Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 19 Kwi 2011, 14:30 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Entropia Universe 11.9.4 Release Notes
Fixed Issues

Fixed issue with targeting armor parts in a a shop display area.
Fixed issue with market places in the Omegaton buildings.
Fixed so you can drop blueprint books in estates and shops.
Grace period is now interrupted when interacting with objects.
It is now possible to drop items on the floor in Medusa apartments again.

Known Issues

In some shopping mall display areas, blueprint books will be invisible when dropped.

PLANET CALYPSO CONTENT RELEASE 2011.2
2011-04-19

***PLEASE READ THIS DOCUMENT IF YOU FIND SOMETHING OUT OF THE ORDINARY IN PLANET CALYPSO! IT MIGHT PROVIDE THE INFO YOU NEED BEFORE CONTACTING THE SUPPORT DEPARTMENT!***

NEW FEATURES

Hangars reintroduced

The hangar buildings are back on Calypso. Hangars are located at:

South of Cape Corinth
North Space Base
Camp Echidna
Rogue Plains
Treasure Island

All hangars have a service team, consisting of:

Local Trader: provides trade terminal functions.
Auctioneer: as usual.
Storage Manager: provides access to storage.
Local Crafter: provides manufacturing features.

The spaceships associated with the hangars will arrive once the Entropia platform supports it.

RESETTLEMENT UPDATE

Carl Tucker, the game keeper at Port Atlantis, has reported that a new breed of Daikiba has been spotted. He is asking for volunteers to investigate the matter.

There is a rumor that the infamous Mad Prophet near the Cyclops volcano has further insights to reveal to a few selected students. Are you one of them?

The Rippersnapper frenzy north of Port Atlantis has attracted other creatures.

FIXED ISSUES

Terrain and vegetation issues fixed.
Fixed spawns of Puny creatures at Medusa.
More achievements added.
Fort Fury updated.
Updated area around Cape Corinth.
There’s a new road from Nus Lull to Orthos.
New outpost east of Port Atlantis.
Updated outpost west of Twin Peaks.
Lots of updates around Athena Space Port.
Performance greatly improved at Jura Plateau.
Fixed Zychion Citadel teleporter effects.

KNOWN ISSUES

In the mission “password.enter();”, you may get stuck in a loop if you choose to lie to Cat.

ROCKTROPIA 2.0
Launch Event

In order to help test the security of No Way Out Maximum Security Prison, the Warden is offering The first five convicts to successfully ESCAPE No Way Out via the EPIC and extremely difficult Escape Quest will earn their very own private deeded jail cell in solitary confinement.

Check out this teaser below!

http://youtu.be/j3xF6_X4ayk?hd=1

And some screenies from the big slammer!
Check them out in my album at this link
http://www.neverdie.com/members/tena...curity-prison/

2.0 Highlights

-New Club NEVERDIE arrival area in the City of Dreams.
-No way out Maximum security Prison is now a fully functional correctional facility.
-Multiple Farms added for harvesting Entropia Universe live stock
-ROCKtropia National guard duty enlistment opportunity
-Funky junction Shops enhanced
-Televators added to bars and shops
-Gun turrets added to most teleporters to increase safety
-City of dreams performance optimization
-Entropia Universe indigenious wild life introduced to habitat
-Drone activity detected in Zomhattan
-Large scale increase in ROCKtropia native population
-Mob spawns increased throughout planet
-Noobs Noobs Noobs Gentlemens club open in New Harlem
-Large addition of unlimited weapons to be discovered
-Upgrades done to Ballister Apartment! -No need to move your items!
-Increased mineral spawns planet wide

Fixes

-Item size in inventory fixed on SOME items! <-This has been a very difficult thing to debug! Should have all items fixed by next VU.
- Furniture auction category fixed for craftable furniture
- Brixton Bass Music and other select shops in Funky Junction Operational
-Various quest fixes
-Huge performance boosts and optimizations planet wide

Known issues

- The gates of Hell are closed awaiting Mini Patch
- Smuggler status unclearable.
No prisons visits permitted unless incarcerated -- VERY IMPORTANT Don't Go near the prison unless you have been convicted of a crime! If you do, you WILL NOT be able to serve your community service until next VU. AGAIN ONLY avatars CONVICTED of a CRIME may go near the shores of the prison!
- Coat check girl in club NEVERDIE unresponsive

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Kwi 2011, 07:55 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Oczywiście hangary nie będą funkcjonować docelowo... przez jakiś czas? :) ..2-3 lata jeszcze :D
Z opisu wynika, że w tym VU dadzą tylko budynki które będą przez jakiś czas bezużyteczne. Czy może się mylę?

...a swoją drogą. Co MA może wymyślić by popsuć interes transportowy? By ludzie, właściciele hangarów nie bardzo mogli zarobić na usługach transportowych? Na moje oko MA nie ma ochoty raczej pozbawiać graczy swobodnego przemieszczania się między planetami. Myślę, że możliwość teleportacji ze zwykłych teleportów pozostanie, a ceny za usługi transportowe u graczy będą odpowiednio niższe i będą się obniżać jeszcze bardziej wg naturalnych praw aktywnej konkurencji :)

Co o tym myślicie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Kwi 2011, 09:39 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Po części się z Tobą zgadzam Muti. Jednak widzę to trochę inaczej. Optymalnym rozwiązaniem była by możliwość przemieszczania się pomiędzy planetami tylko z hangarów: ubrać to w jakąś ładna oprawę np. bezzałogowe, jednoosobowe statki z autopilotem, gdzie gracz wybiera tylko destination a hangary pełniłyby tu rolę portów lotniczych? Tym sposobem i wilk byłby syty i owca cała. Tak jak pisałeś, MA nie musiałoby pozbawiać graczy swobodnego przemieszczania się między planetami a właściciele hangarów mieliby zysk oraz zajęcie (naprawa, reklama, wyznaczanie cen biletów, zarządzanie flotą). Ewentualnie żeby kontrolować ceny MA mogłoby wyznaczyć jedno-dwa miejsca alternatywnego transportu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Kwi 2011, 10:49 
Green
Dołączenie:
Marzec 2008
HP: 220
Society: BlackAngels HQ
Nick w grze: Zlotko
Mutak, przeoczyles:

All hangars have a service team, consisting of:

Local Trader: provides trade terminal functions.
Auctioneer: as usual.
Storage Manager: provides access to storage.
Local Crafter: provides manufacturing features.

jak by ci do mieszkania wstawili taki serwis, pewnie bys sie ucieszyl ;) twoi soc-friends takze

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Kwi 2011, 11:09 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
nie, nie przeoczyłem tego... i szczerze powiem, że niema się czym podniecać - moim zdaniem zbędne to jest, zaoszczędza tylko czas jaki byśmy stracili np. kiedy zapomnimy zabrać czegoś ze storage lub z aukcji :)
...i wcale bym się nie ucieszył :P

Swoją drogą MA możliwe, że dołoży więcej hangarów do wydania w prywatne ręce lub wymyślą coś by taki kosmiczny statek mógł posiadać każdy gracz :) ...ciekawe co zrobią i jak to będzie wyglądać...

...i raczej rewelacji bym się nie spodziewał :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Maj 2011, 19:02 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Pomysł z hangarami jako portami lotniczymi jest b. dobry właściciele mogliby zarządzać takim portem.
Inaczej będzie to samo co już mieliśmy, tyle że teraz górny poziom cen będą wyznaczać teleportery.
Moim zdaniem MA na coś takiego nie pójdzie, przecież nikt wtedy nie będzie korzystał z TP.

Profil Offline
PostWysłany: 01 Maj 2011, 20:05 
Garwen napisał(a):
Pomysł z hangarami jako portami lotniczymi jest b. dobry właściciele mogliby zarządzać takim portem.
Inaczej będzie to samo co już mieliśmy, tyle że teraz górny poziom cen będą wyznaczać teleportery.
Moim zdaniem MA na coś takiego nie pójdzie, przecież nikt wtedy nie będzie korzystał z TP.

To może zamkną TP a rozwiną transport powietrzny z odpowiednimi opłatami a na właścicieli hangarów jeśli tacy będą nałażą odpowiedni podatek :) wtrącam się w temat bo zainteresowały mnie te hangary

Nie podano
PostWysłany: 02 Maj 2011, 19:53 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
A tam podatki podatki, może lepiej niech lepiej MA konkuruje z właścicielami hangarów.
Choć z drugiej strony jeśli by chcieli to bez problemu mogą wykończyć ekonomicznie
hangary bo TP nie mają żadnych kosztów.

Profil Offline
PostWysłany: 02 Maj 2011, 21:21 
Zdrowa konkurencja MA z właścicielami hangarów, wydaję mi się że nie wchodzi w grę. Po tylu informacjach na temat obecnej polityki MA co się na słuchałem złego, zresztą delikatnie zaczyn to być widać że MA nie lubi iść na rękę graczom (a już nie wspomnę o tych którzy nie wkładają depozytu ale to inna historia) Jednak jeśli MA by zagospodarowała przestrzeń pomiędzy palantami i dodała do transportu walki w przestrzeni hangary mogły by nabrać dużego znaczenia serwisowanie, tankowanie, ładowanie amunicji itp... Albo jedynym dostarczycielem paliwa do statków między planetarnych jest MA a jedyni którzy mogą mieć licencje na zakup są właściciele wtedy wilki syty owca cała

Nie podano
PostWysłany: 03 Maj 2011, 01:00 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
db Lukas db napisał(a):
...Jednak jeśli MA by zagospodarowała przestrzeń pomiędzy palantami...

a to by było bardzo przydatne rozwiazanie :lol: :mrgreen: leze :lol:

Profil Offline
PostWysłany: 03 Maj 2011, 10:19 
Cytuj:
a to by było bardzo przydatne rozwiazanie :lol: :mrgreen: leze :lol:

Chodziło mi o to aby nadać większego znaczenia "vtool" Rozbudować gamplay co w tym złego...?

Ostatnio edytowany przez db Lukas db, 03 Maj 2011, 10:21, edytowano w sumie 1 raz

PostPost został usunięty przez Gość 03 Maj 2011, 10:21.
Nie podano
PostWysłany: 03 Maj 2011, 10:39 
Green
Dołączenie:
Marzec 2008
HP: 220
Society: BlackAngels HQ
Nick w grze: Zlotko
lepiej trzymac ich jak najdalej od siebie ;)

a jak dobrze pamietam, byly swego czasu oficjalne zapowiedzi, ze "bedzie sie dzialo" podczas podrozy, takze troche sie dziwie, ze ludzie hangary sprzedaja - sam bym taki jeden odkupil, jak bym mial pedy :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Maj 2011, 15:26 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
db Lukas db napisał(a):
Chodziło mi o to aby nadać większego znaczenia "vtool" Rozbudować gamplay co w tym złego...?

ano przeczytaj jeszcze raz dokladnie post, ktory skomentowalem, literka po literce :P a przynajmniej ten fragment, ktory zacytowalem, moze wtedy zrozumiesz dowcip sytuacyjny ;)

Profil Offline
PostWysłany: 03 Maj 2011, 15:49 
Cytuj:
ano przeczytaj jeszcze raz dokladnie post, ktory skomentowalem, literka po literce :P a przynajmniej ten fragment, ktory zacytowalem, moze wtedy zrozumiesz dowcip sytuacyjny ;)

Wybacz nie rozumiem Twojego dowcipu jednak, nawet próbowałem przeczytać od tyłu, do góry nogami i też nic, wybacz hehehe :D

Nie podano
PostWysłany: 03 Maj 2011, 16:45 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Nie widzisz, ze napisales ''przestrzen miedzy palantami''? :P

Profil Offline
PostWysłany: 03 Maj 2011, 16:48 
Widzę bo to napisałem i co ?

Nie podano
PostWysłany: 03 Maj 2011, 16:58 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
paLantami a nie planetami napisałeś :D literówka

Profil Offline
PostWysłany: 03 Maj 2011, 17:03 
Oooooooo mój duży błąd nie zauważyłem tego i gotów byłem dyskutować, bardzo przepraszam :oops: Zwracam honor wszystkim z którymi dyskutowałem na temat "palantów" oczywiście miałem na myśli planety hehehehehhehehehehehe

Nie podano
PostWysłany: 03 Maj 2011, 18:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
nieswiadomie wyraziles rzecz, ktora jest w tobie tak bardzo gleboko ukryta, ze jej nie dostrzegales mimo usilnych staran ;) teraz tylko trzeba ustalic, o ktorych palantow chodzi, paru na pewno w grze jest ;)

Profil Offline
PostWysłany: 03 Maj 2011, 19:05 
Hehehe, JIIIS wybacz raz jeszcze :) ale tak być może coś tam we mnie siedzi :) tylko trzeba to wydobyć :)

Nie podano
PostWysłany: 03 Maj 2011, 22:30 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Ahaha, JIIS, doktorze, mnie tez zanalizuj :D Tylko jakie ja literowki robie.. :P

Profil Offline
PostWysłany: 03 Maj 2011, 23:01 
No tak ale pomijając literówki i analizy, właściwie to dlaczego ludzie pozbywają się hangarów a tak na marginesie to jak je nabyli pierwsi właściciele na pewno coś przeoczyłem w tej kwestii pewnie nie doczytałem ale jak ktoś odpowie będzie szybciej...

Nie podano
PostWysłany: 04 Maj 2011, 01:48 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
a po ile sie chca pozbyc hangarow? nie sledze juz tematu chwile, ale ostatnio jak patrzylem to gosc chcial ze 200k, a to sporo wiecej niz kosztowaly pod koniec VU9, czemu sie pozbywaja? wydaje mi sie, ze licza na to iz znajdzie sie ktos chetny kupic za wygorowana cene, ktos kto bedzie wierzyl, ze bedzie na tym zloty interes jak zaczna dzialac, natomiast sprzedajacy w to nie wierzy ;)

@db Lukas db: nie mam ci czego wybaczac, nawet moge podziekowac za dobry ubaw z przypadkowej literowki ;)

@Ela: a tak od razu analize bys chciala, trzeba sobie zasluzyc :D

PS. to byly nawet dwie literowki ;) najprostsze przejscie od 'palantami' do 'planetami' to: usuniecie a, wstawienie e

Profil Offline
PostWysłany: 04 Maj 2011, 08:50 
Cytuj:
@db Lukas db: nie mam ci czego wybaczac, nawet moge podziekowac za dobry ubaw z przypadkowej literowki ;)

Nie przepraszam za to że literówkę zrobiłem no co Ty hehhe tylko że byłem gotów kłócić się z wami wy mi uwagę zwracacie a ja twardo myślę że wszystko gra i buczy... Ale nie ważne, też nie pamiętam po ile chodzą tylko nurtuje mnie jedno pytanie skoro hangary pojawiły się z najnowszym uaktualnieniem to jak nabyli je pierwsi "nabywcy" w drodze losowania czy jak to, to ? Dzięki za odpowiedź Sivy :)

Ostatnio edytowany przez db Lukas db, 04 Maj 2011, 10:57, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysłany: 04 Maj 2011, 10:40 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Jeżeli mnie pamięć nie myli to ci co mieli kasę kupowali je bezpośrednio od MA. Coś na kształt kupna wyspy czy planety - tylko na mniejszą skalę.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Maj 2011, 11:07 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Sivy napisał(a):
Jeżeli mnie pamięć nie myli to ci co mieli kasę kupowali je bezpośrednio od MA. Coś na kształt kupna wyspy czy planety - tylko na mniejszą skalę.

O ile moja pamięć mnie nie myli to pojawiły się na aukcji.
Jednak aby były funkcjonalne zakup samego hangaru nie wystarczał - trzeba było je "naprawić" zbierając furę dość drogich (z początku) komponentów które wypadały z mobów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Maj 2011, 13:31 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
A nie było tak, że same hangary kupowało się bezpośrednio od MA (właśnie przez aukcję) a części potrzebne były do statków?

Profil Offline
PostWysłany: 04 Maj 2011, 13:50 
To znaczy że mogło być tak że hangar hangarem a samemu trzeba było zbudować statek do podróży ?

Nie podano
PostWysłany: 04 Maj 2011, 14:49 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Tu się powinni starzy wyjadacze wypowiedzieć, którzy jeszcze betę pamiętają. Ja ledwo ponad 7 lat stażu mam :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Maj 2011, 19:42 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 126
Society: Darkside Renegades
Nick w grze: Symulakron
kupowało się hangar na aukcji z niekompletnym statkiem.
w lootach wypadały części do statku, jedne częściej np. electro matrix, a inne były żadkimi i drogimi rarytaskami

gdy ludzie szukali części, MA kodowało w poczie czoła "space fly", którym to okazał się teleport z napisem LECIMY :)
bo skompletowaniu części można było zacząć wozić ludzi na CND i crystal palace.

początkowy koszt hangarów z częściami wynosił chyba 15-20k, ale moge się tu mylić

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Maj 2011, 00:30 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Symu napisał(a):
gdy ludzie szukali części, MA kodowało w poczie czoła "space fly", którym to okazał się teleport z napisem LECIMY :)

juz przepijali kaske w pocie czola, ktora dostali za hangary, a nie kodowali :mrgreen:

Symu napisał(a):
początkowy koszt hangarów z częściami wynosił chyba 15-20k, ale moge się tu mylić

wiec juz wiesz Lukas, czemu chca sprzedac za 200k ;) choc osobiscie nie wierze, ze ktos da tyle, nawet 100k, bardzo bardzo niepewny interes dopoki nie sa znane zasady

Profil Offline
PostWysłany: 05 Maj 2011, 09:12 
Mniej więcej widzę :) ale ryzykuje ten co sprzedaje tak jak i ten co zostawia hangar... w sumie racja nie wiadomo jak będzie, więc czekamy na rozwój tegoż oto wydarzenia :) :) :)

Nie podano
PostWysłany: 10 Maj 2011, 21:01 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
tak dla ścisłości, poszczególne części potrzebne były zarówno do statku jak i do hangaru, do tej pory tacham wrench, który służył do otwarcia drzwi, potrzebne elementy pochodził zarówno z loot jak i z craftu, mam sporo jednych i drugich, zarobic kilka ped też na nich można było :P

200k za hangar bym nie dał, będą lepsze okazje, jak nie tu to na innych planetach

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Maj 2011, 23:01 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Nick w grze: Martre
mhm imp shovel bedzie mozna nabyc droga kupna......

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Maj 2011, 13:24 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
I tak MA zrobi jak będzie chciało. :) Już oni zagospodarują nie tylko przestrzeń między
palantami ale i samych palantów ;)

Profil Offline
PostWysłany: 11 Maj 2011, 13:34 
Garwen napisał(a):
I tak MA zrobi jak będzie chciało. :) Już oni zagospodarują nie tylko przestrzeń między
palantami ale i samych palantów ;)

Hehehe tak jest :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 104 gości

Panel
Skocz do: