym aplikacja stabilnie stoi w swoim katalogu. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Kwi 2010, 00:06 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
CvX! napisał(a):
Testy wykazały, że dopóki nie potrząsasz dyskiem twardym aplikacja stabilnie stoi w swoim katalogu. :wink:

dobre :) choc niektorzy mieli problem z tym katalogiem, nie wiedzieli, gdzie go znalezc :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Kwi 2010, 00:10 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
j3 cala moca swojej inteligencji i poczuciem humoru, broni swojej aplikacji.... ;)
last stand man ;)
no offence m8 :mrgreen: pewnie jest zajebista, ale ....ja sie kurfa pytam co z ta stabilnoscia.... ? :shock: :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Kwi 2010, 00:14 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Martre napisał(a):
j3 cala moca swojej inteligencji i poczuciem humoru, broni swojej aplikacji.... ;)
last stand man ;) no offence m8 :mrgreen: pewnie jest zajebista, ale ....ja sie kurfa pytam co z ta stabilnoscia.... ? :shock: :lol:

jest stabilna, pracowal nad tym caly sztab ludzi :mrgreen:, testujac wlasnymi recami dniami i nocami :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Kwi 2010, 09:33 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Z jaką kufa stabilnością? Przecie od pierwszej wersji ta app była stabilna... Tylko funkcja robienia kawy kiepsko działa :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Kwi 2010, 10:15 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Sivy napisał(a):
Z jaką kufa stabilnością? Przecie od pierwszej wersji ta app była stabilna... Tylko funkcja robienia kawy kiepsko działa :lol:

po prostu Martre jest b. uczulony na punkcie stabilnosci i w kazdym VU musi pojawic sie taki zapis :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Cze 2010, 12:53 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Wersja 1.3:

- poprawka do rozpoznawania nowych tekstow dotyczÄ…cych leczenia avatara, gdy leczy siÄ™ sam i gdy leczy kogoÅ›
- dodano nowe skille z Mindforce i Vehicles, usunieto stare skille z Mindforce

JASPT v1.3: http://tnij.org/jaspt13

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sty 2011, 15:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Wersja 1.4:

Ok. pół miesiąca temu MA wprowadziło niewielką zmianę do chat.log, przez która program przestał działać. Wersja 1.4 zawiera niezbędną poprawkę. Zmienił się też adres strony projektu na http://www.jiiis.za.pl/jaspt

JASPT v1.4: http://tnij.org/jaspt14

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sty 2011, 21:31 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 170
Society: EntropiaForum
Nick w grze: eryk erykgr erykxp
wersja 1.4 : archiwum ma nie właściwy format albo jest uszkodzone :!:
poprzednie wersje lecą normalnie tej nawet ściągnąć nie mogę

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sty 2011, 21:48 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
cos trefny jest ten nowy hosting (obecnie: Przepraszamy, strona jest tymczasowo niedostępna. Zapraszamy ponownie za chwilę.), przygladne sie temu w wolnej chwili, starsze wersje programu sa na innym serwerze, do ktorego juz nie mam dostepu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sty 2011, 22:53 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
sprawdzilem i wszystko sie sciaga i rozpakowuje OK, musiales trafic na przerwe techniczna i nie dociagnelo Ci archiwum, na EF tez nikt nie krzyczal, ze sa jakies problemy, wiec po prostu o zlym czasie pewnie sciagales ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sty 2011, 01:23 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Może mirror na eu.pl? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sty 2011, 08:36 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
CvX! napisał(a):
Może mirror na eu.pl? :P

dzieki za propozycje CvX, ale szkoda czasu, nie ma to wiekszego sensu, bo za duzo osob z tego programu nie korzysta ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sty 2011, 10:30 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Jak nie? Jak nie!?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sty 2011, 10:41 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
kozystamy, kozystamy!

Nie marudz tylko do roboty :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sty 2011, 15:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
tylko paru zapalencow :mrgreen: co najmniej 10x za malo, zebym mial ochote dodawac nowe funkcje do programu ;) ale to co jest powinno dzialac

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sty 2011, 17:48 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2010
HP: 140
Nick w grze: Tom Max Spiner
Nadal nie działa,ściąga zerowy plik

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sty 2011, 20:57 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
mala poprawka, teraz da sie sciagnac?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sty 2011, 22:06 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 126
Society: Darkside Renegades
Nick w grze: Symulakron
U mnie nie działa :(

"Skrót / Alias: jaspt14

Ten skrót został usunięty przez administratora serwisu lub nigdy nie istniał."

Jestem kolejnym zapaleńcem i używam!
Fajny programik i używam, choć pokazuje mi ujemną wartość (sume) zdobytych skilli .... coś może przekombinowałem jak przechodziłem z wersji 1.2 na 1.3.

Według mnie warto program rozwijać, życze natchnienia w programingu :)

Pozdro
Symu

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sty 2011, 00:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
bleh, sprawdze jutro w pracy na innym kompie ;)

@Symu: mozliwe, ze miedzy wersjami zrobilem jakas zmiane, ktora to powoduje, daj Clear Skill gains (nieodwracalnie kasuje dotychczasowo policzone skille) i powinno zaczac liczyc juz dobrze, co do rozwijania aplikacji to nie ma obecnie takich planow, doba jest za krotka ostatnio ;) a i inne ciekawe projekty w toku

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sty 2011, 01:54 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2010
Udało mi się go ściągnąć w tego pierwszego linka,odsyłającego do strony projektu,na dole z download-u:
http://www.jiiis.za.pl/jaspt

Drugi link nie działa.

Jest tylko jedno ale,teraz nie liczy wszystkich "gainów",dostałem 6 a policzył tylko 2. :/

Inna uwaga,nie wiem jeszcze jak jest teraz ale poprzednik słabo sobie radził z liczeniem wartości lootu przy huncie w teamie i nie chodzi tu o wartość itemów. Przetestuję tę wersję,zobaczymy w czym problem.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sty 2011, 09:22 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
a wiec tak, sprawdzilem na niezaleznym kompie, link: http://jiiis.ovh.org/jaspt/counter/click.php?id=6 dziala (wersja 1.4)

co do liczenia gainow sa 2 mozliwosci, albo to sa nowe skille, ktore nie sa uwzglednione w mojej aplikacji, swego czasu doszlo ich troche i moglem nie uaktualnic, druga przyczyna jest taka (i dotyczy to wszystkiego co program nie zarejestruje) ze entropia zapisuje dane do pliku tekstowego, ktory analizuje moj program, niestety nie wszystko jest tam zapisywane, stad czasem nawet nie ma screena z globala, tu zazalenia do MA ;)

co do team huntu, najmniej testowana opcja, prawdopodobnie przyczyna jak wyzej, duzo informacji na raz sie pojawia na chacie przy lootnieciu moba i sporo z nich moze nie isc do pliku

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sty 2011, 19:03 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2010
Zgadza się obecnie powyższy link działa, jednak wczoraj było inaczej. ;)

Co do gainow,to dziś sprawdziłem to ponownie i jest tak samo jak wczoraj,program zapisuje tylko około 40% gainów.

Sytuacja nie dotyczy żadnych nowych skili,lecz jak najbardziej starych typu: alertness,concentration,intelligence, psyche, po prostu raz liczy ,raz nie.

Rozumiem,że może to być z winy MA. No ok, tylko że wtedy to użyteczność tego programu staje pod dużym znakiem zapytania bo jest on po prostu niewiarygodny.Dla użytkownika nie jest istotne dlaczego program źle działa,ważne że nie wypełnia zadań do jakich został stworzony.A to go dyskwalifikuje jako użyteczne narzędzie.

Sorry,za powyższe ale taka jest smutna prawda.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sty 2011, 20:09 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
U mnie też były problemy przy team huncie w 12 osób, przy 3 osobach było już jako tako.

Link zadziałał wreszcie używając IE, wcześniej próbowałem ściągać Operą.

Widocznie MA celowo "filtruje" dane w chat.logach :) Bo jagby tak wszystko dokładnie się policzyło to wyszło by że kroją nas jeszce bardziej niż nam się wydaje :P Klasyka!

Pozdro
Symu

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sty 2011, 21:49 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Tom Max napisał(a):
Rozumiem,że może to być z winy MA. No ok, tylko że wtedy to użyteczność tego programu staje pod dużym znakiem zapytania bo jest on po prostu niewiarygodny.Dla użytkownika nie jest istotne dlaczego program źle działa,ważne że nie wypełnia zadań do jakich został stworzony.A to go dyskwalifikuje jako użyteczne narzędzie.

Sorry,za powyższe ale taka jest smutna prawda.

pociesze Cie, ze jest mozliwosc latwego usuniecia tej aplikacji z dysku ;) nie trzeba nic odinstalowywac, po prostu przenies do kosza

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2011, 08:40 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Tom Max napisał(a):

Ale screeny globów i hofów robi zajebiste :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2011, 13:42 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Dla mnie najważniejsza jest funkcja wyświetlania pop-upów systemowych o nowych PM-ach w grze i globalach znajomych. :P Reszta mnie nie rusza. ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2011, 15:49 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
CvX! napisał(a):
Dla mnie najważniejsza jest funkcja wyświetlania pop-upów systemowych o nowych PM-ach w grze i globalach znajomych. :P Reszta mnie nie rusza. ;)

hehe ;) dokladnie, aplikacja powstawala tak:
- miala robic screeny globali jak mialem wlaczonego autokrafta i np. czytalem sobie neta a EU bylo zminimalizowane
- potem w poodobnej sytuacji miala dawac mi znac o PMach od znajomych
- popupy globali znajomych dodalem po to, zeby nie zerkac co chwile na chata kto tam co tam dostal
- reszta opcji doszla jako ciekawostki, a ze nie sa do konca dokladne, no to trudno, nie udalo sie ;)

skill gainy mozna sobie policzyc SkillScannerem, np. przed huntem, po huncie, wyeksportowac do excela i odjac od siebie ;), albo sledzic sobie recznie wybrane skille, innej opcji nie ma

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2011, 10:00 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Można też kupic murzyna, posadzić przy biurku i niech liczy skille.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2011, 16:48 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Fajnie ze chat jest zapisywany do logu, kiedyś chciałem coś tego napisać ale przeraziło mnie
to że trzeba by robić OCR na chacie, ale głupi bylem :)

Sivy napisał(a):
Można też kupic murzyna, posadzić przy biurku i niech liczy skille.

Myśle że lepiej będzie się prezentowała murzynka ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2011, 12:56 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
maly update programu:
http://www.planetcalypsoforum.com/forum ... ost2698011

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2011, 13:41 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
JIIIS napisał(a):

popraw stabilność :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2011, 14:54 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
JIIIS kiedy zaczynasz atak ? :) ...tj. kiedy masz zamiar uaktywnić ten zaszyty w programie tajny kod który umożliwi przechwytywanie wszystkich poufnych informacji z danego kompa ofiary ? :) Już nie mogę się doczekać :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2011, 15:02 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
XII napisał(a):
JIIIS kiedy zaczynasz atak ? :) ...tj. kiedy masz zamiar uaktywnić ten zaszyty w programie tajny kod który umożliwi przechwytywanie wszystkich poufnych informacji z danego kompa ofiary ? :) Już nie mogę się doczekać :D

jak sie skonczy kalendarz Majow :P poza tym jak sie znasz na reverse engineering, a wiem, ze sie co nieco znasz to rozloz moj program na czesci pierwsze :P

@Piotrek: olac stabilnosc, jest na tyle stabilny na ile trzeba i nie warto o tym wspominac w info ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2011, 15:23 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
jeszcze jeden update, jest szansa, ze te zmiany pozwola na dokladniejsze logowanie skill gainow i lootu w team huncie, jak ktos potestuje to niech da znac, czy sie cos polepszylo

http://www.planetcalypsoforum.com/forum ... ost2700507

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2011, 15:41 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
A będzie ładne screeny robiło?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2011, 23:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Sivy napisał(a):
A będzie ładne screeny robiło?

powinno nie gorsze niz wczesniej ;) i druga dobra wiadomosc, ze jezeli zadziala jak mysle to nie bedzie juz pomijac czasem globali, jezeli jednak to juz na 99% wina MA :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Mar 2011, 14:15 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
u mnie nie robi ani ładnych ani brzydkich screenów :/ (a kiedyś zrobiło przed wersja 1.4)
i nie liczy No Lootów nie wiedzieć czemu a inne rzeczy zlicza

miał problemy też z wczytaniem pliku save_tracker.csv z wersji 1.4 (musiałem wywalić mnóstwo danych z niego)

poza tym OKi :)

Pozdro
Symu

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Mar 2011, 16:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Symu napisał(a):
u mnie nie robi ani ładnych ani brzydkich screenów :/ (a kiedyś zrobiło przed wersja 1.4)
i nie liczy No Lootów nie wiedzieć czemu a inne rzeczy zlicza

widocznie zle skonfigurowales cos, bo wszystkim robi screeny ;) FRAPS dziala w tle?

co do no lootow to zerkne

Symu napisał(a):
miał problemy też z wczytaniem pliku save_tracker.csv z wersji 1.4 (musiałem wywalić mnóstwo danych z niego)

zalezy, o ktorej wersji 1.4 mowisz, bo byla 1.4 i 1.4fix, z 1.4 na 1.4fix lub z 1.4 na 1.5 trzeba edytowac pliki recznie: http://www.planetcalypsoforum.com/forum ... ost2698011

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Mar 2011, 21:41 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Jak to ręcznie... J3S.... bądź poważny. Ręcznie w tych czasach robi się jedynie jedno. Drapie po dupie :D

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 87 gości

Panel
Skocz do: