Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 13:26 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Nowa planeta w świecie Entropia Universe: ROCKtropia! Teraz dostępne są dwa systemy planetarne składające się z dwóch planet, asteroidy i stacji kosmicznej: ROCKtropii, Planety Calypso, Club NEVERDIE i Crystal Palace.

Transport kosmiczny
Podróż możliwa jest zarówno między jak i wewnątrz systemów planetarnych. Przykładowo, możesz podróżować bezpośrednio między Crystal Palace i ROCKtropią lub wewnątrz systemu planetarnego, pomiędzy Crystal Palace i Planet Calypso.

Aby skorzystać z systemu transportowego należy się zalogować, znaleźć teleport i wybrać miejsce docelowe.
Uwaga! Warto pamiętać o zabraniu potrzebnych rzeczy ze sobą, gdyż storage na różnych planetach (stacjach kosmicznych, itp.) są od siebie niezależne, tj. nie masz dostępu do przedmiotów pozostawionych w innym miejscu.

Nowe Funkcje

Zmiany w Client Loaderze:
  • Można teraz wyÅ›wietlić informacje o różnych planetach oraz ogólne o caÅ‚ej platformie Entropia Universe (patrz: link w lewym górnym rogu CL-a). Aby zobaczyć informacje o wybranej planecie należy kliknąć jej link w zakÅ‚adce Planet Roster.
  • GrÄ™ uruchamia siÄ™ tak jak wczeÅ›niej, klikajÄ…c Launch w prawym dolnym rogu.
  • Do opcji wchodzimy klikajÄ…c przycisk Tools.

Uwaga! Po kliknięciu Launch i zalogowaniu się zostajesz przeniesiony do miejsca w Entropia Universe, w którym aktualnie znajduje się twój avatar. Transport między i wewnątrz systemów planetarnych odbywa się zawsze bezpośrednio w świecie gry.

Usprawnienia i naprawione błędy

GUI i grafika
  • Zmiany w ekranie logowania:
    • CaÅ‚kowicie nowy interfejs.
    • Dodano ekran informujÄ…cy o autorach
    • Można ponawiać próbÄ™ wprowadzenia loginu i hasÅ‚a w przypadku ich bÅ‚Ä™dnego wpisania.
  • Naprawiono problem z przyciskiem zatwierdzajÄ…cym okno Avata Info, którego nie daÅ‚o siÄ™ kliknąć jeÅ›li nie wprowadzono żadnych zmian.
  • Poprawiono komunikaty bÅ‚Ä™dów by lepiej opisywaÅ‚y konkretny przypadek.
  • Dodano do okna pomocy informacjÄ™ o odrÄ™bnoÅ›ci Storage na różnych planetach.
  • Czas MindArk nazywa siÄ™ teraz czasem Entropia Universe.
  • W oknie zadaÅ„ (Quest/Mission log) przycisk anulowania jest teraz nieaktywny gdy żadna misja nie jest zaznaczona.
  • Poprawiono problem z odÅ›wieżaniem listy znajomych po dodaniu nowej osoby.
  • Naprawiono teksturÄ™ claimów enmater.
  • Poprawiono kierunek efektów czÄ…steczkowych w niektórych efektach zwiÄ…zanych z potworkami.

System zmian wyglÄ…du i kamery
  • Naprawiono bÅ‚Ä…d z powracaniem do poczÄ…tkowej fryzury.
  • Dodano komunikat potwierdzajÄ…cy powrót do poczÄ…tkowej fryzury pojawiajÄ…cy siÄ™ podczas zamykania sesji "upiÄ™kszania" postaci.
  • Ponownie dodano możliwość przybliżenia kamery do oczu, ust i nosa.
  • Poprawiono skupienie kamery na wybieranych częściach ciaÅ‚a.

Inne
  • Poprawiono stabilność Client Loadera.
  • UsuniÄ™to statystyki tierowania z przedmiotów które można kupić w Trade Terminalu.
  • Fragmenty zostaÅ‚y wydzielone do odpowiednich kategorii na aukcji.
  • Dodano nowe dźwiÄ™ki chodzenia, zależne od rodzaju terenu.
  • NPC-e mogÄ… mieć różne postawy.
  • Przywrócono dźwiÄ™ki krytycznych uderzeÅ„.
  • Naprawiono problemy z radionadajnikiem (Broadcaster) i streamowaniem muzyki.
  • Poprawiono usterki zwiÄ…zane z tekstami akcji.

Dodatkowe informacje
Dla dokładniejszych informacji dotyczących planety sprawdź stronę ROCKtropii.

Źródło: entropiauniverse.com

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 13:41 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
nowe planetki sie zblizaja i miliony hofow nam nadaja :d

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 13:44 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Ok, zbieramy drużynę pierścienia w celu dogłębnego zbadania nowej planety? :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 14:07 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
CvX! napisał(a):
Ok, zbieramy drużynę pierścienia w celu dogłębnego zbadania nowej planety? :D

tam trzeba chyba zebrac rock band, teleportowac sie na Rocktropie, pobujac sie przy TP (np. emotem heavy metal) i wrocic ;) co to za teaser dali, ani jednego moba (o ile sa jakies :lol:) nie pokazali

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 14:12 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
magicznd maszynki tam benda krafcac ampy benda ci filtry wypadac

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 14:16 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
JIIIS, tu jest jeden. :P

Image

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 14:17 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
ehmmm, kokosów bym się nie spodziewał raczej... VU11 pewnie 4-5GB do pobrania będzie... no cóż spodziewałem się innej planety jako pierwszej - rocktropia - to raczej najmniej oczekiwana przeze mnie planeta :D ...a różnić się na pewno bardzo nie będzie od calypso, po za oprawą dźwiękową - a jak dowalą kontynent w kształcie gitary to już całkiem ehm ten tego... no i te lagi na początku ehhh

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 14:41 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nie ma to jak nuta optymizmu. :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 14:44 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
XII chcial nas tylko podniesc na duchu :-P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 15:06 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
CvX, a moze to tylko pomnik w miescie, czy cus ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 15:15 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
I zachęcają do dewastowania spuścizny kulturowej? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 15:33 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
też mi ta planetka nie bardzo pasi hmmm. ciekawe co w loocie będzie, struny do gitary? a w hofie puzon? ;P tak pitole w oczekiwaniu na update

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 15:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
bedzie sie lootowac nutki, a pozniej bedziesz mogl z nich komponowac hiciory :mrgreen:

zastanawiam sie po co MA podaje czas updatu jak 9/10 razy sie w nim nie mieszcza, ciekawe co tym razem psuja :mrgreen:

PS. tez tak pitole czekajac na update ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 15:43 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Już idzie. Około 700mb waży patch.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 15:44 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
trzeba bendzie stworzyc kapele z suchedniowa dwie ku..y i niemowa :-)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 15:52 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
właściwie to nie sądzicie że gra nam troszkę puchnie? imo powinno w loaderze być okienko które planety/światy zamierzamy używać/korzystać i ciągniemy co chcemy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 15:55 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Jak dojdzie kilka planet pewnie tak zrobią. A może już teraz tak będzie? W końcu ściągamy VU 11.0 i "w środku" nie ma plików Rocktropii?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 15:56 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Chudy napisał(a):
właściwie to nie sądzicie że gra nam troszkę puchnie? imo powinno w loaderze być okienko które planety/światy zamierzamy używać/korzystać i ciągniemy co chcemy

bardzo dobry pomysl

tyle, ze ten pomysl jest za prosty, zeby MA na niego wpadlo, a za trudny dla ich programistow, zeby wykonac :mrgreen: juz i tak robia za duzo problemow przy kazdym VU, nie bylo VU, zeby kilka osob nie musialo EU przeinstalowac ;)

ale w koncu beda musieli go zrealizowac

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 16:01 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
powoli ta gra zaczyna mi smierdziec silkroadem albo inna gra tego pokroju :p

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 16:25 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
no to ja już in :P nowe okno loadera na dzień dobry

3 tp w nowym świecie i 40 ped wycieczka, hmm troszkę dużo

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 16:33 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Content list w pierwszym poście. Tłumaczenie w swoim czasie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 16:39 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
huh 40 ped za bilet to se krzykneli, wiekszosc graczy pewnie poleci zwiedzic a w tym czasie na dole bendzie malo osob biegnijcie na oil rig puki nikogo niema :d

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 16:58 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Piotrek napisał(a):
huh 40 ped za bilet to se krzykneli, wiekszosc graczy pewnie poleci zwiedzic a w tym czasie na dole bendzie malo osob biegnijcie na oil rig puki nikogo niema :d

Całkiem dobry pomysł :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 17:11 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
z nieoficjalnego źródła się dowiedziałem :) iż na nowej planecie na aukcji będzie wystawiony land w kształcie struny do gitary za 1 PED BO - obowiązują reguły - kto pierwszy ten lepszy :D GL ;)

btw. założę się, że wszystkie moby będą miały podkręcone hp i regen, koszta uje bania jednego będą niemiłosierne a loot 25% :D back ;) raz na kilka K globik... lub dla wybranych ... jak zwykle..

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 18:28 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
ja też mam unoficial info, avatary z cyframi rzymskimi w nazwie zaprogramowano nl do końca 2 kwartału ;)

ps mobiki dali ładne heh szczególnie zmutowane argo mi się podobają

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 19:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
zyczylbym sobie, zeby MA wywalilo z chata Calypso to co sie dzieje na Rocktropii...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 19:42 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
to by musieli wywalić cnd oraz cp czego nie zrobią. a tak marketing jest, glob za globem leci, Ty też masz szansę! dołącz! lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 20:40 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
JIIS co ci to przeszkadza ? Jestes krafterem podpinasz sie pod maszynke a reszta powinna cie nie interesowac :p

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 21:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Powrzucajcie jakies screeny z tej nowej planety ;) (te zmutowane argo szczegolnie mnie zaickeawily :P)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 21:43 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
entropiaforum/gallery/creatures

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 21:58 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Chudy, Piotrek, chodzi o to, ze ROCKtropia to oddzielny system planetrany, i imho powinien on miec swoj global chat, za jakis czas jak bedzie 10 systemow, i na kazdym bedzie lecial glob za globem to nie poczytasz nic na czacie (np. soc), a jak nawet wylaczysz globy to nie znajdziesz co kto pisal na soc chacie miedzy HOFami, nie jest przyjemne takie czatowanie ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2010, 22:13 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Przeszedłem ROCKtropię, dodatek do gry Entropia Universe! Polecam! Grafika 10/10, gameplay 10/10, oryginalność 10/10!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 01:14 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
wrazenia takie sobie
moby dziwne, zadajace kompletnie chaotyczny dmg, loot w okolicach 0 liczac samo ammo, kopanie ...no coz, nie w tej chwili zdaje sie ;) oresy tanie, typu lyst, blaus, alferix, erdorium, ect, zwrot w okolicach 50 %, plusy to (ulubiony element gry atiego i cefaliksa) zwiedzanie, okolica mila i przyjemna dla oka, taka poprawiona eudoria
czas przyjemnie sie dosyc spedza, ale pytanie ile tego czasu mozna tam/tu spedzic ;P
propozycja startu w grze w tym miejscu, to pomysl chybiony
powtarzajac za mutasem, nie tego sie spodziewalismy
czekam na next island

btw nie ma juz CGA jest GA ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 02:21 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Nick w grze: Northberg
Pobiegałem, pokopałem lystu i powiem jedno, najbardziej z tego VU cieszą się chyba właściciele hangarów :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 07:00 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Ja rozumiem JIIISa z tym wyrzuceniem z chatu tego co dzieje się na innej planecie :) dlaczego MA miałby wywalać z chatu cnd czy cp... <- to jest część calypso (stacja kosmiczna i asteroid), a rocktropia jest odrębną planetą, podobno niezależna od reszty :D a jeśli widzimy to co się dzieje na niej z chatu na calypso to tracimy tą odrębność - równie dobrze mogliby otworzyć dalszą część ametchery bo co to za odrębna planeta jeśli ekonomia jest ściśle powiązana z calypso? Na rocktropii mamy to samo co na calypso, jedynie wizualnie moby się różnią poza tym jeden uj ... bez rewelacji... aaa za opłatę 40 PED :) miały być nowe skile, niemożność używania calypsowych itemów na innych planetach, a tu nagle mamy nowy kontynent :D niby planeta ehmmm no nie wiem co tu pisać... szkoda gadać :? PE do 5.x rulez i uj :) z tą wersją niekoniecznie z tamtymi lootami obyłoby się bez tego shitu jakim zasypuje nas MA w tym czasie...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 07:38 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 100
Society: PEDirectory
Nick w grze: Dobra Rada
Niestety nadal z braku odpowiedniego kompa nie mogę się zalogować, więc wypowiem się tylko na podstawie screenów jakie widziałem. Posłużę się przy tym wypowiedzią kumpla, która była reakcją na Rocktropię: "so so lame..." ;)
Mam wrażenie, że Neverdie zebrał wszelkie możliwe sztampowe i zgrane pomysły, po czym ich użył. Wampiry? Laski z wielkimi cyckami? Smoki? Zombie?? :roll: Brzmi raczej jak przepis na bardzo słaby horror klasy G. Toż to zupełnie inny klimat, który nijak nie pasuje do koncepcji Entropii jaką pamiętam.
Obawiam się, że każda kolejna planeta będzie powodowała swoiste "rozmienienie się na drobne" całego EU. Chyba nie będzie już do czego wracać...

A co do spamowania globalami, to bym się nie obawiał - pewnie ich liczba wróci do poprzedniego poziomu mimo większej ilości miejsc do trafienia :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 07:55 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Nie mam czasu pograć i obadać. Ale po screenach i relacjach nie widzę nic zachęcającego - zupełnie nie mój klimat.
W każdym bądź razie nie planuje wydać na razie 4$ aby zwiedzić nowy kontynent :P
Spodziewałem się zupełnej odrębności - nowych oresów, bp, zupełnie unikalnych elementów, oddzielnej aukcji (czy jednak aukcja jest odrębna?), chatu itp.
Po next island też bym się nie spodziewał więcej - też to robi ND i pewnie będzie bardzo podobne.
Ciekawe czy uda im się chociaż nowych graczy przyciągnąć...

Jedynie Planet Cyrene zapowiada się na naprawdę odrębną i ciekawą planetę - nie skażoną ND ani ludźmi z MA/FPC.
Oby udało im się stworzyć coś wyjątkowego.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 08:06 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
to prawda ati :D zgadzam się z Twoimi wypowiedziami na ten temat... ja niestety wydałem 4$ i muszę znowu wydać4$ by wrócić na ziemie... ehhh... dla mnie lipa ta "planeta", 0 odrębności nawet poczucia odrębności... spodziewałem się przynajmniej tego, że tam wszystko będzie inne, nowe, itemy z calypso nie będą działać - trzeba kombinować z itemami z tt jak kiedyś na początku, a tu zonk - wszystko to samo :D wszystko działa z calypso :D a minerały najczęściej występujące na tej "planecie" to lyst i oil :D a co do innych "planet" - to już po żadnej nie spodziewam się czegoś innego - ja zaczynam przekonywać się do tego, że gra schodzi na psy totalnie z szerokości i długości ... a grać raczej będę :D mimo wszystko - bo lubię.. może tylko dłuższe przerwy będę robić ;D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 08:21 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
oh, czyli znów pan Level miał absolutną rację, twierdząc iż planety to po prostu większe landy. "zrób sobie mapkę i moba". Gdzie spam-click w mój +rep hmm ? :oops:
zwrot 50% był oczywisty, bo lootpool raczej tam pusty jest :) eh:( szkoda, że MA się nie nauczyło, może warto by jednak zwiększyć do 90% :roll: może kiedyś na to wpadną

innymi słowy: same shit. 8)

pytanie do was: jak sobie wyobrażacie przyszłość EU po wprowadzeniu kilku planet ? Prócz nowych graczy, 80-90% obecnych pozwiedza a następnie wróci na ojczysta planetę, czasami robiąc "miningowe" wypady na inne planety, czy może jeszcze więcej opuści grę, zawiedziona brakiem odrębności ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 08:26 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Martre napisał(a):
zwiedzanie, okolica mila i przyjemna dla oka, taka poprawiona eudoria
czas przyjemnie sie dosyc spedza

Shit, what!? Prześlij mi na maila swoją wersję dodatku, też sobie pogram.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 09:32 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Martre napisał(a):
wrazenia takie sobie
moby dziwne, zadajace kompletnie chaotyczny dmg, loot w okolicach 0 liczac samo ammo, kopanie ...no coz, nie w tej chwili zdaje sie ;) oresy tanie, typu lyst, blaus, alferix, erdorium, ect, zwrot w okolicach 50 %, plusy to (ulubiony element gry atiego i cefaliksa) zwiedzanie, okolica mila i przyjemna dla oka, taka poprawiona eudoria
czas przyjemnie sie dosyc spedza, ale pytanie ile tego czasu mozna tam/tu spedzic ;P
propozycja startu w grze w tym miejscu, to pomysl chybiony
powtarzajac za mutasem, nie tego sie spodziewalismy
czekam na next island

btw nie ma juz CGA jest GA ;P

Dziwne, mi tam sam Gazz wypadał... a loot z wilków taki sam jak ze snappli/daikib i koszty zabicia podobne, tak samo z młodymi zombie - śmiało można z oppym biegać. Zwiedzać mi się za bardzo nie chciało ale nie wygląda to brzydko, jest wręcz całkiem ładnie i ciekawie, muzyczka rockowa w tle - dla mnie niestrawna. Wczoraj panował ogólny chaos, wszyscy biegali bez celu, każda zielona kropka się pytała jakie oresy tu się znajduje i co leci z danych mobów... Gdyby mój soc nie zasponorował mi podróży w jedną i drugą stronę + koszty ammo i bombek to raczej bym się tam nie wybrał. Mimo to jakos nie poczułem klimatu i zabrałem się za Battlefielda ;)

Aha, wydaje mi się, że tak przez nas wyczekiwany Next Island będzie dokładnie taki sam - to samo co na Calypso tylko w nowej oprawie graficznej. Przedmioty, skille, loot - wszystko takie same (z wyjątkiem kilku specjalnych mobów - tak jak na CP czy CND). Oprawa graficzna nada z pewnością NI fajny klimat ale na żadne rewolucje bym nie liczył.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 11:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
nikt nie napisal o jednej ciekawostce, w momencie gdy wyjdzie ROCKtropia vu1.1 to TOP 10 osob z Hunting ATH dostanie wypasione mieszkanko ;) czyli mozna sie spodziewac, ze kilku napalencow bedzie tam tluklo moby do upadlego byleby byc tym 1z10 ;)

At the time of the ROCKtropia 1.1 Version update, The Top Ten Avatars in the Hall of Fame All Time High Category for Hunting Loots will each receive an exclusive founders apartment in the City of Dreams…

http://neverdienews.com/?p=17

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 11:55 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
znowu apartamenty, tym razem nie hurtowo na aukcji a kilka by jak najdrożej sprzedać... mogli tam nie robić store przez jakieś 2 lata jak na cnd ;) by appy dobrze się sprzedały... ale mi to promocja... wypasione mieszkanko, a ND jest niezależną od MA firmą :D kicz & picz :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 13:38 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
witam''

nie bylem na nowej planecie ,bo mam dostep ograniczony do internetu ,i mysle ze kilka zachet na forum jzu mi podzialalo na wyobraznie in minus :P . Mam pytanie jakie bronie uzywa sie na nowej planecie , bo z tego co mi sie obilo o uszy to nowe planety mialy ograniczyc uzywanie starych broni na rzecz nowego wyposazenia .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 13:46 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 161
Nick w grze: Lucas Damage Kovalsky
To i moje przemyślenia po hunciku na Rocktropii.

Minusy:

- 40 PED za transport ! Granda i złodziejstwo.
- Loot. ***** do potęgi. Zamiast dać ludziom się podniecać lootem i wciągnąć, zrobili odwrotnie. Może będzie lepiej przy następnych planetach.
- Brak unikalnych złóż
- Moby z dupy wzięte i jakoś tak do siebie nie pasują, tu wilki, tu smoki, tu zombie a tutaj dziwki jakies :D (Sprawia wrażenie bardzo dużego pośpiechu w wymyślaniu nazw, braku spójnej koncepckji)
- I jednak rozczarowanie, że działa wszystko z Calypso.

Plusy:

- najważniejszy, Calypso ma w końcu konkurencję !
- rozmiar i widoki
- jak na wersję 1.0 brak bugów uniemożliwiających grę (co jest ewenementem jak na VU)
- jeśli ND pomyśli, i będzie szybko działał, na Calypso nie będzie siedział prawie nikt.

Zadziwiającym optymistą się stałem. Dodam jedynie, że pierwsze 3 minusy można naprawić. I zapewne z czasem ( mam nadzieję niedługim) się tak stanie. I mam nadzieję, że zniknie wrażenie kolejnego kontynentu.

EDIT:

OdpowiadajÄ…c na pytanie JC, walisz tym co i na Calypso. Niestety.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 13:56 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Leon napisał(a):
OdpowiadajÄ…c na pytanie JC, walisz tym co i na Calypso. Niestety.

z tymze pojawila sie nowe dodatkowe bronie na ROCKtropii

loot na RT, hm, jedni narzekaja inni sa zadowoleni, ale ATH number 1 - 127k polecialo z Proterona :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 16:45 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
hm

Rocktropia ,chyba jest stworzona przez tych samych programistow ? pytam bo nie wiem . jak tak to bugi zaraz sie pojawia , transport powinien byc darmowy . dlaczego mam placic ? co do loot nie bedzie lepszy bo to jeden system ,musi sie napelnic pedami , musialoby byc osobne konto do wplat na tamta planete, nie bedzie inaczej .
coz , mozna ogladac nowe widoki i nowe moby zabijac ,ale dano nowa planete w tym samym systemie rozliczen. wiec nic sie nie zmienii , powiekszono gre ale ludzi jak nie ma tak nie ma :P

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 17:08 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
JC, MA udostepnia planet partnerom narzedzia do stworzenia planet, mobow (moznaby to porownac troche do edytorow leveli dolaczanych do niektorych gier, tworzysz je sobie sam, ale dzialaja wewnatrz gry zaprogramowanej przez autora, tutaj MA)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 17:21 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
JC Krakow napisał(a):
Rocktropia ,chyba jest stworzona przez tych samych programistow ?

Rocktropia nie jest tworzona przez żadnych programistów. :) Studio ND jest odpowiedzialne za grafikę swojej planety i questy na niej występujące (na razie nie ma żadnych). Statsy nowych modeli broni oraz mobów pewnie określa człowiek MA.

JC Krakow napisał(a):
transport powinien byc darmowy . dlaczego mam placic ?

Opłata za TP jest zastępczą formą transportu kosmicznego. Normalnie płacisz pilotom (a oni część tej opłaty przeznaczają na paliwo dla statku), a teraz kasa za TP jest równomiernie rozdawana między wszystkich właścicieli hangarów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 18:19 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
rozumiem że ta planetka musi być chyba w odległej galaktyce, skoro transport x2 w porównaniu do dotychczasowego, ehhh, w sumie asteroida raczej jest bliżej hie hie. na razie jedno ale ogromne rozczarowanie, ten sam system skilli i broni, a myślałem że się zuberuje kuszą z kołkami przeciw wampirom czy srebrną kulą anty wilkołak .... a tak dupa blada

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 19:10 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Fajne są nowe shotguny... i to tyle co mogę powiedzieć o nowej planecie.... czekam na pojazdy :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 21:53 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
A już sie cieszyłem na pojazdy :) No nic planetkę ściągne ale na razie nie mam 80 ped na wywalenie na bilet w obie strony

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Kwi 2010, 20:02 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Lepiej późno niż później, dla nieoperujących językiem Szekspira: tłumaczenie zmian wprowadzonych w VU 11.0 dodane do pierwszego posta.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Kwi 2010, 20:11 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
dobrze ze mamy takich uzdolnionyck szekspirow w postaci administratorow @_-

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Kwi 2010, 21:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Leon napisał(a):
- Moby z dupy wzięte i jakoś tak do siebie nie pasują, tu wilki, tu smoki, tu zombie a tutaj dziwki jakies :D (Sprawia wrażenie bardzo dużego pośpiechu w wymyślaniu nazw, braku spójnej koncepckji)
- I jednak rozczarowanie, że działa wszystko z Calypso.

bronie tez maja niczego sobie nazwy, szczegolnie dzisiaj odkryta: Brutal Orgasmatron Axe :lol: :mrgreen: :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Kwi 2010, 21:27 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Google mówi, że ma to podłoże historyczne, tj. to tytuł 7 albumu Motorhead: http://en.wikipedia.org/wiki/Orgasmatron_(album)

:P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Kwi 2010, 21:27 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
LOL nie gadaj, że taka nazwa :shock:

rock'n'roll :) mmm vampire chicks. fajno, że wzorują się na klimatach motorhead:P (dobrze grają tak swoją drogą, kto co lubi)

niech dropnÄ… limited rocket launcher "Kiss of death" :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Kwi 2010, 22:13 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
ateush napisał(a):

[*]W oknie zadań (Quest/Mission log przycisk anulowania jest teraz nieaktywny gdy żadna misja nie jest zaznaczona.

ma ktoś pomysł po co anulować misję? czyżby była jakaś wielotorowość, tzn misja A kilnij 100 troxów, misja B nakop 500 liścia, po wybraniu A next misje to hunt, po wybraniu B analogicznie wykopki? czy tylko pewnej firmie kiełbasi się wszystko czego się tknie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Kwi 2010, 22:24 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Choćby po to, żeby zrobić porządek w oknie, np. przyjąłeś 10 zadań na Rocktropii ale stamtąd wróciłeś nie rozpoczynając żadnego z nich i stwierdzasz, że nie wrócisz tam w najbliższym czasie. Żeby nie mieszały Ci się z tymi na Calypso, po prostu je anulujesz.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Kwi 2010, 08:10 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
JIIIS napisał(a):
bronie tez maja niczego sobie nazwy, szczegolnie dzisiaj odkryta: Brutal Orgasmatron Axe :lol: :mrgreen: :lol:

widze ze panowie nie bardzo sie orientują, więc prosze, troche historii :

Pan przy mikrofonie tłukący sie na basie to we własnej osobie Lemmy

http://www.youtube.com/watch?v=rqNSJqEhjUg

a tu cover ich młodszych kolegow z Sepultury:

http://www.youtube.com/watch?v=5xgjj0K9 ... re=related

Oj słuchalo sie kidys tego cholerstwa nałogowo w zadymionej spelunie, gdzie trunkiem wieczoru zawsze było "patykiem pisane"

HF :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Kwi 2010, 10:16 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
to przeciez byly bardzo dobre czasy will ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Kwi 2010, 17:59 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
odwiedziłem ostatnio RT

w każdej lokacji czekał na mnie komitet powitalny :D

769

770

768

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Kwi 2010, 19:07 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
coover napisał(a):
odwiedziłem ostatnio RT w każdej lokacji czekał na mnie komitet powitalny :D

w niebezpieczne miejsca chodzisz ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Kwi 2010, 12:35 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Cytuj:
dianthus, himi, blood moss and pyrite are all found at rocktropia in large amounts

to prawda? jak prawda to fajnie MA faworyzuje NDiego ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Kwi 2010, 03:44 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Nick w grze: Northberg
JIIIS napisał(a):
Cytuj:
dianthus, himi, blood moss and pyrite are all found at rocktropia in large amounts

to prawda? jak prawda to fajnie MA faworyzuje NDiego ;)

Prawda, ale... tak jest tylko w czerwonych strefach, reszta terenów to syf.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 101 gości

Panel
Skocz do: