Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2010, 20:48 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
606
Jon Neverdie Jacobs sprzedał zakupione kilka lat temu za 10000 USD wirtualne jajo: 'Unique Green Atrox Queen Egg'.
Nowym właścicielem zagadkowego przedmiotu z którego do tej pory nie wiadomo co się wykluje został David Storey, w grze znany jako Deathifier, właściciel Wyspy Skarbów na Calypso. Zapłacił za nie magiczną kwotę 69696 USD (696696 PED).

605
Neverdie wykorzystuje sprzedaż do zrobienia medialnego szumu zarówno wokół swojej osoby (promocja Neverdie Studio i nadchodzącej planety ROCKtropia) jak i partnerki Cheri Moon której utwór 'Ships in the Night' został w całości sfinansowany przez wirtualny klub "Neverdie".

Jon Jacobs jest pewien, że jajo przyniesie ogromne dochody nowemu właścicielowi i cieszy się, że dał powód do dyskusji tym którzy uważali go za wariata gdy kupował je za 1/7 ceny za którą teraz sprzedał.

Źródło: www.marketwire.com

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2010, 20:58 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Ahahahahahahaha ! To jajo nie miało żadnego użytku przez X lat... i Deathifier ma nadzieję, że MA teraz coś z nim zrobi ? :D ... niby co ? DNA Atroxa z tego co mi wiadomo zostało odkryte dawno temu i nie bylo zwiazane z jajkiem... Jedyne co może wyjść z tego jaja to pet Atrox dla posiadacza :P

Profil E-mail Offline
PostPost został usunięty przez An_ 03 Lut 2010, 21:22.
Powód: nie aktualny
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2010, 22:03 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 121
Society: Niveus Lupus
nie pypek..zrobia z.a.j.e.b.i.s.t.a jajecznice;)...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2010, 22:46 
Mediocre
Dołączenie:
Listopad 2009
to ze zwierzakiem byłby ciekawy pomysł , swoją drogą ubolewam że nie można mieć pet'ów :/ , rejestrując się chciałem mieć jednego a tutaj zonk , nie można

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2010, 22:56 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Musisz poczekać aż przywrócą taming. Ale ( o ile nie dodadzą innych) tylko 3 zwierzaki można oswoić ( snable, exo i daikiby)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2010, 23:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Widac,ze Deathifier juz nie ma co robic z kasa..

A ND za ta kase pojedzie sobie na ibize,jak pisal na EF ;> Swoja droga, podziwiam jego optymizm - nie dosc,ze sadizl,ze ktos to kupi,to jeszcze,ze kupi za taka cene :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2010, 23:33 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
a co do jaja to ja sądzę, że oni są w zmowie, chcą osiągnąć tym większy rozgłos... sry, że tak myślę i piszę ale ja już nie widzę innej możliwości. Ponadto mogę spokojnie stwierdzić, że MA zrobi naprawdę coś porządnego z tego jaja coś na czym DF zarobi krocie.... ale czy tylko on? w to wątpię tak jak i ND zarabia na CND, jeden nabrany i podejrzewam stratny na dzień dzisiejszy to buzz który kupił cp na której nie da się chociażby minować, a wielkość bio pozostawia wiele do życzenia, dodatkowo wszystkie nieruchomości na cp zostały sprzedane przez MA kiedyś tam... MA wie jak sprawę się łatwi, pamiętacie jak zaczynali z asteroidą? pisali, że nie będzie storage ;) oni mieli już wtedy plan, naprodukowali apartamentów które rozchodziły się jak świeże bułeczki po ok. 1k za szt. robiły one za PŁATNY lol storage ;) kiedy już nd sprzedał appy MA zrobił storage :) a kończąc te brednie powiem, że MA ze wszystkim tak zrobi, entracerki też będą tak załatwione... najpierw super pięknie lepszy zwrot a potem się okaże, że bez entracera nie ma loota a z entracerem to samo co było przed wprowadzeniem entracerow :) jeden h u j mamy powtórkę sytuacji kiedy wprowadzali no loot system... niedługo jeden klik będzie kosztował 10 dolców w standardzie i sami będziemy musieli ten standard sobie wyrobić bo inaczej zwątpimy... fajna gra, mimo, że prosta, że sprowadza się do jednego ale MA ją zniszczy nie tak, że gra padnie, tak, że zostaną ci którzy będą mieli cały czas tą nadzieję i będzie się to tak ciągło i ciągło... nie komentujcie tego co piszę bo nie ma sensu tych bredni komentować... ten cały haos to tylko myśli z mojej głowy ;) olejcie to albo zapamiętajcie, że coś takiego na forum miało miejsce - za rok do tego wrócicie...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2010, 00:26 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
@pypek taming ma być rozbudowany, więc może oprócz nowych możliwości ("sztuczki", walka itp.) będą też dostępne nowe moby.

@XII, nie przeczytałem twojego posta, ale z tego co widzę kolejna teoria spiskowa. Ale w tym wypadku +1, podpisuję się pod twoją wypowiedzią. :D
Jajo, rocznik 2006, za 700k ped. Jak to się w dzisiejszych internetach mówi: epic lol. :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2010, 00:35 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
nie no cvx piłeś :D w tym wieku lol... szty małolacie rofl :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2010, 00:38 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
CvX! napisał(a):
Ale w tym wypadku +1, podpisuję się pod twoją wypowiedzią. :D
Jajo, rocznik 2006, za 700k ped. Jak to się w dzisiejszych internetach mówi: epic lol. :mrgreen:

Dokladnie. Tez bym sie podpisywala pod teoriami :P To jest dwukrotna wartosc CP czy cos zle licze?...

Mi sie zdaje,ze ND mogl nawet mu dac kase, zeby kupil ten shit :P A potem znow to beda sprzedawac i oboje zarobia.. czy wtf.. Najciekawsze,ze kupil je na 2 MINUTY przed koncem aukcji. tak dlugo sie zastanawial? Nie sadze :P To raczej ND chcial sie przekonac,czy w koncu jakis naiwniak sie skusi. I dogadal sie z Deathifierem zeby kupil w ostatnim momencie - automatycznie teraz wzrosla ''wartosc rynkowa'' tego jaja :P Nawet posty ND na Ef byly jakeis podejrzane; pisal tak,jakby z gory wiedzial,ze ktos kupi.

Jest jeszcze opcja,ze to Deathifier chcial kupic jajko i zapytal o to ND,a ten wystawil na aukcje tylko dla rozglosu. Tylko czy wtedy Deathifier kupowalby to na 2 minuty przed koncem..? ;)

PS Chyab,ze zle odczytalam ten screen z aukcji i Death. bidnal wczesniej; dawno juz nic nie wystawialam.

Ostatnio edytowany przez Elanor, 04 Lut 2010, 00:44, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2010, 00:41 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
nieeee
cp poszło za 3,3M :) dżisus ale przepłacił....

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2010, 00:46 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
XII napisał(a):

Dobra, przeczytałem post. Podpisuję się tylko pod pierwszym zdaniem. ;)

Mutak, skoro w EU jest tak źle i będzie jeszcze gorzej to co ty tu jeszcze robisz, masochisto. :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2010, 01:08 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
CvX! napisał(a):
Mutak, skoro w EU jest tak źle i będzie jeszcze gorzej to co ty tu jeszcze robisz, masochisto. :P

jest glosem rozsadku dla nas :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2010, 01:11 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
JIIIS napisał(a):
CvX! napisał(a):

jest glosem rozsadku dla nas :mrgreen:

Nawraca nas. ''Wtedy go potrzebują zrozpaczone masy, które nie widzą dalej niż kawał kiełbasy!''

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2010, 07:45 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
oj dajcie spokój! :) właśnie wczoraj sobie o tym myślałem, że co ja jeszcze robię w tej grze... i naszły mnie inne myśli np. takie co MA będzie robić by mnie zatrzymać lub jak spowodować bym przestał buntować narzekaniem na forach... otóż właśnie nic nie zrobi :D bo jak na forum napiszę, że mam lipę od trzech lat czy czterech :D że straciłem tyle czy tyle to pierwsze co pomyślą czytający to to, że co ja tu jeszcze robię jeśli tracę... MA o tym wie i zlewa mnie ale uj im w oko, przyjdzie czas i skończę grać...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2010, 08:27 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
CvX! napisał(a):
XII napisał(a):

Dobra, przeczytałem post. Podpisuję się tylko pod pierwszym zdaniem. ;)

jeśli podpisujesz się pod pierwszym zdaniem a pod resztą nie to oznacza to, że jesteś naiwny :D widząc co się dzieje w grze i w ogóle... powinieneś dochodzić to podobnych wniosków co np. ja :) całą magia gry zaszyta jest w magicznym słowie entropia :) minimum wkładu - maksimum zysku takie założenie ma MA, sami kształtujemy i napędzamy tą grę, a MA zbiera tylko profity nie dając niczego...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2010, 10:48 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
XII napisał(a):
oj dajcie spokój! :) właśnie wczoraj sobie o tym myślałem, że co ja jeszcze robię w tej grze... (...) MA o tym wie i zlewa mnie ale uj im w oko, przyjdzie czas i skończę grać...

Tak, jasne... :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2010, 11:29 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
jasne, że ciemne :) ja będę grał do puki mi się nie znudzi a to że tracę bo tracę to inna sprawa - mam nadzieję :) haha jeszcze...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2010, 19:40 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Sprzedaż ustawiona jak nic.

Pytanie tylko po co... jedyne logiczne wytłumaczenie to rozgłos.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2010, 20:19 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
ustawiona...raczej pod ND, aby to on zyskał rozgłos przed uruchomieniem planet oraz aby ludzie zainteresowali się jego cheri moon i jej nową piosnką (strona nadal w budowie, tylko strona główna działa:P)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lut 2010, 03:16 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
Society: Ex Cons
Nick w grze: shogomad shoti 1st
ha jak by to kupił ktoś nieznany to by z jaja nic nie było ...ale ponieważ pupilek MA nabył to jak mówił XII na bank coś superaśnego sie wykluje

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lut 2010, 11:05 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Society: Kingsajz
Nick w grze: Furion Fox PL
shoti napisał(a):
ha jak by to kupił ktoś nieznany to by z jaja nic nie było ...ale ponieważ pupilek MA nabył to jak mówił XII na bank coś superaśnego sie wykluje

To samo wszyscy mowili kiedy ND kupil jajo. I co? I jajco! :lol:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lut 2010, 11:20 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
No bo przecież nie dadzą mu pet Atroxa przed wprowadzeniem systemu zwierzaków ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lut 2010, 11:25 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
a to, że wszystko co widzimy jest robione wg scenariusza... to, że nd miał kupić jajo - kupił - to, że nic z jajem się nie działo też było celowe bo w scenariuszu było, że za 2 lata nd odsprzeda jajo z zyskiem 7krotnym co da rozgłos jak to można zarobić - sprzedał - teraz MA zrobi z jaja to co ma zrobić - na 100% coś co przyniesie ogromny dochód... a teraz sedno sprawy, wszystko się dzieje wewnątrz firmy ... bo nie wierze by 2ch gigantów nie miało nic wspólnego z MA w tej sytuacji... gdyby ktoś się skusił i kupił to jajo miałby kolejne lata z głowy z unikalnym jajem bez rewelacji - tego nie zobaczymy niestety bo na razie idzie wg planu (nikt zdrowy, niepowiązany z MA nie wyłoży takiej kasy - do tego potrzeba zachęty - tego typu, na przyszłość). Ja to widzę tak... i powiem jeszcze coś, ja deathfiera nie podejrzewałem o współprace, podstawkę z MA... teraz jest inaczej. może i to bezpodstawne podejrzenia, ale całkiem realne - przynajmniej tak mi się wydaje.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lut 2010, 11:31 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Raczej za daleko się zapędzasz XII. Buzz też podstawiony przez MA ?
Wg mnie ND dogadał się poza grą z Deathifierem, rozliczyli się w realu a w grze sprzedali za podaną kwotę. Każdy zadowolony - ND ma rozgłos, Deathifier ma jajco z którego teraz MA musi zrobić coś naprawdę wartościowego. I tyle. Myślę, że ND miał dosyć czekania i ważniejsze dla niego jest teraz robienie szumu wokół siebie i promowanie własnej planety niż dalsze czekanie na wyklucie jajca.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lut 2010, 11:33 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
a MA wlasnie moglo puscic do prasy kolejne info o wielkiej sprzedazy i przy okazji napomknelo o nowym systemie questow dla nowych graczy ;)

PR: Planet Calypso Sees 2nd Amazing Sale Of The Year
http://www.planetcalypso.com/news/pages ... /index.xml

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lut 2010, 11:50 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ateush napisał(a):
Raczej za daleko się zapędzasz XII. Buzz też podstawiony przez MA ?

nie wydaje się mi, że za daleko...
co do buzza, narazie myślę, że nie ati... buzz może być zupełnie postronny, a będzie to widać w najbliższym roku... jeśli MA mu zrobi tak, że mu się to w ogóle zwróci czy będzie psioczył na EF, że to lipa (być może buzz to jeden z tych normalnych którzy obserwując to co było wcześniej dał się teraz złapać na inwestycję która da mu majątek, a może nic nie dać - to samo może być z jajem, czytaj dalej...)... Ja już szwedom w nic nie uwierzę- to jest banda oszustów którzy rozwijają tą grę pod kątem dymania normalnych graczy. Napisałem ostatnio suppa by sprawdzili mojego avatara pod kątem nieprawidłowości bo to jest niemożliwe bym miał takiego pecha, a wpłacam dużo kasy jak dla mnie... nie dość, że odpisali mi, że nie ma nieprawidłowości i że oni mi specjalnych ustawień dla mnie nie wprowadzili to zrobili to w ciągu 10 minut lol... tzn odpisali - ja wysłałem suppa o 22:00 a odpisali 22:10 - wątpię by sprawdzali cokolwiek... dodatkowo opisali mi starą śpiewkę o dynamic i to, że duże hofy innych graczy nie wpływają na loot dla innych graczy :D same bzdury i kłamstwa. Ja zdania nie zmienię. Ja gdybym był właścicielem takiego systemu i chciałbym się ochłapać kasy to tak bym właśnie zrobił - popostawiałbym swoich graczy - zaangażowałbym wszystkich z własnej rodziny w to - normalnym dał specjalne ustawienia, a swoim super zwroty dodatkowo zatrudniłbym kilka osób biznesu wsadziłbym ich na podobne stanowiska co jest nd i df by robili szum popularności... ateush to nie jest możliwe by dynamiczny system przez j e bane 3 lata ciągle zabierał a gram dzień w dzień... czaisz to? jeśli dynamic to tracę zarabiam i w kółko, ja tylko tracę.... du pa nie dynamic ehhh... a ten numer z jajem to mi śmierdzi na odległość nd kupił coś co w zasadzie do niczego nie służyło teraz sprzedał za 7x tyle komuś kto ma niby super biznes również coś co do niczego nie służy - jajo - ale posłuży bo MA teraz zrobi coś uber super - bo dla siebie się robi.... i wcale się nie zdziwię jak MA zrobi kolejny event jakiś z którego wypadnie jakiś kokon, a na sam zakup wpadnie jakiś NORMALNY gracz wywali kasy full, a MA nic z tym nie zrobi tłumacząc tym, że to był ryzyk inwestora... niestety jednym się udaje drugim nie... może ten cały cyrk po to robią... ale to jedynie czas może pokazać jak jest w rzeczywistości my nie mamy możliwości zobaczenia, udowodnienia tego.

...a poza tym to wróć do zwiedzania bo tobie też nie idzie ten mining np. ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lut 2010, 12:28 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Outsiders PL
Nick w grze: CronZero
Jedno jest pewne na pewno MA nie da byle czego z tego jajca. Dlaczego?
Widzicie te tematy artykułów, że z kupionego jaja za 70 kafli wyszło coś wartego 100$.
Reklama to by była jakaś ale na pewno nie pozytywna.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lut 2010, 13:48 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Taaa.. Posiadacz jaja będzie mógł zasiedlić nową planetę bo jako jedyne w tej postaci DNA będzie mogło przelecieć przez zupełnie nowe wrota czasoprzestrzenne etc etc...

A może to jajo to takie Marco Picasso i ma wartość tylko kolekcjonerską :)

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lut 2010, 14:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
teraz sprzeda je buzzowi za 100.000$ i ludzie beda latac na CP robi sobie zdjecia z jajem za 100k$, a przy okazji moze cos pohunca :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lut 2010, 17:02 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Society: Kingsajz
Nick w grze: Northberg
W tej całej historii jedna rzecz jest ciekawa - tak cienko u nd z kasą, że musi się wyprzedawać, skoro jak sam twierdzi to żyła złota? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lut 2010, 17:19 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
pisał przecież, że ostatnio cały dochód z jakiegoś tam okresu przeznaczał na produkcję itd piosenki swojej samicy.

A tą kasę zamierza on wydać na wysłanie swojej "samicy" na ibizę itp.

czego to się nie robi dla kobiet... :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lut 2010, 23:57 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
te jajo to zwykła dekoracja wielkanocna

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 108 gości

Panel
Skocz do: