Odpowiedz

Jak oceniacie dzisiejszą sytuację EU i działania MA?
5 3%  3%  [1]
4 13%  13%  [5]
3 23%  23%  [9]
2 23%  23%  [9]
1 25%  25%  [10]
0 15%  15%  [6]
Razem głosów : 40
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2011, 09:22 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Jak oceniacie dzisiejszą sytuację EU i działania MA?

Zapraszam do ankiety i własnych komentarzy w tym zakresie :)

ocena z zakresu 1 do 5 punktów. Przy czym 5 punktów oznacza bardzo dobrą sytuację, a 1 bardzo złą sytuację w grze.

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2011, 10:39 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Sam jestem ciekaw jak to wygląda... niestety wypadłem zupełnie z obiegu i nawet na "rekreacyjne" granie nie mam czasu :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2011, 10:44 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Wacham się pomiędzy oceną 3 a 4, zaznaczyłem 4 bo jestem optymisą - nie jest wspaniale ale na pewno nie jest tragicznie. Gra sie rozwija, dochodzą nowe planety, nowi gracze, nowe misje, implementowane są nowe systemy... w porównaniu do sytuacji z 2008-2010 to można nawet powiedzieć, że rozwój platformy jak i samego contentu jest oszałamiający :wink:

Może i jest ciężko, dla nowych bez wkładu nawet bardzo ciężko ale to nie jest gra dla mięczaków, którzy grają we wszystko na poziomie trudności easy. Myślę, że zmierzamy w dobrym kierunku. Będzie dobrze 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2011, 12:59 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
jw. wahalem sie miedzy 3-4, ale ze jestem tez optymista i nie moge byc gorszy od Sivego to wzialem 4 :mrgreen:

4 bo:
- gra mi sie dalej nie znudzila i nie zanosi sie
- mimo ponoc zmniejszania przez MA lootu jakos sobie radze
- pojawiaja sie nowe systemy, opcje

nie 5 bo:
- marna komunikacja MA/SDS z graczami
- duzo obiecanych rzeczy, ktore wg obietnic powinny juz byc wdrozone
- brak dzialan w kierunku przyciagniecia nowych graczy (reklama gry)

pewnie cos by sie jeszcze pewnie znalazlo na uzasadnienie ;)

bedzie dobrze 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2011, 15:37 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Wahałem się między 0 a 5, wyciągnąłem średnią geometryczną i wyszło mi 0. Ale dam 1.

Dlaczego tak wysoko ?

-Dodali dłuuugo wyczekiwane pojazdy.
- Lokacje dla początkujących ułatwiające zrozumienie gry ( Niestety, ludzie dalej nie mają pojęcia co tam robić...)

Dlaczego 1, a nie 5 ?
- NADAL nie ma bekonów, które były wg mnie najlepszą częścią gry
- Nowa mapa ssie. Tyle. Sama ładna grafika nic nie daje, dawniej były ukryte ciekawostki ( szkielety, posągi, świątynia, miasteczka umbranoidów, różne domki ( Stare Minopolis=Win ) etc. teraz mamy tylko dwa lipne zamki w pvp2...)
- Nie ma innych starych systemów (czy jak to się tam zwie, mam na myśli taming itd. )
- Zwroty na poziomie 10% :(

Ale nic to ! Kiedy MA skończy się rozdrabniać na pojedyncze dupowate planetki i zacznie przywracać takie rzeczy jak bekony, które zbliżają ludzi, zachęcają do współpracy to będzie się grało jak nigdy ! :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2011, 18:46 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
mnie najgorzej wku..wia w tej grze, że nie da się przed żadnym mobem spie.olić, pomijając jakieś tam słabe. Nie da się przykombinować np. zrzucając moba ze skarpy balansując na granicy - prędzej sami spadniemy a mob poleci za nami niż mob spadnie... moby chodzą po górach jak po płaskim - tylko z nas MA zrobił kaleków którzy nie dają sobie z niczym rady. Moby potrafią wchodzić pod pionowe niemalże ściany. Przeważnie wszystkie moby są tak agresywne, że nie dają nam szans na bez kosztowne przemieszczanie się pomiędzy danymi punktami na własnych nogach czy nawet pojazdem lądowym... Pomijam, wg MA exploity które umożliwiają blokować czasami moby na drzewach... śmiech na sali - co nie powiem MA bardzo dopieściło ostatnio i moby te ślicznie ślizgają się omijając drzewka... Dla mnie to paradox jakim MA nas karmi tymi swoimi historyjkami o np. najazdach robotów na calypso... byśmy z nimi walczyli, a zarazem dając nam ograniczone możliwości - po prostu robiąc z naszych avatarów typowe kaleki... Pamiętam pierwowzór - tam sam spacer na piechotę przez nieznane nam tereny był fascynujący, dawał niezapomniane wrażenia, ćwiczył w nas instynkt poznawania zachowań mobów jak ich unikać czy uciekać przed nimi... kiedyś moby wzajemnie się atakowały - było na co popatrzeć. Kiedyś polowanie przypominało naprawdę polowanie - mobów było b.mało - zanim coś zabiliśmy musieliśmy moba wytropić, mimo, że wiedzieliśmy gdzie danego moba można było się spodziewać - to było coś! Respawny nie były takie jak dziś tj. zaraz po zabiciu moba i zaczęciu kolejnego respawnuje się kolejny zaraz w zasięgu i od razu na nas leci - mam złe wrażenia z tym precedensem. MA pasie nas w dzisiejszej wersji gry masą mobów, masą która na dobrą sprawę nigdy się nie skończy regularnie polując, ubijając tę masę mobów. Nie zależy im na tym by gracz myślał tylko strzelał, klikał i tracił... To tyle.

...a moim skromnym zdaniem gra mocno ostatnimi dniami podupadła! Dlatego dałem 1 pkt. Nadzieją w tym zakresie może być Arkadia - osobiście nie chciałbym się zdziwić... Oceniając sytuacje w grze nie brałem pod uwagę lootów.
Już niedługo, jeśli nie w tym roku to w następnym niektóre planety i większe nieruchomości (w tym TI) będą wystawione na sell... wspomniecie moje słowo :)
Gra się powoli kończy - oczywiście nie skończy się do końca - zawsze coś zostanie... chyba.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2011, 21:31 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
michalpypek napisał(a):
- Nowa mapa ssie. Tyle. Sama ładna grafika nic nie daje, dawniej były ukryte ciekawostki ( szkielety, posągi, świątynia, miasteczka umbranoidów, różne domki ( Stare Minopolis=Win ) etc. teraz mamy tylko dwa lipne zamki w pvp2...)

O, to to! Chociaż kilka fajnych nowych miejsc też powstało (co nie usprawiedliwia wykasowania starego contentu).

Mutak, http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Wall_of_Text

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2011, 07:34 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
po co mi to? mam tam niby pisac bo tu nie chcesz bym pisal? a co ja kłamie lub pisze paranoje niezgodne z prawda? ehhh

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2011, 16:58 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Task Force
Nick w grze: Tomek Strix Strix
XII napisał(a):
po co mi to? mam tam niby pisac bo tu nie chcesz bym pisal? a co ja kłamie lub pisze paranoje niezgodne z prawda? ehhh

żeby się to dało odczytać bez dwóch nowych dolegliwości oczu? jak nie wiesz nadal o co chodzi, wróc do podstawówki i przypomnij sobie na jakich zasadach pisałeś wypracowania, takie coś jak np : akapit, nie gryzie.

A co do samego tematu ,fajnie gra sie rozwija, naprawiaja błędy, jak dla mnie nie jest źle, gdyby tylko zwroty były wieksze. :) ale no cóż, MA to nie firma charytatywna Temu dałem 4.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2011, 18:02 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Tak Mutak, z tą paranoją to trafiłeś doskonale. :mrgreen: Tak jak Ariakan zauważył, chodziło mi o czytelność twoich postów. :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2011, 18:52 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ble ble ble mam dużo do powiedzenia SPRZĄTAĆ i ble ble ble mam dużo do powiedzenia

Proszę, posprzątałem, lepiej? A teraz będę tym złym modem i wlepiam ci ruzgę za obrażanie. wasooth

^^^^^
LEPIEJ?

tak tak zaraz jeden z drugim napisze, że duża litera kole w oczy i też czytać się nie da.. Wyjaśniam - napisałem tak bo to jest pisane KRZYKIEM! żeby wasze puste łepetyny to zrozumiały raz na zawsze!

Zdrów!

btw. ankiety :D wyniki są niezłe :) dużo mówią o grze i jej sytuacji :) jak widać głosy są podzielone :D totalna dezinformacja i błędne odczucia sytuacji :) niczym kot wsadzony do worka, zakręcony i na koniec walnięty o drzewo... MA chyba o to chodzi :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2011, 19:04 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Fakt faktem Mutak, mógłbyś się interpunkcji nauczyć :D kłe kłe kłe :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2011, 19:58 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
XII napisał(a):
KOMENTARZAMI O NIEPOPRAWNOŚCI W DODATKU W SPOSÓB ZAGADKOWY I TAJEMNICZY :P

Jeśli przeczytałbyś co było umieszczone na podlinkowanej stronie to byś od razu zrozumiał. :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Mar 2011, 01:33 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
glosy sa podzielone z jednej prostej przyczyny, osoby oceniajace wysoko po prostu dostaja od gry tego co oczekuja, ci co oceniaja nisko, graja nadal z jakiegos niezrozumialego (moze i dla nich) powodu, nie majac przyjemnsci uczestniczenia w tej rozgrywce

zmiany nadejda, i czesc osob tez zmieni swoje zdanie, ale dla niektorych, chocby nie wiem co sie dzialo, nic sie nie zmieni... :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Mar 2011, 12:37 
Mediocre
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 120
Nick w grze: Olga WITCH Aksolta
X

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2011, 22:36 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Wyniki bardzo wyrównane :) Ja niestety za mało gram nie czuje się uprawniony do oceny.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2011, 12:12 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Jak widać po wynikach MA dzieli równo Ty mu stówę on Ci gówno ;)
...zdania są podzielona aczkolwiek nikt nie zaznaczył najwyższej oceny ;)
Czyli MA nie traktuje wszystkich na równi, jak widać starają się by tych szczęśliwych było tyle samo co nieszczęśliwych.

Ogólnie nie wróżę nic dobrego dla tego produktu jeśli MA i inne mendy nie zmienią podejścia do graczy i ponoszonych w grze kosztów. MA widzi co się dzieje dlatego wyzbywa się wszystkiego co było ich, a co tak naprawdę nie było im potrzebne bo bez dochodowe :) ...założę się, że aukcja dalej jest w łapach MA :) Niedługo TI spotka taki los jak asteroidę :) czy CP... Poza tym coś mi mówi, że ktoś zlootuje części DNA obcych z CP :D - tj. powstanie DNA aurli lub/i kreltinów i to może nawet nie po 1sz. a po kilka, min. 2 szt. każdego rodzaju. ...i aby patrzeć jak na eudorii powstaną landy na sell :)

I jeszcze coś... ostatnio w bodajże Atlas Haven zauważyłem nowy budynek banku :D jakiegoś którego właścicielem jest Broker MA - ciekawe co to będzie :) Osobiście w cuda nie wierze ale może jakieś konta bankowe rozliczeniowo oszczędnościowe w walucie PED ? :P

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości

Panel
Skocz do: