Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 11 Sty 2010, 13:05 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
Wita!!!!
Jestem nowym graczem na imię mam Adam, w grze Yoster .....
Witam wszystkich i serdeczne dzięki za? nie pomaganie w grze!!!!!!
poczytałem tutaj trochę i co widzę?fajnie wszyscy piszecie o mentorze,pomocy,głupich pytaniach itd....
Wszystko ładnie,tylko ja od 3 dni staram się nawiązać kontakt z jakimkolwiek polakiem w grze i nikt nie raczy odpowiedzieć,więc powiedzcie jak mam znaleźć tego mentora?czy to aż tak dużo kosztuje odezwać się do kogoś i pokierować go trochę?coś doradzić?

Ciekawe czy Wy wszyscy byliście też tacy cwani w pierwszy dzień waszej gry?????

"zapomniał wół jak cielęciem był"

pozdrawiam... :( :( :(

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sty 2010, 13:29 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Witaj ,

Kariery to ty tutaj nie zrobisz ... kup sobie Simsy ...
A odnośnie twojego pytania to TAK , byliśmy tacy cwani i dlatego właśnie jeszcze w EU gramy ..

Pozdrawiam ,
Loss

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sty 2010, 13:47 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
OMFG LOSS ależ ty masz... poor LOSS...

Dlaczego nikt z łaskawych użytkowników forum nie napisał, że system mentoringu po VU10.0 po dziś dzień NIE DZIAŁA!?

KOLEGO ADAM, SYSTEM MENTORINGU W EU AKTUALNIE JEST NIEDOSTĘPNY WIĘC MENTORA NIE ZNAJDZIESZ CHYBA, ŻE UMOWNEGO :) A NAGRODĘ ZA MENTORING SAM ZASPONSORUJESZ :)

...,a
Poza tym ja siedzę w grze dzień w dzień i jakoś nie słyszałem byś kolego wołał o pomoc :D jakoś słabo wołasz lub ciągle siedzisz w jednym miejscu... a to zła koncepcja.. powinieneś biegać po kontynencie i zwiedzając go, szukać nowych lokacji, itp :) zanim zaczniesz na wszystkich jechać radzę ci byś się zastanowił ;)

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sty 2010, 14:29 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
To się przywitałeś... teraz to z pewnością każdy będzie chciał Ci pomóc :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sty 2010, 15:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
witamy witamy :D

mat napisał(a):
czy to aż tak dużo kosztuje odezwać się do kogoś i pokierować go trochę?coś doradzić?

z moich informacji to najtaniej lekcji udziela RafiS, 10PLN/h, jak bedziesz chcial sie nauczyc krafcic to ja proponuje 10USD/h, a przy lekcjach nt. wyzszego stopnia wtajemniczenia 10EURO/h :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sty 2010, 15:24 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 170
Society: EntropiaForum
Nick w grze: eryk erykgr erykxp
Witamy :D

mat napisał(a):
czy to aż tak dużo kosztuje odezwać się do kogoś i pokierować go trochę?coś doradzić?

ja mogę udzielić Ci lekcji Huntu za jedyne 10 ped/H , nawet opalo Ci kupie co bys niegadał , że mentora masz zgreda :wink:

pozdro

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sty 2010, 15:38 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
Witam fajnie ze nowi ciagle przylatuja na Callypso;D

Te stawki wcale nie są takie wygorowane zwazywszy na to, ze w porownaniu z nauką mechaniki gry i zasad dzialania systemu, aukcji, ekonomii sprzętu, giwer , typ moba jakiego warto ubijac, ore jakie warto kopac, ufff ale tego jest, a to nie wszystko

za 10 zeta na godzine stracisz mniej kasy niz bys sam w to wszystko sie wdrażał

Pozdrawiam i powodzenia;]

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sty 2010, 15:51 
Weak
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: An AnZabo Zabo
Sporadycznie się wypowiadam ale czytam wszystkie (większość) posty.

Było już nie raz pisane (chyba ja tez o tym pisałem), że mentoring jeszcze nie działa, nawet MA nie wie kiedy będzie albo nie chce powiedzieć.

mat: kto Ci powiedział że musi być Polak, jak przeczytałeś poradniki to wiesz ze dobrze jest sweatować w Neas Place, 100PED że nie nie pofatygowałeś się tam dostać. Jak sweatowałem w Neas przez przypadek (miałem zamiar napisać na soc chacie) na all chacie napisałem "czesc" i dostałem ze 3 odpowiedzi od rodaków jednemu nawet zacząłem pomagać ale jakoś już od 3-4 dni się nie odzywa.

Oczywiście łatwiej jest obwiniać innych za swoje niepowodzenia, pamiętamy jakie były nasze początki ja zaczynałem innym avkiem grę (żeby nie było stary avek już dawno jest zablokowany i już nim nie gram żeby nie było że łamię EULA) i znalazłem swój pierwszy post na tym forum Begin, fakt ze to jest inne konto bo jak zaczynałem się tu rejestrować to myślałem ze jak inny avek to inne konto ale na tym starym koncie na forum tez się nie loguje i nie używam, ale to ja pisałem może Kuchash jeszcze to pamięta:).

mat: dawno dawno temu też nie było mentoringu i ludzie jakoś sobie radzili, w tej grze manna nie spada z nieba, nie obwiniaj nikogo tylko Siebie za to że nie jesteś zaradny, piszesz że trochę poczytałeś, "trochę" to zdecydowanie za mało (przeczytaj ile ja przeczytałem zanim napisałem pierwszy post), moja rada przeczytaj "prawie" wszystkie poradniki ze 3 razy, dział "Najważniejsze linki" na główniej stronie entropiauniverse.pl, nie są podane żeby tam były, ale żeby ułatwić nowym szukanie większej ilości informacji o Tej grze, to forum to tylko początek.

mat: jak to pisałem doszło parę propozycji uczenia za 10PED/h 10USD/h, otrząśnij się przywitaj się jeszcze raz jak należy (tylko nie obwiniaj mnie czasami za swoje niepowodzenia), i pokaż ze się myliłem i jesteś zaradny i sobie poradzisz w grze

żeby było na temat: Witam w grze

PS. jak mnie spotkasz w grze to z chęcią pomogę tylko nie spodziewaj się "prowadzenia za rączkę" (czasami jestem w neas albo w argus tylko nie pytaj gdzie to jest bo informacje gdzie to jest znajdziesz w "Najważniejsze linki")

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sty 2010, 16:39 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
An_ napisał(a):
mat: jak to pisałem doszło parę propozycji uczenia za 10PED/h 10USD/h, otrząśnij się przywitaj się jeszcze raz jak należy (tylko nie obwiniaj mnie czasami za swoje niepowodzenia), i pokaż ze się myliłem i jesteś zaradny i sobie poradzisz w grze

to nie byly propozycje tylko taki sam zart jak to przywitanie :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sty 2010, 16:56 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
JIIIS napisał(a):
An_ napisał(a):

No, no... bo my tu sobie z nowych jaja robimy i jeszcze ktoś pomyśli, że na prawdę chcemy od nich kasę ;)

Ja zawsze bardzo chętnie nowego gracza wprowadzę, pomogę, podpowiem... tylko niech na prawdę poświęci te kilka godzin na dokładne przeczytanie poradników i tematów dla początkujących bo inaczej ciężko sie będzie po prostu dogadać.

No i z dziećmi Tibii nie rozmawiam - przypominam, że EU to jest gra dozwolona od lat 18 ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sty 2010, 16:57 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
JIIIS napisał(a):
An_ napisał(a):

Fakt nikt takich niskich stawek nie ma :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sty 2010, 20:13 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
Ciekawe to co piszecie.....
Czy ja tu kogokolwiek obwiniam za jakieś moje niepowodzenia?a kto wam powiedział że w ogóle mi się nie powodzi?biegam ,zbieram ,pot ścieram i staram się odkryć jak najwięcej terenu......a Ci cwaniacy którzy to tak SAMI od samego początku bez zadawania pytań grali....to cwani są teraz przed nowym graczem takim jak ja, bo jestem 100% pewien że od razu geniuszami nie byli......

ps
w Tibie nigdy nie grałem....i mógłbym być ojcem nie jednego z Was.....

pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sty 2010, 20:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
nie bardzo wiem co maja Twoje posty tutaj na celu, bo na przywitanie sie to nie jest za dobry sposob, wracajac do tematu ja np. zaczynalem sam, wiem, ze bylo trudno, mentora nie mialem, bo nie chcialem, ale szukalem, pytalem, w grze i na forum i doszedlem do tego miejsca, gdzie jestem, chetnie pomagam nowym, ale gosciom z klasa, a nie osobom, ktore przychodza tu i maja pretensje za cos czego my nie zrobilismy (czepiasz sie nas ze nikt Ci w grze nie pomogl, no prosze Cie :D), potem rzucisz co nieco o wole i cieleciu i cwaniakach, Twoj wiek tu nie ma wiele do gadania, bo kilkunastoletnie dzieci potrafily byc bardziej rozgarniete w tej grze i tu na forum, chyba tyle

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sty 2010, 21:13 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: 120
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Pawlos brizbet Krasiasty
heheh toż to jakieś noworoczne jaja są :) niedługo do tego dojdzie że nowi gracze będą mieć pretensje że nie maja nic na karcie i nikt im pedów jeszcze nie wpłacił z tych grających od lat "cwaniaków"

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Sty 2010, 01:16 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
Panowie i Panie.....

Myśmy po prostu chyba się nie zrozumieli......
Ja naprawdę nie mam ani pretensji ani żalu do nikogo,tak samo nie chcę żadnego prowadzenia za rączkę....dorosły jestem i sam trafie wszędzie.....

po prostu wkurzyło mnie to że piszę przez trzy dni a tu nikt nie raczy odpowiedzieć.....po prostu może Was tam nie było???

No więc temat uważam za zamknięty, tych których obraziły moje posty przepraszam.....

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Sty 2010, 01:24 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
no na pewno nas tam nie bylo :) nas tu na forum jest kilkanascie osob, a niedlugo zobaczysz jaki swiat EU jest wielki i zrozumiesz dlaczego nie spotkales tam akurat nikogo od nas ;) powodzenia w grze

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 34 gości

Panel
Skocz do: