Odpowiedz

Dlaczego akurat EU?
Bo myÅ›laÅ‚em(am)/uważam że można z tego wyciÄ…gnąć niezÅ‚a kapuchÄ™ 24%  24%  [16]
Bo w zasadzie przy umiejÄ™tnym graniu abonament siÄ™ zwraca 4%  4%  [3]
Bo można grać bez abonamentu 13%  13%  [9]
Bo chciaÅ‚em spróbować czegoÅ› innego 4%  4%  [3]
Bo caÅ‚y czas szukam tego jedynego MMO 4%  4%  [3]
Bo EU oferujÄ™ to, czego w innych MMO nie ma 21%  21%  [14]
Bo EU ma to coÅ› 29%  29%  [20]
Razem głosów : 68
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Maj 2009, 10:21 
Inept
Dołączenie:
Maj 2009
Tak z ciekawości :]

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Maj 2009, 11:36 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
w sumie to tak, ja zaczalem EU, bo:

Bo chciałem spróbować czegoś innego
Bo można grać bez abonamentu

czyli inna gra, ktora moglem sprobowac bez placenia za nia ;)

co do pozostalych odp.

Bo myślałem(am)/uważam że można z tego wyciągnąć niezła kapuchę -> mozna, choc pojecie niezla kapucha, dla jednego bedzie oznaczac 10$, dla innego 100$, a dla innego 1000$, ...

Bo w zasadzie przy umiejętnym graniu abonament się zwraca -> ciezko z tym bazujac tylko na zwrocie systemu (hunt/mining/craft) i bez dodatkowych dochodow ;)

Bo można grać bez abonamentu -> jak najbardziej

Bo EU oferujÄ™ to, czego w innych MMO nie ma -> prawdziwa kasa, hazard :D

Bo EU ma to coÅ› -> jw. :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Maj 2009, 12:30 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
PE oferuje to...czego nie ma w innych MMO
tj wolność+elementy MMORPG
Pominę element RCE który determinuje sposób rozgrywki, skupię się na innych sprawach: mamy skille, mamy profesje i co najważniejsze...niezależność. Second Life tego nie ma...tam można tylko "tworzyć" virtualny shit, sprzedawać go, kupować + chat z innymi ludźmi...jak ktoś lubi spędzać całe dnie na rozmowach...go there. A może to niektórym daje fun...

W przeciwieństwie do obecnych MMORPG, w Entropii nie ma czegoś takiego jak endgame zmuszający gracza do szukania sobie gildii i teamu, albowiem to jedyny sposób na uzyskanie najlepszego geara itd w typowych mmorpg (nie mam pojęcia kto pierwszy zaczął tą beznadziejną ideę a podział klas postaci na healer/tank/dps/rdps uważam za poroniony...ale dobra, jakoś trzeba z tym żyć, dlatego zawsze gram tankiem/rdps bo to jeszcze ma jakieś funkcje, albo jest prawie nieśmiertelne albo zadaje spore dmg i ma średnią przeżywalność, trzeba mieć stalowe nerwy do rdps :P...no w EVE tego nie ma i dobrze, chwała CCP za to)

W PE mamy całkiem inny mechanizm (w EVE też) każdy jest samowystarczalny, samodzielny, gra jest przyjazna lone lone-wolf stylowi. Bo...jaki jest fun z bycia uzależnionym od czasu innych ?! Żaden. Trudno jest mieć fun z umawiania się na tą i tą godzinę bo ten i ten wtedy może grać...rozrywka traci na swojej niezależności czasowej. W typowym mmorpg, albo trafi się na gildie z młodymi ludźmi, dysponującymi czasem, albo na casual gildie której progress jest baaardzo rozciągnięty w czasie. A przecież doskonale wiemy, że prawie każdego grającego w MMORPG najbardziej lub bardzo kręci:
- gear-progress. Nic nie daje większego funa jak zdobywanie coraz potężniejszej i fajniej wyglądającej zbroi, z fajniejszymi statystykami aby można było mieć większe szanse na pvp, broni, dodatków, umiejętności itd. Tego nie ma w PE...chyba, że ktoś sobie może pozwolić na wpłaty i stratę sporych pieniędzy.
- fun z "posiadania" i możliwości grania fajną/fajnymi postaciami
- PvP
- klimat+PvE
- inni ludzie (w PE tylko 3 razy spotkałem się z taką przyjazną atmosferą jaka ma miejsce w gildiach w typowych mmorpg, no bo... PE = kasa...trochę inne podejście, emocje, kategoryzacja ludzi..., trochę inne emocje. mało kto gra w to dla czystego funa a jak już to albo ci, którzy swego czasu nieźle się dorobili, albo ci których stać na przepieprzenie tu pieniędzy, i nie ma w tym nic dziwnego)

W sumie 100% ludzi jakich znam...casual playerzy, kobiety i mężczyźni w wieku 16-55 lat, są gotowi to potwierdzić, więc nie biorę tego z powietrza.

Swego czasu PE miała jeszcze niesamowity klimat, teraz tego nie czuć, a po wejściu CE 2.0 to będzie całkiem inna gra.

ciekawe czy ten post ma jakiś sens, tak go napisałem tuż po przebudzeniu :oops:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Maj 2009, 13:03 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Po raz pierwszy moge zogdzic sie w calej rozciaglosci z postem Lvla (no, oprocz zdania,ze podzial na heal/tank/dps to taki poroniony pomysl ;p). Ja napisze,dlaczeog zaczelam grac w EU.

Otoz bylo to moje peirwsze MMO. Interesowala mnie mozliwosc interakcji z innymi graczami,zamiast,jak dotad,zawsze z AI,i fascynowaly mozliwosci,jakie daje RCE.
W Eu swietny byl klimat - przynajmniej na poczatku rozgrywki ;) I nawet nie chodzi o klimat samej gry (chociaz tez byl niezly), tylko klimat odczuwany subiektywnie. Zaczelam,nie majac nic, i musialam sobie krok po kroku radzic - uwielbiam takie cos, szczegolnie,jesli jest trudno. Taki etap gry nazwalabym ''survival' ;p Cieszysz sie z kazdego zdobytego przedmiotu czy PEDa, wiesz, ze latwo mozesz wszystko stracic i duzo satysfakcji przynosi powiekszanie majatku i skillowanie. Gdyby nie kilka VU,ktore mnie wkurzyly i spowodowaly odejscie, prawdopodobnie nadal bym tu grala, chociaz,zeby nie wpasc w monotonie,zapewne bardzo rzadko 9ew. ponownie uzaleznila sie od hazardu i nolife'owala codziennie ;p).
Na pewno Eu oferuje wysmienita rozrywke ludziom spiacym na kasie-polowania na moby,ktorych 90% graczy solo nie ubije,emocje zwiazane z crafceniem najbardizje kosztownych itow czy uzywaniem najlepszych ampow do miningu, mozliwosc bezkarnego grasowania na pvp4,ownienie na ringu, landgrabach, wygrywaniecennych rzeczy w konkursach dla ''uberow''. No i naprawde wysokie miejsce w 'hierarchii'' graczy. Tutaj nie ma podzialu na osobne serwery, z ktoych kazdy ma odrebna spolecznosc. Tutaj jest jeden swiat (przynajmniej na razie),a najbogatsi i najbardziej wyskillowani staja sie slawni, wrecz 'legendarni'. Kuszaca opcja - byc szeroko znanym,a jednoczesnie anonimowym ;)

Ogolnie to zaluj,cymesky,ze nie grales kiedys, kiedy kazda profesja wiazala sie z mneijszym ryzykiem, na prawie wszystkim dlugoterminowo mozna bylo byc na plus, kazdy item w grze kosztowal mniej niz teraz,grafika nie byla taka ''simsowa'',a sama gra plynniej dzialala.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Maj 2009, 13:14 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Ooo... ale okrojona ankieta, nie ma nawet opcji "Gram bo mi każą", albo "Dla grafiki", albo "Bo lubię kolekcjonować znaczki i skakać na jednej nodze" :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Maj 2009, 13:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Sivy napisał(a):
Ooo... ale okrojona ankieta, nie ma nawet opcji "Gram bo mi każą", albo "Dla grafiki", albo "Bo lubię kolekcjonować znaczki i skakać na jednej nodze" :lol:

nie chciales sam ukladac to nie ma co narzekac, chlopak sie staral jak mogl :D ale "Gram, bo mi kaza" jest dobre :]

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Maj 2009, 14:17 
Inept
Dołączenie:
Maj 2009
Co to RCE i VU? :]

Czyli w zasadzie sława i potęga w rękach tylko bogatych graczy?

PvP jest tylko w wyznaczonym obszarze? Czy w zasadzie wszędzie?

I co takiego ma się zmienić po wprowadzeniu CE 2.0 poza grafiką?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Maj 2009, 15:21 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
cymesky napisał(a):
Co to RCE i VU? :]

RCA - Real Cah Economy
VU - Version Update

cymesky napisał(a):
Czyli w zasadzie sława i potęga w rękach tylko bogatych graczy?

Raczej "szczęśliwców" - chociażby noob, który sprzedał 50 PEDowy Robot Beacon do TT.

cymesky napisał(a):
PvP jest tylko w wyznaczonym obszarze? Czy w zasadzie wszędzie?

PvP jest na Całej Ametherze (z wyjątkiem Land Areas) oraz w wyznaczonych strefach na Eudorii jak równiez w wyznaczonych strefach gdzie można lootować innych graczy (oba kontynenty).

cymesky napisał(a):

Tego nie wie nikt :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Maj 2009, 17:23 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
cymesky napisał(a):

-Mają się pojawić oddzielne, nowe planety - zupełnie nowe gry oparte na świecie Entropia Universe (next island, rocktropia, call of cyrene).

-Ma nastąpić "druga złota era" Calypso - okres za którym tęsknią starzy wyjadacze - czyli min. możliwość zdobycia nowych, unikalnych przedmiotów które z czasem mogą być warte krocie.

-Ma być przywrócony i przyspieszony rozwój i regularne nowe aktualizacje poszerzające możliwości gry.

To tak chyba z grubsza. Oczywiście nie w samym VU 10 - które ma być "jedynie" przejściem pod nowy engine. Ale wkrótce po nim.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Maj 2009, 18:38 
Inept
Dołączenie:
Maj 2009
A kiedy ma to nastąpić?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Maj 2009, 18:48 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
cymesky napisał(a):
A kiedy ma to nastąpić?

z rok temu... :D punktualnosc nie jest mocna strona producenta

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Maj 2009, 19:04 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Ostatnie informacje na ten temat to:
"ostateczne testy pod koniec maja - wdrożenie w zależności od ich wyników - niedługo po tym".

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości

Panel
Skocz do: