Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Mar 2010, 10:02 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Europejska Agencja Kosmiczna ESA podpisała w 2009 roku kontrakt z MindArk PE AB na wykonie studium dotyczącego wykorzystania możliwości współczesnych gier MMO w celach edukacyjnych.

23 marca 2010 MindArk przedstawił opracowaną przez siebie analizę i zaprezentował film przedstawiający możliwości wykorzystania platformy Entropia Universe do celów edukacyjnych dla Europejskiej Agencji Kosmicznej.

Źródło: yahoo.com

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Mar 2010, 11:10 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
:D :D :D nie no ok... fajny filmik... fajna sceneria... no ale...
"kosmonauci" w angelach... przeprowadzają badania naukowe?? :D rozmowa będzie polegała na wciskaniu klawiszów skrótowych do różnych "ruchów" awatara - jako symulacja gestów podczas rozmowy :D ?...a kiedy będą ich golić ? :D po zajęciach edukacyjnych ? :D sry ale śmieszne jest to dla mnie co zobaczyłem w tym filmiku...
z motyką na księżyc się rwą, a gdzie dawno utracona głupia mimika twarzy? awatar nawet gęby nie potrafi otworzyć pomijając fakt podobieństwa do afrogeja każdego awatara...

ale może się mylę... powyższy txt to moje indywidualne odczucia - proszę ich nie komentować... :)
dziękuję! :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Mar 2010, 11:51 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Ja na ten filmik raczej patrzę jako prezentację pojazdów w EU, reszta jest dla nas (graczy EU) praktycznie bez znaczenia.

W kwestii reszty to nie ma się co dziwić, przecież nie chodzi o to aby ten projekt kogoś czegoś nauczył, czy coś komuś ułatwił. Chodzi o to aby MA wcisnął swój produkt ESA (otrzymując dodatkowe środki na rozwój i argument biznesowy w postaci współpracy z Europejską Agencją Kosmiczną - ładnie i mądrze będzie to wyglądało na umowach partnersich), która pewnie dostanie na niego dofinansowanie a dzięki samemu projektowi (z którego nikt pewnie nie skorzysta) będą mieli przy innych umowach biznesowych argument w postaci wirtualnej platformy szkoleniowej. Dla ESA dochodzi do tego miano firmy innowacyjnej, dla MA - poważnej korporacji współpracującej z innymi dużymi ugrupowaniami. Dodatkowo, darmowa reklama zarówno dla MA jak i ESA. Schodząc do potrzeby tego posunięcia to wszystko jak zwykle rozbija się o pieniądze, jak to się mówi w branży, jest to malowanie trawy z którego nikt nie korzysta a wszyscy na nim zarabiają.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Mar 2010, 01:15 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
A mi się podoba i pomysł i ta szkicowa realizacja. DObrze, że działają TAKŻE w tym kierunku.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Mar 2010, 07:54 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
abyss napisał(a):
A mi się podoba i pomysł i ta szkicowa realizacja. DObrze, że działają TAKŻE w tym kierunku.

dobrze bo co? ...bo jest szansa na to, że będzie lepiej? wybij sobie to z głowy, MA robi takie czy inne rzeczy tylko po to by więcej kasy do swojej kieszeni włożyć, a zwroty w samej grze będą coraz niższe bo MA niestety brnie w zwiększanie kosztów - robią to intensywnie z VU na VU... ehmmm nie chce mi się więcej pisać w tym komentarzu jakoś...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Mar 2010, 21:40 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
MA zdaje sobie doskonale sprawę, że UE weszła w fazę schyłkową życia produktu - w sensie marketingowym. Dlatego takie projekty są dobre, bo mogą znaleźć sensowne zastosowania dla włożonej w system pracy i mechanizmów. IMO ta platforma jest nienajgorszą platformą także dla militarnych symulacji - ale AI to powinni się od ruskich ze "Stalkera" uczyć.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Mar 2010, 22:41 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Wiem że podpisanie umowy z ESA na jakiekolwiek badania jest bardzo trudne.
Oni oglądają każde Euro ze wszystkich stron zanim je wydadzą.
Więc skoro sie zdecydowali to albo traktują to jako reklamę albo naprawdę
chcą coś z tym zrobić.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Mar 2010, 15:27 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
http://wiadomosci.onet.pl/2147523,16,eu ... ,item.html

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Mar 2010, 15:34 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
długo im zajęło tłumaczenie newsa :D

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości

Panel
Skocz do: