Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2009, 09:09 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Pojawił się raport finansowy za pierwsze półrocze 2009 roku.
Dokument w formacie PDF : Semi-Annual-report-Q2-2009.pdf

Z ciekawostek:
- start pierwszej partnerskiej planety planowany pod koniec 2009,
- w przedstawionym okresie przybyło 44 715 nowych kont (przyrost mniejszy o 28%),
- depozyty (w tys. PED): 60 536, wypłaty: - 18 588, (spadek o 47%),

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2009, 12:47 
Newbie
Dołączenie:
Lipiec 2007
HP: 105
Society: *****
Nick w grze: Mateusz skeite1 Krawczynski
Mały komentarz do tych info. Dobrze im tak wcale ich nie żałuje niech robią tak dalej a będą jeszcze mniej zarabiać. Gdyby dali grać ludziom w uczciwy sposób dla obu stron to na pewno lepiej by na tym wyszli.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2009, 13:34 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Society: Kingsajz
Nick w grze: Northberg
Widać nie znają zasady, że jeden zadowolony klient namówi kolejną osobę, a jeden niezadowolony zniechęci dziesięć osób...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2009, 14:30 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Wy nie chcecie grać w Entropie, Wy chcecie grać w Tibię - tam zawsze macie zwroty na plus i złe MA nikogo nie wykorzystuje (przynajmniej tak słyszałem). :lol:

Normalne jest, że części graczy musi iść źle, żeby reszcie szło dobrze - przecież to logiczne! A może wolelibyście miesięczny abonament i brak możliwości wypłaty PEDów? Wtedy loot byłby wysoki i nikt by nie tracił na polowaniu/kopaniu/krafcie. Druga sprawa, teamat o finansach a Wy płaczecie, że "nie dają ludziom grać w uczciwy sposób" i że gracze są niezadowoleni. Ale to akurat fenomen, że w EU grają najwięcej Ci niezadowoleni... w sumie tak jak w kasynie najlepszymi klientami są Ci myślący "jeszcze trochę i na pewno sie odrobię" :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2009, 15:37 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Nick w grze: Martre
to nie tak Sivy
wiesz nikt nie oczekuje, ze idac na hunt/minig wroci z 3 - 4 krotnym zwrotem, sadze, ze nikt podchodzac do maszyny wykrafci zwrot 10 krotny
generalnie narzekajacym, w tym mnie, chodzi o to, ze w ten sposob ta gra kompletnie traci sens, atm, calos postepowania grazca w grze sprowadza sie do tego, ze wplaca konkretna sume, mija jakis czas, wplaca kolejna konkretna sume itd, nie ma czegos takiego jak dlugofalowy zwrot, wez pod uwage, ze wiele osob planowalo zainwestowanie sporej kasy w to universum, atm traci to kompletnie sens
nie ma powodu inwestowac powiedzmy 20 k $ (a takie plany w kilka osob mielismy), skoro zwroty sa takie, ze te 20 k nie zwroci sie nigdy, i przeciez nie o hunt czy mining nam chodzilo...
raport finansowy ktorys raz z kolei, drugi bodajze, pokazuje odplyw graczy, mniejszy naplyw nowych, odplyw kasy z systemu itd
ludzie doszli do wniosku w koncu, ze hej, kurfa, oni nas doja jak krowy nie dajac nic w zamian ;)
nie ciekawi cie np reakcja ludzi ktorzy wydali sporo ped na apartamenty na cnd ? przeciez one mialy dwa zastosowania - jako namiastke "domu" i jako sotre ktorego brakowalo na cnd....a tu patrz, nowe vu i co sie pojawilo po tym jak nvd sellnal wszystkie apart? store....hyhyyhy, takich mykow i ciekawostek jest wiecej
dziwi mnie tylko, ze dali gre wygladajaca jak SL, zabugowana jak cholera, ze zwrotami na poziomie 40 % i sie dziwia, ze kasa odplywa w sina dal....szkoda tylko, ze nie ma alternatywy, ale to sie moze zmieni, mam nadzieje
pozdr

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2009, 15:38 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Im chodzilo o to,ze koszt gry/h jest nieprzyzwoicie wysoki nawet dla przecietnych graczy. Dla porownania, gra na globie w WoWa to ok. 1 zl dziennie ;P (Chociaz oczywiscie to inny ''bracket''.) A teraz gra jest tak ostrym kasynem, ze malo kogo po prostu stac na granie (wnioskujac z tego,co czytam na forum). Wiec moim zdaniem North i Mart maja b.duzo racji. Ja tam sie teraz ciesze,ze sprzedalam skille ponad rok temu, kiedy jeszcze przyzwoicie staly,i wynioslam sie z uniwersum ;) Razem z ladna sumka,ktorej nie zdazyli mi zabrac ;d

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2009, 16:06 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Ja jeszcze mam ochotę dodać swoje co nieco do wypowiedzi "...żeby innym mogło iść dobrze to inni muszą tracić..." ja oczywiście zgadzam się z tym ale ile ma np. mi iść źle?... 2 lata?... może 3? Bo niestety ja tak mam i to od bardzo dawna...

Co do raportu... Za to ze im mało, co widać po raporcie, to nas dymają. Czyżby opublikowanie raportu przez MA miało na celu żalenie się ze to za mało?? Ze chcieliby więcej?? Przeważnie dawali raporty za rok...

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2009, 20:18 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Martre napisał(a):
nie ciekawi cie np reakcja ludzi ktorzy wydali sporo ped na apartamenty na cnd ? przeciez one mialy dwa zastosowania - jako namiastke "domu" i jako sotre ktorego brakowalo na cnd....a tu patrz, nowe vu i co sie pojawilo po tym jak nvd sellnal wszystkie apart?

To jak raz uważam za powrót do normalności. Kretynizmem był brak storage na CND.
Ale oczywiście tak powinno być od początku - a nie zmuszać ludzi do kombinowania z apartamentami a później dopiero kretynizm naprawić.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2009, 22:04 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
heh Ati i znowu klapki na oczach ? :> apartamenty na asteroidzie - z góry było wiadome (tzn MA wiedział), że jeśli nie dadzą storagów na asteroidzie to apartamenty i sklepy będą za nie robiły... Gdyby dali store zaraz na poczatku - nikt by nie kupił apartamentu za taką cenę jaka się utarła ;)... teraz jak już appy poszły do ludzi :D dali storage... nie czujesz tego ? :D ...myślisz, że dlaczego ja niby nie mam tam apartamentu ? :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Wrz 2009, 07:51 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
heh XII - przeczytaj jeszcze raz co napisałem we wcześniejszym poście.
Przecież napisałem, że taka sytuacja to był kretynizm... I że dopiero teraz zrobili tak jak być powinno od początku.
Mam wrażenie, że ty masz klapki na oczach i nie widzisz w ogóle treści moich postów :P
Też tam nie mam apartamentu :P

Zdrowiej !

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Wrz 2009, 11:36 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Przepraszam Cię bardzo ale zapoznałem się z Twoim postem wcześniej dość dokładnie zanim napisałem swojego... i stwierdzam, że Ty przedstawiasz w nim rozczarowanie dlaczego oni niby tak zrobili... więc Ci wyjaśniam to w moim poście w sposób bez kolorowania tak jak to robisz między innymi Ty ;) nie ma co kolorować faktów. Prawda jest taka jaka jest i taką ją piszmy... Cały cnd to jeden wielki przekręt, nie myślisz?

Dobra zaraz się czepisz, że nie kolorujesz... ok zgadam się z tym... piszesz od d u p y strony ;) by coś tam pominąć lub pokazać, że tak musiało być bo tak było... jeśli tego co napisałem nie rozumiesz to znaczy to, że sam siebie nie rozumiesz bo ja napisałem to podobnie :D jak Ty ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Wrz 2009, 00:49 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Nick w grze: Tomasz Soltys Mud
Ale odbiegasz od tematu muti z tymi apartamentami. co do raportu, to powiem, ze zle go odczytujecie, bez szerszego kontekstu. pomijajac wasze rozzalenie ze wzgledu na ujowy loot. ten raport ukazuje jedynie skutki kryzysu, ludzie mniej wplacaja, bo maja mniej kasy. wy tego nie widzicie, bo w polsce, co mnie samego zaskoczylo byl wzrost pkb, my nie odczulismy tego, jak reszta graczy.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Wrz 2009, 01:20 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
litosci solti.....z aprt sprawa jest jasna, i byl to tylko jednen z przykladow, ktore moglbym podac
kryzys, ach ten kryzys faktycznie, osoby kotre wplacaja tysiace k $ do systemu zapewne ten kryzysl dotknal, maxymalnie mocno, przeciez, zapewne robili to, po pierwsze bezrobotni z zasilkow, po drugie oszolomy, bioracy kredyty na potege, pod zastaw id (dowodu osobistego), po trzecie desperaci sellujacy swe narzady na nielegalnych aukcjach internetowych (kryzys dopadl i ich, wszak kiedys sie koncza, narzady w sensie), po czwarte zbieracze puszek po piwie - kryzys, ludzie mniej pija....
bullshit, mniej wpalat, mniejsze obroty, mniejsze cokolwiek na kontach MA, wiaze sie wylacznie z ich zesrana polityka zwrotu/lootu - czyli powiekszamy zyski, za wszelka cene, za wszelka, czyli liczymy sie z tym, ze ilosc aktywnych wplacajacych graczy sie zmniejsza, heh, wprowadzimy planety (a przeciez to my regulujemy ekonomie, takze planet), ilosc kont wzrosnie, wzrosna poczatkowe wplaty, odejda niezadowoleni, otworzymy kolejne planety, przyjda nowi i wplaca.... znudza sie brakiem zwrotu...otworzymy kolejne planety..... i tak kilka lat, a potem odejdziemy w glorii, jako tworcy pierwszej rce w wirtualnym swiecie....
nie mieszaj do tego kryzysu lol

btw jesli firma ma kilka lat z rzedu ujowy wynik to sie zmienia i zarzad i strategie firmy, a tu....lipka, generalni ejak posluchac marco, otoczenia, nvd, poczytac ef......jest zajebiscie ;P lol
ja si epytam ilu jest aktywnych hunterow atm ;P ilu minerow ilu krafterow ;P bo abstrachujac od siebie to na glob czacie widze wkolo te same osoby ;P ile ? max 10 k aktywnych globiacych we wszystkich profesjach ? mam zakladac, ze reszta kont, to nowe avy ? :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Wrz 2009, 16:39 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
odbiegając od tematu: widzisz w koło na glob chacie stale tych samych, te 10 k miałeś na myśli? niezła pamięć do imion ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Wrz 2009, 17:32 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
jak mają tak naprawdę 1k aktywnych graczy którzy cokolwiek robią w grze, czytać: wpłacają, tracą kasę... to jest bardzo dobrze ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Wrz 2009, 19:18 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Chudy napisał(a):
odbiegając od tematu: widzisz w koło na glob chacie stale tych samych, te 10 k miałeś na myśli? niezła pamięć do imion ;)

nom hyhy, przywara optyka, ale fakt, mniej niz 10k widze ;P

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 98 gości

Panel
Skocz do: